Prețul Bitcoin a scăzut cu peste 10% joi, după un raliu promițător anterior care depășea prețul de 7.000 de dolari. Scurta creștere a prețurilor i-a determinat pe mulți pasionați de bitcoin să speculeze că BTC va construi un suport mai mare.

Mulți au considerat-o, de asemenea, ca o dovadă a rezistenței pieței împotriva evenimentelor recente negative din industrie, inclusiv dezaprobările Bitcoin ETF. Și acum, experții cripto din întreaga lume se luptă să identifice elementele cauzale care au dus la scăderea nebună a prețului de 48 de ore.

Valoarea Bitcoin afectată de tranzacțiile OTC

Potrivit cercetărilor întreprinse de Grupul Tabb în aprilie, piețele de tip „over the counter” (OTC) constituie o porțiune semnificativă a pieței de tranzacționare a criptomonedelor. În general, piețele OTC sunt estimate a fi de aproximativ două sau trei ori mai mari decât bursele reglementate. Unele birouri de tranzacționare OTC se presupune că facilitează peste 100 de milioane de dolari în tranzacții cu criptomonede într-o zi.

Comercianții sunt de obicei auditați independent de către brokeri și, în majoritatea cazurilor, nu se aplică taxe. Acest lucru permite jucătorilor să efectueze tranzacții cu volum mare, fără a muta prea mult piețele sau a atrage atenția. Prețurile minime ale biletelor variază de obicei între 75.000 și 250.000 de dolari, ceea ce blochează majoritatea speculatorilor amatori.

Cum piața OTC are o dimensiune atât de semnificativă, unii analiști speculează că presiunea de vânzare pe aceste piețe, combinată cu mișcările de manipulare a prețurilor, ar fi putut duce la scăderea bruscă a prețurilor bitcoin. Se crede că o cantitate mare de bitcoin de pe piețele OTC conectate la bursă a influențat prețurile.

Acestea fiind spuse, este greu de verificat această ipoteză, deoarece piețele OTC lucrează departe de privirile indiscrete ale observatorilor și autorităților de reglementare din industrie. Cu toate acestea, merită încă luată în considerare faptul că manipularea prețurilor pe piața criptomonedelor este destul de ușor de realizat, iar tehnicile precum tranzacționarea la spălare, care pot fi utilizate pentru umflarea artificială a activității tranzacțiilor, sunt rampante.

Potrivit CEO-ului și fondatorului LDJ Capital, David Drake, prețurile bitcoin vor continua să experimenteze o tendință descendentă până când SEC va aproba un ETF bitcoin. ETF va contribui la crearea unui ecosistem de tranzacționare mai sigur. Executivul a dezvăluit acest lucru în timp ce vorbind cu Independentul.

„În acest moment nu există reguli cu privire la manipulări și grupurile / persoanele care manipulează piețele fac acest lucru pentru că pot, fără teama de consecințe. Sperăm că acest lucru se va schimba odată cu supravegherea SEC și FINRA în anul următor. ”

Un cont Silk Road a manipulat prețul Bitcoin

Legendarul Drum al Mătăsii este considerat pe scară largă ca prima piață contemporană de tip darknet. Deși a fost închis de Biroul Federal de Investigații în 2013, iar proprietarul său a fost arestat, se pare că a revenit să bântuie piața criptomonedelor în 2018, sub forma unui portofel bitcoin..

Potrivit unei anchete recente realizate de comunitatea social media, a portofel bitcoin cu o monedă digitală în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari, asociată cu proiectul Drumul Mătăsii, a început să distribuie cantități uriașe de monede către bursele criptografice chiar înainte de suprimarea prețurilor. Contul, care a rămas latent din 2014, a mutat bitcoin în valoare de peste 100 de milioane de dolari către Bitfinex și Binance. Se crede că depozitul de bitcoin de la proprietarul portofelului a declanșat scăderea prețului.

Există încă multe speculații cu privire la cine deține de fapt portofelul, cu unele presupuneri că aparține creatorului Silk Road, Dread Pirate Roberts.

Valoarea Tumbling a Bitcoin și influența Goldman Sachs

Miercuri, chiar înainte de scăderea bruscă a prețului criptomonedelor, Goldman Sachs ar fi închis planurile de a deschide un birou de tranzacționare a criptomonedelor. Măsura ar fi deschis ușa investitorilor instituționali. Unele rapoarte au atribuit scăderea prețului Bitcoin știrilor negative, despre care se credea că ar fi provocat o oarecare consternare în rândul comercianților.

Cu toate acestea, acuzațiile potrivit cărora Goldman Sachs ar fi planificat să tranzacționeze bitcoin fizic au fost în curând doborâte de Martin Chavez, directorul financiar al companiei. El a etichetat afirmațiile drept știri false și a reiterat că nu au existat niciodată planuri majore sau un calendar pentru acest lucru. Cu toate acestea, executivul a clarificat că banca de investiții lucrează la un instrument derivat bitcoin nerelevabil pentru clienții săi.

Acestea fiind spuse, se spune că activitatea suspectă de vânzare în lipsă a avut loc cu doar câteva zile înainte de acuzația de „știri false” a lui Goldman Sachs. Potrivit unui raport, care a fost primul publicat de CCN, echipa RoninAI a descoperit o mișcare de vânzare în lipsă de 74 de milioane de dolari, în timp ce piața era încă scăzută, cu două zile înainte de anunțul Goldman Sachs și de scăderea ulterioară a prețurilor.

Se crede că tranzacțiile din interior au fost implicate și că știrile false au catalizat scăderea prețurilor. Cu toate acestea, toate acestea sunt pur și simplu speculații și nu au fost încă scoase la iveală dovezi tangibile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me