Prindem din urmă cu Min Kim la Blockchain Connect

La primul Blockchain Connect anual din acest an, câțiva dintre noi din Coin Central s-au așezat la un interviu cu Min Kim, membru al Consiliului Fundației ICON și Directorul Strategiei la DAYLI Financial Group.

Corespondența a fost o plăcere absolută. Dispunerea lui Kim a fost plăcută și ușoară și a arătat o înțelegere aprofundată și profesională a proiectului ICON și a viziunii sale în 2018. Conversația noastră de aproape treizeci de minute a trecut într-o clipită și a acoperit câteva domenii cheie ale dezvoltării ICON și viitor, inclusiv concentrarea asupra adoptării afacerilor, rețelei principale ICON și ceea ce va avea nevoie platforma pentru a adopta cu succes adoptarea mainstream.

Dacă doriți să aflați mai multe despre ICON în afara scopului acestui interviu, consultați ghidul nostru aici.

Interviul

Colin: „Vă mulțumim pentru întâlnirea cu noi – este foarte interesant pentru noi. Sincer, am un fan fan aici, sincer, pentru că sunt un mare fan al platformei, al viziunii, al întregului aspect. Deci, cred că ceea ce vreau să întreb acum este, care credeți că este cea mai benefică caracteristică pe care ICON o va aduce ecosistemului blockchain? ”

Min: „Avem o mulțime de lucruri în același timp, dar cred că una dintre cele mai mari părți ale ICON este aspectul educațional. Când am început să lucrăm cu consorții, nu am ieșit acolo și am început să vindem produsul – pentru că nu aveam un produs. Am început din interior și am început să educăm oameni din industria valorilor mobiliare financiare, oameni din industria medicală și chiar universități, deoarece universitățile abia acum încep să înțeleagă beneficiile blockchain-ului. Deci, cred că totul începe cu educația și ceea ce ne-am propus este să mergem către factorii de decizie de bază și să-i educăm cu privire la beneficiile blockchain-ului și să-i facem entuziasmați de asta.

Următorul pas a fost să începem un proiect cu ei, așa că am început să ne gândim: „Bine, cum implementăm blockchain în afacerea dvs. de zi cu zi?” De exemplu, pentru universități, una dintre primele noastre idei a fost să folosim blockchain pentru ID-urile studenților, dar am ajuns la proiectul nostru actual: un automat de criptare pe care îl instalăm în diferite universități. Deci, cel mai interesant lucru – cel mai mare beneficiu – pe care ICON îl aduce în Coreea și aceste industrii este că începem mai întâi cu educația și deblocăm diferite posibilități. Știi, nu avem un singur produs pe care îl vindem. Vindem tehnologia de bază, dar pe lângă această tehnologie putem face atât de multe lucruri diferite. Iată cum putem fi creativi pentru diferiți parteneri. ”

Colin: „Se comercializează o cheie de schelet, se pare – ceva care va debloca potențialul blockchain, cum ar fi sloganul„ Hyperconnect the World ”, astfel încât, sperăm, va duce la adoptarea cu toate aceste industrii diferite. Următoarea mea întrebare: ICON va servi ca serviciu oracle sau doar căutați aspectele blockchain? ”

Min: „În acest moment ne uităm doar la aspectele blockchain ale acestuia. În viitor, dacă avem nevoie să construim un oracol, s-ar putea, dar cred că în acest moment vom folosi oracole centralizate doar pentru a începe lucrurile – pentru a pune lucrurile în mișcare. “

Vrem să construim comunități. Încă experimentăm și extindem posibilitățile tehnologiei noastre și unde poate fi aplicată, astfel încât este foarte greu să spunem exact ce vom fi. Scopul nostru este să începem cât mai multe proiecte, unele dintre ele vor fi conduse de noi, iar altele de partenerii noștri care vor construi deasupra ICON.

Lucruri grozave precum Uber și Facebook au fost la un moment dat doar o idee sau un proiect, iar acum sunt afaceri de miliarde de dolari. Cred că strategia noastră este să explorăm, să experimentăm și, bineînțeles, să lucrăm din greu pentru a dezvolta proiectele în speranța că unele dintre ele vor deveni următorul lucru. ”

Steven: „Este un mod de a-l privi foarte capital de risc. Aveți aceste companii de portofoliu și veți avea un cuplu care decolează și se machiază pentru restul. ”

Colin: „Așadar, probabil că voi fi doborât cu această întrebare, dar există parteneriate pe care să le puteți tachina, vreunul pe masă chiar acum, pe care să îl puteți dezvălui?”

Min: „Nu, nu pot dezvălui. Dar despre asta va avea loc summitul nostru anual și vom încerca să facem mai multe anunțuri de parteneriat lunar. Totul depinde de cât de departe sunt [atunci când suntem] gata să îl anunțăm. ”

Steven: „Știu că ne întoarcem la povestea originii, vorbim despre, știți, vă prezentați diferiților clienți potențiali, potențiali parteneri, pre-produs, încercând doar să-i educați în blockchain. A fost o vânzare grea? Care au fost reacțiile lor? ”

Min: „Nu știu povestea completă a unora dintre acestea. Dar unul dintre cele mai interesante lucruri pe care le-am făcut este că am organizat un seminar în Coreea, unde am invitat unii dintre managerii cheie din instituții financiare și universități și am creat un curs de 8 săptămâni pe blockchain, doar pentru a educa oameni. În mod surprinzător, am obținut multe din asta, pentru că unii dintre acești tipi s-au întors și au spus: „Hei, am învățat multe și vrem să lucrăm la un proiect cu voi băieți.

Unul dintre cele mai mari consorții numite Asociația Coreeană de Investiții Financiare a venit și am creat Asociația de Brokeraj – sau consorțiul – astfel 25 de firme de securitate sunt membre ale acestui consorțiu. Aș spune că nu a fost o vânzare grea. A ieșit natural. Cel mai dificil este, odată ce începeți proiectul, să încercați să atrageți pe toată lumea pe aceeași pagină și să determinați oamenii să creadă în continuare în ceea ce faceți. ”

Steven: „Pentru că este un proces lung. ”

Min: „Este un proces lung”.

Colin: „Următoarea mea întrebare este pe versiunea principală de pe net. Știu că a ieșit, știu că este live, dar lansarea publică nu s-a întâmplat încă – aveți cu toții o dată stabilită pentru ca lansarea netă principală să devină publică, aveți o estimare aproximativă? ”

Min: „Rețeaua principală este acolo, așa că am creat blocul genezei. Singurele lucruri care ne lipsesc sunt portofelul și trackerul. Sunt, din înțelegerea mea – trebuie să verific din nou echipa noastră de dezvoltare – gata sau sunt aproape de a fi gata. Am vrut să prezentăm acest lucru pentru prima dată în timpul summitului nostru anual, acesta fiind singurul motiv pentru care așteptăm. Așadar, odată ce va avea loc summitul nostru anual, cred că vom anunța acest lucru la un moment dat și ar trebui să punem totul în funcțiune. Trebuie să verific din nou cu echipa noastră ce anume vor lansa pe deplin publicului. Cred că unele dintre acestea s-ar putea întâmpla la câteva zile după [summit]. Dar multe dintre aceste caracteristici interesante vor fi prezentate publicului la summit – va fi cu adevărat interesant ”.

Steven: „Așadar, știu că voi v-ați concentrat destul de mult pe parteneriatele de afaceri, celelalte aspecte ale afacerii, în afară de tehnologie, și cred că este ceva care este cam rar în comunitatea blockchain. Așadar, cred că nu este o întrebare, am vrut doar să vă aud părerea despre asta sau să vă aud vorbind cu asta. ”

Min: „Deci, din punct de vedere al afacerilor, cred că ai dreptate. Cred că o mulțime de oameni subestimează cât de dificil este să obții tracțiunea în afaceri. Ca și cum aș fi în lumea startup-urilor atât de mult timp – am lucrat la diferite proiecte, am făcut startup-uri și am strâns capital pentru mai multe companii – și una dintre cele mai mari probleme este să nu îmi construiești o idee.

Oricine poate veni cu o idee, oricine ar putea forma o echipă, oricine poate strânge bani, oricine poate scoate un produs. Adevărata problemă este achiziția utilizatorului, tracțiunea utilizatorului. Și o mulțime de proiecte, chiar și noi, trebuie să facă o treabă mai bună în ceea ce privește achiziționarea utilizatorilor, deși cred că suntem mult mai în față față de multe produse simbolice. Cred că o mulțime de alte produse simbolice vor face față realității și își vor da seama „Oh, omule, această achiziție de utilizator este atât de grea”.

Colin: „Ar putea fi o continuare bună a următoarei mele întrebări: credeți că o mare parte din acea tracțiune va începe să se construiască odată ce veți începe să aveți comunități care se alătură Republicii ICON?”

Min: „Deci unul sau două lucruri. Da, pe de o parte, există deținătorii de jetoane. S-ar putea să-i considerăm ca un set de utilizatori, dar pentru a fi sinceri, îngrijorarea mea nu sunt deținătorii de jetoane ca utilizatori. Principala mea preocupare este de cealaltă parte; oamenii care vor folosi tehnologia noastră pentru a face tranzacții reale în viața lor de zi cu zi. Știi, gândește-te la automatele de criptare. Câți oameni vor folosi jetoanele noastre pentru a cumpăra obiecte reale cu aceste automate? Câți oameni vă vor trimite jetoanele pentru a face remitențe sau plăți? Cred că acestea sunt tranzacții mai relevante.

Cred că aspectul real al afacerii este că oamenii folosesc produsul, știți, ca un protocol de contract inteligent în viața noastră de zi cu zi. Va fi interesant să vedem ce fel de dApp-uri vor fi construite deasupra ICON, cum va fi utilizat protocolul nostru. Nu știm încă. Dar, în cele din urmă, acestea sunt cazurile de utilizare din lumea reală care ne interesează “.

Colin: „Dar când ICON va ieși cu DEX, omologul său de schimb, cu siguranță asta ar aduce valoare semnificativă simbolului ICX, corect?”

Min: “Dreapta.”

Colin: „Deoarece va fi folosit pentru perechi de schimb universale și va fi folosit și ca jeton de delegare. Dar totuși vedeți aceste tipuri de utilizări ca fiind secundare față de ceea ce căutați cu adevărat în ceea ce privește adoptarea generală, în care întreprinderile folosesc acest lucru pentru a executa contracte inteligente sau studenții folosesc acest lucru în magazinul din campus pentru a cumpăra alimente pentru săptămână? ”

Min: „Corect, exact. DEX este drăguț, delegații sunt drăguți. Și sunt foarte necesare pentru ca oamenii să folosească jetoanele noastre în moduri diferite. Dar adevărata provocare, adevărata valoare – Sfântul Graal – este cealaltă latură a acestei lumi, [adoptarea afacerilor], și aceasta va fi un câștig uriaș pentru noi. ”

Steven: „Este încă o industrie foarte tânără – este nebună.”

Min: „Atât de tânăr chiar acum! Pentru mine, aștept cu nerăbdare 2018. Pentru că 2017 a fost anul în care lumea s-a trezit brusc la cripto și blockchain și s-a răspândit printre oameni, știi, foarte deștepți. Înainte, aveam câțiva oameni foarte deștepți care se gândeau la asta, vizionarii, și apoi am început să vedem câteva aplicații foarte interesante și companii care ieșeau, dar le văd în continuare ca pe produse în stadiu incipient. În ultimele luni, am văzut, în special în Coreea, antreprenori experimentați care inundă această piață, această industrie, așa că cred că 2018 va fi anul în care veți vedea aplicații pe care nu le-ați mai văzut niciodată. Așa că sunt foarte încântat să mă joc cu aceste jucării. ”

Colin: „Da, așa că ești foarte încântat de speculațiile care se transformă în ceva tangibil.”

Min: „Da, sunt foarte interesant. Am vorbit cu multe companii bluechip – echivalentul coreean al companiilor Fortune 500. Și chiar și astăzi, unii oameni sunt [la conferință] și au viziuni dedicate blockchain-ului, au finanțare dedicată blockchain-ului și cred că o mulțime de inițiative interesante vor ieși din aceste lucruri. Când ai mulți oameni deștepți și mulți bani într-o singură cameră, se va întâmpla ceva. Și sper că ICON este unul dintre proiectele care pot contribui la această creștere. ”

Colin: „Ultima întrebare, ICON a fost denumită Ethereum coreean. Aveți vreun comentariu cu privire la această comparație? ”

Min: * Râzând * „Da, vreau să spun, este un mare compliment. Dacă îl comparați cu orice alt mare proiect blockchain care a venit înainte de ICON, îl vom accepta cu plăcere. Doar să ne apropiem de aceste tipuri de proiecte ne face foarte fericiți. Desigur, în viitor, așteptăm cu nerăbdare să ne deosebim și să ne diferențiem. ”

Colin: „Și poate într-o zi vor spune:„ Acesta este __ICON, acesta este ICONUL american ”.

Min: „Da, da, va fi minunat.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me