Moneda de confidențialitate Zcash a câștigat o proeminență extraordinară în rândul minerilor în ultimele luni, deoarece mulți entuziaști dezamăgiți caută monede digitale cu recompense mai mari și mai puține investiții de capital.

Conform celor mai recente statistici, rata hash a monedei are crescut cu peste 400 la sută din iulie anul trecut și a rămas imuabil chiar și după capricioasa scădere a prețurilor din noiembrie. Rata de hash a lui Bitcoin și Ethereum a scăzut în urma schimbării peisajului, pe măsură ce minerii s-au străduit să ajungă la egalitate.

Profitabilitatea minieră este principalul motiv pentru care mai mulți mineri se aruncă pe căruciorul Zcash. Mineritul Zcash este încă profitabil în comparație cu alte criptomonede. Conform CryptoCompare statistici, mulți mineri Zcash sunt încă capabili să obțină o rentabilitate de aproape 100% în timp ce extrag Zcash.

La un consum de energie de 1000 de wați și la un cost de 0,12 dolari pe oră, profitul minier Zcash poate ajunge la aproximativ 85 de dolari pe lună. Acest lucru se traduce cu puțin peste 1.000 de dolari pe an. Scalați corespunzător, minerii pot obține câștiguri substanțiale.

Cei cu mineri mai eficienți și acces la puterea ieftină de exploatare a criptomonedelor sunt în măsură să obțină profituri uriașe la nivelul rentabilității. Pe de altă parte, mulți mineri Bitcoin trebuie să suporte pierderi de până la 81%, în timp ce exploatează la o rată de hash de 4730 GH / s și la un consum de energie de 1293 wați. Consumul de energie al cifrelor enumerate este la un cost de 0,12 dolari KWh. Nici mineritul Ethereum nu merge foarte bine. Rentabilitatea minieră este în roșu, cu o pierdere de 41%.

Este important de reținut că datele ilustrate sunt o medie generală și nu iau în considerare eficiența echipamentelor miniere.

Problema ratei de inflație Zcash

Acestea fiind spuse, randamentele pozitive și creșterea ulterioară a rețelei Zcash au provocat unele efecte secundare neprevăzute. Printre acestea se numără și rata inflației în creștere. În prezent, rețeaua are o rată a inflației zilnice de 0,1%.

Emisia zilnică de monedă digitală a atins echivalentul a aproximativ 400.000 de dolari. Deși aceste cifre par abisale, ele se adaugă semnificativ la calcularea ratei inflației anuale și pot deveni o problemă majoră în viitor. O rată ridicată a inflației înseamnă că monedele se devalorizează în timp și acest lucru va avea un impact negativ asupra ecosistemului.

Chiar acum, există dezbatere în curs dacă Harmony Mining poate rezolva problema dacă este inclus în actualizarea Blossom programată pentru octombrie. Actualizarea este setată să includă capabilități duble de dovadă a muncii, care sunt de așteptat să ajute la redistribuirea jetoanelor prin utilizarea a doi algoritmi de exploatare.

Mai mult de un algoritm înseamnă mai multe opțiuni de minerit. Minerii vor putea folosi atât mineri GPU, cât și ASIC, răspândind ulterior influența politică.

Bitcoin, cea mai dominantă criptomonedă în funcție de capitalizarea pieței, are o rată a inflației de aproximativ 4% pe an, care este mult mai mică decât Zcash.

Cum combate alte rețele împotriva inflației

Mecanismul anti-inflație Bitcoin

Este demn de remarcat faptul că, Bitcoin, mama tuturor criptomonedelor a fost creat pentru a fi o alternativă descentralizată a monedei în cazul în care economiile globale ar fi răsturnate de hiperinflație. Ca atare, are un protocol de reglementare a inflației încorporat în protocolul său.

Criptomoneda lodestar a fost inventată în timpul crizei financiare mondiale din 2008 și conform cărții albe scrise de Satoshi Nakamoto, algoritmul a fost conceput pentru a reglementa aprovizionarea cu bitcoin prin ajustarea dificultății. Dificultatea ar crește dacă rețeaua ar avea o creștere a activității miniere și ar scădea invers dacă ar exista o scădere a numărului de mineri. Rețeaua este, de asemenea, programată pentru a opri extragerea de monede noi la 21 de milioane.

Acest lucru ar crea inevitabil lipsa și creșterea cererii care ar contracara în consecință inflația, declanșând astfel o creștere a valorii. Cu opțiunea de exploatare minieră acum scoasă din ecuație, tranzacțiile bitcoin ar crește și inflația ar scădea. În prezent, au fost exploatate peste 17,4 milioane de bitcoini.

Algoritmul Bitcoin este setat să reducă recompensele minerilor în jumătate în 2020 printr-un proces denumit înjumătățire. Procesul a fost de-a lungul anilor un catalizator major al majorării prețurilor bitcoin. Din punct de vedere istoric, a condus la o raliere a prețurilor în lunile premergătoare evenimentului.

Lipsa ulterioară care va avea loc va duce la o creștere a valorii, o tendință pe care investitorii cripto sunt sfătuiți să o urmărească. O raliere a prețurilor, în așteptarea reducerii la jumătate, începe în mod istoric cu aproximativ un an înainte de eveniment și, în acest caz, este de așteptat să înceapă în mai 2019. Înjumătățirea recompenselor bloc se așteaptă să aibă loc pe 25 mai 2020. Prețurile sunt de așteptat să se ridice din nou stabiliți-vă într-un punct de echilibru.

Ultimele două evenimente la jumătate au declanșat escaladări imense de prețuri. Evenimentul de înjumătățire din 2012, care a avut loc în noiembrie, a făcut ca prețul Bitcoin să crească de la 12 la 240 de dolari în șase luni. Și ultimul eveniment înjumătățit, care a avut loc pe 9 iulie 2016, a dus la o creștere fără precedent a prețului de la 580 la 900 USD în câteva luni.

Contracararea ratei de inflație Ethereum

Rata inflației Ethereum urmează să scadă după actualizarea de la Constantinopol, programată în prezent pentru februarie. Se așteaptă să reducă oferta de monedă digitală cu 33%. Experții au în vedere că acest lucru va determina Ethereum să crească în valoare. În ansamblu, se așteaptă că forța dură va crea o stabilitate mai mare a prețurilor.

(Feature Image Credit: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me