Pe 3 decembrie la Grand Hyatt Hotel din Coreea de Sud, dl Jay Hao, CEO OKEX, a anunțat lansarea viitoare a unui nou produs. Noul produs este un tip special de contract futures dublat schimburi perpetue. Produsul va fi lansat oficial pe 11 decembrie 2018. Lansarea produsului oferă OKEX o oportunitate de a captura o piață nouă valoroasă. De asemenea, oferă OKEX șansa unui nou început.

Publicitate negativă și noi piețe

OKEX a apărut recent în știri. Din păcate, știrile nu sunt niciodată bune. Cel mai recent, au venit contracte viitoare OKEX sub foc în timpul furcii grele a Bitcoin Cash. Din perspectiva relațiilor publice, OKEX a avut cu adevărat nevoie pentru a curăța aerul. Marea campanie de relații publice pentru lansarea swap-urilor perpetue este încercarea bursei de criptomonede din Malta de a pune un nou pas înainte.

Nu numai că OKEX are șansa de a obține corect contractele viitoare, dar are și șansa de a captura o parte din lucrările future profitabile ale BitMex. Potrivit analiștilor de la TokenInsight, majoritatea tranzacțiilor de pe BitMex sunt contracte futures de tip boutique numite contracte perpetue.

Ce este un schimb perpetuu?

BitMex oferă contracte perpetue. OKEX oferă swapuri perpetue. Diferența dintre cele două este în esență marketing. Cu excepția diferenței în finanțarea, un schimb perpetuu este efectiv versiunea OKEX a BitMex’s contract perpetuu.

Contractele perpetue sunt contracte futuresfără expirare sau decontare. Contractele futures sunt în esență pariuri pe starea viitoare a ceva. Aceste lucruri sunt de obicei mărfuri, cum ar fi burti de porc. Cu toate acestea, pe schimburile de criptomonede precum BitMex și OKEX, contractele futures sunt pariuri pe valoarea viitoare a unei criptomonede (cum ar fi BTC, LTC, BCH, EOS, ETH și alte criptomonede foarte lichide). Prin urmare, contractele futures sunt instrumente financiare derivate sau derivate. Existența lor este derivată din alt instrument financiar.

Expirare și decontare

De regulă, contractele futures expiră și trebuie să meargă așezare. La decontare, fondurile sunt creditate sau debitate din contul comerciantului. Swap-urile perpetue nu expiră și, prin urmare, nu merg la decontare.

Înainte de a oferi posibilitatea de a încheia swapuri perpetue, contractele futures pe OKEX expiră într-o săptămână, două săptămâni sau un trimestru.

Marja și efectul de levier

Pentru a face pariul, comerciantul trebuie să facă o depunere. Acest depozit se numește marjă. Este de obicei garanția pentru a face un pariu mult mai mare. Se numește raportul dintre valoarea celui mai mare pariu peste marjă pârghie. De exemplu, cu o marjă de 50% (sau „pârghie de 2 ori”), comerciantul poate împrumuta fonduri de la un împrumutător pentru a încheia un contract futures pentru 100 USD, atunci când au doar 50 USD pentru a depune.

La fel ca BitMex, OKEX permite traderilor să pârghie de până la 100 de ori marja la depozit.

De altfel, 100 de dolari este real valoare nominală a schimbului perpetuu al OKEX. Aceasta înseamnă că unul dintre aceste contracte futures speciale care nu expiră este răscumpărabil pentru echivalentul BTC de 100 USD în acel moment. Un swap ar putea fi, de asemenea, răscumpărat în ETC sau în orice altă criptomonedă permisă în cele din urmă de OKEX.

Finanțarea

Când comerciantul împrumută fonduri de la un creditor pentru un contract, acesta primește un împrumut. Pe OKEX, împrumutul pentru swap-ul perpetuu este oferit de OK PiggyBank. OK PiggyBank este un serviciu de împrumut peer-to-peer.

OK PiggyBank va împrumuta comercianții de până la 100 de ori marja. Comercianții nu sunt obligați să ia un împrumut. Cu toate acestea, dacă o fac, contractul lor este pârghiat.

Odată ce contractul este pârghiat, comerciantul trebuie să plătească dobânzi pentru suma împrumutată. Plata se face la fiecare 24 de ore pe OKEX. Această plată se numește finanțarea. Pe BitMex, finanțarea are loc la intervale fixe de 8 ore.

Concluzie

Chiar și Chicago Mercantile Exchange (CME) și Chicago Board of Exchange (CBOE) permit speculatorilor să tranzacționeze contracte futures Bitcoin. Contractele futures pe Bitcoin nu sunt noi. Cu toate acestea, OKEX trebuie să își îmbunătățească serviciile și ar putea chiar să aibă nevoie de acest nou produs pentru a supraviețui.

Swaps-urile perpetue ale OKEX au prețuri competitive. Acei comercianți care furnizează lichidități la bursă sunt în general mai bine mergând cu BitMex. Cei care nu sunt, se vor bucura de OKEX mai mici taxe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me