Proiectul Libra extrem de secret al Facebook a apărut în ultima vreme din cauza potențialului imens pe care îl deține pentru a perturba atât piața internațională a remitențelor, cât și sectorul criptomonedelor..

În timp ce unii analiști consideră că proiectul va aduce o mai mare credință industriei criptografice, alții sunt mai sceptici cu privire la cea mai recentă mișcare a FB, având în vedere practicile de colectare a datelor de neconceput ale companiei din trecut..

Se pare că Facebook va lansa cartea albă GlobalCoin cândva în această lună. Acest lucru este potrivit Laura McCracken, șeful serviciilor financiare ale companiei & Divizia Parteneriate de plăți în Europa.

Vorbind la revista germană, WirtschaftsWoche, ea a dezvăluit recent că valoarea monedei va fi adăugată la câteva monede fiat majore, inclusiv dolarul SUA, pentru a preveni fluctuații semnificative ale prețurilor, așa cum este tipic altor criptomonede descentralizate..

Câteva obstacole așteptate

Confidențialitatea datelor

Se așteaptă ca problemele controversate din trecut ale FB privind confidențialitatea datelor să fie un domeniu de îngrijorare pentru parlamentari, utilizatori și părțile interesate din industria criptografică odată cu lansarea proiectului.

Comitetul bancar al Senatului SUA a cerut deja CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, să explice natura întreprinderii cripto. De asemenea, i sa cerut să prezinte planurile companiei sale de a asigura protecția datelor consumatorilor.

De când a ieșit la lumină scandalul Cambridge Analytica, s-a speculat că compania care deține și WhatsApp și Instagram va încerca să-și dezvolte portofoliul de acumulare de informații financiare folosind noul proiect de criptomonedă..

Doar Facebook are deja peste 2,3 miliarde de utilizatori conform date compilate de Statista. Combinate, cele trei platforme ale sale au peste 3 miliarde de utilizatori. Acest lucru oferă companiei o acoperire de neegalat în lumea social media și potențialul de a colecta date la scară largă.

GlobalCoin nu este atât de descentralizat

Descentralizarea este o caracteristică distinctivă a rețelelor blockchain. Acest atribut de bază permite democratizarea sistemelor de criptomonede. Urmărind ultimele rapoarte, totuși, Facebook Libra Project este probabil să fie incredibil de centralizat, FB determinând direct cine procesează plățile și cine nu..

Acestea fiind spuse, însă, chiar și BTC nu a reușit să rămână complet descentralizată. Se estimează că aproximativ 40 la sută din toate bitcoinele aflate în circulație sunt deținute de aproximativ 1.000 de persoane. Centralizarea proprietății activelor a permis clicurilor cripto-balenelor să dicteze schimbări de piață printr-o serie de mișcări manipulative de cumpărare și vânzare.

Se așteaptă întreruperile pieței

Un XRP, Altcoin Killer?

Stablecoin-ul Facebook va câștiga probabil un număr mare de adepți datorită acoperirii sale pe piață. Potrivit analistului pieței criptomonede Max Keizer, există o mare probabilitate ca incursiunea monedei să ducă la un val de anihilări cripto. El a evidențiat XRP și asemănarea acestuia printre monedele care sunt cele mai susceptibile să se confrunte cu dispariția după lansarea monedei digitale FB declarând că „un apocalips este aproape”.

XRP și rețeaua sa de bază au crescut enorm în ultimii ani. Protocolul său a fost dezvoltat pentru o integrare ușoară în sistemele instituționale internaționale de transfer de bani. Platforma Ripple este comercializată în prezent ca o modalitate mai ușoară, mai rapidă și mai ieftină de a efectua plăți transfrontaliere în comparație cu sistemele convenționale.

Înapoi la cercetător, el crede că va exista un masacru de monede mai mici, care va forța mai mulți utilizatori de altcoin să treacă la monede tokenizate majore, cum ar fi Bitcoin, crescând ulterior valoarea sa.

Max Keizer a evidențiat XRP și asemănarea sa printre monedele care sunt cele mai susceptibile de a dispărea după incursiunea GlobalCoin.

Platforma Ripple este comercializată în prezent ca o modalitate mai ușoară, mai rapidă și mai ieftină de a efectua plăți transfrontaliere în comparație cu sistemele convenționale. (Credit de imagine: Ripple)

Este important în acest moment de remarcat faptul că XRP și mult așteptatul GlobalCoin sunt semnificativ diferite. Moneda digitală Facebook este concepută pentru a fi utilizată de mase, în timp ce platforma Ripple, care folosește și moneda sa tokenizată alături de alte monede, se adresează instituțiilor financiare majore care doresc să obțină lichidități și să execute plăți transfrontaliere cu ușurință și la un cost minim.

Numai acest caz de utilizare protejează criptomoneda susținută de Ripple de o devastare provocată de GlobalCoin. O altă diferență majoră este că valoarea XRP fluctuează extrem de mult, deoarece nu este legată de nicio monedă. Criptomoneda Facebook, pe de altă parte, este un basketcoin, ceea ce înseamnă că prețul său va fi determinat de câteva monede fiat majore.

Aceste diferențe înseamnă că este puțin probabil ca cele două monede digitale să se ciocnească până la dispariție. Una este concepută pentru investitorii cripto și creată pentru a fi utilizată ca un depozit de valoare, în timp ce cealaltă este configurată ca o criptomonedă stabilă pentru efectuarea plăților.

Facebook și PayPal, Visa, MasterCard își unesc forțele în noul proiect

Mai degrabă decât să se confrunte cu agenții de mutare de lungă durată, cum ar fi PayPal, Facebook a ales să-și unească forțele cu compania și alte firme de procesare a plăților, inclusiv MasterCard și Visa.

Potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal, FB are deja aproximativ o duzină de susținători instituționali și includ firmele menționate mai sus, precum și Uber, Booking.com și, MercadoLibre, un site argentinian de comerț electronic. Consorțiul de susținători ar fi numit Asociația Balanță.

Raportul WSJ menționează, de asemenea, că angajații Facebook care lucrează în prezent la proiect au deja opțiunea de a primi plata în GlobalCoin.

Potrivit unui raport anterior publicat de către The Information, gigantul social media poartă de ceva timp discuții cu companii terțe interesate să-și proceseze criptomoneda.

Cu toate acestea, există o taxă de 10 milioane de dolari pentru companiile care doresc să participe la proiect. Mulți dintre ei vor fi implicați în procesarea plăților într-o configurare a nodului distribuit.

Facebook ar fi dorit să aibă aproximativ 100 de noduri de procesare operate de firme externe. Strategia este probabil să atragă companiei aproximativ 1 miliard de dolari în capital de risc, care va fi redirecționat spre dezvoltarea proiectului. FB intenționează, de asemenea, să aibă mașini ATM instalate în domeniile importante ale pieței din întreaga lume.

(Credit pentru imagini recomandate: Facebook)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me