Tidligere Silk Road-administrator Gary Davis, også kjent som Libertas, har erkjent straffskyld til avgiftsdistribusjonsavgifter relatert til mørk nettoperasjon. Politiet arresterte den irske statsborgeren i januar 2014 for å ha fremskyndet sin virksomhet som medlem av Silk Road-personalet. Han var utlevert fra Irland i juli i år.

Davis sto for USAs distriktsdommer Jesse M. Furman ved en føderal domstol på Manhattan sist fredag, og sto anklaget for å legge til rette for salg av ulovlige stoffer til en verdi av over 200 millioner dollar gjennom nettverket. Han møter maksimalt 20 år bak lås og lås for konspirasjon om å distribuere narkotika.

Hans rolle på nettstedet var hovedsakelig administrativt arbeid og inkluderte å løse tvister mellom narkotikahandlere og kjøpere og implementere forbud som følge av brudd..

Silk Road History and Founder

Den nå nedlagte Silk Road-markedsplassen var spesielt aktiv mellom årene 2011 og 2013. Det var det største og mest sofistikerte nettverket av svartmarked på sin tid. Bare tilgjengelig via Tor-tjenesten for forbedret anonymitet, nettverket ble lansert i februar 2011. Federal Bureau of Investigation (FBI) stengte det i 2013.

Skaperen og operatøren, Ross Ulbricht, også kjent som Dread Pirate Roberts, ble også arrestert. Etter dødsfallet lanserte tidligere administratorer en annen versjon kalt Silk Road 2.0. Den ble stengt i 2014, og operatøren ble også arrestert. Ross Ulbricht sto over åtte anklager i forhold til satsingen og fikk en fengsel i livet uten prøveløslatelse.

Silk Road-grunnlegger Ross Ulbricht.

Silk Road-skaperen, Ross Ulbricht, også kjent som Dread Pirate Roberts, ble arrestert i 2013. (Bildekreditt: Freeross.org)

Silk Road popularitet vokste etter en artikkel publisert av Gawker, som førte til betydelig sus rundt den. En rekke politikere, inkludert den amerikanske senatoren Charles Schumer, var spesielt høylydt i å oppfordre narkotikahåndteringsadministrasjonen (DEA) og justisdepartementet til å legge ned plattformen.

Ross Ulbricht designet Silk Road for å være et fritt marked blottet for tvang og vold. I følge hans LinkedIn-profil, han så for seg en plattform som ville simulere hvordan verden ville være uten systemisk bruk av makt fra regjeringer.

Hvordan det fungerte

Plattformen fungerte på samme måte som eBay, hvor selgere ville sette opp produktoppføringer. Kjøpere kan velge produkter og gi karakterer. De fleste produktene ble levert til kundene via den intetanende landsomfattende posttjenesten og betalinger foretatt med Bitcoin. I de fleste tilfeller vil smugling leveres med mindre myndighetene avlytter dem.

Tjenester og produkter oppført på Silk Road var hovedsakelig de som involverte “offerløse forbrytelser.” Dette inkluderte gjenstander som stjålne kredittkort, men tjenester som attentat ble forbudt. Opprinnelig utgjorde ulovlige stoffer opptil 70 prosent av oppføringene. Imidlertid utviklet plattformen seg snart til en basar som tilbyr et større utvalg av smugling.

Brukere av plattformen setter den i arbeid med hvitvasking av millioner av dollar. Selv om myndighetene var klar over Silk Road bare noen få måneder etter lanseringen, tok det over to år å avdekke den virkelige identiteten til nettstedets grunnlegger. På den tiden var Silk Road den mest sofistikerte mørke nettmarkedet siden internettets komme.

Tar Silk Road

Silk Road-tjenesten ble ifølge grunnleggeren beskyttet med lag av sikkerhet for å sikre personvern og forhindre infiltrasjon fra myndighetene. Spesialister på nettkriminalitet mener at rettshåndhevelsesbyråer har pakket innmaten gjennom hacking.

Silk Road benyttet det underjordiske Tor-nettverkssystemet som videreformidler meldinger gjennom en serie separate servere for å gi brukere anonymitet. Myndighetene klarte imidlertid å infiltrere serverne sine og få tilgang til privat informasjon relatert til leverandører og kunder.

DEA-, IRS-, FBI- og tollagentene klarte å finne noen av nettstedets påståtte off-grid-servere skjult i land som Romania og Latvia. Kopier av transaksjoner som er gjort via serverne ble tilsynelatende arkivert. Nettverksovervåkingsnoder avslørte unike identifiserende adresser knyttet til personer som er involvert i operasjonen. Silk Road-skaperen, Ross Ulbricht, sies å ha gjort en påstått $ 80 millioner i provisjon gjennom salg utført på hans nettside.

Selv om FBI knuste Silk Road, ble det en blåkopi for dagens mørke markedsplasser.

Bitcoin-tilkoblingen

Silk Road Bitcoin sperretjeneste var et av de kritiske elementene som førte til suksess. På sitt høydepunkt hadde plattformen over 100.000 brukere og genererte hundrevis av millioner i inntekter. Tverrbyråoperasjonen beslagla 144.336 Bitcoins til en verdi av rundt 900 millioner dollar til dagens priser.

Regjeringen auksjonerte dem senere mellom 2014 og 2015 og netto rundt 48 millioner dollar. Ulbricht hadde opprinnelig lovet å utfordre fortapningen av myntene, men droppet påstandene. Blant hovedmottakerne av myntsalget var venturekapitalist, Tim Draper, som kjøpte rundt 30 000 bitcoins.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me