Bitcoin har mistet over 75 prosent av verdien det siste året, og mange mindre populære kryptokurver er for tiden på randen av å gå helt opp. Det siste stupet på berg- og dalbanen skjedde i løpet av den siste måneden, og har etterlatt mange HODLere og kryptoinvestorer.

Så hva som førte til at Bitcoins pris falt?

For å få et logisk svar på dette spørsmålet, er det viktig å først se på omstendighetene som førte til 2017 prisøkning i bitcoin og økosystemet som eksisterte før det steg. Også verdt å merke seg er faktorer som førte til BTCs bratte nedgang i begynnelsen av året.

Ser vi på perioden før BTCs meteoriske oppgang i 2017, var Bitcoin hovedsakelig populær blant mindre sammensveisede grupper av entusiaster og handelsmenn som for det meste pedd sort tilbehør. Spesielt dette millpond-økosystemet og Silk Road-markedet er kreditert for å ha bidratt enormt til bitcoin-veksten i sine tidlige stadier.

Silk Roads en million kunder ble grunnlagt av Ross Ulbricht i 2011, bare to år etter oppfinnelsen av Bitcoin. Dette og andre relaterte samfunn antas å ha bidratt til å øke bitcoin-verdien som et utvekslingsmiddel, i det minste i utgangspunktet, og gjort det mulig å oppnå jevn vekst gjennom vedvarende etterspørsel.

Det som utløste prisoppgangen i 2017 var oppføringen av HODLere og institusjonelle aktører som hadde begynt å legge merke til potensialet. De utløste en første prisøkning som førte til en rekke turer, katalysert av en gal dash for å skaffe seg kryptovaluta av vanlige aktører. Situasjonen var omtrent som de gamle gullrushetens dager. I dette tilfellet drev frykten for å gå glipp av (FOMO) etterspørselen.

Følgelig økte bitcoins verdi fra 1188 dollar i mars 2017 og nådde toppunktet til 19 650 dollar i desember, en imponerende prisstigning på 1 654 prosent på bare ni måneder. Den endelige utbruddet i 2018 skjedde etter at markedsveksten nådde uholdbare nivåer.

Dette, og hva eksperter tror å være stor prismanipulering beveger seg, får skylden for den enorme økningen som skjedde mellom månedene august 2017 og februar 2018, og den påfølgende nedgangen i markedet.

Akkurat nå, mange analytikere, inkludert Phillip Nunn, Administrerende direktør i Wealth Chain Capital, har bekreftet at den nylige bratte markedsdypet er et resultat av stor prisdemping fra erfarne futureshandlere og hvaler. Det antas at noen erfarne handelsmenn og selskaper tjente mye på den nylige prisglasset etter å ha kortsluttet bitcoin-futures.

Risikoen for å ha institusjonelle spillere på dette stadiet

Det faktum at det har vært en kraftig økning i hval i bitcoinmarkedet de siste månedene, er en bekymringsfull situasjon og en risiko for seg selv. Spesielt nå som det er lite håp om positive kursutløsere i nær fremtid, for eksempel en bitcoin ETF (Exchange Traded Funds) godkjenning.

Hvalene utgjør en risiko for mindre investorer fordi de allerede har ressurser til å manipulere markeder. Noen har allerede pumpet titalls millioner dollar inn i sektoren og er ikke forberedt på å møte en tilbaketrekning. Som sådan bør markedet støtte seg for bølger av sofistikerte markedsmanipulasjonsordninger.

Det anslås at bare noen få hundre mennesker har omtrent 40 prosent av bitcoin, og at disse menneskene sannsynligvis kjenner hverandre og kommuniserer regelmessig. Dette betyr at bitcoin ikke er så desentralisert som den er laget for å være. I tillegg er markedsregulering fortsatt en stor utfordring og etterlater bransjen åpen for utnyttelse.

Dens bruk som utvekslingsmiddel påvirker sterkt Bitcoins verdi

Bitcoin’s opplever en nedgang som utvekslingsmiddel i handel. I følge en forskningsrapport publisert av Bloomberg i august, var bitcoin-handelsvolumene nede på $ 60 millioner fra en topp på $ 411 millioner i september i fjor. Nyhetsnettverket innhentet disse dataene fra 17 store kryptohandlerbehandlingstjenester. Ifølge analysen ser det ut til at kundene for tiden unngår å bruke kryptovalutaen for transaksjoner.

Som nevnt tidligere er vedvarende etterspørsel etter kryptomynten grunnleggende for å oppnå en stabil verdi. Når etterspørselsstøtten avtar, vil det bli vanskeligere å utgjøre en sterk kryptovalutamarkedsbunn.

I motsetning til nasjonale valutaer, der sentralbanker kontrollerer verdi og opprettholder bruk og sirkulasjon i økonomier, har kryptokurver ingen slike mekanismer.

Til slutt vil bitcoin-verdien sannsynligvis holde seg under hvalens innflytelse. Selvfølgelig kan noen hendelser som ETF-er påvirke bitcoin-prisene. Dette er imidlertid sjeldne hendelser som ennå ikke har skjedd, og det er lite sannsynlig i nær fremtid, gitt den turbulente tilstanden i sektoren..

Er Bitcoin dømt?

Bitcoin-markedet er fortsatt det største i kryptovalutaindustrien etter markedsverdi. Slik ting ser ut, er det bygd et helt sett med næringer rundt det.

Noen av de største navnene på Wall Street hadde allerede begynt å presse på for bredere tilpasning av den digitale valutaen. Intercontinental Exchange, som eier New York Stock Exchange, jobber for tiden med bitcoin-futures handelsplattform kalt Bakkt.

Og i oktober kunngjorde Fidelity Investments, en formuesforvaltning og økonomisk planlegging med over 27 millioner kunder, planer om å tilby kryptotjenester for investorer. Denne og relaterte innsatsen fra etablerte selskaper vil sikkert ha en positiv innvirkning på bitcoins vekst på et eller annet tidspunkt.

Hva større integrering av bitcoin i verdens finansielle systemer betyr for investorer, er at en betydelig prisoppgang vil ha svært forstørrede effekter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me