Facebook registrerte sitt kryptobetalingsprosjekt i Genève under firmanavnet Libra Networks 2. mai. Ifølge en nettopp utgitt Reuters rapporterer oppføringen navngir Facebook Global som hovedinteressent.

Selskapet vil tilsynelatende fokusere på “investering, betaling, finansiering, identitetsstyring, analyse, big data, blockchain og andre teknologier.”

Facebook har vært på ansettelsestur for det blockchain-sentriske prosjektet, og i forrige uke hyret selskapet to tidligere Coinbase-ledere, Mikheil Moucharrafie og Jeff Cartwright. De to er kryptoeksperter mot hvitvasking og overholdelse av penger med betydelig erfaring i sektoren. Cartwright hadde jobbet på Coinbase siden 2014 før flyttingen. Moucharrafie ble med i utvekslingen i 2015.

Detaljer om Libra-prosjektet er lite, og det ser ut til at Facebook er opptatt av å holde kortene nær brystet til det er ferdig. Når det er sagt, er imidlertid selskapets administrerende direktør Mark Zuckerberg innkalt av den amerikanske senatbankkomiteen for å avsløre detaljer om det ryktede kryptokurrencyprosjektet..

Bekymringer om personvern og tiltak for databeskyttelse

Facebook sendte nylig ut brev til finansinstitusjoner der de ba om å dele konfidensiell økonomisk informasjon om brukerne. Flyttet har gitt personvernproblemer, spesielt med tanke på at konglomeratet har en mindre enn fantastisk personvernregister.

Cambridge Analytica-skandalen som utspilte seg i fjor avslørte sin uetiske praksis for datadeling som inkluderte deling av personlig brukerinformasjon med tredjeparter.

Implikasjonene ligger fortsatt og i lys av dette har den amerikanske senatbankkomiteen spurte selskapets administrerende direktør, Mark Zuckerberg, for å forklare formålet med dataene FB samler inn. Tiltaket er å sikre at selskapets nåværende praksis er i samsvar med Fair Credit Reporting Act.

Zuckerberg har også blitt bedt om å forklare om de nåværende forespørslene om økonomiske data er relatert til Libra-satsingen.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg blir bedt om å forklare prosjektet Libra til senatet.

Den amerikanske senatbankkomiteen har bedt Facebook-sjef, Mark Zuckerberg, om å forklare formålet med dataene FB samler inn. (Bildekreditt: CNN)

Komiteen søker å finne ut om informasjonen som bankene gir vil bli brukt til å bestemme kredittverdigheten til plattformbrukere eller blir samlet inn for markedsføringsformål. Det forventes at selskapets virksomhet skisserer personvernforhold som er plassert av selskapet for å sikre at konfidensiell brukerinformasjon holdes privat.

Kryptomarkedsaktører vekker alarm over Libra-prosjektet

Ulike kryptomarkedsaktører har uttrykt sin skepsis til Facebooks Libra-prosjekt, og noen har antydet det som en sannsynlig manøvre for datahøsting. Skeptikere i ordningen inkluderer kryptovurderingsfirmaet Weiss Ratings som har offentlig erklært følgende.

“#FB skal angivelig rekruttere finansforetak til å utvikle sitt eget #crypto, prosjektkodenavn Libra. Finansforetak rekrutteres ennå, #Facebook er “merkbart fraværende” fra diskusjoner om bruk av #DLT for å forbedre brukernes personvern. Hva sier det om #FBCoin? #ThisIsNoCrypto ”

Binance-sjef Changpeng Zhao har imidlertid forsvart den sosiale mediegiganten mot skeptikere, og siterer sin inntreden i markedet som en viktig katalysator som vil øke tilfeller med kryptoanvendelse, og sier: “I en desentralisert verden kan alle gjøre som de vil (innen grenser, så så lenge de ikke skader andre). Jo flere mennesker adopterer #crypto, jo bedre. ”

En pågående undersøkelse av personvern

Tidligere i år, rapporterte New York Times at påtalemyndighet etterforsket Facebooks tidligere datainnsamlings- og delingspraksis. Ifølge rapporten antas den giganten på sosiale medier å ha delt data om millioner av brukere med store teknologi- og e-handelsselskaper under en langsiktig partnerskapsavtale..

Det antas at over 150 firmaer på et tidspunkt har vært tilknyttet ordningen som pågikk i omtrent ti år. Noen av dem inkluderer Microsoft, Apple, Amazon og Sony.

Selv om selskapene nå har kuttet bånd til Facebook, er det fremdeles ubesvarte spørsmål som har ført til sonden da påtalemyndighetene håper å skinne et lys på mindre kjent selskapspraksis..

Hva vi vet om Facebooks Cryptocurrency Project

Facebook ønsker å gjøre en streifestrekning til cryptoverse ved hjelp av sin egen stablecoin. Prosjektet er angivelig rettet mot pengeoverføringsmarkedet. Brukere vil kunne betale for varer online ved hjelp av den digitale valutaen.

Det sies at selskapet er i samtaler med Mastercard, Visa, First Data og andre store finansielle selskaper for å muliggjøre sømløs integrering i plattformene sine.

Facebook viser tilsynelatende også et konsept med null transaksjonskostnader til interesserte selskaper som er villige til å investere i prosjektet. Stablecoin skal angivelig støttes av en dollarreserve for å gjøre den mindre utsatt for de ville prisbevegelsene som er synonymt med den digitale tokenindustrien..

Analytikere spekulerer allerede i at Facebooks inntreden i markedet vil være en stor bølgeprodusent som vil forårsake utbredt bruk av digitale mynter. Argumentet er støtt på det faktum at firmaet har minst 2 milliarder brukere på sine plattformer som inkluderer WhatsApp og Instagram, og dette gir det en uovertruffen rekkevidde i sosiale medier..

Det forventes at Facebooks stablecoin-brukere vil finne det lettere å ta i bruk andre kryptovalutaer som Bitcoin og legge til den nåværende markedets trekkraft.

Facebook ønsker ikke lenger å fjerne Kryptovaluta-sektoren

Facebook nylig justerte retningslinjene for annonsering for å imøtekomme kryptovaluta-sektoren. Selskapet har tidligere satt strenge begrensninger på kryptovaluta-annonser og bare tillatt forhåndsgodkjente plasseringer.

Det har nå eksplisitt erklært at annonser relatert til bransjehendelser, nyheter og utdanningsartikler er tillatt. De som har Initial Coin Offerings (ICOs) og komplekse, ugjennomsiktige kryptoprodukter designet for svindelbrukere, er fortsatt forbudt, og med rette.

Selskapet understreker at annonser som fremmer børser, gruvedrift og kryptovaluta-programvare, må gjennomgå en grundig gjennomgangsprosess før godkjenning. Faktorer som vil bli tatt i betraktning inkluderer om et foretak er børsnotert, er et datterselskap av en større legitim virksomhet og om dets rekord er troverdig.

(Fremhevet bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me