Facebook har angivelig holdt diskusjoner med store krypto-børser for å få kryptovalutaen oppført. Ryktene begynte å virvle i fjor etter en avsløring Bloomberg-rapport.

Det røpet at den sosiale mediegiganten jobbet med en stablecoin rettet mot indiske WhatsApp-brukere. Et ønske om å gå inn i landets voksende overføringsmarked ble nevnt som hovedårsaken til flyttingen.

New York Times-journalister Nathaniel Popper og Mike Isaac brakte nyheter av den siste utviklingen torsdag. Ifølge innlegget deres har Facebook jobbet med en kryptovaluta som de planlegger å innlemme i WhatsApp. WhatsApp-meldingsappen har over 1,5 milliarder brukere, mens Facebooks brukerbase overstiger 2 milliarder. Dette er ifølge statistikk fra Statista.

Dette gir de to plattformene en uovertruffen rekkevidde over vanlige konkurrenter om kryptoverføring. Skulle selskapet offisielt lansere sitt kryptoprosjekt, vil utvilsomt ny demografi bli hugget ut og ukjente markeder åpnet.

New York Times-rapporten avslører at Facebook for tiden har over 50 ingeniører som jobber med “Basketcoin”. Ansatte som jobber med prosjektet er tilsynelatende lokalisert i en egen del av selskapet der bare medlemmer med nøkkelkort har tilgang.

Denne åpenbaringen fremhever nivået av betydning og hemmelighold rundt prosjektet. I motsetning til en stablecoin er en basketcoin-verdi ikke knyttet til bare en fiat-valuta, men samtidig knyttet til et utvalg av andre relaterte eiendeler. I dette tilfellet er det spekulasjoner om at Facebooks mynt vil ha sin verdi knyttet til den japanske yenen, den amerikanske dollaren og euroen.

Den største fordelen stablecoins og basketcoins har over konvensjonelle kryptovalutaer som Bitcoin, er at verdien deres ikke svinger like vilt. Dette er et viktig element som hjelper til med å lindre frykt for prisbevegelse blant forbrukerne.

For øyeblikket ser det ut til at Facebook retter seg mot forbrukermarkedet, som er nødt til å bruke kryptovalutaer som et byttemiddel og ikke som en verdihandel. Bortsett fra å utvikle en kryptovaluta, har selskapet sett på måter å integrere blockchain i applikasjonene sine.

I en nylig video postet for en uke siden av administrerende direktør Mark Zuckerberg, nevnte han at blockchain-teknologi potensielt kan gi selskapet og dets brukere større bekvemmelighet. Dette er ved å la sistnevnte lagre påloggingsinformasjon på blockchain. En slik funksjon vil tillate brukere å logge seg på sikkert fra forskjellige steder uten å måtte oppgi informasjonen til en tredjepart.

Han snakket om noen av de store utfordringene apputviklere står overfor akkurat nå, og en av dem ble tvunget til å bruke mellommenn som Google Play eller Apple Store. Etter hans syn virker blockchain som en levedyktig løsning.

Andre sosiale medienettverk som utvikler egne kryptovalutaer

Foruten Facebook, har andre store sosiale nettverksplattformer nylig uttrykt et ønske om å flytte inn i kryptosegmentet, og Telegram er en av dem.

Telegram ble grunnlagt av to russiske brødre, Nikolai og Pavel Durov, og har en brukerbase på rundt 300 millioner. Den har slående likheter med WhatsApp, men har et mer robust krypteringssystem. Ifølge en tidligere studie publisert av Global Web Index, BBM, Telegram og WeChat-medlemmer er langt mer sannsynlig å sette pris på en pengeoverføringsfunksjon enn de på nettverk som Snapchat og Facebook.

Ifølge rapporten vil rundt 89 prosent av Telegram-brukerne være glade for å se en pengeoverføringsintegrasjon. På den annen side vil bare 46 prosent av alle Facebook-brukere sannsynligvis foretrekke en slik tjeneste.

Når det er sagt, er det etterlengtede krypto-Telegram Open Network (TON) -prosjektet angivelig rundt 90 prosent fullført. Dette er iht nylig lekket dokumenter. Det svært hemmelighetsfulle prosjektet hevet utrolige 1,7 milliarder dollar gjennom ICO i fjor.

Dokumentene fremhever at prosjektutviklere allerede har kontaktet store asiatiske børser for en notering når testnettet er live. Andre meldings- og nettverksselskaper som angivelig jobber med egne mynter inkluderer Sør-Koreas Kakao og Japans linje.

Store utfordringer fremover

På grunn av den desentraliserte karakteren til kryptovalutaer, vil selskaper som ønsker å lansere dem mest sannsynlig møte betydelig motvind, spesielt relatert til nasjonale regler. Noen jurisdiksjoner, som Saudi-Arabia, har allerede forbudt kryptohandel. Det er også spørsmålet om overgrep.

De fleste store kryptovaluta-plattformer har måttet håndtere en rekke sikkerhetsproblemer, og hackere har vist seg ubarmhjertige i deres jakt på å undergrave den mest fantastiske mottiltak. Hvordan selskaper som Facebook planlegger å håndtere disse problemene, er fremdeles ukjent.

Det vil være interessant å se hvordan duellen om sosiale medieplattformer vil konkludere i virkeligheten. Mens store sosiale medieplattformer som Facebook har betydelig rekkevidde, er forestillingen om kryptovaluta fortsatt relativt ny, spesielt for de i utviklingsland. Og å overbevise denne demografien om å bli med, vil trolig være en betydelig hindring.

(Utvalgt bilde via CNBC)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me