En sørkoreansk domstol har frikjent kryptobørs, Bithumb, fra eventuelle forpliktelser som følge av et uautorisert innbrudd som førte til at en kunde mistet tusenvis av dollar.

I følge en rapport som først ble publisert av Korea Economic Daily, en klient ved navn Ahn Park brakte en søksmål mot selskapet med henvisning til remissness. Hackingshendelsen skjedde 20. november 2017, og ifølge rettsdokumenter gjorde tidligere oppdagede utnyttelser på plattformen det mulig for hackerne å lykkes med å utføre heist.

Kunden argumenterte for at nettverket burde ha brukt tilstrekkelige garantier mot lignende angrep og derfor var ansvarlig for eventuelle tap som ville oppstå i tilfelle brudd.

Park mistet digitale valutaer verdt rundt 400 millioner koreanske vant, som er omtrent $ 350.000. Inntrengeren var i stand til å få tilgang til kontoen sin og hever midler fra plattformen på få timer. De stjålne myntene ble deretter konvertert til Ethereum og deretter distribuert til flere krypto-lommebøker.

Park hevdet at Bithumb tidligere hadde blitt kompromittert av hackere. Dette var i juli 2017. Innbruddet tillot hackere å få tilgang til poster på over 30 000 Bithumb-brukere. Han brukte hendelsen for å markere omfanget av børsenes slappe sikkerhet.

Ifølge saksøker visste selskapet om de underliggende serverproblemene som gjorde nettstedet utsatt for hacking, men klarte ikke å lappe opp bedriftene i tilstrekkelig grad. Hackere brukte tilsynelatende dette smutthullet for å stjele kundens midler.

Park sammenlignet Bithumb sine tjenester med en finansinstitusjon og insisterte på at et slikt firma skulle holdes på samme standard som andre institusjoner i kategorien.

Bithumb tok avstand fra forpliktelser som hevdet at det ikke var en finansinstitusjon og derfor ikke ansvarlig for økonomiske tap. Selskapet fastholdt også at det hadde utført sin aktsomhet ved å varsle kunden om pengeoverføringene via SMS-meldinger.

Dommeren noterte seg denne beretningen da han avslo dommen. Han erklærte at kryptovalutaer er et spekulativt instrument og ikke et betalingsmiddel, så kvalifiser ikke til økonomisk kompensasjon.

Bithumb’s Breach i juni

Bithumb opplevde et stort hackingangrep i juni. Det førte til et tap på rundt 35 milliarder koreanske vant, som er omtrent $ 31 millioner dollar. Børsen hadde utført en sikkerhetsanalyse på plattformen bare dager før hendelsen, som avslørte noen problemer på serversiden. Bithumb beordret analysen etter en opptrapping av innbruddsforsøk.

Firmaet rapporterte saken til Korea Internet & Security Agency (KISA), et statlig byrå som har til oppgave å undersøke nettkriminalitetsaktiviteter. Etterforskere fra KISA besøkte Bithumbs Seoul-kontorer og analyserte selskapets sikkerhetsprotokoller og servere. Ansatte ble også intervjuet.

Bithumb ble også hacket i juni.

Bithumb mistet $ 31 millioner dollar i krypto i juni etter en hackinghendelse. (Bildekreditt: Yahoo)

Bithumb hadde raskt beveget seg for å stanse innskudd og uttak etter hendelsen for å minimere risikoen. Det flyttet også en betydelig del av sine digitale eiendeler til fryselager.

Selskapet kompenserte brukere som hadde blitt rammet av bruddet, et trekk som vakte applaus fra bransjeanalytikere og observatører. Bitcoin-gründer, Charlie Shrem, hyllet flyttingen og sa at det var et tegn på at industrien ble mer moden.

Kryptomarkedsregulering i Sør-Korea

Kryptovalutaindustrien i Sør-Korea mangler et robust sett med forskrifter som beskytter investorer mot økonomiske tap i tilfelle pilferage. Dette skyldes en lovgivningspolitikk som avklassifiserer digitale eiendeler som lovlig betalingsmiddel.

Regjeringen i Sør-Korea kategoriserer dem ikke som en valuta eller finansiell eiendel, og så beskattes ikke beholdning og inntjening av kryptovaluta. Imidlertid er kryptoreguleringer som er rettet mot beskatning, i ferd.

Krypto-utveksling i den østasiatiske nasjonen er pålagt å overholde streng anti-hvitvasking og vite kundens regler. Klienter har for eksempel ikke lov til å bruke anonyme kontoer, og identiteten deres må verifiseres.

Børser av kryptovaluta er også påkrevd for å rapportere overføring av eiendeler til og fra utenlandske plattformer til Financial Services Commission (FSC), som er tilsynsorganet og er utestengt fra å handle med Bitcoin-futures..

En vekt på sikkerhet

Den sørkoreanske regjeringen har økt sikkerhetskravene for kryptovaluta-utveksling og tildeler nå en sikkerhetssertifisering til kryptoselskaper som oppfyller fastsatte standarder.

Upbit var den første kryptobørs i landet som mottok denne prisen kalt ISMS-lisensen (Information Security Management System). Dette var i november. KISA utstedte sertifiseringen, som vurderer over 100 sikkerhetspunkter for infrastruktur.

KISA startet den analytiske kampanjen etter en bølge av høyprofilerte krypto-utvekslingshacks som så bransjen miste hundrevis av millioner dollar til nettkriminelle innen måneder.

I august, KISA advarte investorer at mange sørkoreanske børser hadde underordnet sikkerhet og ba dem om å ta ekstra forholdsregler, spesielt når det gjaldt nye plattformer. Kryptobørs i Sør-Korea med inntekter på over $ 100 millioner kreves for å ha en ISMS-lisens.

Store Crypto Exchange hackings i Sør-Korea

En av de sørkoreanske børsene som fikk store hackingangrep de siste to årene, var Coinrail. Plattformen mistet over $ 40 millioner i NPXS, Ethereum, ATX og DENT-tokens etter et angrep i juni.

En annen kryptobørs, Youbit, mistet omtrent 17 prosent av den totale beholdningen av digitale eiendeler til hacking. Plattformen fikk to ødeleggende angrep i 2017. Den siste innbruddet, som skjedde i desember, tvang selskapet til å søke konkurs.

Hackere målrettet også mot Yapizon i fjor. Heist førte til et 3800 BTC-tap, som var omtrent 40 prosent av selskapets totale digitale eiendeler.

En forskriftsdebatt

Den sørkoreanske kryptovalutaindustrien utvikler seg, og dette har ført til en økning i samtaler om regulatoriske endringer. Bare nylig organiserte kryptobørser CobitCoin, Upbit, Coinplug, Hanbitco, Bithumb, Coinone og Gopax en dialogsession med landets nasjonalforsamling.

Debatten berørte bransjens kjennskap til dine kunder (KYC) og regler for hvitvasking av penger.

Når det er sagt, er lovene om erstatning for klienter ennå ikke vedtatt. Dette vil øke investorenes tillit til en bransje som er full av tilfeller av tyveri.

(Fremhevet bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me