Bitcoin Cash to Hard Fork: 32 MB blokkstørrelse & Smarte kontrakter

1. august 2017 ble Bitcoin Cash (BCH) til stede som en hard gaffel av Bitcoin (BTC), hovedsakelig på grunn av at utviklere ikke var fornøyd med funksjonen Segregated Witness.

Siden den gang har Bitcoin Cash og dets støttespillere skapt ganske opprør i kryptovalutaverdenen, særlig forsøkene på å kapre Bitcoins tittel som den “sanne bitcoin”.

I dag mottar Bitcoin Cash sin egen harde gaffel til en 32MB blokkstørrelse med sikte på å øke bruken av brukere og gi brukerne raskere transaksjoner og lavere kostnader ved å fjerne skalerbarhetsflaskehalsene..

For å kommentere dette, koblet vi oss til VP of Business Operations of BTC.com, Alejandro de la Torre. BTC.com består av et team på 60+ ansatte i Amsterdam og Beijing, og bygde et åpen kildekode-gruvebasseng og lommebok, som bidrar til å videreutvikle Bitcoins desentraliserte økosystem.

BTC.com gir et interessant perspektiv på gaffelen, siden den nylig ble kjøpt opp av Bitmain, en Beijing-basert bitcoin-miner, designer av ASIC-chips, og operatør av en av de største Bitcoin-gruvebassengene..

Den foreslåtte gaffelen vil øke Bitcoin Cashs blokkstørrelse fra 8MB til 32MB, og vil også gjøre det mulig for utviklere å bygge smarte kontrakter på toppen av Bitcoin Cash-nettverket.

Alejandro de la Torre

Alejandro de la Torre

Alejandro bemerket forskjeller mellom hardgaffelen i 2017 og den i dag.

Denne gangen er mer likt November hard gaffel, men litt annerledes. Dagens gaffel skaper verken en ny mynt, og korrigerer heller ikke et eksisterende problem, men snarere innoverer på to måter. Den første store endringen er tredobling av blokkstørrelsesgrensen fra 8 til 32 MB, som er en fremtidsrettet justering for å imøtekomme større transaksjonsgjennomstrømning per blokk. Jeg føler meg bedre at denne blokkstørrelsesveksten skjer nå, mens bruken av Bitcoin Cash fortsatt har måter å vokse på, snarere enn senere når nettverket er i full gass.

Dette den større blokkstørrelsen gir Bitcoin Cash noe rom for å skalere, noe andre blokkjeder har sett på å takle på andre måter, f.eks. Lyn nettverk og bevis på stav. Dette gjør Bitcoin Cash noe unikt fordi det prøver å løse skaleringsproblemet ved konsensusprotokollaget mens du opprettholder Proof of Work-modellen..

Hvorfor Bitcoin Cash og ikke en annen mynt? Hva vil denne gaffelen oppnå som Bitcoin Cash ikke kan?

BTC.com er myntagnostiker. Vi prøver ikke å si at du bør kjøpe Bitcoin Cash over en annen mynt. Vi har en mening om noen av fordelene som de nye produktfunksjonene muliggjør.

For eksempel gir blokkstørrelsesøkningen Bitcoin Cash den største blokkstørrelsesgrensen på noen av de store myntene. Dette kommer med noen potensielle risikoer som Bitcoin Core-teamet advarte mot i dagene til SegWit hard gaffel, men faktum er at den enkleste måten å skalere Bitcoin-nettverket ved hjelp av Proof of Work er å øke blokkstørrelsesgrensen for å tillate mer transaksjoner per blokk.

Den andre hovedfunksjonen som vi ser som fordelaktig for Bitcoin Cash-utviklingssamfunnet, er aktivering av nye og noen gamle op-koder som tillater fargede tokens, automatiske prosesser i andre lag og skripting av smarte kontrakter.

Hva er ulempene med å stadig øke blokkstørrelsen?

Blokkstørrelsen var opprinnelig begrenset for å forhindre at DDOS-angrep tetter nettverket. Derfor, i teorien, kan større blokkstørrelser være mer sårbare for spammingangrep.

Hvordan vil smarte kontrakter fungere?

Etter blokkstørrelsesøkningen, er den neste fremgangen som Bitcoin Cash legger frem, å legge til nye og aktivere gamle, tidligere inaktiverte, maskinskriptede operasjonskoder, eller mer enkelt ‘op-koder’, som gir utviklere verktøy for å lage smarte kontrakter.

Disse maskinkodene, kalt “Satoshi Op-codes” av Bitcoin Cash-fellesskapet, tillater utviklere å lage forskjellige typer metadataimplementeringer. Ved å ha muligheten til å kalle disse funksjonene, kan utviklere lage “fargede mynter” eller representative tokens. Dette er tokens som kan merkes på en bestemt måte for å svare til obligasjoner, aksjer, edle metaller, råvarer og ethvert fysisk eller virtuelt objekt.

Siste tanker

Bitcoin Cash (BCH) er for tiden det fjerde største token med en markedsverdi på rundt $ 23,3 milliarder dollar.

Det vil være interessant å se hvordan Bitcoin Cash-gaffelen utfolder seg, og forhåpentligvis mer skandalfri enn den første Bitcoin Cash push.

Tiden vil vise om denne foreslåtte harde gaffelen er i stand til å tilby raskere transaksjonshastigheter, lavere kostnader, samt en smart kontraktfunksjon, og tjene et høyt nivå av brukervennlighet blant utviklere, gruvearbeidere og brukere.

Alejandro kommenterer med en forankret optimisme: “Det er vanskelig å si hva som kan komme ut av denne nye funksjonaliteten, men hvis vi baserer våre antagelser på hva Ethereum har klart å oppnå fra implementeringene i det andre laget, så tror jeg det vil gi Bitcoin Cash mye plass for kreative og produktive ideer til å blomstre. For det formål blir vi nødt til å se hva utviklerne av Bitcoin Cash-samfunnet gjør med disse nye funksjonalitetene, og hvis markedet bestemmer seg for å bosette seg i denne nyvunne blokkstørrelsen som ennå har blitt drevet i målestokk. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me