BRD, bezpieczny portfel mobilny z kryptowalutą, używany przez około dwa miliony użytkowników w 170 krajach, ogłosił nowe partnerstwo z Wyre, wiodącym dostawcą płatności dla branży blockchain. To partnerstwo pozwoli klientom BRD w USA na bezpośrednie połączenie ich rachunków bankowych i bezpieczną wymianę ich fiat na kryptowaluty. Dzięki przelewowi bankowemu użytkownicy będą również cieszyć się najniższymi opłatami przy zakupie krypto. Ta nowa funkcja jest obsługiwana przez ponad 1700 amerykańskich banków.

Współpraca BRD z Wyre jest godna uwagi, ponieważ pomoże BRD w osiągnięciu długoterminowego celu, jakim jest zostanie wiodącym centrum mobilnych usług finansowych dla aktywów kryptograficznych.

„Posiadając ponad 6 mld USD w aktywach kryptograficznych chronionych przez markę BRD, udowodniliśmy, że jesteśmy najbardziej zaufaną usługą w branży” – powiedział Adam Traidman, dyrektor generalny i współzałożyciel BRD. „Pozostajemy szczególnie skoncentrowani na integracji najlepszych partnerów płatniczych z najniższymi opłatami, takich jak Wyre”.

„BRD to jeden z najlepszych zespołów w kosmosie. Priorytetowo traktują bezpieczeństwo i prywatność użytkowników, jednocześnie dodając znaczącą wartość ”- powiedział Michael Dunworth, dyrektor generalny i współzałożyciel Wyre. „Zarówno BRD, jak i Wyre mają ogromne doświadczenie i nie mogę być bardziej podekscytowany tym, co z czasem dostarczymy społeczności”.

Wiadomość o niższych opłatach za zakup kryptowalut fiat to muzyka dla wielu osób w społeczności kryptowalut, które muszą płacić tradycyjnie wysokie opłaty za karty kredytowe.

„Nieustannie słyszeliśmy od klientów z USA o frustracjach związanych z brakiem innowacji i uproszczeniem ze strony obecnych liderów rynku, a mianowicie Coinbase” – powiedział Aaron Lasher, dyrektor ds. Strategii i współzałożyciel BRD. „Podczas gdy więcej dobrze finansowanych graczy stało się bardziej powierniczych i scentralizowanych, BRD pozostaje niezachwiana w swojej misji, polegającej na dostarczeniu masom podstawowej wartości łańcucha bloków: zdecentralizowanej i włączającej”.

Wzrost BRD jest następstwem udanej podwyżki o 15 USD w serii B w 2018 r. Według komunikatu prasowego BRD osiągnęła jeden z najszybszych startów w historii firmy w 2019 r .:

• PODWÓJNE liczba transakcji w pierwszych 4 miesiącach 2019 roku
  • PODWOIŁA liczbę klientów wymieniających aktywa kryptograficzne w ciągu pierwszych 4 miesięcy 2019 roku
  • TRIPLED liczba istniejących, bezpłatnych użytkowników konwertujących na klientów wymiany premium

BRD zapewnia konsumentom i inwestorom detalicznym rozszerzenie najprostszy sposób na rozpoczęcie pracy z bitcoinem i kryptowalutami. Klienci mają swobodę w dokonywaniu zakupów za pomocą kart kredytowych, rachunków czekowych, gotówki lub innych kryptowalut. BRD wykorzystuje również wiodący w branży model bezpieczeństwa i prywatności, który jest zarówno prawdziwie zdecentralizowany, jak i wykorzystuje najnowsze technologie bezpieczeństwa dostępne na platformach mobilnych.

Z szacunkową wartością aktywów kryptograficznych o wartości ponad 6 miliardów USD pod ochroną, BRD jest jednym z najbardziej zaufanych dostępnych portfeli mobilnych bitcoin i kryptowalut. Komunikat prasowy chwali ich wiodącego w branży globalnego zespołu wsparcia za średni czas odpowiedzi poniżej 90 minut, co pozwala na szybkie udzielenie odpowiedzi na wszelkie pytania klientów.

Aplikację BRD można pobrać z witryny Sklep z aplikacjami lub Google Play. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź BRD pod adresem www.BRD.com.

O BRD

BRD to globalna firma, która wprowadza usługi finansowe z obsługą technologii blockchain do generacji urządzeń mobilnych. BRD zapewnia konsumentom prosty i bezpieczny sposób kupowania i ochrony zasobów cyfrowych. BRD powstał w 2015 roku i ma siedzibę w Zurychu w Szwajcarii. BRD to firma wspierana przez venture capital, która zebrała 55 mln USD od inwestorów skupionych na bankowości, FinTech i blockchain.

Aplikacje kryptograficzne BRD są dostępne zarówno na iOS, jak i na Androida w ponad 171 krajach. Z ponad 2 milionami klientów na całym świecie, BRD zgromadziło około 6 miliardów USD aktywów kryptograficznych pod ochroną i jest jedną z najszybciej rozwijających się aplikacji finansowych obsługujących blockchain dla codziennych konsumentów (10 najlepszych aplikacji finansowych w 71 krajach).

O Wyre

Wyre jest wiodącym dostawcą infrastruktury w kryptowalutach. Po wymianie ponad 3,5 miliarda dolarów na aktywa kryptowalutowe i dokonaniu ponad 1 miliarda dolarów w komercyjnych płatnościach walutowych przy użyciu kryptowalut jako kolei, Wyre ma ugruntowaną sieć relacji z wiodącymi bankami, giełdami i zdecentralizowanymi partnerami. Klienci mogą błyskawicznie konwertować fiat na kryptowaluty na całym świecie w ponad 50 krajach, w 8 różnych walutach fiducjarnych i 3 kryptowalutach za pomocą API Wyre.

Wyre koncentruje się na zgodności, licencjonowaniu regulacyjnym, płynności i przetwarzaniu płatności, aby pomóc swoim partnerom w tworzeniu narzędzi w łańcuchu bloków.

Powyższa informacja prasowa jest postem sponsorowanym, zgodnym z naszymi Wskazówkami redakcyjnymi.