Venezuelanere bytter nå mer enn noen gang før Bolivars mot Bitcoin på grunn av den politiske usikkerheten som har grepet den søramerikanske nasjonen. Det svært omstridte gjenvalget som skjedde i fjor og den påfølgende innleggelsesseremonien som skjedde 10. januar, har presset spenningene til kokepunktet.

Ved gjenvalget ble president Nicolás Maduro beholde sitt presidentskap etter det som i stor grad ble betegnet som et showvalg. Den utsatte presidenten har ignorert oppfordringene fra EU og det internasjonale samfunnet om å trekke seg. Protester mot hans ledelse har også rystet landet.

En politisk motstand

Den nåværende politiske avstanden gir næring til å skaffe bitcoin. Flere venezuelanske borgere velger å bruke den digitale valutaen fordi den har høyere verdibevaring enn Bolivar. Landet opplevde en inflasjon på 1 000 000 prosent i 2018, derav flyttingen mot kryptokurver.

Crypto P2P-handelsplattform, LocalBitcoins har angivelig behandlet over 15 millioner dollar i Bolivar til BTC-handler de siste syv dagene. Disse tallene er bekreftet av statistikk hentet fra CoinDance.

Venezuela møter for tiden forseggjorte økonomiske sanksjoner pålagt av USAs regjering. Dette skyldes en mengde menneskerettighetsbrudd og åpenbare korrupsjonshandlinger begått av den nåværende administrasjonen på bekostning av innbyggerne. Mange av sanksjonene retter seg mot president Maduros indre krets, så vel som en rekke offentlige etater.

Den siste statlige institusjonen amerikanske sanksjoner retter seg mot er det statlige oljeselskapet, PDVSA. USA slo PDVSA med omfattende sanksjoner som hindrer dem i å gjøre oljeeksport til USA. PDVSA har bare lov til å gjøre det hvis den godtar å akseptere betalinger via blokkerte sperrekontoer, som ikke er under kontroll av landets ledelse.

En Pro-Bitcoin President

Venezuelas selvutnevnte midlertidige president, Juan Guaido, er en aktiv talsmann for Bitcoin og har offentlig støttet seg mot Maduros kryptovaluta, petro. Den venezuelanske administrasjonen har forsøkt å presse på for at den skal brukes blant befolkningen ved å tvinge noen offentlige utstedte utbetalinger, for eksempel pensjoner, til petro. (Kildeartikkel: hvordan kjøpe bitcoin)

Dette har gjort lite for å skape bred akseptabilitet. Utlendinger som ønsker å få pass er også pålagt å foreta innbetalinger i petro-kryptovalutaen.

Når det er sagt, er venezuelanske borgere generelt mistillit til den regjeringskontrollerte petro-kryptovalutaen. Dette er fordi landets ledelse i stor grad bestemmer formuen. Det er sannsynlig at Guaido vil kaste petroen hvis han tar strøm.

Den nåværende administrasjonen utviklet petroen for å omgå internasjonale sanksjoner. Guaido støttes av mange E.U. nasjoner og USA, og trolig ikke trenge en statlig kryptokurrency for å overvinne sanksjonene, som er satt til å bli opphevet hvis han overvinner Maduro.

Den gode nyheten for BTC-kryptomiljøet er at han har vist stor støtte for Bitcoin siden 2014. Mange tweets illustrerer hans entusiasme for den digitale valutaen i de formative årene..

I desember 2017, da Bitcoin opplevde en boom, han dissed Maduros petro-kryptovaluta, avfeie den som en digital svindel. I følge uttalelsen hans kunne ingen finne ut om det virkelig ble støttet av landets oljereserver.

Guaido har også støttet Bitcoin-tilpasningsarbeid i landet og var rask med å kunngjøre lanseringen av Plataforma Sur Bitcoin-utvekslingsplattformen for kryptovaluta, som lar venezuelanere bytte sine bolivarer for BTC.

Politisk uro Forsinker installasjonen av den første Bitcoin-minibanken

Venezuela er satt til å få sin første bitcoin-minibank de neste ukene. Dette er ifølge Jorge Farias, administrerende direktør i Cryptobuyer, et Panama-basert crypto ATM-selskap. Han erklærte dette under et nylig intervju med Union Radio.

Farias avslørte at minibanken allerede var i landet i påvente av installasjon. Snakker til Coindesk, han siterte politisk uro som en av hovedårsakene til at teamet hans var nølende med å starte installasjonen med en gang.

Den nye Bitcoin-minibankutviklingen kommer i kjølvannet av rapporter om at den venezuelanske regjeringen periodevis har blokkert tilgangen til LocalBitcoins P2P-kryptohandelnettstedet. Dette er midt i regjeringens bekymringer om at kapitalflukt i dette avgjørende øyeblikket kan ytterligere lamme landets økonomi.

LocalBitcoins har angivelig behandlet over $ 15 millioner bitcoin-Bolivar-transaksjoner i løpet av den siste måneden. Rapporter om blokken er ikke bekreftet da CoinDance fremdeles indikerer at Bolivar-bitcoin-handler på plattformen øker.

Venezuelanere formerer kryptovaluta over hele Latin-Amerika

Venezuelanske borgere har en lang historie med kryptokurver, som i mange år har tilbudt pusterom fra Bolivars høye inflasjon. De blir også sett på som et egnet middel for pengeoverføring.

I følge Matias Goldenhörn, direktør i Athena Bitcoin, har det søramerikanske kryptomyntmarkedet vokst i et eksponentielt tempo. Dette skyldes i stor grad den utbredte bevisstheten som det venezuelanske diaspora-samfunnet forplantet.

På grunn av de økonomiske sanksjonene som har lammet landets internasjonale pengeoverføringssystem, velger mange å sende midler til sine slektninger hjemme via kryptovaluta-nettverk. Det venezuelanske diasporamiljøet hjelper også med å spre kryptobevissthet over hele kontinentet.

I følge Goldenhörn og Welche Aktien Kaufen 2020, Athena Bitcoin har vært i stand til å hente inn omtrent $ 3 millioner i fortjeneste fra 25 krypto-minibanker installert over Latin-Amerika, hovedsakelig på grunn av dette sosiale elementet..

(Utvalgt bildekreditt: Al Jazeera)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me