Kinesiske kryptearbeidere er i vanvidd over brukte bitcoin-gruvedriftutstyr etter den nylige prisoppgangen som så at lodestars digitale myntverdi steg fra under $ 4000-tall til litt over $ 5000 innen 48 timer.

Den plutselige endringen i markedsbanen har gjenopplivet bruken av tidligere kasserte gruvearbeidere ettersom lønnsomheten for gruvedrift stiger til bærekraftige nivåer. I følge en ny Diar-rapport, gruvearbeidere raked inn litt over 290 millioner dollar i april, en økning på nesten 30 prosent sammenlignet med inntektene i mars.

Og nå, ifølge Coindesk, prisene på brukte gruverigger har mer enn doblet seg siden april. Å by kriger om utstyret er i stor grad skyld i trenden. AntMiner S9-enheter, for eksempel, selges til $ 140 før kryptomarkedet, men koster nå oppover $ 250. Noen kjøpere lager for øyeblikket $ 320 bestillinger, og dette presser opp referanseprisene.

Det er troverdig mistanke om at noen grossister lager når de venter på at prisene skal gå høyere. Trenden kan skape kunstig mangel hvis den ikke er merket.

Situasjonen forverres ytterligere av produsenters langsomme produksjon av nytt utstyr. Bedrifter tar seg god tid før de sender større forsendelser, og det kan gå måneder før ting blir normale.

Bitmains AntMiner T17, for eksempel, ble utgitt i april, men frakt starter denne måneden og prioriteres på først kjøpt, først servert basis. Den har 40 TH / s hash-hastighet, forbedret stabilitet og en effektiv strømforbruk på 55J / TH.

MicroBT som nylig lanserte sin WhatsMiner M20S gruvedrift, er også satt til å sende rundt 1500 enheter denne måneden. Enheten har en beregningshastighet som når 70TH / s. I følge selskapets grunnlegger, Zuoxing Yang, vil forsendelser på over 10 000 enheter mest sannsynlig begynne i juli og august.

Som sådan utnytter handelsmenn for gruvedriftutstyr vindueperioden for å øke salgsmarginen betydelig.

Gruvearbeidere som maksimerer lønnsomheten ved bruk av brukte rigger

Michael Zhong, en kryptoanalytiker hos TokenInsight, forklarer at hovedmålet for de fleste gruvearbeidere er å oppnå en tilbakebetalingsperiode på omtrent 200 dager. Dette for dem er et trygt valg gitt kryptoøkosystemets stormfulle natur. Målet er også svært oppnåelig ved bruk av gruvedrift, siden de er til en lav pris.

Realiteten er imidlertid at trenden presser utstyrspriser og øker tilbakebetalingsperioden utover forventet 200-dagers merke.

Den våte sesongen i Sichuan

Den nåværende hasten i Kina for å skaffe seg kryptomineringsmaskiner har blitt katalysert av våtsesongen i Sichuan-provinsen. Regionen er et stort trekkplaster for gruvearbeidere på grunn av den billige kraften som vanligvis er tilgjengelig om sommeren.

Den har gjentatte ganger en overflod av billig vannkraft i løpet av denne tiden på grunn av den kraftige regnen. Det motsatte skjer i den tørre sesongen når kinesiske gruvearbeidere migrerer til andre steder i landet. Før bitcoin-prisboomen som skjedde i 2017, ble det anslått at over 70 prosent av bitcoins hashrate stammer fra gårder i Sichuan-provinsen.

Regionen leveres av fire store elver, Jialing, Tuo, Min og Jinsha (eller Wu), som driver sine vannkraftanlegg. Energikostnadene faller betydelig i løpet av den våte sesongen og når $ 0,01 per kWh, men overstiger lett 0,04 dollar per kilowatt i den tørre sesongen. Sommeren begynner i mai og slutter i august.

Ifølge analytikere vil antallet gruvedriftmaskiner i Sichuan trolig treffe en million mark denne gangen, og deretter øke gruvehastigheten på kryptonettverk. Bitcoins hashrate forventes å overstige rekordhøy rekord på 60 terahash per sekund når sesongen strekker seg. Nettverkets nåværende belastning er på omtrent 50 TH / s.

Bitcoin Halving-begivenheten

Bitcoins halveringshendelse vil skje om 12 måneder fra nå og mest sannsynlig 24. mai neste år. Det vil føre til et fall i gruvebelønning per blokk fra 12,5 BTC til 6,25 BTC. Arrangementet vil ha en betydelig innvirkning på kryptosfæren da vanskeligheter med gruvedrift vil øke betydelig og føre til at lønnsomheten reduseres.

Dette vil føre til økt etterspørsel etter de digitale myntene i omløp, og dermed øke verdien. Prisen på bitcoin forventes å stige når hendelsen nærmer seg.

Minearbeidere forventer at halveringsfenomenet vil øke deres digitale formue.

(Bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me