Ethereum Classic-hacket fikk nylig overskrifter etter at hackere vellykket lanserte et 51-prosentangrep på blockchain og gjorde unna med over $ 200.000 i digital valuta.

Gate.io ble spesielt berørt, men hackerne returnerte tilsynelatende en del av byttet. I følge en rapport utgitt av Gate.io, omtrent $ 100 000 verd av Ethereum Classic digital valuta ble returnert.

Selskapet spekulerer i at gjerningsmannen kan ha vært en hvit hatthacker som ønsket å demonstrere sårbarhetene til Ethereum Classic-nettverket.

Hvordan 51 prosent hackingangrep oppstod

Et angrep på 51 prosent er betinget av at en enhet kontrollerer over halvparten av den rådende hashgraden i et nettverk. Angriperen kan stoppe transaksjoner, reversere dem eller omskrive blockchain-historikken.

I Ethereum Classic-hackingsaken leide hackerne nok hashkraft til å undergrave den rådende, og deretter utførte en heist etter å ha startet et dobbeltbruk-angrep. Hendelsen skjedde 7. januar og varte i fire timer. Alle transaksjoner ble bekreftet under angrepet og besto gyldighetstesten, men ble ugyldige etter at hacket var over.

Coinbase var i stand til å hindre hackingsforsøket på nettverket i tide ved å stoppe transaksjoner som involverte Ethereum Classic-kryptovalutaen. Siden angivelig oppdaget 12 forekomster med dobbeltbruk i nettverket på til sammen 219 500 ETC til en verdi av litt over 1 million dollar.

En kardinal sårbarhet

Når det er sagt, er sårbarheten angrep på 51 prosent ubetydelig for proof-of-work-nettverk. Normalt opprettholdes en blockchain av ærlige gruvearbeidere som fremmer den ærlige kjeden. Imidlertid vil noder med overveldende datakraft ha muligheten til å overskrive en blockchain.

I følge den siste rapporten har Gate.io implementert en 51 prosent oppdagelse som et ekstra beskyttelsestiltak. Plattformen har også økte tall for transaksjonskonfirmasjon til 4000.

Syv tilbakeslag transaksjoner ble oppdaget på Gate.io-plattformen og fire ble brukt av angriperen til å overføre 54.200 ETC. Selskapet varslet andre utvekslinger av adressene som ble brukt av hackeren og kunngjorde at det ville refundere berørte kunder. På tidspunktet for hendelsen hadde Ethereum Classic en verdi på omtrent fem dollar.

Statcounter-hackingsforsøket

I november i fjor fikk også Gate.io et hackingsforsøk via Statcounter. Ondsinnet kode ble injisert i Statcounter-skriptet som var innebygd på nettstedet. Koden ble designet for å fange opp transaksjoner som ble gjort på plattformen, spesielt uttak, og erstatte mottakende adresser med de som tilhører hackeren.

Statcounter er et analyseskript som ligner på Google Analytics som overvåker besøkendes aktivitet. I dette tilfellet modifiserte hackere den for bruk som et innbruddsverktøy. Gate.io var tilsynelatende i stand til å deaktivere skriptet på sin plattform i tide, og effektivt redusere forsøket.

Et Bearish Crypto Market å klandre

Den kraftige nedgangen i kryptoprisene har forsterket risikoen for 51 prosent angrep på kryptovaluta-nettverk. Mange fremvoksende kryptokurver er nå sårbare på grunn av redusert lønnsomhet for gruvedrift som har utkalt et betydelig antall gruvearbeidere. Dette har ført til et fall i hashfrekvensen, noe som gjør det enkelt å skaffe nok hashkraft til å befare et nettverk.

Færre gruvearbeidere betyr en fallende hashrate, noe som igjen gjør det billigere for nettkriminelle som ønsker å leie datakraft rettet mot et kryptovaluta-nettverk. Akkurat nå koster det teoretisk ca $ 249 824 i timen å starte et 51 prosent angrep på Bitcoin med hash-hastigheten på 38 063 petahash per sekund. Faktiske tall vil sannsynligvis være mye høyere. Dette er ifølge statistikk oppført av Crypto51.

Når det er sagt, er det nesten umulig å starte et slikt angrep på Bitcoin-nettverket. For det første har den en betydelig høy hash-hastighet, og krever et stort antall gruvearbeidere. Alt i alt har den over en million gruvearbeidere og er mye mer desentralisert på grunn av veksten og diversifiseringen av nettverket gjennom årene. Det er også den uoverstigelige hindringen å overbevise over 500.000 gruvearbeidere om å lede deres hashmakt til å sette i gang et 51 prosent angrep.

En slik plan ville ikke være gjennomførbar. Noen av de mest sårbare blokkjedringene for et 51 prosent angrep inkluderer Ethereum Classic, Bytecoin, MonaCoin, Litecoin Cash og Dash. Dette er ifølge Crypto51 App.

I 2018 ble mynter som Litecoin Cash, Monacoin, Zencash, Bitcoin Gold og Verge blitt blokkert gjennom denne modusen. Over $ 1,8 millioner i Bitcoin Gold ble stjålet under angrepet. Angrepet på Verge ga også angriperne den digitale valutaen til en verdi av 2,7 millioner dollar.

Hackere målrettet Ethereum Classic-nettverket via et 51 prosent angrep.

Gate.io spekulerer i at gjerningsmannen kan ha vært en hacker med hvit hatt. (Bildekreditt: Pixabay)

Hash Power for Rent er en stor bidragsyter

Økningen av markedsplasser som tilbyr hashkraft til leie har også økt sannsynligheten for 51 prosent angrep. Slike plattformer gir en rekke store gruvedriftfunksjoner som kan hjelpe angripere å starte et angrep uten å måtte kjøpe maskinvare.

Kryptobørs kan avverge et slikt angrep ved for eksempel å øke antallet nødvendige bekreftelser som trengs for å validere midler. Eldre gruvedrevne digitale mynter er vanligvis begravet i lag med bekreftede blokker. Dette gjør dem tryggere å håndtere.

Når det gjelder Ethereum Classic-angrepet, har skaper av Litecoin (LTC), Charlie Lee, fremhevet at 51 prosent angrep er en del av kjerneattributtene til en desentralisert kryptovaluta, og hevder at hvis en mynt ikke er utsatt, er den ikke desentralisert.

Dette er en tankevekkende observasjon. &# 129300;

Per definisjon må en desentralisert kryptokurrency være utsatt for 51% angrep, enten ved hashrate, stake og / eller andre tillatelser som ikke er tillatt uten anskaffelse.

Hvis en krypto ikke kan angripes 51%, er den tillatt og sentralisert. https://t.co/LRCVj5F0O1

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 8. januar 2019

En debatt om hvorvidt et 51 prosent angrep virkelig skulle være blant hjørnesteinene i et demokratisk følsomt kryptoøkosystem fulgte. Noen hevdet at slike vektorangrep noen ganger førte til kryptoinvesteringer og generelt er en plage for det større samfunnet.

En annen tankegang er at en konsensusbasert plattform skal kunne tillate flertallets styre, i dette tilfellet de som kontrollerer mest hashing-makt. Noen få påpekte også at desentralisering av en blockchain er ubrukelig hvis ikke sikker.

En bevis på innsats er blitt spioneringen som svaret på 51 prosent angrepssårbarhet som påvirker bevis på arbeidsmynter. Det lar enheten som eier over 51 prosent av myntene i et nettverk kontrollere blockchain.

Å anskaffe så store mengder mynter vil kreve å kjøpe dem, og deretter føre til en økning i prisene. Dette ville være utrolig vanskelig å få tak i, spesielt hvis en kryptovaluta har en enorm markedsverdi.

Det forventes at 51 prosent angrep på kryptokurver vil øke i 2019 ettersom dagens markedsforhold stimulerer hackere med tilgang til betydelig hashkraft.

(Fremhevet bildekreditt: Pixabay)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me