Digitale valutaer og deres underliggende blockchain-teknologi har skapt nye muligheter i en verden der nesten alle online-trender har blitt potensielle inntektsgenereringsprosjekter. Og nå har kryptospilling gjort det mulig for spillere å delta i markeder som aldri har blitt realisert før, for eksempel å sette attentat på kjendiser og politiske kandidater..

Slikt er nivået på potensial og demokratisering som tilbys av Augur, en markedsforutsigelsesplattform som bruker kryptovalutaer og kjører på blockchain. Det gjør det mulig for brukere å plassere spill på et uendelig utvalg av spillresultater, bare begrenset av ens fantasi. Det legger heller ingen geografiske begrensninger og gir merverdien av anonymitet. Akkurat nå er Jeff Bezos, Donald Trump og Warren Buffett tre individer som allerede har attentatspill på Augur-plattformen..

Satsingen på Trump-attentatet lyder for eksempel: “Vil Donald Trump (president i USA) bli drept når som helst i løpet av 2018?”

Augur er utviklet av Forecast Foundation og lar deg lage en begivenhet for å forutsi, bygge et marked for den og deretter handle aksjer basert på resultatet. Hendelsene spenner fra valgspådommer til naturkatastrofer til markedskrasj.

Når en bruker vinner et resultat, kan han opprette en rapport basert på innsatsen, og andre brukere kan være enige eller uenige i det. Vinnende spill utbetales etter at markedet er løst. Spillplattformen bruker Ethereum-kryptokurrency for handel.

Selvfølgelig er det den virkelige frykten for at spill på resultater som drap kan utløse relaterte hendelser i virkeligheten. Imidlertid har denne typen innsatser høstet ubetydelig finansiering, og gir lite insentiv for noen å hente inspirasjon fra spillene..

augur-grensesnitt

Augur-grensesnitt

Lovgivningsmessige spørsmål

Når det er sagt, gir prediksjonsplattformen et annet problem. Det utydeliggjør forskjellen mellom online gambling og spådomsmarkeder. Førstnevnte er spesielt populær i Augur og basert på spådommer om hendelser, men er forbudt av mange land som Kina, De forente arabiske emirater, Brunei, Japan, Kypros og andre.

Problemet ligger i det faktum at selv om Augur blir funnet å ha brutt loven ved å legge til rette for pengespill eller andre ulovlige aktiviteter, er det få måter å håndheve det på..

Det er også frykt basert på plattformens svært uregulerte natur, gitt at Forecast Foundation, dets utvikler, faktisk har distanserte seg fra eierskap til protokollen, som den beskriver som programvare med åpen kildekode. Dens utviklere fremhever også at de ikke har kontroll over peer to peer-plattformen, og ikke har tilgang til private brukernøkler eller personlig identifiserende informasjon. Dette inkluderer juridiske navn, nasjonale ID-nummer, e-postadresser og lommeboksaldoer.

Situasjonen fremhever den jurisdiksjonelle maktesløsheten som kan oppstå av en slik plattform i møte med et voksende spillemarked, katalysert av populære begivenheter som verdenscupen.

I forhold til USA undersøker Commodity Futures Trading Commission om Augurs aktiviteter faller inn under dens jurisdiksjon.

Crypto Gambling World

Kryptospillverdenen har vokst jevnt og trutt gjennom årene, ettersom flere og flere mennesker blir kjent med kryptovalutaer. I 2013 involverte 50 prosent av alle bitcoin-transaksjoner pengespill, og siden 2014 har over 3,7 millioner BTC til en verdi av 26 milliarder dollar blitt brukt på spillplattformer.

Og i løpet av månedene juni og juli i år var det en betydelig økning i kryptospillaktivitet. Dette gjaldt spesielt i land der online gambling er ulovlig, ansporet av verdensmesterskapet. Imidlertid avslørte trenden også potensialet for misbruk gitt kryptovalutaer og deres blockchain-teknologis uregulerte natur.

I Kina arresterte myndighetene seks mistenkte som er mistenkt for å ha drevet en verdensomspennende gamblingring med base i Guangdong-provinsen, som hadde rundt 1,5 milliarder dollar i kryptovaluta-spill. Dette er ifølge en uttalelse utgitt av kinesiske myndigheter.

Ordningen, basert på det mørke nettet, hadde akseptert Ethereum, Bitcoin og Litecoin i 8 måneder før operatørene ble nappet. Den lokket inn over 300 000 spillere fra forskjellige land og hadde rundt 8 000 tilknyttede markedsførere for å støtte nettverket.

Veksten til en slik operasjon er en indikator på hvor stor en plattform som Augur kan bli, basert på det marginaliserte markedet den retter seg mot. I land som Kina er for eksempel både kryptovalutahandel og pengespill ulovlig. Som sådan krever en desentralisert spillplattform som Augur en regulator. Imidlertid markedsfører det seg selv som et ‘prediksjonsmarked’, som er et grått område for mange land der pengespill blir ansett som ulovlig, og noen lovgivningsmessige spørsmål knyttet til dette er nødt til å dukke opp.

Videre tillater det en bruker å lage en begivenhet, satse på den og bygge et marked for den. Som sådan kan brukeren være en skaper, markedsfører og potensiell mottaker som gambler, alt på samme tid. Dette krever et helt nytt sett med komplisert lovgivning.

I Storbritannia klassifiserer for eksempel UK Gambling Commission (UKGC) en peer-to-peer-protokoll som Augur som et eksternt mellomledd. Klassifiseringen er imidlertid ikke omfattende nok til å definitivt kategorisere den som sådan. Dette vurderer den utviklede naturen til brukermedvirkning, dens understøttende teknologi, og da regelverket ble først satt, som var i 2013.

Crowd Wisdom Potential

I følge Nolan Bauerle, Forskningsdirektør i Coindesk, prediksjonsmarkeder har potensial til å utnytte mengden visdom på en måte få plattformer kan og har i stor grad blitt misforstått.

Ifølge utøvende myndighet ville de være en uvurderlig ressurs hvis de fikk vokse til global skala, og potensielt kunne gi sjelden innsikt i trender i bransjen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me