I følge en fersk forskningsrapport utarbeidet av forskere fra Florida International University og Princeton University, har Kina enorm innflytelse over bitcoin-nettverket, hovedsakelig på grunn av sin monopolisering av systemets hashing-kraft. Rapporten utforsker nasjonens angrepsmuligheter og insentiv til å ødelegge bitcoin.

Kina kontrollerer for tiden rundt 74 prosent av bitcoin-nettverkets kryptografiske hashkraft. Det som gjelder er at den kan bruke denne posisjonen til å starte et angrep som kan påvirke over 50 prosent av bitcoin-systemet. En slik hendelse vil utløse en kjedereaksjon som til slutt kan destabilisere hele bitcoin-økosystemet.

Hvordan ble Kina et stort Bitcoin Mining Powerhouse?

Tilgjengeligheten av billig kraft antas å være en nøkkeldriver for sentralisering av hasjkraft i Kina. I følge en fersk rapport av Diar, Kina kan skryte av betydelig lavere strømpriser sammenlignet med USA og de fleste vestlige nasjoner, med detaljisttakster på rundt $ 0,08 kW / t.

Engrospriser er omtrent halvparten av det. De lave prisene gjør bitcoin mining til en ganske fornuftig satsing i det østasiatiske landet. Til sammenligning er elstariffer i USA for tiden gjennomsnittlig 12 cent per kilowatt-time (kWh), mens de britiske tallene ligger på rundt 14,37 pence per kWh (19 cent per kWh).

Det antas at billig strøm i Kina har ført til den tidlige revolusjonen i bitcoin-gruveindustrien i landet, og ført til dens dominans av gruvebassenger. Og så i dag ligger de fleste store gruvedriftbassengene i Kina.

Det kinesiske selskapet, Bitmain, er et eksempel på en suksesshistorie for gruvedrift av bitcoin. Grunnlagt i 2013, år før den meteoriske økningen i kryptovalutaindustrien, spilte den en viktig rolle i etableringen av bitcoin-gruveindustrien i Kina. Det dominerer nå ca. 30 prosent av denne sektoren. Dens gruvebassenger, BTC.com og Antpool, utgjør henholdsvis ca 16 prosent og 14 prosent av dette markedssegmentet.

Hvorfor den kinesiske regjeringen ønsker å angripe Bitcoin-nettverket

Det er mange grunner til at den kinesiske regjeringen vil angripe bitcoin-nettverket. En av disse, ifølge forskjellige tankeskoler, er å gjøre den ubrukelig i et forsøk på å beskytte økonomien. En mer sannsynlig grunn, ifølge noen kryptoanalytikere, ville imidlertid være å øke landets posisjon som bitcoin-hash-power monopol.

I følge Zhou Yuzhong, en anerkjent forfatter som har skrevet flere bøker om utviklingen av digitale valutaer i Kina, har den kinesiske administrasjonen implementert viktige politikker mot mange kryptovalutaaktiviteter de siste to årene, som inkluderer forbud mot Initial Coin Offerings (ICO) og blokkering av tilgang til offshore kryptovaluta-børser.

Imidlertid er det mer plausible målet, ifølge forfatteren, å få større kontroll over kryptokurrencymarkedet mens du holder utenfor utenlandske aktører. Ifølge analytikeren, “Forbud mot ICO er bare et risikostyringstiltak på overflaten … det sentralbanken virkelig ønsker er å få tilbake styringskraften.”

Zhou hevder at Folkerepublikken Kina heller vil ha noen kryptobørs som er i samsvar med regelverket, enn å flytte bitcoinhandel til underjordiske eller utenlandske markeder.

Å angripe Bitcoin-nettverket

Ufullstendige blokkeringsinnleveringer

Kina kan øke sitt hashingmaktmonopol ved å sette i gang en serie koordinerte angrep mot konkurrerende gruvebassenger kontrollert av konkurrenter i andre nasjoner. I følge Florida-Princeton University-rapporten vil en ‘Trojan’ type angrep som involverer kinesiske ‘deltakere’ som stiller ut som gruvearbeidere i utenlandske gruvebassenger tillate innlevering av ufullstendige blokker for slike bassenger, og dette vil til slutt undergrave gruvedriften..

En slik skjult operasjon ville ikke vekke mistanke og ville føre til at gruvebassenget gikk glipp av belønningene, og til slutt gjorde det upålitelig. Et samlet orkestrert angrep vil tvinge frustrerte gruvearbeidere til å velge mer lønnsomme gruvebassenger, sannsynligvis kontrollert av kineserne.

Målrettede de-anonymiseringsangrep

Den kinesiske regjeringen kan også utføre angrep på de-anonymiseringsvektorer på bitcoin-nettverket for å de-anonymisere brukere, for eksempel anser de det som en trussel mot ideologiene sine. De-anonymisering vil gjøre det mulig for regjeringen å overvåke ofrenes online-aktiviteter, inkludert deres bitcoin-transaksjoner.

Den kinesiske regjeringen har en kant på dette området på grunn av jerngrepet på internettnettverket i landet og den iboende evnen til å koble bitcoin-adresser til spesifikke IP-adresser. Denne evnen kan for eksempel brukes til å identifisere selgere som handler med bitcoin, og tvinge dem til å tvinge sine kunder til å sende inn personlig identifiserende informasjon.

Straffende gaffelangrep

Kina kan også sette i gang angrep på bitcoin-nettverket til sensoradresser tilknyttet visse enheter. Dette kan være organisasjoner fra visse nasjoner eller kriminelle. Med kontroll over 70 prosent av hashkraften, kan gruvebassenger som tilhører kinesiske operatører bli presset til å avvise til gruvedrift på kjeder knyttet til bestemte adresser.

Generelt referert til som et straffende gaffelangrep, kan teknikken brukes til å tvinge eiere av offeradresser til å overholde visse sensurbestemmelser fastsatt av nasjonen.

Sakte ned Bitcoin-nettverket

Kina kan lett redusere bitcoin-nettverket ved direkte eller indirekte å påvirke bassengforvaltere. De fleste av dem er lokalisert i landet og er ansvarlige for tildeling av gruvejobber og forplantning av gruvedrevne blokker.

Som sådan kontrollerer de inngangen og utgangen fra gruvearbeidere. Imidlertid er de avhengige av kinesisk regulert kraft- og internettnettverk for å utføre sine aktiviteter, og dette utsetter en betydelig del av bitcoin-plattformen for direkte myndighetskontroll.

Rapporten fremhever spesielt den bekymringsfulle kontrollen som Great Firewall of China (GFW) har over viktige aspekter ved bitcoin-gruvedrift, spesielt trafikk. Brannmuren utfører kontinuerlig overvåking på banen og Deep Pocket Inspection (DPI).

Det sonderer også tilgangspunkt for internettforbindelse og gir myndighetsmyndigheter muligheten til å manipulere nettverk ved å injisere skadelig kode i datapakker. En slik installasjon vil muliggjøre betydelig kontroll over bitcoin-nettverk.

Forskningsdokumentet siterer et dypt bekymrende myndighetsinterferensproblem som eksisterte før Bitcoin Core-oppdateringen i 2016. Det førte til at et betydelig antall kinesiske gruvearbeidere ty til mine tomme blokker på grunn av nettverksforsinkelsesomkostninger pålagt av regjeringen via GFW.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me