En nylig underkomite for rettsvesenet fra Senatet hørsel om grensesikkerhet og innvandring har avslørt at meksikanske narkotikakarteller nå mer enn noensinne stoler på kinesiske kryptovaluta-landingsnettverk.

Kinesisk-meksikansk krypto-hvitvaskingsforhold stammer fra mange års samarbeid som gjør det mulig for narkoer i den nordamerikanske nasjonen å skaffe forløperkjemikalier som brukes til å behandle medisiner som metamfetamin..

Kina er en stor leverandør av kontrollerte stoffer som efedrin og pseudoefedrin som er viktige ingredienser i produksjonen av metamfetamin (meth). Den østasiatiske nasjonen er også en stor eksportør av Fentanyl, et syntetisk opioid som er omtrent 50 til 100 ganger kraftigere enn morfin.

Det brukes medisinsk som smertestillende i ekstreme tilfeller og godkjent for personer som lider av smertefulle tilstander som kreft. Fentanyl brukes nå til å snøre stoffer som kokain og heroin for å gjøre dem mer potente.

Meksikanske karteller velger å inngå samarbeid med kineserne på grunn av deres enorme hvitvaskingsnettverk, som har blitt forplantet av landets strenge pengeoverføringsgrenser til utenlandske markeder. Kalt Chinese Underground Banking Systems (CUBS), de består av et intrikat nettverk av penge- og kryptokurrencymeglere som flytter valuta i og av økonomien mens de går utenfor landets banksystem..

De oppfylte tradisjonelt det voksende behovet for velstående kinesiske borgere for å omgå regjeringens årlige grense for overføring av eksterne midler på $ 50 000 dollar. Det er ikke bare meksikanerne, men australske og europeiske narkotikasmuglere som nå stoler på kineserne for å hvitvaske sin ulovlige inntekt.

Det anslås at kinesiske underjordiske banker har over 10 000 kunder og antas å hvitvask over 100 milliarder dollar hvert år. I følge statistikk utgitt av USAs kontor for narkotika og kriminalitet, hvitvaskes rundt 2 billioner dollar årlig på det globale markedet.

Direktøren for US Department of Homeland Security’s Investigations Joint Task Force, Janice Ayala, har offentlig uttalt at kinesiske transnasjonale operasjoner er ansvarlige for den nylige kryptoen for hvitvasking av penger.

Kinesiske nettverk har kunnet skyve hvitvaskede midler gjennom landets banksystemer, som deretter sendes tilbake til meksikanske skallselskaper som drives av narkotikakarteller. Deres krypto-hvitvasking, økonomiske manøvrer er tilsynelatende skylden for den jevne nedgangen i kontantbeslag relatert til narkotikahandelaktiviteter i Mexico og USA.

Bitcoin har blitt observert å være den valgte kryptovalutaen for transnasjonale kriminelle organisasjoner (TCOer) fordi den er allment akseptert i det bredere markedet og lett kan handles på reseptfrie markeder, og utveksling med slapp kjenner din kunde og anti-penger -vaskepolitikk.

Kinesiske meglere som er involvert i hvitvasking av penger, hjelper primært klienter med å overføre eiendeler fra Kina og muliggjøre kontanter til bitcoin-transaksjoner. De selger også bitcoin for kontanter oppnådd på ulovlige måter.

Når det er sagt, er imidlertid kryptokurver fortsatt ikke det ideelle hvitvaskingsanlegget på grunn av markedets omskiftelser. De er imidlertid blant de mange måtene kriminelle bruker for å hvitvaske penger.

Crooks ser imidlertid på kryptovalutaer som en tryggere modus for lagring av valutahold og transaksjoner. Personvernmynter som Dash, Monero og Zcash tilbyr funksjonsrike alternativer som hjelper brukere å opprettholde anonymitet, noe som gjør dem til et ideelt valg for personer som ønsker å unngå gransking..

Kontantbeslag på tilbakegang

Tidligere sto meksikanske narkotikakarteller overfor enorme kontantbeslag. I 2007 ble for eksempel beslaglagt hundrevis av millioner dollar i en av eiendommene som tilhører kinesisk-meksikansk forretningsmann, Zhenli Ye Gon, etter en hvitvaskingsundersøkelse..

Han ble kort tid etter arrestert for angivelig å ha bidratt til den meksikanske narkotikahandelen. Dette ble etter at det ble funnet å ha importert fire containere med pseudoefedrin og efedrin på feil måte. Pseudoefedrin er et viktig forløperkjemikalie som brukes i behandlingen av met. Raidet mot hans hjem førte til beslagleggelse av rundt 205 millioner dollar i kontanter.

Pengene, som for det meste var i 100 dollar regninger, veide omtrent to tonn og i forskjellige andre valører, inkludert Hong Kong Dollars og Pesos. Det ble det største pengeanfallet i narkohandelens historie, og i dag har kryptokurver tilbudt narkotikasmuglingsnettverk et fristed vekk fra slike situasjoner og ulemper.

Over 200 millioner dollar i kontanter funnet hjemme hos Zhenli Ye Gon.

Et raid på Zhenli Ye Gons hjem førte til beslag av rundt 205 millioner dollar i kontanter. (Bildekreditt: SCMP).

Akkurat nå, amerikanske grensetoll beslag i kontanter relatert til meksikanske narkotikahandel er på et helt lavt nivå. I 2011 registrerte for eksempel havnemyndigheten i Arizona beslag på omtrent 12 millioner dollar. 2016-tallene var på 960 000 dollar, en nedgang på over 90 prosent.

Silk Road’s bidrag til den nåværende situasjonen

Den beryktede Silk Road online markedsplassen var banebrytende for kryptovalutaer og svartemarkedsforbindelse. Det gjorde det mulig for narkotikahandlere og selgere av annet ulovlig utstyr å utføre handel med anonymitet ved å støtte transaksjoner som hovedsakelig ble gjort i bitcoin.

Oppkalt etter de gamle handelsrutene som forbinder den østlige og vestlige halvkule, ble den lansert i februar 2011 av Ross Ulbricht, som gikk av monikeren Dread Pirate Roberts.

Nettstedet ble stengt av agenter fra Federal Bureau of Investigations i oktober 2013 og Ulbricht arrestert. Det ble imidlertid en blåkopi for fremtidige krypto-hvitvasking og nettsteder på det svarte markedet på darknet. Tallrike varianter av nettverket har blitt bygget opp gjennom årene.

AlphaBay Market er et eksempel. Lansert i desember 2014, ble den stengt i 2017 etter en felles innsats av politimyndigheter i Thailand, USA og Canada. Dens grunnlegger, Alexandre Cazes, en kanadisk statsborger, døde i Thailand tre dager etter at han ble arrestert. Han ble mistenkt for å ha begått selvmord.

(Fremhevet bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me