Dustin Byington, președintele Wanchain

” alt=”Dustin Byington” width=”200″ height=”200″ data-ezsrc=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400-150×150.jpg” data-ezsrcset=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400-150×150.jpg 150w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400-250×250.jpg 250w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400-300×300.jpg 300w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400-65×65.jpg 65w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400-100×100.jpg 100w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Yl-cZyig_400x400.jpg 400w” />

Recent am avut plăcerea de a ne așeza cu Dustin Byington, președintele Wanchain, la conferința inaugurală Blockchain Connect din San Francisco.

Depărtându-se scurt de mulțimea fascinată de la standul Wanchain (nu l-am văzut niciodată fără participanți), Byington a vorbit cu noi despre cum s-a implicat în Wanchain, ce îl entuziasmează în legătură cu proiectul și unde vede industria criptomonedelor care se îndreaptă spre următorii câțiva ani.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre Wanchain, asigurați-vă că consultați ghidul nostru pentru începători aici.

Interviul

Steven: Mi-ar plăcea să aud că ai început cu Wanchain – problema pe care ai văzut-o. Știu că am vorbit puțin despre asta la stand. Dar, cred că întreaga problemă de nelichiditate este imensă în cripto.

Dustin: Mi-am început cariera la Goldman [Sachs] cu un an înainte de prăbușirea financiară. Am lucrat acolo și am absolvit Columbia în 2007, așa că am văzut toate acestea desfășurându-se direct.

Am părăsit Goldman și am mers la școala de afaceri pentru a-mi începe cariera antreprenorială. Am găsit Bitcoin în 2013 și am fost agresiv doborât de gaura iepurelui prin potențialul său de a rezolva multe dintre problemele sistemice ale industriei serviciilor financiare pe care le-am întâlnit în timp ce eram la GS. Am bombardat în spațiu cofondând o serie de companii, inclusiv talentul Satoshi, Tendermint și Stokens Venture Capital.

Jack Lu [Fondatorul Wanchain, Factom] și s-a întâlnit în aceste zile timpurii. Tocmai mă mutasem la Austin, unde se afla Factom. De fapt, știam că majoritatea echipei Factom erau înapoi înainte de a fi Factom când erau NotaryChains. Paul Snow [CEO al Factom] conducea întâlnirea locală din Austin, precum și Conferința Texas Bitcoin. Și, David Johnston [președintele Factom] făcea fondul Dapps. Am fost destul de strâns cu toată echipa de ceva vreme.

Cunoscându-l pe Jack în toți acei ani, am devenit curios când m-a sunat și mi-a spus că lucrează la un nou proiect. Există cu adevărat trei lucruri care m-au atras spre proiect.

În primul rând, m-a atras faptul că era Jack. Întotdeauna am avut mult respect pentru el și pentru munca lui, la fel ca mulți alții din Austin. În al doilea rând, am fost interesat de legăturile proiectului cu China, care este o piață imensă. Jack mergea înainte și înapoi în China pentru a face afaceri în timp ce se afla la Factom și a devenit unul dintre cei mai bine conectați oameni din ecosistemul blockchain chinezesc..

” alt=”Echipa Wanchain Dubai” width=”1600″ height=”1177″ data-ezsrc=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/1_dlP-uQOfSCCTxd4pz3MO7A.jpeg” data-ezsrcset=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/1_dlP-uQOfSCCTxd4pz3MO7A.jpeg 1600w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/1_dlP-uQOfSCCTxd4pz3MO7A-300×221.jpeg 300w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/1_dlP-uQOfSCCTxd4pz3MO7A-768×565.jpeg 768w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/1_dlP-uQOfSCCTxd4pz3MO7A-612×450.jpeg 612w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/1_dlP-uQOfSCCTxd4pz3MO7A-600×441.jpeg 600w” />

Echipa Wanchain la Dubai International Blockchain Summit

Spunem că suntem lanțuri încrucișate, dar suntem și interculturale. Avem sedii în Austin, Singapore și Beijing. Acest lucru se poate dovedi a fi unul dintre cele mai mari avantaje competitive.

În cele din urmă, Wanchain atinge ambele teme principale pentru 2018 – interoperabilitate și confidențialitate. Chiar săptămâna trecută, tocmai am lansat o platformă de contractare inteligentă cu semnături inelare.

Steven: E imens.

Dustin: Da, nimeni nu a mai făcut asta. Monero are confidențialitate cu CryptoNote, dar utilizează o fundație UTXO (Bitcoin). Nimeni nu a făcut-o vreodată cu o platformă de contractare inteligentă bazată pe cont. Există o serie de lucruri la care a trebuit să ne gândim atunci când inovăm acolo.

De exemplu, cumpărarea GAS vă scapă de identitate. A trebuit să creăm un sistem de timbre în care să plătiți în avans pentru GAS și să primiți o ștampilă. Apoi, atunci când emiteți tranzacțiile, trimiteți ștampila cu ea.

Unele dintre contribuții sunt provocatoare în sine. Nu am vrut să reinventăm roata dacă nu trebuie, așa că am bifurcat Ethereum. Suntem propriul nostru blockchain bazat pe baza de cod Ethereum.

Dar vrem să facem reciprocitate ecosistemului. Am făcut EIP [propunerea de îmbunătățire Ethereum] pentru sistemul de timbre și am trimis-o înapoi Fundației Ethereum pentru a contribui la returnarea.

Încă deținem marea majoritate a celor 120.000 ETH pe care i-am strâns în octombrie, când prețul ETH a fost de 300 USD. Nu ne-am diversificat încă din aceasta pentru a arăta pieței că suntem încă aici pentru a ne sprijini reciproc.

Credem că este responsabil din punct de vedere financiar să diversificăm o parte din aceasta la un moment dat, dar vom fi întotdeauna centrați pe ETH. De exemplu, nu vom vinde trei sferturi din Bitcoin pentru Bitcoin.

Steven: Într-un fel, simt că Ethereum este propria sa formă de diversificare, deoarece există atât de multe construite deasupra ei.

Colin: Acum este propriul standard de aur. Întreaga idee că Bitcoin este magazinul valorii – Ethereum ne arată că nu este neapărat cazul. Nu există un singur standard. Oricât de probabil ar fi Charlie Lee la asta, nu știu dacă Litecoin este argintul aurului Bitcoin la fel de mult ca Ethereum în acest moment.

Dustin: Ai dreptate. Oamenii au această teză simbolică a banilor. Ei spun: „Oh, nu investesc în Ethereum pentru că nu este un simbol de bani”. Este greșit. Banii sunt o funcție a încrederii. Oamenii care au încredere în banii programabili, Vitalik și toată munca pe care a făcut-o echipa Ethereum, aleg să-și stocheze banii în Ethereum.

Ei spun că nu are încredere, dar nu este adevărat. Încă se bazează pe încredere, dar oamenii au încredere în lucruri diferite. Unii oameni au încredere într-adevăr în descentralizare și în dezvoltatorii de bază Bitcoin, așa că își păstrează averea în Bitcoin. Alți oameni au încredere în Charlie Lee și își depozitează averea în Litecoin.

Confidențialitate și încredere

Colin: Ce va face Wanchain în termeni de a fi puțin mai mult pentru a vă face protocolul și mai încredător și chiar mai privat?

” alt=”Confidențialitatea Wanchain” width=”417″ height=”445″ data-ezsrc=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Screenshot-2018-02-16-10.10.27.png” data-ezsrcset=”https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Screenshot-2018-02-16-10.10.27.png 417w,https://coincentral.com/wp-content/uploads/2018/02/Screenshot-2018-02-16-10.10.27-281×300.png 281w” />

Dustin: Vedem confidențialitatea ca un element fundamental al infrastructurii financiare. Dacă ne trimitem [bani] reciproc pe Wells Fargo Surepay sau ceva similar, nu sunt informații publice. Același lucru se poate spune și la cumpărarea de acțiuni, obligațiuni sau bonuri de trezorerie. Nu veți transmite acele tranzacții către lume și le veți face imuabile pentru nimeni.

Deci, vedem confidențialitatea ca pe un element constitutiv. Confidențialitatea pe termen lung va fi probabil atât de fundamentală încât va deveni o caracteristică. În acest moment, confidențialitatea lui Wanchain este nouă, dar confidențialitatea este atât de importantă încât toate aceste lanțuri vor găsi o modalitate de a o adopta..

Folosim confidențialitatea pentru a ne sprijini obiectivul de a reconstrui industria serviciilor financiare. Obiectivul nostru aici este să creăm o platformă completă de contracte inteligente Turing, care să fie privată și să dețină toate activele digitale ale lumii. Apoi, băncile devin aplicații care stau deasupra.

Când am digitalizat fotografii, în scurt timp am digitalizat camera. Camera a devenit o aplicație. Băncile vor deveni aplicații care rulează pe active digitale.

De aceea spunem că reconstruim finanțele. Nu ne concentrăm pe reducerea costurilor de la două bănci care trimit bani înainte și înapoi. Nu ne interesează să spunem „Hei, cum pot lucra pentru a-i ajuta să salveze linia de jos”.

Credem că există un loc în care băncile pot juca în acest ecosistem, totuși, în special în ceea ce privește custodia. Custodia – aceasta este sarcina principală a unei bănci. Îți păstrează banii pentru tine, pentru că nu vrei un milion de dolari în saltea. Mulți oameni nu doresc să aibă un milion de dolari chiar și pe un Ledger Nano S în cutia de valori. Încă îi ține treziți noaptea.

Dacă nu doriți să utilizați un schimb descentralizat și să păstrați custodia propriilor active, acordați custodia cuiva reglementat, asigurat și de încredere. Dar nu acordați custodia unui schimb centralizat care este nereglementat, neasigurat și administrat de către anonimi, cum se face astăzi. Cred că peste doar un an sau doi ne vom uita înapoi la aceste zile cu uimire totală că nu s-au produs mai multe daune prin schimburi centralizate, neasigurate și nereglementate.

Steven: Ai încredere în alte persoane aproape mai mult decât ai încredere în tine cu așa ceva.

Dustin: Da, mulți oameni o fac. Toată lumea are modele de încredere diferite, iar aceste modele sunt personale. Unii oameni au încredere în tehnologie. Unii oameni au încredere în bănci.

Credem că punerea activelor digitale ca bază este calea de urmat. Acest lucru va scala și va crea o mulțime de eficiențe. Nu este suficient doar să puneți tehnologia blockchain deasupra sistemului existent.

Gânduri asupra industriei criptomonedelor

Steven: Trebuie să întreb: Este WANNchain sau WAHNchain?

Dustin: WANN (Ca FAN). Wan înseamnă „mulți” sau zece mii în chineză. WAN înseamnă, de asemenea, Wide Area Network – conectarea tuturor rețelelor.

Steven: Din toate domeniile pe care le acoperă Wanchain, ce cazuri de utilizare vă fac cel mai entuziasmat?

Dustin: Vorbim despre ceea ce există deja. Aveți schimburi, împrumuturi și plăți. Toate există încă în lume. Puteți pune mai multe dintre aceste tranzacții în lanț pentru a le face mai sigure și mai audibile, dar nu este suficient.

Pentru mine, multe dintre aceste eforturi sunt încă ca newyorktimes.com. Modelul de afaceri încă nu s-a schimbat. Odată ce am creat mediul potrivit și platforma potrivită pentru inovații fără permisiuni, oamenii vor crea aceste versiuni financiare ale Facebook. Lucruri pe care nici măcar nu le pot visa acum.

Nu știu cât timp va dura, mai ales în acest mediu în care inovatorii lumii sunt atât de strâns conectați. Dar, s-ar putea întâmpla mult mai repede decât credem.

Steven: 10-15 ani?

Dustin: Oh, nu.

Steven: Și mai repede?

Dustin: Oh, tipule, da! Cred că peste 2-3 ani vom vedea câteva real inovație în industria serviciilor financiare care se bazează pe aceste active digitale. Este greu să știi ce va fi asta, dar vine.

Colin: Mulți oameni se îndoiesc – pe baza volatilității sale, pe baza problemelor de tranzacție pe care le-am văzut – că criptomonedele vor fi utilizate ca o monedă reală și viabilă în viitor. Crezi că acei nayaysers greșesc??

Dustin: Absolut. Cred că lumea va funcționa pe active digitale. Îmi pariez cariera pe asta de fapt. Dar, s-ar putea să fie cazul în care avem jetoane digitale care sunt similare cu fiat-ul american.

De asemenea, cred că vom începe să vedem monede mai stabile. Cu cât ești mai bogat, cu atât te poți descurca cu mai multă volatilitate. Actuala industrie a serviciilor financiare nu poate sprijini economic două miliarde de oameni. Nu înseamnă că nu vor. Sistemul este atât de defect și atât de scump de operat, încât nu are sens economic să le deservească pe acei oameni.

Una dintre misiunile noastre este de a construi un sistem mult mai eficient pentru a deservi cei nebancari. Deoarece sunt și unii dintre cei mai săraci oameni din lume, trebuie să reducem suplimentar volatilitatea.

Mulți oameni din acest spațiu suntem nebuni. Ne absorbem volatilitatea.

Dar restul lumii nu funcționează așa. Pentru ca operațiunile de plată să fie operaționale, trebuie să eliminăm unele dintre acestea. Șinele construite pe o infrastructură de active digitale sunt mult mai eficiente decât cele actuale bazate pe datorii.

Foaia de parcurs Wanchain

Steven: Care sunt următorii pași pentru Wanchain? Ați scos rețeaua principală acum – aceasta este cea mai grea provocare de acolo.

Dustin: Schimbul de monede are loc. Acum, oamenii își pot schimba ERC20-urile cu jetoanele de protocol [Wancoin] (puteți face schimbul Aici.) După aceea, schimburile vor fi cel mai probabil preluate în următoarele săptămâni.

De asemenea, începem să facem ICO-uri pe Wanchain. Scopul este de trei ICO-uri de înaltă calitate în următoarele câteva luni. Deoarece suntem o bifurcație a Ethereum, putem emite simboluri.

Următoarea noastră etapă importantă este Wanchain 2.0. 2.0 este momentul în care unele dintre adevăratele magii încep să se întâmple – începem să facem schimburi de lanțuri încrucișate. Acesta nu este un râu piped. Am prezentat cum vom face acest lucru în cartea noastră albă. Implementarea este întotdeauna grea, mai ales în cazul lanțurilor încrucișate, dar avem 40 de ingineri în biroul din Beijing. Mulți dintre ei sunt doctoranzi de la Universitatea din Peking, care este Harvardul din Est. Lucrăm la aceste probleme provocatoare, dar suntem siguri că le putem rezolva.

Steven: Te-am auzit vorbind cu altcineva la cabină despre așteptarea [implementării] modelului Proof-of-Stake până când Ethereum stabilește ce vor face. Voi, băieți, veți continua să faceți asta dacă decid să facă o altă schimbare mare?

Dustin: Acesta este planul: nu reinventați nimic din ce nu trebuie. Sperăm și suntem încrezători că vor putea rezolva unele dintre problemele de scalare. La fel ca și ei, le vom încorpora în blockchain-ul nostru.

Steven: Se pare că o vor face.

Dustin: Suntem destul de încrezători. Am fost la DevCon și am ieșit de acolo gândindu-ne: „Băieții ăștia au înțeles”.

Steven: E minunat să auzi.

Dustin: Cineva trebuie să-și dea seama de dovada mizei. Toată această industrie nu funcționează pe dovada muncii. Funcționează bine doar pentru un jucător [Bitcoin]. Dacă vom face aur digital și gata, atunci dovada muncii este în regulă. Dar, cu toții ne dorim mult mai mult decât atât.

Colin: Ați spune că interoperabilitatea este obiectivul dvs. sau există alte beneficii pe care vă concentrați mai mult??

Dustin: În acest moment, suntem în această epocă a intranetului blockchain. Nu există încă o rețea globală creată. Scopul nostru este de a crea acea rețea globală.

Dar pentru a face acest lucru, trebuie să fiți capabil să vă conectați cu multe sau, sperăm, cu toate lanțurile. Trebuie să puteți ajunge la acea scară într-un mod fără permisiuni. Unul dintre avantajele abordării noastre este că lanțurile nu au nevoie de niciun upgrade de software. Putem să ne conectăm la lanțuri și să lucrăm cu ele fără ca aceștia să ne aprobe. Nu ne pot împiedica să ne conectăm la lanțul lor.

Acesta este unul dintre avantajele calculului multipart sigur și modul în care l-am arhitectat. Aveți nevoie doar de chei publice / private și majoritatea fiecărui lanț le are.

Cu aceasta, scopul este de a crea un internet global. Am fi mers cu sloganul „Internetul blockchain-urilor”, dar o grămadă de alte proiecte aveau deja acest lucru. Totuși, aceasta este misiunea noastră: interoperabilitatea blockchain-ului.

Mulțumesc

O mulțumire imensă lui Dustin pentru că și-a făcut timp să vorbească cu noi. A alergat non-stop la conferință, așa că suntem recunoscători că am reușit să-l prindem câteva minute pentru a afla mai multe despre unul dintre cele mai interesante proiecte ale blockchain-ului și despre influentul membru al echipei din spatele acestuia..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me