Nord-Korea er et land som har blitt hardt rammet av amerikanske sanksjoner de siste årene, ettersom det internasjonale samfunnet, og spesielt USAs regjering, prøver å presse sin agenda om visse politikker.

Dette er spesielt med tanke på menneskerettighetsbrudd, og det nordkoreanske regimets skremmende kjernefysiske program. Sanksjoner som er pålagt den nordkoreanske regjeringen av USA, forbyder enhver person eller selskap å drive handel med nasjonen.

Eksport av varer og tjenester til Nord-Korea samt teknologi er også forbudt. Bare utvalgte ikke-statlige organisasjoner har lov til å tilby noen begrensede tjenester, sende ressurser og overføre humanitær teknologi til staten. Og etter hvert som amerikanske sanksjoner biter, eremittnasjonen på jakt etter å finne flere måter å omgå dem, og stoler tilsynelatende mer på kryptovalutaer.

I følge en etterforskning utført av Lourdes Miranda, en uavhengig analytiker for finansforbrytelser, og Ross Delston, en amerikansk advokat, har den nordkoreanske regjeringen for tiden avanserte kryptovalutaresurser for å undergrave effektiviteten i USA. sanksjoner.

Ved å bruke store kryptokurver kan nasjonen betale for varer fra embargo fra omverdenen, inkludert USA. Lourdes og Delston avslørte dette via en felles uttalelse sendt til The Asian Times.

I følge duoen er den nordkoreanske situasjonen spesielt unik fordi regjeringen er villig til å skaffe midler og skitne hendene for å finne måter å komme seg rundt sanksjonene. De to skisserte flere måter Pyongyang kan oppnå dette gjennom kryptovalutaer.

Ved å lansere sitt eget utvalg av kryptovalutaer og blockchain, for eksempel, kan offentlige aktører manipulere offentlige hovedboksposter og skjule opprinnelsen til mynter, noe som er et viktig aspekt ved hvitvasking av krypto. Ved å integrere dette aspektet i sine ordninger, kunne Den demokratiske folkerepublikken Korea (DPRK) bruke sine egne krypto-lommebøker for å overføre midler til det europeiske markedet og til slutt til amerikanske børser for å skaffe amerikanske dollar..

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas Kim Jong Un håndhilser under toppmøtet.

USAs president Donald Trump og Nord-Koreas Kim Jong Un håndhilser på toppmøtet i Singapore, DPRK – USA.

Alternativt kan regimet begynne med å skjule opprinnelsen til kryptomynter ved hjelp av flere kryptokurvertjenester. De blander digitale mynter fra kunder med valuta fra et bredt spekter av kilder. Hvis du ofte skifter myntene og blander dem, kan de bryte det lineære mønsteret mens de opprettholder den digitale valutatypen. Kompleksiteten ved å gjennomføre dette kan variere betydelig i forhold til omstendighetene.

DPRK-agenter kunne da bruke russiske plattformer for å åpne og finansiere virtuelle kryptopungplasser. Lommebøkene kan brukes til å sende mynter til en bulgarsk plattform og derfra overføres til en tjeneste basert i Hellas, for eksempel.

På dette stadiet kan personer som er i stand til å gi kvalifiserende personlig identifiserbar informasjon (PII) ansettes for å holde midlene eller overføre dem fritt i EU-baserte nettverk. Den digitale valutaen kan da komme inn på det amerikanske markedet.

De siste trinnene ville innebære å sende myntene til store kryptovaluta-børser som tilbyr krypto for fiat-tjenester. Dette er fordi de fleste miksetjenester ikke tilbyr dette, på grunn av myndighetskrav fra myndighetene, som de fleste ikke ønsker å følge.

Å anskaffe fiat fra store valutautvekslinger vil gjøre det mulig for Nord-Korea å få tak i internasjonale valutaer som er sårt tiltrengt, slik at det kan fortsette å delta i internasjonal handel. Dette vil gi begrenset oppdrift til den flaggende økonomien.

Finansiering i Crypto for topphemmelige prosjekter

Nord-Korea, tjener angivelig oppover $ 100 millioner i fiat-valuta hvert år konvertering av krypto til kontanter. Det øst-asiatiske landet har blitt observert å delta i en rekke prosjekter i land som India, Filippinene og Malaysia.

Som sådan må det skaffe midler til disse prosjektene på en eller annen måte, siden landet har blitt låst utenfor SWIFT internasjonale pengeoverføringssystem. Den beste gjetningen så langt har vært betalinger ved hjelp av kryptovalutaer, hovedsakelig fordi prosjektene også er topphemmelige.

(Utvalgt bildekreditt: Den australske)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me