Investment Industry Regulatory Organization of Canada (IIROC) og Canadian Securities Administrators (CSA) har i fellesskap publisert en kommunikasjon søker innspill fra landets kryptoindustriaktører angående regulering.

De to offentlige etatene ønsker å beskytte investorer etter den nylige utvekslingshendelsen QuadrigaCX som rystet markedssentimentet. Omtrent 145 millioner dollar forsvant etter at plattformens administrerende direktør døde mens han var i besittelse av nettverkets private nøkler. Etterforskere prøver fortsatt å gjenvinne midlene.

Det publiserte dokumentet understreker at ingen forhandlere ennå har fått tillatelse til å operere i landet, og dette etterlater et reguleringsvakuum. Byråene understreker at bare en skreddersydd lovgivningsmessig løsning kan beskytte kanadiske kryptokurrencybrukere og investorer fra markedets omskiftelser.

Sikkerhetsgarantier og interne kontroller har blitt fremhevet som viktige områder som krever omfattende revisjon før en kryptohandelsvirksomhet kan operere i landet.

Noen plattformoperatører mangler tilsynelatende tilstrekkelig teknisk kunnskap for å analysere systemer for sårbarheter og lappe smutthull, slik at slike nettverk er utsatt for sikkerhetsbrudd..

Andre standardbestemmelser illustrert i forslaget inkluderer å ha tilstrekkelige eiendeler til å dekke investorkrav i tilfelle brudd eller konkurs.

Kryptovaluta i Mexico, India og Israel

India sliter fortsatt med kryptoregulering

Tallrike jurisdiksjoner rundt om i verden glider for tiden med kryptoreguleringsspørsmål. Spesielt den indiske regjeringen har vært involvert i en juridisk krangel med rettsvesenet og industriens tilhengere i nesten et år nå.

Dette begynte etter at Reserve Bank of India (RBI), landets sentralbank, utstedte et direktiv i april i fjor som utestengte banker fra å håndtere krypto-handelsenheter. Ordren ble møtt med hard motstand og en bølge av søksmål fra interessenter i industrien.

Og så for bare noen få uker siden, Høyesterett i India styrte det regjeringen bør komme med et klart regelverk som skal løse rotet. Regjeringen fikk fire uker til å komme med arbeidsretningslinjer. Retten er satt til å utstede et eget direktiv om saken hvis den indiske administrasjonen ikke gjør det, og vil deretter slutte å behandle saker relatert til kryptoforbudet.

Mange kryptovalutaselskaper anser forbudet som konstitusjonelt null fordi det ikke er gitt forskningsorienterte forklaringer som støtter beslutningen.

I en sterk reversering fra sin vanlige hardlinje-holdning slapp RBI nylig en uttalelse innrømmer at kryptosektoren utgjør minimal risiko for den generelle finansnæringen, men advarte om at dens negative effekter kan forsterkes når det er utbredt bruk av digitale valutaer.

Mexico vurderer krypteregulering

Den meksikanske regjeringen har også forberedt seg på å regulere kryptovalutaer i henhold til det siste nyhetsrapporter.

Og akkurat som i Canada søker administrasjonen gjennom landets sentralbank, Banxico, forslag fra interessenter før den begynner å implementere retningslinjene.

Bank of Mexico har utstedt et sirkulasjonsreguleringssirkulær som søker innspill fra kryptovalutaindustrien. (Bildekreditt: Forbes)

Et rundskriv er allerede utgitt av Bank of Mexico, og blant de viktigste anbefalingene er et krav om handelstillatelse for børser og lignende virksomheter.

Det meksikanske kryptokurrencymarkedet er ved begynnelsen av en revolusjon. Det har oppnådd en enorm vekst de siste to årene og fortsetter å vise enormt løfte. Omtrent halvparten av landets befolkning på 130 millioner mangler bankkontoer. Så de fleste er avhengige av alternative midler, for eksempel krypto- og mobile pengeoverføringsnettverk, for å foreta pengeoverføringer.

Kryptovaluta i Israel

Israel har blitt hyllet som et viktig teknologihub. Det er ofte referert til som verdens oppstartsnasjon og er for tiden hjemmet til mer enn 200 blockchain-oppstart. På grunn av kryptoindustriens boom ser regjeringen for tiden på måter å regulere sektoren på.

Landet har jobbet med et rammeverk for krypto siden 2017 gjennom en utnevnt komité som har til oppgave å komme med en omfattende rapport om saken..

Komiteen leverte sine endelige funn og anbefalinger for omtrent to uker siden til Anat Guetta, formannen for Israel Securities Authority. Den er nå publisert av Israel Securities Authority.

Blant de foreslåtte retningslinjene er behovet for opplysningskrav. Kernen i det foreslåtte rammeverket var behovet for å regulere Initial Coin Offerings (ICO) fordi de lett demper eller øker investorens tillit. Kommisjonen anbefaler i tillegg at Security Token Offerings (STO) defineres tydelig og tildeles passende retningslinjer.

Ifølge formannskomiteens formann, Dr. Gitit Gur-Gershgoren, vil veksten i den israelske kryptosektoren primært avhenge av bransjens “holdning til regulering”, og legger til at tilsyn var rettet mot å bidra til suksessen..

Meni Rosenfeld, styreleder for Israel Bitcoin Association, har også kommentert rapporten og hyllet den som et skritt i riktig retning. Etter hans syn vil større tilsyn adressere tillitsproblemer og tilføre kjøpere verdi.

Han antydet imidlertid at landets reguleringsorgan fremdeles har en lang vei å gå med å takle store kryptosamfunnets bekymringer. Han ga eksemplet med den nåværende forgreningen av kryptovaluta og banksektor, og understreket at det fortsatt var et stort problem som ofte blir oversett.

Landets finansinstitusjoner er bundet av hvitvaskingsloven, noe som gjør det vanskelig for israelske borgere å utføre krypto for fiat-uttak gjennom banksystemet. Mange kryptovaluta-brukere er avhengige av plattformer som Coinbase for å gjøre slike transaksjoner, men det er nesten umulig å for eksempel kjøpe betydelige mengder digitale mynter ved hjelp av bankinnskudd.

Banker er pålagt å rapportere innskudd på over 50000 NIS ($ 14.000) automatisk til landets justisdepartement. Klienter er også pålagt å oppgi kilden til midlene. Fordi kryptovalutaer er anonyme av natur, nekter de fleste israelske banker å involvere seg i kryptoavtaler av frykt for å møte sanksjoner om hvitvasking av penger.

(Fremhevet bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me