Betaler du for mye i Bitcoin-transaksjonsgebyrer? Betaler du for lite og sitter fast i mempoolen? Stoler du på lommeboken din eller bytter for å velge det optimale transaksjonsgebyret for deg? I denne artikkelen vil vi analysere hvordan lommebøker bestemmer avgifter for kryptovaluta og diskutere et Litecoin-softgaffelforslag for å skape et konkurransedyktig og åpent avgiftsmarked.

Da Bitcoin først startet, var det ingen gebyrer for å sende myntene dine. Blokkene var ikke fulle, og blokkbelønningen var et tilstrekkelig økonomisk insentiv for folk å bli gruvearbeidere. Sa Satoshi Nakamoto, “Jeg forventer ikke at det vil være behov for avgifter når som helst, men hvis det blir for tungt å kjøre en node, er det mulig å kjøre en node som bare behandler transaksjoner som inkluderer et transaksjonsgebyr.”

Transaksjonsgebyrer

I dagens verden, med økende transaksjonsvolum og begrenset plass per blokk, må du betale et gebyr for å stimulere gruvearbeidere til å velge din transaksjon fremfor andre. Her er en titt på de gjennomsnittlige Bitcoin-transaksjonsgebyrene de siste 6 månedene.

Bitcoin Transaksjon Fes

Du kan ha en SPV (enkel betalingsverifisering) -klient, for eksempel en nettlommebok, anslå gebyret for deg basert på antall transaksjoner som for tiden sitter i mempool. Disse dynamiske avgiftene fungerer på samme måte som Uber. Jo større etterspørsel på nettverket, jo mer øker prisen. Mens Litecoin også har begrenset blokkplass, genereres blokkene hvert 2,5 minutt i stedet for Bitcoins langsommere tid på 10 minutter. Dette muliggjør en avveining mellom hastighet og sikkerhet. Bitcoin Cash-fellesskapet hevder at økning av blokkstørrelsen vil løse transaksjonsgebyrproblemet, men det er potensielle ulemper med større blokker som gruvesentralisering.

Du kan også analysere transaksjonsvolumene og mempool selv. Men vær forsiktig, manuelt valg av transaksjonsgebyr kan føre til ett av følgende scenarier:

Overbetalt avgift: Transaksjonen gjør det til neste blokk, men du betalte mer enn alle andre.

Underbetalt avgift: Du kan vente dager eller uker på at transaksjonen skal gjennomføres.

Sterkt underbetalt avgift: Nye transaksjoner hopper kontinuerlig foran deg med sine høyere avgifter, og får mynten din til å bli sittende fast i mempoolen over lengre tid. Det er en måte å kansellere transaksjonen på, men det er en situasjon du vil unngå.

Litecoin Soft Fork

For å løse det nåværende problemet med asymmetrisk avgiftsinformasjon, Charlie Lee, grunnleggeren av Litecoin, foreslår en myk gaffel som vil kreve at Litecoin-gruvearbeidere har blokkoverskriften som viser minimumsavgiften som ble akseptert i blokken. For eksempel, hvis 10 cent var den laveste avgiften på en transaksjon som gjorde det til en blokk, ville 10 cent vises i blokkoverskriften. Disse dataene vil være nyttige for å bestemme hvilke avgifter du skal betale for din neste transaksjon. Hvis du betaler medianen for minimum transaksjonsgebyrer, vil det være sannsynlig at transaksjonen din går gjennom de neste to blokkene.

Den nye gaffelen vil også tillate brukere å velge et nytt minimumsgebyr på 0,0001 LTC / kb. For tiden vil dette bety et transaksjonsgebyr på færre enn 3 cent per kilobyte. Med de fleste transaksjoner på 300 byte, ser du på gebyrer på mindre enn 1 cent. Brukere kan signalisere avgiftene de er villige til å betale, og gruvearbeidere kan nå tydelig signalisere minimumsavgiften de er villige til å legge inn i en blokk. Selv om det absolutt ikke er i deres beste interesse å gjøre det, kan en gruvearbeider under dette nye systemet i teorien signalisere til alle at de bare godtar transaksjoner med høye avgifter i en blokk for å prøve å overbevise fremtidige transaksjoner om å bli dyrere. Imidlertid bør denne tilleggsinformasjonen i blokkoverskriften uunngåelig føre til et marked for fritt markedsavgift.

Avgiftsmarked

Satoshi spådde at et gebyrmarked kan være nødvendig mange år fra nå da blokkbelønningen stoppet. Charlie mener det er verdt å teste ideen nå. Når brukere som allerede betaler avgifter, hvorfor ikke optimalisere situasjonen med et gebyrmarked? I e-post med Mike Hearn, en tidligere Bitcoin-bidragsyter, sa Satoshi Gebyret markedet ville betale på, burde være minimalt. Hvis en node krever høyere avgift, vil den noden gi alle transaksjoner med lavere avgifter. Det kan gjøre mer volum og sannsynligvis tjene mer penger ved å behandle så mange betalende transaksjoner som mulig. Overgangen styres ikke av noen mennesker som har ansvaret for systemet, men bare enkeltpersoner reagerer alene på markedskreftene. ”

Hvordan vil gruvearbeidere reagere?

Det er noen bekymringer for at gruvearbeidere vil samarbeide mot bare å akseptere høyere avgifter. Imidlertid forsvarer Charlie den myke gaffelen med å si “De kan allerede gjøre det i dag. Dette forslaget gjør det ikke enklere. Så lenge det er gruvearbeidere som er villige til å bryte lavere avgifter, blir transaksjonen med lave avgifter utvunnet. Vil bare ta lengre tid. ”

Det er flere grunner til at gruvearbeidere ikke samarbeider for øyeblikket

  1. Å heve avgiftene og redusere transaksjonstidene kan skade vedtakelsen av Litecoin som en valuta. Sabotasje av Litecoin vil redusere prisen på mynten gruvearbeiderne jobber så hardt for å skaffe. Vi ser allerede kritikk av Bitcoin på grunn av dyre avgifter og lange transaksjonstider.
  2. Med den nylige økningen i prisen på Bitcoin og Litecoin, er blokkbelønninger ekstremt lønnsomt. Så mye at det ikke virker verdt det for gruvearbeidere å delta i potensielt ulovlig aktivitet for å tjene litt mer penger på avgifter.
  3. Gruvedrift er en konkurransedyktig næring. Hvis de nåværende gruvearbeiderne samarbeider om å øke prisene, kan folk investere i gruveutstyr og begynne å bryte billigere transaksjoner. Du kan også starte et nytt gruvebasseng som bestemmer seg for å akseptere billigere avgifter. Det er viktig å sørge for at gruvedrift fortsetter å være konkurransedyktig og desentralisert. Samfunnet bør holde øye med at ett gruvebasseng blir for kraftig eller at kostnadene ved oppføring blir uoverkommelig dyre.

Selv om Litecoin allerede har relativt billige transaksjonsgebyrer (ca 28 cent på tidspunktet for denne artikkelen), bør den foreslåtte myke gaffelen føre til enda billigere transaksjoner og en bedre totalopplevelse for gruvearbeidere og brukere. Litecoin banet vei for Bitcoin før med implementeringen av SegWit. Vi får se om denne myke gaffelen er en suksess for Litecoin, og om Bitcoin igjen følger etter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me