Ce este Bitcoin

Lumea Bitcoin este plină de entuziasm și curiozitate … și de oportunitatea creșterii potențialului de creștere. Toată lumea, de la Joes de zi cu zi la experți de renume, pariază pe succesul Bitcoin.

Au trecut 8 ani sălbatici de la lansarea Bitcoin. În special, am văzut titluri de oameni care au cumpărat din întâmplare bitcoini devreme, devenind copii-milionari. Cu potențialul imens al noilor criptomonede, atenția noastră se îndreaptă adesea către Bitcoin ca un exemplu prin excelență al viitorului.

Am conceput acest ghid pentru a vă învăța despre Bitcoin, astfel încât să fiți la curent și gata să vă alăturați cripto-lumii.

Ce este Bitcoin?

Lansat ca software open-source în 2009, Bitcoin este adesea creditat ca fiind prima criptomonedă din lume și este cel mai bine definit ca o monedă digitală care există doar electronic.

Bitcoin este descentralizat, ceea ce înseamnă că nu are o autoritate centrală emitentă sau o instituție politică care controlează cantitatea de bitcoin în circulație. Dar platforma Bitcoin este departe de anarhie.

Întregul proces este destul de simplu și organizat: deținătorii de Bitcoin pot transfera bitcoini printr-o rețea peer-to-peer. Aceste transferuri sunt urmărite pe „blockchain”, denumit în mod obișnuit ca registru gigant. Acest registru înregistrează fiecare tranzacție bitcoin realizată vreodată. Fiecare „bloc” din blockchain este construit dintr-o structură de date bazată pe a criptat Merkle Trees. Acest lucru este util în special pentru detectarea fraudelor sau a fișierelor corupte. Dacă un singur fișier dintr-un lanț este corupt sau fraudulos, blockchain-ul îl împiedică să deterioreze restul registrului.

În loc să se bazeze pe un guvern pentru a tipări noi monede, Programarea blockchain-ului Bitcoin se ocupă de momentul în care se produc bitcoini și de câte sunt produse. De asemenea, ține evidența locurilor unde sunt bitcoinii și se asigură că tranzacțiile sunt exacte.

Există în prezent aproximativ 17 milioane bitcoini în circulație. Nu există o agenție centrală de reglementare sau un guvern care să controleze furnizarea de bitcoin, ceea ce înseamnă că oferta este controlată prin proiectare. Oferta totală care va fi creată este plafonată la 21 de milioane de bitcoin.

Această limită ridică un argument potrivit căruia Bitcoin ar putea avea probleme de scalare. Cu toate acestea, deoarece Bitcoin este în esență divizibil infinit (ceea ce înseamnă că utilizatorii pot transfera doar 0,00000001 bitcoini), acest lucru nu creează cu adevărat o problemă de scalare. Numărul magic de 21 de milioane este arbitrar.

Se crede că Bitcoin a fost conceput pentru a deveni o monedă deflaționistă pentru a combate utilizarea de către guvern a inflației ca impozitare ascunsă pentru a redistribui averea câștigată. Mulți oameni laudă Bitcoin pentru că îi împuternicesc pe oameni prin răsturnarea puterilor de tipărire a monedelor politicienilor trecători.

Cum funcționează Bitcoin?

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale Bitcoin este procesul său nemilos de verificare, care minimizează foarte mult riscul de fraudă. Întrucât Bitcoin este descentralizat, voluntarii – denumiți „mineri” – verifică și actualizează în mod constant blockchain-ul. Odată ce o anumită cantitate de tranzacții este verificată, un alt bloc este adăugat la blockchain și afacerea continuă în mod obișnuit.

Ce este „Mining”?

În loc de un singur server central care verifică fiecare tranzacție, în esență orice altă persoană din rețea verifică fiecare tranzacție.

Indică „minerii”.

Permiteți-mi să simplific procesul, astfel încât să înțelegem cu toții: Minerii au o problemă matematică complicată, iar primul care rezolvă problema matematică adaugă blocul verificat de tranzacții la registrul contabil. Calculele se bazează pe o dovadă a muncii (POW) sau dovada că s-a cheltuit o cantitate minimă de energie pentru a obține un răspuns corect.

Nu există ființe umane propriu-zise agățate peste computere cu bucăți de hârtie pentru caiete și calculatoare care să facă temele înainte de calcul; hardware-ul este utilizat pentru a efectua extragerea Bitcoin. Dacă sunteți în căutarea unui partener ideal pentru proiectele dvs. Bitcoin, începeți să extrageți Bitcoin cu D-CentralServiciile de localizare a găzduirii miniere.

Sistemul de recompensă încorporat al Bitcoin compensează minerii de succes cu o bucată de bitcoin. Recompensa se schimbă în timp în funcție de programarea Bitcoin, iar recompensa în bloc se înjumătățește la fiecare patru ani. Recompensa actuală pentru fiecare bloc nou de tranzacții verificate este de aproximativ 12,5 bitcoini.

Procesele miniere au devenit din ce în ce mai sofisticate. Cea mai populară metodă utilizează circuite integrate ASICS – aplicații specifice. ASICS sunt sisteme hardware similare cu computerele CPU care sunt construite pentru singurul motiv de extragere a bitcoinelor.

Operațiunile de extragere a bitcoinului necesită mult efort și putere, iar concurența ridicată face dificilă intrarea în cursă și profit a noilor veniți. Un nou miner nu ar trebui doar să aibă puterea de calcul adecvată și cunoștințele necesare pentru a-l utiliza pentru a întrece concurența, dar ar avea nevoie, de asemenea, de cantitatea extinsă de capital necesară pentru finanțarea operațiunilor..

Un exemplu simplu de tranzacție Bitcoin

Deși tehnologia de bază a Bitcoin poate părea greu de înțeles, utilizarea Bitcoin nu trebuie să fie dificilă. Iată un exemplu de cât de simplă poate fi o tranzacție Bitcoin din lumea reală.

O infografie simplă pentru tranzacții Bitcoin

Portofele Bitcoin: Cum să vă stocați bitcoinii

Deci, aveți această monedă digitală. Nu-l poți băga cu adevărat în buzunar. Să trecem prin câteva definiții utile înainte de a intra în stocarea criptelor:

 1. Platforma de schimb: unde tranzacționați bani pentru criptomonede precum Bitcoin, Ethereum sau Litecoin. De asemenea, puteți tranzacționa o criptomonedă cu alta.
 2. Platforma portofel: în esență, un cont bancar în care sunt păstrate criptomonedele.
 3. Portofel dur: un portofel „offline” care nu este conectat la o rețea.
 4. Cheie criptografică publică: numărul de cont. Similar cu modul în care cineva ar trimite bani în contul dvs. bancar prin numărul de cont, cheia dvs. criptografică publică este informația pe care o dați cuiva pentru a primi criptos..
 5. Cheie criptografică privată: cheia care vă permite să cheltuiți Bitcoins și alte criptomonede. Păzești asta cu viața ta. Dacă cineva are acces la acesta, vă poate transfera (fura!) Bitcoinele.

Acum, că am scăpat de asta, putem discuta mai bine despre portofelul Bitcoin.

Când auziți că s-au piratat bitcoinii, probabil că auziți despre o „platformă de schimb” piratată. Întrucât structura blockchain a lui Bitcoin face extrem de dificilă hack-ul (borderline imposibil), este considerată foarte sigură.

Cu toate acestea, schimburile sunt a poveste diferită. Poate că cel mai notabil hack a fost hackul MtGox din Tokyo, în 2014, unde 850.000 de bitcoini cu o valoare de peste 350 milioane dolari au dispărut brusc de pe platformă. Acest lucru nu înseamnă că Bitcoin în sine a fost spart; înseamnă doar că platforma de schimb a fost spartă. Imaginați-vă că o bancă din Iowa este jefuită: USD nu a fost jefuit, banca a făcut-o.

Industriile care înconjoară Bitcoin sunt noi și nu lipsite de probleme. Avocatul Bitcoin și stimat capital de risc Marc Andreessen stabilit, „MtGox a trebuit să moară pentru ca Bitcoin să prospere. Fostul său rol din primele zile ale Bitcoin a fost înlocuit de entități mai bune și mai puternice. ”

Chiar dacă majoritatea platformelor de portofele sunt considerate extrem de sigure, perspectiva hackerilor face ca mulți utilizatori să fie paranoici. În aceste zile, multe schimb bitcoin au primit investiții uriașe de la capitalisti de risc. De asemenea, acestea sunt acum mai reglementate, în special cele din afara Statelor Unite. Puteți compara orice schimb de bitcoin cu altul și puteți vedea recenziile noastre aprofundate în Ghidul nostru Cum să cumpărați Bitcoin. De asemenea, am enumerat cele mai importante două opțiuni recomandate de mai jos: “

Asta ne aduce la portofele dure. Un portofel dur este în esență un USB care permite utilizatorilor să-și stocheze cheile criptografice offline și în afara schimburilor. Cheia dvs. criptografică trăiește doar pe portofelul dvs. dur și este imposibil de piratat (cu excepția cazului în care cineva vă fură fizic portofelul).

.portofel hardware ledger nano s

Portofelele dure sunt atât de sigure încât există nenumărate povești despre oameni care, din neatenție, își deplasează un portofel dur plin de criptos și nu pot recupera niciodată mii, sute de mii sau milioane de bitcoin.

Unii utilizatori aleg să utilizeze un „portofel de hârtie ” care este în esență cheile dvs. criptografice pe o bucată de hârtie stocată undeva în siguranță, ca un seif bancar. Deși portofelele de hârtie nu sunt recomandate, acestea pot fi realizate fie de un generator de chei online (nu se recomandă din cauza amenințărilor de malware), fie de mână.

Pentru mai multe informații despre portofelele Bitcoin, citiți Ghidul pentru găsirea celui mai bun portofel Bitcoin.

De ce să folosești Bitcoin?

Bitcoin este adesea salutat ca viitorul lumii monetare din mai multe motive.

 • Este descentralizat și aduce puterea înapoi oamenilor. Lansat la doar un an după crizele financiare din 2008, Bitcoin a atras mulți oameni care văd actualul sistem financiar ca fiind nedurabil. Acest factor a câștigat inima celor care privesc politicienii și guvernul cu suspiciune. Nu este de mirare că există o imensă comunitate de ideologi care construiește, cumpără și lucrează activ în lumea criptomonedelor.
 • Libertate. Conceptul potrivit căruia s-ar putea transporta milioane sau miliarde de dolari în Bitcoin peste granițe, să plătească pentru orice în orice moment și să nu trebuiască să aștepte întârzieri bancare prelungite este un punct important de vânzare.
 • Securitate. Plățile Bitcoin nu trebuie neapărat să fie legate de informațiile personale ale cuiva. Deoarece informațiile personale sunt lăsate în afara tranzacțiilor, utilizatorii nu sunt la fel de expuși la amenințări precum furtul de identitate. Bitcoin poate fi, de asemenea, backup și criptat pentru a vă asigura securitatea banilor.
 • Taxe reduse pentru tranzacții. Băncile și companiile precum PayPal încarcă să trimită și să primească bani. Bitcoin înlocuiește „taxa de tranzacție” de 2,5% cu una care reprezintă doar o fracțiune din aceasta.

Cartea imuabilă. Registrul public blockchain al Bitcoin este obiectiv. Oamenii au încredere că este corect, deoarece se bazează pe matematică pură, mai degrabă decât pe eroarea umană și corupția politicienilor discutabili.

Care sunt dezavantajele Bitcoin?

Cu toate avantajele sale, Bitcoin pune încă câteva probleme semnificative.

Poate că unul dintre cele mai mari motive pentru care toată lumea nu a sărit în trenul Bitcoin este că prețul său este învăluit de incertitudine. Mulți oameni sunt preocupați de …

 1. Zona gri legală. Guvernele majore au rămas în mare parte pe margine, iar acest lucru a creat atât un sentiment de potențial, cât și o înțelegere pentru susținătorii și, respectiv, criticii Bitcoin. Bitcoin nu este susținut de o agenție de reglementare și un guvern ar fi cedat din punct de vedere tehnic puterea prin sprijinirea unei monede descentralizate. Acest lucru a fost în mare parte nealocat oficial. Cu toate acestea, prețul Bitcoin tinde să fie foarte sensibil la orice știre referitoare la opinia guvernului SUA despre criptomonede. De exemplu, atunci când SEC a refuzat aprobarea produse tranzacționate pe bursă pe bază de bitcoin—Activele susținute în mod esențial de bitcoin pe piața bursieră – în 2017, prețul Bitcoin a scăzut cu 18%. Totuși, în timp ce prețul și adoptarea Bitcoin ar fi afectate de acțiunile guvernamentale, guvernele nu sunt în măsură să criminalizeze Bitcoin. De fapt, guverne precum Statele Unite și China au investit în el la o anumită capacitate.
 2. Schimb de hacks. După cum sa menționat mai sus, un hack de schimb nu are nimic de-a face cu integritatea sistemului Bitcoin … dar piața se sperie indiferent. Această tendință pare să se reducă pe măsură ce utilizatorii văd că criptele se recuperează de hacks de schimb. Pe măsură ce schimburile evoluează și devin mai sigure, această amenințare devine mai puțin importantă. În plus, investițiile externe direcționate către bursă le oferă capitalul pentru a deveni mai puternici.
 3. Ilichiditatea. Acest lucru este în mare parte controversat datorită plafonului de piață al Bitcoin de 47 USD, dar tot îi face pe utilizatori să transpire. Este foarte puțin probabil ca prețul Bitcoin să scadă și să nu poți lua măsuri, dar este totuși neliniștitor. Pe măsură ce investesc mai mulți investitori, totuși, nelichiditatea devine un risc neglijabil, deoarece probabil va exista întotdeauna un cumpărător pentru Bitcoins care așteaptă.
 4. Volatilitate. Tocmai din acest motiv mulți speculatori sunt atrași de Bitcoin este același motiv pentru care mulți utilizatori potențiali ezită să se implice. Utilizatorii care privesc Bitcoin ca o opțiune de investiții speculativă se joacă în esență în acest proces, iar prețul viitor al Bitcoin este în mare parte necunoscut. Există estimări că Bitcoin va valora amândoi penny în câțiva ani, în timp ce unii prezic că un singur bitcoin va valora 500.000 de dolari în trei ani. Pe măsură ce noii investitori continuă să investească și capacul pieței crește, prețul Bitcoin ar putea deveni mai stabil.
 5. Lipsa adoptării de către întreprinderi. Volatilitatea prețurilor este un motiv important pentru care multe companii încă nu au adoptat Bitcoin ca formă de plată. Adoptarea crescută a consumatorilor și stabilitatea prețurilor vor atenua în cele din urmă acest dezavantaj.

Un alt dezavantaj este că, deși mulți oameni au auzit de Bitcoin, puțini înțeleg exact ce este sau cum funcționează. Ghiduri de acest fel vă ajută să împingeți acul și să construiți o fundație, dar în cele din urmă îi revine utilizatorilor să caute mai multe informații.

Punctul forte al Bitcoin constă în efectul său de rețea. Cu cât răspândim mai mult și creștem comunitatea Bitcoin, cu atât mai bine vor fi bitcoinii noștri.

Cum să cumperi Bitcoin

După cum sa menționat mai sus, în primii ani ai Bitcoin a fost dificil să găsim un loc de încredere pentru a cumpăra criptomoneda special pentru cei care nu știau cum să cumperi bitcoin. Odată cu creșterea cererii de Bitcoin, au apărut numeroase companii noi pentru a facilita achiziționarea Bitcoin.

În aceste zile, multe schimburi Bitcoin au primit investiții uriașe de la capitalisti de risc. De asemenea, acestea sunt acum mai reglementate, în special cele din afara Statelor Unite. Puteți compara schimburile și puteți vizualiza recenziile noastre detaliate în Ghidul nostru Cum să cumpărați Bitcoin. De asemenea, am enumerat cele mai importante două opțiuni recomandate de mai jos:

 • Coinbase lansat în 2012 cu speranța de a oferi utilizatorilor o modalitate mai ușoară de a cumpăra Bitcoin. De la lansare, startup-ul din San Francisco a devenit cea mai des recomandată opțiune de cumpărare pentru începători. Puteți afla mai multe în revizuirea completă a Coinbase și în Ghidul utilizatorului.

Coinbase cumpără bitcoin

 • Gemeni a fost fondată în 2015 de Tyler și Cameron Winklevoss. În timp ce s-au lansat mai recent decât mulți dintre concurenții lor, schimbul de criptomonede din New York și-a construit rapid o reputație excelentă în comunitatea criptografică. Puteți afla mai multe în Revizuirea Gemenilor și Ghidul utilizatorului.

Cine a inventat Bitcoin?

Satoshi Nakamoto este creditat cu proiectarea Bitcoin. Nakamoto susține că este un om care trăiește în Japonia, născut la 5 aprilie 1975, dar există speculații că ar fi de fapt fie un programator individual, fie un grup de programatori cu o înclinație pentru informatică și criptografie răspândită în Statele Unite sau Europa.

Se crede că Nakamoto a creat prima bază de date blockchain și a fost primul care a rezolvat problema dublei cheltuieli pe care nu a reușit-o altă monedă digitală. În timp ce creatorul Bitcoin este învăluit în mister, statutul său de Vrăjitor din Oz nu a împiedicat moneda digitală să devină din ce în ce mai populară în rândul persoanelor fizice, al întreprinderilor și chiar al guvernelor..

Popularitatea Bitcoin

Este important să aruncăm o privire asupra popularității Bitcoin în timp, deoarece … ei bine, aruncați o privire mai jos:

Volumul de căutare Bitcoin

Volumul căutărilor pentru „Bitcoin”. O valoare de 100 este popularitatea maximă.

Google Trends structurează graficul pentru a reprezenta un interes de căutare relativ la cele mai înalte puncte din grafic. O valoare de 100 este popularitatea maximă pentru termenul „Bitcoin”, iar o valoare de 50 înseamnă că era pe jumătate mai populară în acel moment. Un scor de 0 indică faptul că termenul a fost mai puțin de 1% la fel de popular ca vârful. Este uimitor cum au crescut căutările referitoare la Bitcoin în ultimii ani.

Când Bitcoin a început să circule în 2009, adoptatorii săi timpurii erau compuși din programatori și o mulțime de nișă de oameni tehnici. Popularitatea sa în timp indică faptul că multe dintre dezavantajele Bitcoin se vor disipa probabil pe măsură ce Bitcoin devine mai standard.

În mod surprinzător, prețul Bitcoin a crescut odată cu creșterea cererii. După cum puteți vedea, mai mulți cumpărători intră pe piață și cresc prețul pe măsură ce mai mulți oameni învață despre Bitcoin și aplicațiile sale tehnice.

Popularitatea Bitcoin a fost, fără îndoială, avantajul său numărul unu față de numeroasele alte criptomonede. Prin câștigarea unui număr mare de adoptatori și utilizatori, Bitcoin a obținut un efect de rețea care atrage și mai mulți utilizatori. Utilizatorii care altfel ar fi mai îngrijorători care investesc într-o monedă digitală relativ necunoscută și nedovedită sunt liniștiți de performanțele Bitcoin de-a lungul timpului, de comunitatea în creștere și de faptul că oamenii pe care îi cunosc adoptă cryptos.

Primul avantaj al motociclistului Bitcoin, popularitatea și efectul de rețea l-au consolidat ca fiind cea mai populară criptomonedă cu cea mai mare capacitate de piață. Rivalii precum Litecoin pot avea numeroase avantaje tehnice față de algoritmul Bitcoin (vezi mai multe despre asta aici), dar dețin doar o fracțiune din capitalizarea pieței Bitcoin, iar comunitățile lor în scădere constau în mare parte din loialiști, speculatori și cumpărători antagonisti anti-Bitcoin.

Ce putem învăța din popularitatea Bitcoin

Înțelegerea a ceea ce face Bitcoin atât de popular ne permite nu doar să conceptualizăm unde se îndreaptă Bitcoin, ci și cum funcționează în general alte criptomonede. Bitcoin este capabil să atragă utilizatorii mai bine decât orice altă criptomonedă, deoarece …

 1. Are efect de rețea. Rețeaua Bitcoin își validează valoarea pentru noii veniți și oferă Bitcoin o rată de creștere virală.
 2. Capacitatea de piață ridicată este reconfortantă. Limita de piață masivă a Bitcoin oferă utilizatorilor un sentiment de securitate și stabilitate, deoarece este mai greu de manipulat și mai puțin predispus la fluctuații drastice de preț. Cu o plafon de piață de peste 100 de miliarde de dolari, Bitcoin este comparativ o investiție criptografică mult mai sigură.
 3. Speculația conduce numerele. Mulți utilizatori de Bitcoin își mențin bitcoin-urile în speranța de a le vinde pentru un profit enorm într-o zi. Cu articole de știri portretizând milionarii Bitcoin ca niște copii norocoși care au intrat devreme, nu poți să dai vina pe ei. De exemplu, dacă v-ați fi cheltuit banii cu latte de 5 USD pentru 2.000 de bitcoin într-o dimineață din 2010, aceștia ar valora astăzi aproximativ 5,4 milioane de dolari. Te face să îți dorești cu adevărat să ai gestionat mai bine bugetul Starbucks, nu-i așa??

Știrile atrag atenția, iar atenția determină înțelegerea. În timp ce mulți oameni au venit la criptomonede pur și simplu în căutare de câștiguri financiare, există o mulțime de oameni care sunt pur și simplu curioși. Unele popoare rămân în jur și încearcă să înțeleagă despre ce este vorba criptos. În timp ce mai mulți utilizatori măresc efectul rețelei Bitcoin, mai mulți oameni care formează înțelegeri aprofundate despre cryptos întăresc și comunitatea activă Bitcoin.

Gânduri finale

Bitcoin este încă o monedă relativ tânără, dar a obținut adoptarea și creșterea substanțială a utilizatorilor. Rețeaua Bitcoin devine din ce în ce mai puternică pe măsură ce mai mulți oameni obțin un serviciu ATM bitcoin pentru a afla despre tehnologia și potențialul fundamental al Bitcoin în raport cu alte metode de stocare a valorii.

Fiind pilotul flotei de criptomonede, Bitcoin este considerat criptomoneda „gateway”. Înțelegerea potențialului Bitcoin este un prim pas esențial pentru a vedea soluțiile strălucite la care se lucrează în lumea criptomonedelor.

Bitcoin zugrăvește un viitor care este drastic diferit de lumea de astăzi bazată pe fiat. Acest lucru este fie incitant sau deranjant pentru marea majoritate. Echipați-vă cu cele mai bune resurse posibile. Deveniți activ în comunitățile care explorează în continuare nu numai aplicațiile tehnice ale Bitcoin și ale altor cryptos, ci și cu potențialul lor general de a perturba practic fiecare piață. Ține-ți-vă bine. Cryptos vine.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me