Bitcoinhval kjøpte dukkert i løpet av den seks måneder lange kryptovinteren. Den plutselige nedturen i markedet som skjedde i november i fjor, gjorde at BTC stupte til under $ 4 000 nivåer og deretter slo ut svake hender.

Det tillot imidlertid også bitcoinhvaler å kjøpe hundretusener av bitcoins til nedprioriterte priser. I følge en ny forskningsrapport publisert av Diar, hval i kryptovaluta var i stand til å anskaffe over 450 000 BTC på mindre enn ni måneder.

Kommunikasjonen avslører at omtrent 25 prosent av all BTC i omløp holdes i adresser med en balanse på mellom 100 og 10 000 bitcoins. Da bitcoin ble verdsatt til $ 8000 i august 2018, hadde lommebøker i dette segmentet omtrent 20 prosent av det totale antallet mynter i omløp, noe som er omtrent 5 prosent mindre enn de gjør i dag.

En Crypto Whale Watcher-skremme

Kryptosamfunnet er stort sett våkent over bitcoinhvaler fordi de er i stand til å gjøre store grep som kan føre til at kryptoprisene tanker eller øker, avhengig av motstanden til den rådende markedsbanen.

NEO-samfunnet slo nylig alarm etter at mynter til en verdi av over 300 millioner dollar ble overført til en ukjent lommebok. Den enorme overføringen forårsaket utbredt panikk blant investorer som tvang NEO-teamet til å avgi en uttalelse.

Hva. De. Faktiske. pic.twitter.com/kCFlP2X3bc

– Billy Saurus (@ BillySaurus42) 23. mai 2019

I følge firmaet, skiftet var rutinemessig og planlagt. Kunngjøringen leste delvis, ”23. mai overførte NF 5.538.832 nylig ulåst NEO til den ulåste adressen. De resterende 29 461 168 NEO ble først sendt til en endringsadresse før de ble overført tilbake til den låste adressen. Dette ble gjort for å skille mellom transaksjonene for samfunnets referanse. “

Ledelsen sitert den digitale valutaens papirbok som indikerer at eiendelene ikke er til salgs på børser, men er satt av til å brukes til å bidra til å vokse samfunnet. 29 461 168 NEO er omtrent halvparten av den totale sirkulasjonen, som er 65 000 000 digitale mynter. Å selge så enormt mye på børser ville krasje prisene.

Hvordan Crypto Whales manipulerer markeder

Krypthvaler er vanligvis avhengige av markedsfall for å akkumulere betydelige digitale eiendeler som skal brukes i prismanipulering. Jo flere kryptovalutaer de har under sin kontroll, jo mer innflytelse har de.

Skyll og repeter taktikker er en typisk strategi som brukes av denne gruppen investorer for å tukle med eiendelens verdi. Å oversvømme markedet med salgsordrer under rådende priser, overvelder for eksempel etterspørsel og tankpriser.

Hvis perfekt utført, kan en hval sakte kjøpe tilbake solgte mynter og mer til deflaterte satser så lenge markedssentimentet forblir uendret i en bærekraftig periode. Alternativt kan resepsjoner (OTC) brukes til å kjøpe flere digitale midler til lavere markedspris.

Omvendt kan titalls millioner dollar pumpes inn i kryptosektoren via børser ved hjelp av kjøpsordrer satt over eksisterende priser. Dette får prisene til å stige. En hvals unhandlede eiendeler kan deretter selges til en høyere verdi for å gi større avkastning.

Hvaler kan manipulere markeder på kort sikt, men ikke på lang sikt

Den nylige algoritmisk administrerte $ 100 millioner BTC-kjøpsordren er et perfekt eksempel på hva som kan skje når risikovillige hvaler beveger seg. Kjøpsordren ble satt over gjeldende markedskurser og utført på tre store børser. Flyttet utløste tilsynelatende BTCs pris for å øke med over 25 prosent innen 24 timer.

Slike taktikker er effektive i visse tilfeller, men ikke alle. Turbulens på markedet kan påvirke effektiviteten av disse strategiene. Når vaskehandel og manipulerende kjøp og salg foregår hele tiden, kan effekten av et slikt grep noen ganger bli avblåst av et utall faktorer. Vellykkede henrettelser krever vanligvis god timing og titalls millioner i fiat eller digital valuta, avhengig av de tiltenkte trekkene.

Det er grenser for hva som er mulig

Tallrike faktorer, inkludert likviditet, begrenser effektiviteten til strategier for prismanipulering, og mange av dem er knyttet til følelser. Hval kan for eksempel føre til markedsnedgang, men dette har den uønskede effekten at det påvirker utsiktene til en eiendel negativt. Det fører til at det opprettes et motstandspunkt og får likviditeten til å stupe.

Hvis følelser knyttet til en bestemt eiendel blir overveldende negative, blir det vanskeligere å selge fordi investorer naturlig er skeptiske til utsiktene. Dette fører til færre kjøpsordrer når det er et overforsyning med mynter.

Det er også grenser når prisene manipuleres oppover. På grunn av markedets ustabile natur og utbredte manipulerende strategier, forårsaker frykt, usikkerhet og tvil (FUD) at investorer blir usikre på riktig tidspunkt å kjøpe eller selge. Dette fører til slutt til at vanvid rundt en pigg dør ned og etterspørselen avtar, med mindre det er naturlig sterke faktorer som driver markedet.

Selvfølgelig er det Fear of Missing Out (FOMO), som er en virkelig ting og noen ganger legger til euforien og derved øker presset på eiendelens verdi oppover..

Til syvende og sist bestemmer ikke kryptahvaler bitcoin-verdien, men samfunnet og dets underliggende nettverksprotokoll gjør det. Episoder som BTCs halveringshendelse påvirker direkte etterspørselen og tilbudet av mynter og påvirker alle kryptobrukere uavhengig av beholdning.

Generell etterspørsel etter den digitale valutaen som et spekulativt instrument og en butikk av verdi vil også fortsette å diktere bitcoins markedspris og generelt overstyre kortsiktig manipulasjon.

Kryptoutvekslinger utilsiktet hjelper hvaler

Mange kryptobørser tilbyr nå marginhandelfunksjoner, og dette vil utilsiktet tillate større manipulering av markeder. Slike tjenester tillater handelsmenn å låne finansielle handelsmidler og gir manipulatorer større tilgang til eiendeler som kan brukes til å påvirke bransjen.

Både kryptomarkedslikviditet og aktivapriser kan manipuleres gjennom marginhandel. Inkluderingen av OTC-handelsbord øker manipulasjonsevnen. Det anslås at om lag to tredjedeler av alle kryptovalutahandler foregår på disse markedsplassene.

De tillater investorer å handle uten å flytte markeder, men hvaler kan manipulere kryptopriser gjennom børser og deretter kjøpe de undervurderte eiendelene via firmaer som tilbyr reseptfrie handelstjenester. Overvurderte mynter kan også selges gjennom disse plattformene.

(Fremhevet bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me