En amerikansk føderal retten har avvist å avvise en søksmål mot Ira Kleiman på vegne av sin bror, Dave Kleiman, som gikk bort i 2013 mot selvutnevnt bitcoinoppfinner, Craig Wright.

Søksmålet hevder at Wright utnyttet midler som tilhørte Kleiman-eiendommen. Dave og Wright var tilsynelatende involvert i utviklingen av bitcoin og akkumulerte store mengder av den digitale valutaen i sine tidlige dager.

Av en ukjent grunn valgte begge menn å holde kryptografivirksomheten hemmelig og skjult for nære relasjoner. Søksmålet hevder at Wright utnyttet dette for å ta kontroll over Kleimans andel av deres akkumulerte digitale valutaandeler uten å vite om hans familie. Kleimans eiendom søker over 5 milliarder dollar i erstatning før straffeskader.

Wright og Kleimans forhold dreide seg tilsynelatende om cybersikkerhet, rettsmedisin og digital valuta. Deres bitcoin-opprettelsespartnerskap ble tilsynelatende båret av behovet for å ha et peer-to-peer-fildelingssystem som ville være basert på kryptografi for å eliminere tillitsproblemer. De to mennene skal ha utvunnet millioner av bitcoin som ble lagret i beskrivende lommebøker.

De ble til slutt kontrollert av Wright. Rettsdokumenter hevder at 31. oktober 2008 ga et bitcoin-papir som ble gitt ut av den pseudonyme Satoshi Nakamoto detaljer om hvordan transaksjonspartner kunne bruke nettverket. Ifølge arkiveringen er det først i 2016 at Wright offentlig hevdet at han var Satoshi Nakamoto, og at han og Dave var Bitcoins skapere.

Dommen kommer på en tid da Dr. Craig Wright, som er sjefforsker i Nchain, er involvert i en strid med Bitcoin Cash-støttespillere etter å ha startet en hard gaffel som førte til opprettelsen av to leirer – Bitcoin ABC (Adjustable Blocksize Cap) og Bitcoin SV (Satoshi’s Vision).

Dette var etter et nedfall basert på grunnleggende Bitcoin Cash, som Wright hevdet ikke løste hovedproblemene. Wright og hans SV-trofaste med nyheter, CoinGeek og kanadisk-Antiguan forretningsmann, Calvin Ayre forsøkte å overvinne BCHs skalerbarhetsproblemer ved å øke blokkstørrelsen fra 32 MB til en 128 MB nettverkskapasitet.

Gruppen ønsket også å gjøre bitcoin til en transaksjonsvaluta i motsetning til en investeringsmasse. Forslagene møtte imidlertid stor motstand fra BCH-samfunnet, og gjorde en hard gaffel blant de eneste levedyktige alternativene som ville tillate implementering av de ønskede protokollene..

En planlagt 15. november BCH-nettverk hard gaffel ga den perfekte muligheten til å splitte blockchain. Konkurrerende hashkriger som støtter inkompatible protokoller førte til en splittelse av den første blockchain, noe som ga opphav til to hovedfraksjoner.

Det var Bitcoin SV-teamet som ble ledet av Craig Wright. Bitcoin ABC-gruppen ble ledet av den tidlige bitcoininvestoren, Roger Keith Ver, på den andre. Hans allierte inkluderte Bitmain-medstifter, Jihan Wu, og kryptobørser Binance og Coinbase.

Roger Ver og Craig Wright kjemper om kontrollen med BCH.

Roger Vers gruvebasseng Bitcoin.com hadde kunngjort at de ville vie sine ressurser til gruvedrift BCH 15. november i tilfelle en hasjkrig. (Bildekreditt: Daglig post)

Craig Wrights trussel om å selge Bitcoin Holdings i Hash War

14. november truet Craig Wright med å bruke sine betydelige bitcoin-eiendeler til å finansiere krigen mot ABC-teamet. Ved å selge en betydelig del av den, vil BTCs pris uunngåelig synke med stor margin.

Han kunngjorde dette via en tweet som lyder: “Til alle BTC-gruvearbeidere … Hvis du bytter til gruve BCH, kan det hende vi trenger å finansiere dette med BTC, hvis vi gjør det, selger vi for USD, og ​​vel … vi tror BTC-markedet ikke har noe rom … det tanker. Tenk på det. Vi vil selge mye! Tenk på at…. Og ha en fin dag ”.

Han la også ut en tweet som henvendte seg til Bitcoin ABC-gruppen, og advarte dem om at de kanskje måtte selge sine BTC-beholdninger for å opprettholde hasjkrigen som sikkert måtte gå avstanden..

Advarselen kom i kjølvannet av et enormt markedskrasj som fikk kryptovalutaprisene til å stupe med over 50 prosent. En dyp dominoeffekt førte til massive kutt i industrien og konkurser de neste månedene. Bitmain, som tidligere hadde møtt konkurstrusler fra Wright, ble også tvunget til å si opp ansatte ved sin Ra’anana, filial i Israel.

Bitcoin ABC vs SV hash-krig antas å ha bidratt sterkt til den nåværende baisse markedssituasjonen, noe som har gjort det vanskelig for bitcoin å bryte utover prisgrensen på $ 4000.

Før hasjkrigen og markedsnedgangen hadde Bitmains Jihan Wu kunngjort at leiren hans ville flytte hasjkraften sin fra BTC til BCH. Han spådde at dette skulle ha en negativ effekt på kryptomarkedsprisene, men lovet å kjempe Wrights Bitcoin SV uavhengig av konsekvensene.

Dette var via en tweet som leste som følger.

“Jeg har ikke tenkt å starte en hash-krig med CSW, for hvis jeg gjør det (ved å flytte hashkraft fra btc-gruvedrift til bch-gruvedrift), vil BTC-prisen dumpe under årlig støtte; det kan til og med bryte $ 5000. Men siden CSW er nådeløs, må jeg kjempe helt til døden! ”.

Et skifte av hashkraft fra BTC til Bitcoin Cash vil føre til tap fra Bitmain og Bitcoin.com fordi det er mer lønnsomt å bryte BTC enn BCH. Bitmain antas å ha betydelige beholdninger av Bitcoin Cash til hundrevis av millioner dollar, og det er derfor i selskapets beste å opprettholde kontrollen over BCH.

Roger Vers gruvebasseng Bitcoin.com hadde kunngjort at de ville vie ressursene til gruvedrift BCH for å forhindre et 51 prosent angrep for en dag 15. november. Wright avviste strategien som ineffektiv og fremhevet at bare den mest vedvarende gruvearbeideren ville vinne.

Hash-krigen har blitt sett på av mange kryptomarkedseksperter som irrelevant. I skrivende stund har Bitcoin ABC en markedsverdi på rundt 2,8 milliarder dollar, mens Bitcoin SV er 1,5 milliarder dollar. Førstnevnte er verdsatt til $ 162 og sistnevnte $ 89. Dette er iht CoinMarketCap-statistikk. Det er fremdeles uklart hvem som er villig til å vinne krigen på lang sikt, men suksessen til begge er sterkt avhengig av bruken på det større markedet som utvekslingsmiddel..

Akkurat nå ser det ut til at Wrights Twitter-konto er satt til privat. Det antas at hans kamp med tilhengere av Bitcoin ABC-siden er en av hovedårsakene til at han har valgt å holde tweets private og kun synlige for sine følgere. Retweet-funksjonen på kontoen hans er også deaktivert.

Det uunngåelige spørsmålet: Er Craig Wright, Satoshi Nakamoto?

Med kontroll over tilsynelatende betydelige bitcoin-beholdninger og det som ser ut til å være en kavernøs forståelse av bitcoin-markedet, har Craig Wrights påstand om at han er Satoshi Nakamoto, trukket kontrovers blant bransjeentusiaster og observatører.

Han har mottatt mange forespørsler fra kryptosamfunnet om å bevise sitt Satoshi Nakamoto-krav uten rimelig tvil. En av måtene å bevise dette på er å flytte en enkelt mynt fra en av de tidlige bitcoinblokkene som er bundet til den pseudonyme grunnleggeren..

Han har imidlertid åpenbart nektet å gjøre det og insistert på at han ikke trenger å bevise noe. Det som er klart er at han er besluttsom i sitt forsøk på å gjøre Bitcoin SV til den viktigste kryptovalutaen.

Det er nye bevis som peker på hans engasjement i bitcoin de første årene. Hans forbindelse med kryptograf Dave Kleiman, som angivelig har vært involvert i opprettelsen, gjør Satoshi Nakamoto-argumentet mer overbevisende. Mangelen på å bekrefte påstandene hans er det som gjør hele historien mer omstridt.

Utvalgt bildekreditt: Engadget

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me