Balenele Bitcoin au cumpărat scufundarea în timpul iernii de criptare de șase luni. Tendința descendentă bruscă a pieței care a avut loc în noiembrie anul trecut a văzut că BTC a scăzut la niveluri sub 4.000 USD și, ulterior, a eliminat mâinile slabe..

Totuși, a permis și balenelor bitcoin să cumpere sute de mii de bitcoin la prețuri degradate. Potrivit unui nou raport de cercetare publicat de Diar, balenele criptomonede au reușit să achiziționeze peste 450.000 BTC în mai puțin de nouă luni.

Comunicatul arată că aproximativ 25% din totalul BTC aflat în circulație este deținut la adrese cu un sold cuprins între 100 și 10.000 de bitcoini. În august 2018, când bitcoinul a fost evaluat la 8.000 de dolari, portofelele din acest segment dețineau aproximativ 20% din numărul total de monede aflate în circulație, ceea ce este cu aproximativ 5% mai mic decât în ​​prezent..

O sperietură pentru Crypto Whale Watcher

Comunitatea criptografică este în mare măsură atentă la balenele bitcoin, deoarece sunt capabile să facă mișcări majore care pot determina creșterea sau creșterea prețurilor cripto în funcție de reziliența traiectoriei pieței predominante.

Comunitatea NEO a declanșat recent alarma după ce monede în valoare de peste 300 de milioane de dolari au fost transferate pe un portofel necunoscut. Imensul transfer a provocat panică largă în rândul investitorilor, forțând echipa NEO să emită o declarație.

Ce. . Real. pic.twitter.com/kCFlP2X3bc

– Billy Saurus (@ BillySaurus42) 23 mai 2019

Potrivit firmei, schimbarea a fost rutină și planificată. Notificarea citea parțial, „Pe 23 mai, NF a transferat 5.538.832 NEO nou deblocat la adresa deblocată. Restul de 29.461.168 NEO au fost trimise mai întâi la o adresă de schimbare înainte de a fi transferate înapoi la adresa blocată. Acest lucru a fost făcut pentru a diferenția tranzacțiile pentru referința comunității. “

Conducerea a citat cartea albă a monedei digitale care indică faptul că activele nu sunt de vânzare la bursă, ci sunt puse deoparte pentru a fi utilizate pentru a ajuta la creșterea comunității. 29.461.168 NEO reprezintă aproximativ jumătate din totalul în circulație, adică 65.000.000 de monede digitale. Vânzarea unei astfel de sume uriașe la schimburi ar prăbuși prețurile.

Modul în care cripto-balenele manipulează piețele

Balenele cripto se bazează de obicei pe scăderi ale pieței pentru a acumula active digitale substanțiale pentru a fi utilizate în manipularea prețurilor. Cu cât au mai multe criptomonede sub controlul lor, cu atât au mai multă influență.

Tacticile de clătire și repetare sunt o strategie tipică utilizată de acest grup de investitori pentru a modifica valoarea unui activ. Inundarea pieței cu comenzi de vânzare sub ratele predominante, de exemplu, copleșește cererea și prețurile rezervoarelor.

Dacă este executată perfect, o balenă poate răscumpăra încet cantitatea de monede vândute și mai mult la rate deflatate, atât timp cât sentimentul pieței rămâne neschimbat pentru o perioadă de timp durabilă. Alternativ, birourile fără prescripție medicală (OTC) pot fi utilizate pentru a achiziționa mai multe fonduri digitale la prețul de piață mai mic.

Invers, zeci de milioane de dolari pot fi pompate în sectorul criptografic prin schimburi folosind comenzi de cumpărare stabilite peste ratele existente. Acest lucru face ca prețurile să urce. Activele nevândute ale unei balene pot fi apoi vândute la o valoare mai mare pentru a obține randamente mai mari.

Balenele pot manipula piețele pe termen scurt, dar nu pe termen lung

Recenta comandă de cumpărare BTC gestionată algoritmic de 100 de milioane de dolari este un exemplu perfect de ceea ce se poate întâmpla atunci când balenele înclinate spre risc fac mișcări. Ordinul de cumpărare a fost stabilit peste ratele de piață prevalente și executat în trei mari burse. Miscarea a declanșat aparent prețul BTC să crească cu peste 25% în decurs de 24 de ore.

Astfel de tactici sunt eficiente în anumite cazuri, dar nu toate. Turbulențele pieței pot afecta eficacitatea acestor strategii. Întrucât tranzacționarea la spălare și cumpărarea și vânzarea manipulatoare au loc tot timpul, efectele unei astfel de mișcări pot fi uneori atenuate de o multitudine de factori. Execuțiile de succes necesită, de obicei, un timp bun și zeci de milioane în monedă digitală sau digitală, în funcție de mișcările intenționate.

Există limite ale a ceea ce este posibil

Numeroși factori, inclusiv lichiditatea, limitează eficacitatea strategiilor de manipulare a prețurilor și mulți dintre ei sunt legați de sentiment. Balenele pot provoca recesiuni ale pieței, de exemplu, dar acest lucru are efectul nedorit de a influența negativ perspectivele unui activ. Aceasta duce la crearea unui punct de rezistență și determină scăderea lichidității.

Dacă sentimentul referitor la un anumit activ devine covârșitor negativ, devine mai greu de vândut, deoarece investitorii sunt în mod natural sceptici cu privire la perspectivă. Acest lucru duce la mai puține comenzi de cumpărare atunci când există o ofertă excesivă de monede.

Există, de asemenea, limite atunci când prețurile sunt manipulate în sus. Datorită naturii volatile a pieței și a strategiilor manipulative răspândite, frica, incertitudinea și îndoiala (FUD) determină investitorii să devină nesiguri cu privire la momentul potrivit pentru a cumpăra sau a vinde. Acest lucru determină în cele din urmă frenezia în jurul unui vârf să scadă și cererea să scadă, cu excepția cazului în care există factori puternici în mod natural care conduc piața.

Desigur, există Fear of Missing Out (FOMO), care este un lucru real și uneori se adaugă la euforie, crescând astfel presiunea ascendentă asupra valorii unui activ.

În cele din urmă, cripto-balenele nu determină valoarea Bitcoin, dar comunitatea și protocolul său de rețea de bază o fac. Episoadele precum evenimentul de înjumătățire al BTC influențează direct cererea și oferta de monede și afectează toți utilizatorii de cripto, indiferent de dețineri.

Cererea generală pentru moneda digitală ca instrument speculativ și un depozit de valoare va continua, de asemenea, să dicteze prețul pieței bitcoin și, în general, să anuleze manipularea pe termen scurt.

Cripto schimbă balenele care ajută accidental

Multe schimburi criptografice oferă acum funcții de tranzacționare în marjă și acest lucru va permite din greșeală o manipulare mai mare a piețelor. Astfel de servicii permit comercianților să împrumute fonduri de tranzacționare financiară și oferă manipulatorilor acces mai mare la active care pot fi utilizate pentru a influența industria.

Atât lichiditatea pieței criptografice, cât și prețurile activelor pot fi manipulate prin tranzacționarea în marjă. Includerea birourilor de tranzacționare OTC mărește capacitățile de manipulare. Se estimează că aproximativ două treimi din totalul tranzacțiilor cu criptomonede au loc pe aceste piețe.

Acestea permit investitorilor să tranzacționeze fără piețe în mișcare, dar balenele pot manipula prețurile activelor criptografice prin schimburi și apoi pot cumpăra activele subevaluate prin intermediul firmelor care oferă servicii de tranzacționare fără rețetă. Monedele supraevaluate pot fi, de asemenea, vândute prin intermediul acestor platforme.

(Credit pentru imagini recomandate: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me