Ce este Ethereum?

Ethereum este o platformă open-source bazată pe blockchain care permite în esență sute de criptomonede și proiecte descentralizate să fie construite și implementate fără a fi nevoie să își construiască propriile blockchain-uri.

Cu cea de-a doua cea mai mare capacitate de piață din lumea criptomonedelor, Ethereum a atras multă atenție atât din partea investitorilor, cât și a pasionaților de cripto.

Ethereum nu numai că prezintă o schimbare semnificativă a status quo-ului, ci permite și dezvoltarea rapidă și implementarea de noi aplicații care prezintă soluții de nișă pentru diverse industrii.

Deși utilitatea Ethereum este evidentă pentru programatori și pentru lumea tehnologică în general, mulți oameni care sunt mai puțin pricepuți la tehnologie au probleme să o înțeleagă. Am conceput acest ghid pentru a atrage atât mulțimile, cât și pentru a expune pe oricine de la începători și intermediari complet cripto la această criptomonedă care poate schimba lumea..

Ethereum vs. Bitcoin

Dacă sunteți interesat de Ethereum, este posibil să aveți un fel de cunoștințe fundamentale despre Bitcoin.

Toate criptomonedele se compară inevitabil cu Bitcoin și, în mod sincer, le înțelege mult mai ușor.

Bitcoin a fost lansat în 2009 ca prima criptomonedă din lume, având ca unic obiectiv crearea unei monede universale descentralizate. Această monedă nu ar necesita instituții financiare intermediare, dar ar asigura în continuare tranzacții sigure și valabile. Acest lucru a fost posibil printr-o tehnologie revoluționară numită „blockchain.”

Blockchain-ul este un registru digital, care înregistrează și verifică continuu înregistrările. Este folosit pentru a urmări și verifica tranzacțiile Bitcoin. Deoarece rețeaua globală de noduri comunicante menține blockchain-ul, este aproape incoruptibil. Pe măsură ce blocurile noi sunt adăugate la rețea, acestea sunt validate în mod constant.

Similar cu Bitcoin, Ethereum este o rețea publică distribuită de blockchain. În timp ce atât Ethereum, cât și Bitcoin sunt criptomonede care pot fi tranzacționate între utilizatori, există multe diferențe substanțiale între cele două.

Bitcoin, de exemplu, folosește blockchain-ul pentru a urmări proprietatea asupra monedei digitale, făcându-l un sistem de numerar electronic peer to peer extrem de eficient. Ethereum, pe de altă parte, se concentrează pe rularea codului de programare al unei aplicații. Dezvoltatorii de aplicații îl folosesc în mare parte pentru a plăti servicii și comisioane de tranzacție în rețeaua Ethereum.

Atât Bitcoin, cât și Ethereum sunt „descentralizate”, ceea ce înseamnă că nu au control central sau autoritate emitentă. Minerii respectivi conduc fiecare rețea prin validarea tranzacțiilor pentru a câștiga fie bitcoin (pentru Bitcoin), fie eter (pentru Ethereum).

Dacă totuși aveți probleme la distincție, cuvintele de Dr. Gavin Wood– unul dintre cofondatorii Ethereum – ar putea ajuta:

Dr. Gavin Woode, cofondator Ethereum„Bitcoin este în primul rând o monedă; aceasta este o aplicație specială a unui blockchain. Cu toate acestea, este departe de a fi singura aplicație. Pentru a lua un exemplu trecut al unei situații similare, e-mailul este o utilizare specială a internetului și, cu siguranță, a ajutat la popularizarea acestuia, dar există multe altele. ”

Dr. Gavin Wood, cofondator Ethereum

Ethereum este pur și simplu aplicarea tehnologiei blockchain într-un scop complet diferit.

Ce este Ethereum?

Pur și simplu, Ethereum este o platformă descentralizată bazată pe blockchain pe care pot fi construite aplicații descentralizate (Dapps).

 • Amintiți-vă, blockchain este o bază de date fără server central care ține evidența fiecărei tranzacții și schimburi. Marea majoritate a criptomonedelor și a proiectelor descentralizate rulează pe o anumită aplicație blockchain.
 • Vom trece mai târziu la aplicații descentralizate – denumite dapps -, dar știm doar că sunt aplicații care au un scop specific pentru un utilizator. Fixați-vă centurile de siguranță, unele dintre aceste dapps sunt uimitoare.

Apelul Ethereum este că este construit într-un mod care permite dezvoltatorilor să creeze contracte inteligente. Contracte inteligente sunt scripturi care execută automat sarcini atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. De exemplu, un contract inteligent ar putea spune tehnic „plătește-i lui Jane 10 USD dacă trimite un articol de 1000 de cuvinte pe capre până la 15 septembrie 2018” și ar plăti Jane după îndeplinirea condițiilor.

Aceste contracte inteligente sunt executate de Mașina virtuală Ethereum (EVM) completă de Turing, administrată de o rețea publică internațională de noduri.

Criptomoneda rețelei Ethereum se numește eter. Eterul are două funcții diferite:

 1. Compensați nodurile complete miniere care alimentează rețeaua. Acest lucru face ca lucrurile să funcționeze fără probleme la nivel administrativ.
 2. Plătește persoanele în condiții de contract inteligent. Acesta este motivul pentru care utilizatorii lucrează pe platforma Ethereum.

Dacă tot ești puțin confuz, nu-ți face griji. Tehnologia de bază este complicată chiar și la nivel de suprafață.

Până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o înțelegere mai bună a Ethereum decât 99,999% dintre oamenii de acolo … și acesta este un început destul de bun!

Vom trece în revistă lucruri cum ar fi modul în care funcționează Ethereum, istoria Ethereum și unele dintre dap-urile interesante care rulează pe platforma Ethereum.

Bine ați venit la Wild Ride: Ethereum

În 2011, un tânăr rus-canadian de 17 ani pe nume Vitalik Buterin a aflat despre Bitcoin de la tatăl său. Buterin a devenit co-fondator al revistei Bitcoin și un scriitor de frunte pentru publicație. În prezent, Buterin face parte din consiliul de redacție al Ledger. În calitate de jurnal științific evaluat de colegi, Ledger publică articole de cercetare originale despre criptocurrency și tehnologia blockchain. Publicația arată interes pentru orice subiecte legate de blockchain la matematică, informatică, inginerie, drept și economie.

În 2013, după ce a vizitat dezvoltatori din întreaga lume care împărtășeau un entuziasm pentru programare, Buterin a publicat o carte albă care propunea Ethereum.

În 2014, Buterin a renunțat la Universitatea din Waterloo după ce a primit Bursă Thiel de 100.000 de dolari pentru a lucra pe Ethereum cu normă întreagă.

În 2015, sistemul Ethereum a intrat în funcțiune.

În 2017, Ethereum a atins o rată a plafonului de 36 miliarde de dolari.

Indiferent dacă priviți acest lucru din punct de vedere al investițiilor, din perspectiva tehnologiei sau din mărturia istoriei; Ethereum este extrem de incitant.

Scopul lui Buterin a fost acela de a aduce aceeași descentralizare de la Bitcoin la mai mult decât simpla monedă. Acest lucru ar putea fi realizat prin construirea unui limbaj de programare complet complet Turing în blockchain-ul Ethereum.

Hârtie albă Ethereum intră în detaliu pentru unele dintre cazurile de utilizare potențiale, toate putând fi construite prin intermediul aplicațiilor descentralizate din rețeaua Ethereum. Lista continuă și continuă:

 • Sisteme de jeton
 • Derivate financiare
 • Sisteme de identitate și reputație
 • Stocare fisiere
 • Bancar
 • Organizații Autonome Centralizate
 • Asigurare
 • Fluxuri de date
 • Cloud Computing
 • Piețe de predicție

Construind aceste aplicații în rețeaua Ethereum, aceste dapps pot utiliza blockchain-ul Ethereum în loc să trebuiască să-și creeze propriile aplicații.

Echipa fondatoare a Ethereum

Echipa fondatoare Ethereum din 2014 a fost formată din Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio și Charles Hoskinson, atrăgând în plus atenția lui Joseph Lubin pentru a se alătura echipei. Lubin a continuat să fondeze ConsenSys, „studioul de producție de risc”, cu sediul în Brooklyn, acum aproape 1.000 de angajați.

Se zvonește că ar fi unul dintre cei mai importanți cumpărători din Ethereum, Lubin, care finanțase ConsenSys cu stocul său de Bitcoins, spune că a început să vândă o parte din Ethers-ul său anul trecut pentru a finanța dezvoltarea firmei.

Mașina virtuală Ethereum

Aplicațiile timpurii blockchain precum Bitcoin au permis utilizatorilor doar un set de operații predefinite. De exemplu, Bitcoin a fost creat exclusiv pentru a funcționa ca o criptomonedă.

Spre deosebire de aceste proiecte blockchain timpurii, Ethereum permite utilizatorilor să își creeze propriile operațiuni. Mașină virtuală Ethereum (EVM) face acest lucru posibil. Ca mediu de rulare al Ethereum, EVM execută contracte inteligente. Deoarece fiecare nod Ethereum rulează EVM, aplicațiile construite pe acesta profită de avantajele descentralizării fără a fi nevoie să își construiască propriul blockchain.

Contracte inteligente

Contractele inteligente sunt șiruri de coduri de computer capabile să se execute automat atunci când sunt îndeplinite anumite condiții prestabilite.

În loc să solicite unei singure autorități centrale să spună „da” sau „nu”, aceste contracte sunt auto-operate. Acest lucru nu numai că face întregul proces mai eficient, ci îl face și mai corect și obiectiv.

De exemplu, un simplu caz de utilizare a unui contract inteligent ar fi:

 • Jim vrea să parieze Sarah Sarah Ether (ETH) că prețul ETH va fi peste 1000 USD pe 30 august 2018.
 • Sunt de acord asupra unui flux de date care să fie utilizat pentru a determina prețul ETH.
 • Fiecare depune 100 ETH într-un contract inteligent, câștigătorul primind 200 ETH.
 • La 30 august 2018, se solicită transmiterea datelor și contractul se execută imediat trimiterea de bani către câștigător.

Folosind contractul inteligent, nu este nevoie ca Jim și Sarah să aibă încredere unul în celălalt. Trebuie doar să aibă încredere în fluxul de date.

Rețineți că acesta este doar un exemplu foarte simplu. Multe contracte inteligente sunt extrem de complexe și pot face minuni.

Remise: contractele inteligente pot automatiza o varietate de sarcini, fără a necesita intermediari. Tot ce are nevoie un contract inteligent sunt regulile arbitrare scrise în acesta.

Provocările și inițiativele Ethereum

Gestionarea tranzacțiilor financiare singure prezintă probleme extrem de complexe în ceea ce privește fiabilitatea și securitatea. Și întrucât rețeaua Ethereum cuprinde un blockchain de uz general care gestionează active altele decât banii, provocări mai complexe apar dincolo de simple tranzacții financiare. Trecând în viitor, Ethereum se confruntă cu probleme de scalabilitate, consum de energie, securitate, confidențialitate și descentralizare.

Dincolo de bani

Ca un blockchain de uz general, Ethereum are nevoie de un mecanism care să reprezinte alte active decât banii. Standardul ERC-721 a fost creat pentru a tranzacționa obiecte unice de valoare. Acronimul ERC înseamnă Ethereum Request for Comment și oferă un proces formal pentru Ethereum Foundation pentru a-și îmbunătăți produsul. Standardul ERC-721 a condus inițial la dezvoltarea colecțiilor de mare succes CryptoKitties, dar permite reprezentarea oricărui activ digital.

Gadgetul Casper The Finality Friendly

Orice blockchain se bazează pe un protocol consens de încredere, corect, sigur și fiabil pentru plasarea tranzacțiilor în sistem. La fel ca Bitcoin, Ethereum folosește o abordare Proof of Work (PoW), dar blockchain-ul Ethereum intenționează să implementeze un algoritm Proof of Stake (PoS).

Ethereum casper

Gadgetul final Casper implementează PoS ca un modul independent. Ca un modul independent, Casper trăiește pe partea superioară a sistemului PoW actual, făcând din rețeaua Ethereum un sistem hibrid atât de PoW, cât și de PoS. De asemenea, ca modul independent, aceasta permite ca porțiunea PoW a rețelei să fie eliminată la o dată ulterioară.

Protocolul Casper PoS a folosit stimulente ale teoriei jocurilor pentru a menține integritatea sistemului. De asemenea, oferă beneficii ale unei securități mai mari și reduce consumul masiv de energie necesar pentru exploatarea PoW.

Scalarea înălțimilor

Scalarea prezintă o mare provocare pentru Ethereum, la fel ca și pentru alte blockchains. Scalarea definește capacitatea unui sistem de a face față unei sarcini mari și în creștere, fără a arăta tensiune sau stres sistemului. Gândiți-vă atât la puterea și eficiența unui sistem pentru a finaliza sarcini, cât și la o provocare a experienței utilizatorului. Dacă un utilizator așteaptă prea mult un răspuns după ce faceți clic pe un buton, rezultă frustrarea și utilizatorii renunță la sistem.

Web-ul s-a confruntat cu această problemă și în primele zile. În primele aplicații web, fiecare acțiune efectuată de un utilizator pe o pagină web a dus la reîncărcarea întregii pagini de pe server și redată din nou în browserul clientului. Web 2.0 a apărut, a introdus capacitatea de a reîmprospăta doar partea relevantă a paginii, iar interfețele de utilizator responsive au devenit norma pe internet.

Vitalik Buterin pe Scalare

Vitalik Buterin identifică scalarea ca o preocupare principală care trebuie abordată în tehnologia blockchain. El a făcut următoarele comentarii în septembrie 2017 într-un interviu cu Naval Ravikant la conferința Disrupt SF 2017.

„Bitcoin procesează în prezent puțin mai puțin de trei tranzacții pe secundă; iar dacă se apropie de patru, este deja la capacitate maximă. Ethereum în ultimele zile, a făcut cinci pe secundă. Și dacă depășește șase, atunci are și capacitatea maximă. Pe de altă parte, Uber în medie – 12 plimbări pe secundă, PayPal – câteva sute, Visa – câteva mii, burse majore – zeci de mii. Și dacă vrei să mergi la IoT, atunci vorbești de sute de mii … ”

Noul sânge al plasmei care aduce viață proaspătă în rețea

Ceea ce rețeaua Lightning aduce Bitcoin, Plasma aduce Ethereum. Joseph Poon (creatorul protocolului Lightning Network) și Vitalik Buterin proiectează împreună și arhitectul Plasma.

Eforturi precum Lightning și Plasma ușurează stresul în rețea, ducând munca offline la un lanț lateral. Utilizatorii se angajează în mai multe tranzacții de-a lungul timpului pe un canal de pe lanțul lateral, fără a utiliza blockchain-ul principal în acest moment. După finalizarea mai multor tranzacții, starea finală a acestor tranzacții trece la blockchain-ul principal ca o singură tranzacție cu o singură taxă. Interacțiunile multiple de procesat se reduc astfel la o singură acțiune asupra blockchain-ului, reducând astfel presiunea asupra resurselor și îmbunătățind scalabilitatea.

Înotul cu cioburile

Informatica se rezumă la arta de a pune ceva undeva, apoi de a-l recupera atunci când doriți. Stocarea doar a ceea ce aveți nevoie într-un mod care face ca recuperarea să fie simplă și elegantă, și recuperarea numai a ceea ce aveți nevoie și să faceți totul cât mai repede posibil definește eficiența. Fragmentarea prezintă o tehnică de stocare a datelor într-un mod eficient pentru a îmbunătăți recuperarea. Iar eficiența determină scalabilitatea.

Fragmentarea definește practic modalități de a sparge datele în bucăți separate și de a le stoca separat. În consecință, trebuie să aveți de-a face doar cu bucățile mici care conțin datele care vă interesează și să nu parcurgeți fiecare bucată de date conținută în întregul sistem. Tehnologia bazelor de date a folosit mult timp sharding-ul pentru a crește scalabilitatea, iar acum Fundația Ethereum cercetează modul în care sharding-ul poate îmbunătăți tehnologia blockchain.

Raiden of the Lost Ark

În mod similar, Raiden prezintă, de asemenea, capacitatea lanțului lateral similar cu iluminarea și plasma. Raiden nu este un proiect al Fundației Ethereum, ci un produs al unei companii independente.

Aplicații descentralizate (Dapps)

Majoritatea dintre noi înțelegem destul de bine ce este o aplicație (aplicație). O aplicație este definită formal ca un program sau o piesă de software concepută și scrisă pentru a îndeplini un anumit scop al utilizatorului. Folosim aplicații în fiecare zi: aplicațiile ne permit să ne verificăm soldul bancar, să parcurgem un flux live de imagini sau chiar să lansăm o Flappy Bird în uitare..

Acum, luați această definiție și descentralizați-o. Dapps îndeplinesc funcții similare, dar rulează pe o întreagă rețea de noduri, mai degrabă decât pe o sursă centrală. Faptul că sunt descentralizate oferă dapps un avantaj enorm față de aplicațiile tradiționale.

Știi când Instagram nu mai funcționează deoarece serverul este oprit? Acest lucru nu se întâmplă cu dapps. Ce zici de când Zomato a fost spart și a expus informațiile a 17 milioane de oameni? Nici acest lucru nu se întâmplă.

Mai mult, Dapps sunt:

 • Sursa deschisa – Dapps permite utilizatorilor să vizualizeze codul aplicației atât pe frontend cât și pe backend. Nicio prostie „nu ne permite să folosim locația dvs.”, cu excepția cazului în care nu se specifică altfel.
 • Autonom – Dapps acționează automat după regulile codificate în ele. Nu este loc pentru corupția din exterior.
 • Sigur – Datele și protocoalele sunt stocate pe blockchain criptografic. Fără hacks.
 • Timp de funcționare 100% – Blockchain-ul rulează întotdeauna, ceea ce înseamnă un timp de oprire zero pentru dapps. Fără blocări.
 • Mai ușor de implementat – Dezvoltatorii care doresc să profite de tehnologia blockchain nu trebuie să creeze un blockchain nou. Cadrul este acolo, economisind creatorilor Dapp o grămadă de timp și efort cheltuit pentru a crea un cadru potențial inferior. Pentru a rula pe această rețea descentralizată, dapps plătește doar taxe de tranzacție.

În multe cazuri, utilizatorii front-end nici măcar nu pot distinge dapps de aplicațiile obișnuite. Dapps utilizează de obicei aplicații web HTML / JavaScript pentru a comunica cu blockchain-ul, aparând la fel utilizatorilor la fel de multe aplicații pe care le utilizați deja astăzi.

Aplicația Real Killer vă va ridica

În timp ce Bitcoin oferă o rețea pentru tranzacții financiare, Ethereum aspiră să ofere o platformă pentru dezvoltarea descentralizată a aplicațiilor. În cele din urmă, o platformă de programare necesită aplicații bune construite pe ea pentru a fi luate în serios. CryptoKitties a câștigat popularitate pentru o vreme, dar continuăm să așteptăm și să vedem cât de bine servește Ethereum ca bază pentru dezvoltarea aplicațiilor.

Quartz l-a întrebat pe Vitalik Buterin „Ce aplicații descentralizate vi se par interesante? pe 14 septembrie 2017. El a răspuns după cum urmează:

„Există câteva categorii care înfloresc deja. Unele dintre ele sunt diverse aplicații financiare, contracte financiare, instrumente derivate, precum Maker. Jocurile sunt altul. În spațiul nefinanciar, verificarea identității devine una importantă. Cu piețele de predicție, Augur și Gnosis vor avea un succes destul de mare. De asemenea, în spațiul financiar nu chiar există un lucru interesant numit Akasha. Este un forum bazat pe Ethereum care folosește mecanisme de criptomonede bazate pe eter pentru a gestiona lucruri precum votul ascendent și negativ și prevenirea spamului. “

Cazuri de utilizare Ethereum Dapps

Fixați-vă centurile de siguranță și pregătiți-vă degetele pe Twitter, este în sfârșit timpul pentru cea mai interesantă parte a acestui ghid.

Intersecția Ethereum cu lumea reală este pavată cu inovație și perturbare. Există deja un număr imens de proiecte, atât în ​​direct, cât și în dezvoltare, construite pe rețeaua Ethereum. Iată doar câteva dintre cele mai reușite și mai promițătoare dintre aceste dap-uri.

ce este golem gnt

Golem: Proiectul Golem își propune să facă un supercomputer global ușor accesibil oricui. Este în esență prima economie de partajare descentralizată a puterii de calcul. Ca piață globală, utilizatorii ar putea să câștige bani prin „închirierea” puterii lor de calcul inactiv sau să cheltuiască bani pentru a avea acces la un supercomputer. Stai, ai folosit vreodată un supercomputer? Supercomputerele costă între un milion de dolari și o fracțiune bună de un miliard de dolari. Supercomputerul modern Tianhe-2 are puterea de aproximativ 18.400 Playstation 4s. Obiectivul lui Golem este de a face acest tip de putere ușor accesibil oriunde în lume la un cost infinitesimal.

Consultați Ghidul nostru pentru începători Golem.

ce este augur

Augur: Obiectivul Augur este de a utiliza o rețea descentralizată pentru a crea un instrument puternic de prognoză folosind piețele de predicție. Augur ar recompensa utilizatorii pentru prezicerea corectă a evenimentelor viitoare. În timp ce la nivel de suprafață poate părea doar o platformă de pariuri descentralizată (care merită încă mult), Augur ar putea furniza date predictive puternice pentru aproape orice industrie. Piețele de predicție sunt mai precise la prognoză decât experții individuali, sondajele de opinie tradiționale și sondajele.

Consultați Ghidul nostru pentru începători Augur.

ce este civic

Civic: Civic își propune să protejeze identitățile utilizatorilor și să ofere acces la verificare a identității bazat pe blockchain, sigur, cu costuri reduse și la cerere. Acest lucru nu numai că ar preveni și va oferi utilizatorilor asistență pentru frauda de identitate, dar ar elimina, de asemenea, nevoia de informații personale constante și verificări de fond. Gândiți-vă de câte ori v-ați lăsat numărul de securitate socială la asistentul cuiva și puteți vedea avantajele Civic.

Consultați Ghidul nostru pentru începători civici.

omisego (OMG)

OmiseGO: Viziunea OmiseGO este de a rezolva problemele și ineficiențele instituțiilor financiare, procesatorilor și gateway-urilor, permițând schimbul descentralizat pe un blockchain public la un cost mai mic și un volum ridicat. Aceasta înseamnă că oricine va putea efectua tranzacții financiare, cum ar fi plăți, depozite de salarizare, comerț B2B, finanțarea lanțului de aprovizionare, gestionarea activelor și programe de loialitate, fără a fi nevoie să se bazeze pe un singur server … și fără taxe exorbitante! Sistemul este construit într-un mod care permite să câștige cea mai bună monedă (fie că este fiat sau descentralizată).

Consultați Ghidul nostru pentru începători OmiseGO.

ce este storj

Storj: Scopul lui Storj este de a face posibil ca utilizatorii să își închirieze spațiul pe hard disk în exces în schimbul cripto STORJ. Prin urmare, utilizatorii ar putea folosi Storj pentru a închiria spațiu suplimentar pe hard disk.

Acestea sunt doar o mână de dap-uri diferite care rulează toate pe platforma Ethereum. Ceea ce se evidențiază cu adevărat cu dapps este modul în care fondatorul lor este capabil să „strângă” capital real prin vânzarea de jetoane. În timp ce aplicațiile tradiționale trebuie să caute investiții externe sau IPO, un dapp poate pur și simplu „ICO” și poate mări capitalul de care au nevoie pentru a-și construi compania. În timp ce acest lucru elimină fricțiunea din procesele de finanțare, din păcate a făcut posibilă și multe sub-parapapuri la ICO și să profite de speculatorii dornici.

Consultați Ghidul nostru pentru începători Storj.

Pentru mai multe imagini, consultați Starea Dapps.

Ethereum vs Bitcoin: Continuare

Acum, că aveți o înțelegere decentă a ceea ce este Ethereum și cum funcționează, este util să revedem cum se compară cu Bitcoin la nivel tehnic.

În timp ce cele două criptomonede au scopuri diferite, Ethereum oferă o serie de avantaje față de Bitcoin:

 1. Timpi mai scurți de blocare – Pe Ethereum, blocurile sunt exploatate aproximativ la fiecare 15 secunde comparativ cu rata de 10 minute a Bitcoin. Acest timp mai scurt permite blockchain-ului să înceapă mai rapid confirmarea datelor de tranzacție, deși înseamnă și blocuri mai orfane.
 2. Structură mai sofisticată a taxelor – Taxele de tranzacție Ethereum se bazează pe nevoile de stocare și pe utilizarea rețelei. Tranzacțiile Bitcoin sunt limitate de dimensiunea blocului și concurează între ele.
 3. Exploatarea minieră mai sofisticată – Exploatarea Bitcoin necesită în prezent ASIC-uri (circuite integrate specifice aplicației), necesitând o cantitate mare de investiții de capital pentru mine. Algoritmul minier Ethereum a fost conceput având în vedere rezistența ASIC, nivelând astfel condițiile de joc și ajutând la descentralizarea exploatării miniere..

Se poate spune că Ethereum funcționează în prezent mai bine decât Bitcoin ca monedă. Cu Ethereum, puteți trimite în mod fiabil tranzacții mai rapid, plătiți taxe de tranzacție mai mici, și a mea într-un ritm mai profitabil (deși are și căderile sale pentru mineri).

Citiți: Este profitabil Ethereum Mining?

Cu toate acestea, Bitcoin are un preț relativ mai stabil – și, prin urmare, funcționează ca o opțiune de stocare mai bună – din perspectiva tranzacționării și stocării valorii. Ethereum este mult mai tânăr, dar a acoperit o cantitate substanțială de teren în ultimii ani. Deși Ethereum arată cu siguranță promisiune ca monedă, adevăratul său potențial constă în caracteristici inexistente în codul Bitcoin.

DAO: Probleme în Paradis

Cel mai faimos DAO a fost pur și simplu cunoscut sub numele de DAO. Numele aproape identic provoacă o mulțime de confuzie pentru oameni și oferă DAO-urilor o reputație proastă.

DAO era o organizație autonomă descentralizată care funcționa în primul rând ca propriul fond de capital de risc orientat de investitori. Nu avea structura de conducere convențională sau consiliul de administrație, nu era legat de un anumit guvern și, în schimb, funcționa cu cod sursă deschisă. DAO a fost creat pentru a oferi finanțatorilor puterea de a vota pentru care dapps meritau investiții prin jetoane DAO.

Dapps a avut oarecum un proces de aprobare:

 1. Obțineți lista albă a unor personaje de renume din comunitatea Ethereum
 2. Fii votat de cei care dețineau jetoane DAO
 3. Obțineți o aprobare de 20% la vot pentru a primi o parte din fondurile DAO necesare pentru a începe.

DAO este cel mai faimos pentru cea mai mare campanie de crowdfunding din istorie, strângând peste 150 de milioane de dolari în eter de la peste 11.000 de investitori. DAO este, de asemenea, cel mai infam pentru că a fost piratat pentru 50 de milioane de dolari. Acest hack a cauzat inevitabil o divizare în comunitatea Ethereum, creând ceea ce acum știm ca Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC).

Ethereum Classic

Hack-ul s-a produs din cauza „Funcției divizate” a DAO. Finanțatorii care doreau să părăsească DAO ar putea folosi „Funcția divizată”, care le-ar reda eterul pe care l-au investit. Singura prevedere a fost că finanțatorii existenți trebuiau să-și păstreze eterul timp de 28 de zile înainte de a-i putea retrage.

Pe 17 iunie 2016, o persoană necunoscută sau un grup de persoane a profitat de un decalaj în securitatea funcției Split cu o funcție recursivă simplă. Acest hack ușor frustrant le-a permis hackerilor să-și repete cererea de a retrage aceleași jetoane DAO de mai multe ori înainte ca sistemul să le înregistreze ca 50 de milioane de dolari..

Vestea acestui hack a creat haos în comunitatea Ethereum. În timp ce acest hack nu avea nimic de-a face cu platforma Ethereum și tot ce are de-a face cu platforma DAO, mulți membri ai comunității Ethereum au fost investiți în DAO. Comunitatea în ansamblu a avut la dispoziție 28 de zile pentru a veni cu o soluție, care a ajuns să fie „bifurcați” – opriți în întregime blockchain-ul actual și creați ceva nou de la zero.

dao hack

Noul Ethereum (ETH) este rezultatul furcii și este în esență blockchainul înainte de hack. Vechiul Ethereum (Ethereum Classic – ETC) rulează în continuare blockchain-ul original cu hack-ul inclus.

Marea majoritate a comunității Ethereum, inclusiv fondatorii Ethereum, au pivotat împreună cu ETH, o mică minoritate rămânând loială blockchain-ului original.

Actualizări viitoare ale Ethereum: Drumul lung al viitorului

Software-ul nu se oprește niciodată până când oamenii nu-l mai folosesc. Fundația Ethereum urmează un foaie de parcurs de viitoare modificări și îmbunătățiri aduse sistemului. Niciun sistem nu rulează vreodată suficient de repede, astfel încât scalarea continuă să se dezvolte. Confidențialitatea rămâne esențială, iar cercetările privind dovezile zero-cunoștințe continuă. Sistemele descentralizate necesită o atenție constantă la securitate. Multe aspecte ale viitorului rămân necunoscute. Unele aplicații noi și populare care nu sunt încă pe piață pot solicita noi capacități de la sistem. Pe măsură ce lumea se schimbă, Ethereum continuă să evolueze.

Viitorul pentru Ethereum este luminos, dar nu este lipsit de incertitudinea sa potențială.

Un eveniment notabil la orizont este furculița Metropolis, care va avea loc la sfârșitul lunii septembrie. Acest hard fork indică câteva actualizări majore pentru platformă, inclusiv:

 1. Anonimat sporit cu noi dovezi de zero cunoștințe sau „zk-SNARK”. Aceasta înseamnă că utilizatorii vor putea efectua tranzacții la niveluri de anonimat mult mai sigure decât oricând.
 2. Contractele inteligente și programarea vor fi mult mai ușor de lucrat. Gazul va fi, de asemenea, ajustat pentru setarea facturii.
 3. Mascare va crește securitatea în rețea. Utilizatorii vor putea stabili adresa pentru care au o cheie privată, iar acest lucru îi va proteja de pirateria cuantică a computerului.
 4. O „bombă de dificultate” va fi inclusă în upgrade, ceea ce înseamnă că mineritul va deveni mult mai dificil. Acesta este un pas semnificativ pe măsură ce Ethereum trece de la dovada muncii (PoW) la dovada sake-ului (PoS).

Nu vom ști cum va afecta această forță tare prețul Ethereum, deoarece piețele s-ar putea adapta într-o varietate de moduri. Dacă actualizările atrag mai mulți utilizatori, prețul ar putea crește. Cu toate acestea, dacă mineritul devine mai dificil și încetinește, prețul ar putea scădea.

Următorul upgrade după Metropolis este denumit Serenity, care ar trebui să crească stabilitatea și încurajează mai multe investiții.

Gânduri finale

Deși există un mare interes speculativ în jurul Ethereum, este important să rețineți că comunitățile Ethereum și dapp sunt foarte concentrate pe construirea unui viitor tangibil.

Ethereum este o aplicație fenomenală a blockchain-ului și a făcut posibilă existența a sute de proiecte.

„Blockchain rezolvă problema manipulării. Când vorbesc despre asta în Occident, oamenii spun că au încredere în Google, Facebook sau în băncile lor. Dar restul lumii nu prea are încredere în organizații și corporații – mă refer la Africa, India, Europa de Est sau Rusia. Nu este vorba despre locurile în care oamenii sunt cu adevărat bogați. Oportunitățile Blockchain sunt cele mai mari din țările care nu au atins încă acest nivel. ”

Vitalik Buterin, fondator Ethereum

Scopul principal al fondatorilor Ethereum nu este de a crea o criptomonedă care să facă speculatorii o grămadă de bani; este să schimbi lumea. Comunitatea Ethereum atrage susținători ideologici în același mod în care Bitcoin și alte criptomonede, dar cazurile sale de utilizare îi dau viață mult dincolo de cea a altor monede.

Cum să cumpărați Ethereum

Cel mai simplu mod de a cumpăra în Ethereum este prin utilizarea unui schimb de criptomonede. Am compilat o listă cu cele mai bune schimburi de unde puteți cumpăra Ethereum. Pe această pagină puteți găsi detalii cheie ale acestor schimburi, precum și linkuri către recenziile lor individuale și ghidurile de utilizare.

Dacă sunteți nou în lumea criptomonedelor, Coinbase oferă una dintre cele mai simple modalități de a cumpăra, vinde și stoca Ethereum.

Pentru cei interesați de tranzacționare regulată, următoarele schimburi pot fi mai potrivite nevoilor dumneavoastră:

 • zodia Gemeni
 • Kraken
 • GDAX
 • Bittrex
 • CEX.IO

Cum să cumpărați Ethereum

Acasă »Ghiduri» Ce este Ethereum? | Ultimul ghid pentru începători

Nota editorului: articol actualizat în data de 9.07.2018. Mulțumesc lui Wilton Thornburg!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me