Det er ikke ofte du får se en russisk-kanadisk programmering wunderkind setning sentraliserte utvekslinger i helvete, men deltakere i TC økter: Blockchain fikk se det live.

Vitalik Buterin, medstifter av Ethereum, fanget følelsene til et kryptokurssamfunn frustrert over bransjens tyngdekraft mot sentralisering ved å kommentere “Jeg håper definitivt at sentraliserte børser brenner i helvete så mye som mulig.”

Sentralisering har blitt et stadig mer populært tema ettersom mange desentraliserte børser og desentraliserte prosjekter har gått over til å teste og starte prosjektene sine. Det er imidlertid verdt å ta et dykk i resonnementet bak fiendskapen mot det sentraliserte landet.

Det gode, det dårlige og det sentraliserte

For alt hatet sentraliserte utvekslinger får, er dommen fremdeles ute om de virkelig fortjener det. Uten en sentralisert inngangsport for nye brukere å komme ombord i den vilt forvirrende verdenen av cryptocurrency-eierskap og handel, ville bransjen sannsynligvis være bare en brøkdel av hva den nåværende brukerbasen er i dag.

Visst, det er lett å slippe løs faklene og høygaflene på en sentral som Coinbase for deres relativt høye transaksjonsgebyrer og kundeservice, men det gir (eller gjorde) det beste alternativet for nye brukere å dyppe tærne i kryptovannet.

Don Mosites, medstifter av AirSwap-notater, “Sentraliserte børser krever vår tillit på tre måter – som bank, megler og clearinghus. På grunn av denne sentraliseringen øker hacks, misbruk og rom for feil dramatisk. ”

“Sentralisering er farlig i kryptoøkosystemet fordi det kreves tillit til en mellommann for å opprette sikre handelssystemer. Du må stole på at operatører vil håndtere eiendelene dine nøye, gjøre opp transaksjoner og utføre dine handler på en ærlig og kompatibel måte.

Det er imidlertid verdt å merke seg at mange av de negative følelsene mot sentraliserte børser nødvendigvis er rettet mot dagens børser som de er i dag, men mer mot den potensielle bevegelsen mot sentralisering for industrien som helhet..

Med desentraliserte utvekslinger i horisonten raser debatten blant den fortalte kryptovalutaeliten og erfarne brukere mot dannelsen av sentraliserte krefter som blir for sterke til å stoppe.

En av de viktigste etosene for kryptovalutaverdenen er begrepet desentralisering. En generasjon kunnskapsrike brukere på internett var så lei av frustrasjonene og utilstrekkene til sentralbanker og betalingsbehandlingsselskaper at de gikk mot å skape sin egen (desentraliserte) verden. Og likevel ser de de samme eksakte frustrasjonene i forkant av noen av de raskest voksende selskapene i kryptovalutaområdet.

Kampen mot konsentrasjon

Se – ekorn!

Nei, ikke den slags konsentrasjon.

En stor trussel mot det desentraliserte økosystemet er konsentrasjonen av kraft – en tidløs feil i sentraliserte systemer.

Enhver enhet som har størstedelen av makten i et nettverk krever ikke bare en ekstrem høy grad av tillit for å holde på denne perlen av innflytelse, det viser seg også at denne perlen faktisk er en veldig varm potet som kan slippes når som helst.

En sentral figur er i hovedsak målpraksis for ondsinnede spillere som ønsker å slå jackpotten. For eksempel vil en liten skurk generelt ha en mye høyere utbetaling og ferie som røver matbutikkassen, i stedet for dusinvis av kunder rundt historien.

Redaktørens merknad: Ikke røve dagligvarebutikker. Dette er et eksempel på underholdning og er ikke økonomisk rådgivning.

Selv om vi antar de høyeste altruistiske verdiene til en sentralisert enhet i et desentralisert nettverk, jo nærmere det kommer til å ha 51% kontroll, jo større mål blir de for andre. E

En av mange forskjellige typer blockchain-hack, 51% -angrepet skjer når en part eier størstedelen av hashkraft i et nettverk, slik at de kan bryte blokker raskere enn resten av nettverket til sammen, og deretter dobbeltbruke mynter som allerede har teknisk blitt brukt.

For eksempel blir Bitmain, Bitcoin-gruvedriftens juggernauts, unødvendig nær å eie 51% av Bitcoin-nettverkets hashrate. Dette har fått mange til å kaste mistenkelige øyne mot Bitmain-mannskapet.

Argumentet mot sentralisering tar sikte på å bevare renheten til et desentralisert nettverk som er fraværende fra ondsinnede tredjeparter, øyeblikkelige kvelertak og regulerende monopol..

Endelige tanker – Gå inn i desentralisering

Desentralisering er imidlertid ikke alt solskinn og regnbuer.

Den nåværende tilstanden for desentralisering er litt mer enn embryonale. Mens det er mange prosjekter i rommet som jobber med fantastiske løsninger som vil sikre alt fra desentralisert utveksling av tokens, lagring og generell nettverkshelse, blir teknologien fortsatt raffinert.

En av kjernekomponentene i det nåværende systemet for desentralisering mangler er et idiotsikkert brukergrensesnitt.

Et desentralisert nettverk er generelt avhengig av hundrevis, tusenvis eller millioner av uavhengige enheter som støtter nettverket for deres egen gjensidige fordel.

Men hva skjer når de enkelte enhetene i et desentralisert nettverk er omtrent like effektive som tadpoles på asfalt en varm sommer? De savviest har en tendens til å samle seg, og nettverket har en tendens til å trekke seg mot sentralisering.

“For å definere desentralisert handel, må du først erkjenne blockchain – og blockchain-arten er desentralisert. Dette økosystemet er bygget ett lag oppå et annet som en stabel. Hvis grunnlaget for handel brytes, kan ikke økosystemet fortsette å utvikle seg utover det.

For å migrere økosystemet mot desentralisert handel, må vi eliminere risiko og opprettholde paritet – det er bra for markedsprodusenter og gir god markedsdekning. Slik flytter vi likviditet fra sentraliserte systemer til enkeltpersoner. “

Don Mosites, AirSwap Med-grunnlegger

Det er løsninger, for eksempel ovennevnte AirSwap som tar sikte på å lede kryptovaluta-sfæren gjennom vandringen fra sitt nåværende sentraliserte valutadominans til et mer desentralisert handelsøkosystem. Hvis de vil være effektive i det, må vi følge makroflyten til brukerne og den ultimate effektiviteten til plattformene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me