ChainXChange w Las Vegas zakończyło się 15 sierpnia i pozostawiło uczestnikom cenne spostrzeżenia na temat kryptowalut i nadrzędnych branż technologicznych.

Centrum kongresowe Mandalay Bay było gospodarzem trzydniowego wydarzenia, w którym udział wzięli m.in. współzałożyciel Apple Steve Wozniak, redaktor naczelny magazynu Wired Nicholas Thompson, zastępca redaktora Wall Street Journal Sam Walker, znany ekonomista i laureat Nagrody Nobla Paul Krugman oraz jeszcze.

Tematem konferencji było „Jak zmienisz świat” i w dużej mierze skupiono się na tym, jak konsumenci i firmy mogą wykorzystać moc nowych technologii, takich jak sztuczna inteligencja i łańcuch bloków..

Dzień 1

Dzień 1 ChainXChange oficjalnie rozpoczął tydzień Blockchain w Las Vegas.

Punktem kulminacyjnym wydarzenia był panel ze wszystkimi trzema głównymi prelegentami tego dnia, obejmujący takie tematy, jak przeniesienie pracy, a nawet zmiany społeczne poprzez automatyzację, konsekwencje obliczeń kwantowych i, oczywiście, sposób, w jaki blockchain będzie motorem.

Nicholas Thompson, redaktor naczelny Wired Magazine zbadali dynamicznie zmieniający się krajobraz technologiczny i jego wpływ na wszystkie aspekty naszego życia teraz iw przyszłości.

Zastępca redaktora Wall Street Journal, Sam Walker podzielił się kluczowymi spostrzeżeniami na temat przywództwa z jego bestsellerowej książki The Captain Class i pomógł widzom zrozumieć, jak je zastosować w dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie.

Houman Haddad połączenie wiedzy eksperckiej z humanitaryzmem w celu wprowadzenia udanego pilota, który udowodnił przydatność Blockchain w zaspokajaniu potrzeb uchodźców z Syrii.

Dzień 2

Dzień 2 został podkreślony przez panel składający się z kryptosceptyka, sławnego ekonomisty i laureata nagrody Nobla Paula Krugmana, byłego stratega rynkowego JP Morgan i założyciela Fundstrat Tom Lee, Jessica VerSteeg, CEO Cannabis Blockchain Company Paragon, Lilia Infante, Special Agent Department of Justice Cryptocurrency Criminal Task Force, and Cory Johnson, Chief Market Strategist of blockchain payment company, Ripple

Dodatkowo Jason Derulo został wyprowadzony na gościa specjalnego i rozmawiał z gospodarzem i moderatorem ChainXChange Denise Roberson w rozmowie przy kominku na temat wprowadzenia jego Celebrity Token z Global Crypto Offering Exchange (GCOX), a także jego bieżących działań filantropijnych.

Wspólny zauważył również, że jest wielkim zwolennikiem sztucznej inteligencji, a jego współpraca z Microsoftem była motorem zachęcającym do wprowadzania sztucznej inteligencji do centrów miast

Gary Vaynerchuk zachęcił wszystkich uczestników konferencji do wykazania się cierpliwością, odwołując się do początków internetu i tego, jak uznano go za modę.

Drugi panel wieczoru był z udziałem Common, Gary Vaynerchuk, Neil Sahota i Phu Styles. Panel dotyczył tego, jak sztuczna inteligencja wpłynie na siłę roboczą, jak kobiety wkraczają w czołówkę technologiczną i inne prognozy na przyszłość.

DZIEŃ 3

Woźniak podzielił się pełną pasją historią o tym, jak fascynacja tworzeniem komputerów w wieku 8 lat sprawiła, że ​​stał się twórcą pierwszego komputera Apple.

Wśród mówców tego dnia znalazła się Molly Bloom, która podzieliła się historią swojej przeszłości, od początków gry w podziemnego pokera i tego, jak jej doświadczenia uczyniły ją lepszym przedsiębiorcą.

Inne interesujące elementy dnia obejmowały przemówienia dyrektora generalnego Lottery.com Tony DiMatteo, eksperta w dziedzinie nauk o żywności i technologii dr Matthew Lange, wybitnego handlowca i edukatora Bitcoin Tone Vays, Michaela Terpina (który złożył 223 mln USD pozew przeciwko AT&T tego ranka), prawnik i filantrop Robert Shapiro, inwestor w dziedzinie opieki zdrowotnej Mary Jo Potter i dyrektor generalny Wala Trisha Martinez

Wozniak i Bloom byli razem, aby omówić wszystko, od tego, jak nadchodzące innowacje zmienią nasz świat, po osobiste filozofie dotyczące przedsiębiorczości. Cała piątka widzi niezwykły wpływ Bitcoin, blockchain i sztucznej inteligencji w przyszłości, chociaż podobnie jak niektórzy panelerzy z drugiego dnia, ekspert z Wall Street i kryptowalut, Tone Vays, pozostał sceptyczny wobec integracji blockchain poza wykorzystaniem Bitcoin

Podzielili się słowami mądrości. Molly Bloom podkreśliła znaczenie medytacji i samodzielnej pracy, aby odnaleźć siebie przed podjęciem większych inicjatyw. Vays nalegał na zachowanie prywatności. Słowa Woźniaka zakończyły dyskusję. Wyjaśnił swoją filozofię, że szczęście jest punktem życia, co sprowadził do równania H = F ^ 3, gdzie H reprezentuje szczęście, a F do kostki oznacza jedzenie, przyjaciół i zabawę. Kontynuował swoje równanie, udzielając przedsiębiorcom prostych rad: „Rób to, co cię uszczęśliwia”.

Wcześniej tego dnia przedsiębiorca zajmujący się kryptowalutami podszedł do konsekwencji dla blockchain w różnych branżach. Terpin mówił o zrównoważonym rozwoju, prawie Shapiro, opiece zdrowotnej Pottera i Martinezie o globalnym braku bankowości. Z wyjątkiem Shapiro, który nadal jest sceptyczny co do niezmienności aspektów blockchain w prawie, wszyscy wyrażali bardzo optymistyczne oceny dla technologii w odpowiednich dziedzinach.

Wybitne cytaty

Wspólny:

Fundacja Common Ground ma swoją siedzibę w Chicago.

„Pracowaliśmy z nastolatkami z Chicago ze śródmieścia i po prostu wystawialiśmy je na różne rzeczy, od żywienia po jogę, po wsparcie akademickie i opiekę mentora, a kiedy współpracowaliśmy z firmą Microsoft, zawarliśmy pakt, że oni przyczyniłoby się nie tylko do rozwoju technologii, wnieśli pieniądze i wszystko do naszej fundacji, aby zasadniczo pomóc w rozwoju naszej młodzieży. Czuję, że wszędzie dzieci zasługują na tę okazję, czarne i brązowe dzieci, białe i azjatyckie, ale czarno-brązowa społeczność jest tak niedoceniana, jeśli chodzi o to, gdzie jest technologia i naprawdę czuję się z nią związana, że ​​musimy być jej orędownikami i muszę być orędownikiem, szczególnie ja, jakbym był facetem, który „naprawdę trochę nie zbliżał się do technologii”, wiesz, że jestem sercem, ale kiedy zobaczyłem, że możemy włożyć swoje serce w tę technologię i dobrze wykorzystać te urządzenia , Byłem za tym wszystkim ”.

Gary Vee:

„Myślę, że słowem, które najbardziej mnie kojarzy na tej konferencji, jest cierpliwość. Kiedy myślę o blockchain lub krypto, kiedy myślę o sztucznej inteligencji i co ważniejsze, kiedy myślę o mojej karierze, myślę, że słowo cierpliwość jest czymś, o czym należy tutaj porozmawiać. Dzisiejsze popołudnie było dla mnie świetną zabawą, ponieważ wprawia mnie w wibracje podczas konferencji w mediach społecznościowych, na które byłam w 2005, 2006, 2007… wprawia w ruch te same uczucia, które czułem, obserwując biznes e-commerce w 1995 -1996, wiele rozmów odbyło się dzisiaj, kiedy to wejdzie do głównego nurtu ”.

„Był czas, kiedy chodziłem na konferencje dotyczące wyszukiwania, na których ludzie są tacy, jak wtedy, gdy wyszukiwanie zostanie zaakceptowane i aż do samego początku, do samego internetu, do wszystkich młodych ludzi tutaj, którzy spędzają nieproporcjonalnie dużo czasu, aby uzasadnić blockchain i kryptowalut, chcę przypomnieć, że był czas, w którym sam internet zanikał ”.

„Pierwszy raz, kiedy byłem na konferencji, która wyglądała tak, siedziałem w izbie handlowej na panelu, gdzie dosłownie starzy ludzie wyśmiewali się ze mnie przez 45 minut, bo śmiali się z pomysłu, że ludzie będą kupować wino na internet, a wiele osób w panelu, na którym byłem, stwierdziło, że do roku 2006 Internet nie będzie istniał! ”

„Naprawdę chcę udzielić rady od weterana, który przeszedł kilka cykli innowacji, jeśli wydałeś tyle energii, ile wydajesz na debatę, czy krypto i blockchain odniosą sukces, jeśli weźmiesz tę samą energię i faktycznie zostałeś praktykiem egzekucji w swoim rzemiośle, byłbyś znacznie dalej! ”

„Gdybym mógł zostawić wam cokolwiek z mojej perspektywy, a podczas tej konferencji przemawia wiele interesujących osób, gorąco polecam poświęcić dużo więcej cierpliwości. Niezależnie od tego, czy masz rację, czy ich rację, to zupełnie nieistotne, wszystko się rozegra, a my wszyscy w poniedziałek rano. ”

„Myślę, że bardzo ważne jest, aby ludzie w tej przestrzeni zrozumieli, jest prawdopodobne, że 90-98% walut tego nie zrobi! Niesamowite w tej przestrzeni jest to, że po drodze następuje likwidacja. Inaczej niż wtedy, gdy inwestowałem w startupy na wczesnym etapie, kiedy to była uczta lub głód, po drodze nie było likwidacji ”.

Ale proszę, potrzebuję, aby ludzie zrozumieli, dla mnie, technologie blockchain są przesądzone, ale waluty, które są zbudowane na tym, mają ogromną zmienność.

„Więc proszę, zrozum, kiedy jesteśmy w tych przestrzeniach, ich ogromną zmienność i jest bardzo cholernie wcześnie, jak„ naprawdę ”wcześnie, jak naprawdę kurwa wcześnie, i myślę, że brak cierpliwości w udowadnianiu, że masz rację i musisz 10 milionów dolarów, czy cokolwiek, kurwa, myśli, to luka. Brak cierpliwości w tej zbiorowości, naszą zbiorową wrażliwością jest brak cierpliwości ”.

Jessica VerSteeg

„Prowadzę międzynarodową firmę i pod koniec miesiąca o wiele łatwiej jest mi płacić wszystkim moim [pracownikom] w bitcoinach”.

Tom Lee

„Błędem jest być niedźwiedzim, kiedy już jesteś na dole. Niedźwiedź w dużej mierze przebiegł w kryptowalutach. Jedynym momentem, w którym możesz zarobić duże pieniądze, jest kupowanie, gdy inni sprzedają ”.

Cory Johnson

„Zasady ruchu drogowego nie są jasne. Dopóki to się nie stanie, branża nie rozwinie się na taką skalę ”.

Wybitne motywy

Podczas wydarzenia odbijały się echem następujące tematy:

• Bitcoin jest królem i tu zostanie.
  • Regulacja jest nieuchronna i jest to bardzo dobra rzecz dla społeczności.
  • Wiele altcoinów nie przetrwa, jeśli nie zaspokoją prawdziwych potrzeb rynku, ale technologia blockchain bez wątpienia przyniesie czwartą rewolucję technologiczną.
  • Blockchain ma wiele implikacji, aby wspomóc niedocenione i zlikwidować globalne nierówności.