jihan wu twitterHvem er Jihan Wu?

Jihan Wu er medstifter av Bitmain. Ledende kanskje det mest lønnsomme og integrerte selskapet i bransjen, blir Wu ansett for å være en ganske kraftig og innflytelsesrik figur. Sammen med den makten kommer mye ansvar og kontrovers. Wu har vist seg å være en smart forretningsmann, beseire utfordrere og skape en vertikalt integrert og svært lønnsom behemoth av et selskap. Han studerte økonomi og psykologi ved Peking University. Før Bitmain var Wu finansanalytiker og fondsforvalter av private equity.

Imidlertid er han også sentralt i internettdebatten om Bitcoin vs Bitcoin Cash. Jihan Wu har vært veldig frittalende om sin støtte til BCH. Hans opprør over utfordrende argumenter og internett-troll har ført til flere offentlige utbrudd av banning på sosiale medier. Han har motarbeidet utviklerne av Bitcoin Core. I tillegg spekulerer rykter om at Wu bruker BITMAINs innflytelse over gruvedrift og gruvebassenger for å påvirke utfallet av BTC vs BCH-kampen.

På grunn av denne svært synlige rollen og frittalende posisjonen til varme spørsmål, har Jihan Wu blitt noe av en skurk i Bitcoin-samfunnet. Talsmenn for Bitcoin hevder at Wu urettferdig bruker sin makt over gruvedrift og bassenger, og begrenser tilgangen til verktøyene Bitcoin trenger for å vokse, og trosser åpen kildekode og desentralisert etos i Satoshis visjon. Andre mener at Wu i stor grad misforstås, og han har sine rettigheter til å utøve sin innflytelse overfor et system han tror på. Mot slutten av denne artikkelen vil du forhåpentligvis vite nok om Wu til å bestemme selv.

Medstifter av Bitmain

Mens mange kryptovalutaselskaper har enorme markedskapsler og store budsjetter, er det få selskaper som er lønnsomme. Bitmain er et enormt unntak fra den regelen. Det er kanskje det største kryptovalutabransjeselskapet i verden. Selskapet er privateid, så det er vanskelig å si sikkert, men Estimerer CNBC de tjente 3-4 milliarder dollar i inntekter bare i 2017. Det gjør Bitmain like stor som andre vanlige chipprodusenter som Nvidia.

Bitmain var ikke alltid så stor. Selskapet startet bare for 5 år siden, i 2013. Jihan Wu møtte Micree Zhan, som lette etter investorer for en oppstart i blockchain-rommet. Wu var den første personen som oversatte Bitcoin-papiret til kinesisk, og han ble fascinert av Bitcoins indre arbeid. Han la Zhan på ideen om å bygge spesialutstyr for Bitcoin-gruvedrift. Sammen skaffet de kapital og startet Bitmain.

Gruvedrift forretningsmodell

Bitmains opprinnelige tilbud var en tidlig applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC) som ga større effektivitet i Bitcoin-gruvedrift. Bitmain var langt fra det eneste selskapet som jobbet med dette problemet, men Wus forretningsinnsikt førte til en smart beslutning. De fleste ASIC-selskaper ble grunnlagt og drevet av ingeniører som ønsket å pakke mest gruvekapasitet i en enkelt brikke. Jihan Wu innså at den totale kapasiteten ikke var gullstandarden; det var effektivitet. De tidlige Antminer-sjetongene var ikke kraftigere enn konkurrentene, men de brukte mindre strøm per hasj. Til slutt gjorde dette Bitmains ASIC-er mer funksjonelle mens konkurransens sjetonger var dyrere å betjene og skalere.

antminer asics

Wu stoppet ikke der med å gjøre gruvedrift til en legitim forretningsmodell. Deretter fokuserte han på å perfeksjonere leveringsmodellen og begrense ulempen for gruvearbeidere. Bitmain begynte å garantere gruvearbeidere at Bitmain ville gi muligheten til å kjøpe tilbake maskinvaren fra gruvearbeideren i fremtiden hvis gruvearbeideren satte opp mer penger på kjøpstidspunktet. Tenk på det som gruvedriftforsikring. Hvis maskinvaren viste seg å være mindre lønnsom på grunn av markedsforhold, skiftende algoritmer eller konkurrerende maskinvare, tilbød Bitmain tapsbeskyttelse via tilbakekjøpsprogrammet. Da Antminer ble industristandard, tok Bitmain bare tilbakekjøpsforsikringspremiene som saus på toppen av salgsinntektene.

I løpet av kort tid har Bitmain kommet til å dominere Bitcoin-gruveområdet. Siden lanseringen av Bitcoin Cash har Bitmain’s Antminers også vært de beste ASIC-ene for den valutaen. I den nærmeste fremtiden vil Bitmain lansere Antminer E3, den første Bitmain ASIC designet for Ethereum-gruvedrift. Hvis Wus suksess i Bitcoin er en indikator, vil Ethereum ASIC-gruvedrift vokse raskt og sannsynligvis bli ledet av Bitmain.

Mining Pool Kingpin

Wus neste trekk var nådekuppet til alle Bitmains konkurrenter. I stedet for bare å selge maskinvaren, begynte Bitmain å åpne sin egen gruvedrift. Med industristandard maskinvare tilgjengelig til direkte fra fabrikkpriser vokste Bitmain-gruvedriften raskt i andel av den totale gruvehastigheten. Bitmain begynte også å kjøre gruvebassenger som nå dominerer markedet.

Bitmain driver offisielt AntPool, det nest største bassenget i verden. Det eier også BTC.com, operatør av det største bassenget i verden. I tillegg er Bitmain en investor i ViaBTC, det tredje største gruvebassenget. Tilsammen har de tre bassengene 50% av Bitcoin-nettverket som Bitmain har en viss interesse i å kontrollere / drive / gi råd.

Denne vertikale integrasjonen av Bitmains forretningsmodell har vist seg å være veldig lønnsom. Det gjør Bitmain stabil og vanskelig å angripe. De lager den beste maskinvaren, og de har også mye kontroll over endringer i Bitcoin-nettverket. Jihan Wu har tatt mye kritikk for å ta denne kontrollen til ytterpunktene. Han har truet gjengjeldelse mot gruvearbeidere som opererer i visse bassenger, som BTCC, eller støtter visse programvareendringer. Noen har spekulert i at Bitmain er det sporing av gruvearbeidere og vil ikke selge maskinvare til gruvearbeidere som strider mot Bitmains interesser.

BCH & Blokkstørrelsesdebatten

Jihan Wu har vært en sterk talsmann for å øke eller fjerne 1 MB blokkstørrelsesgrense for Bitcoin. I de tidlige dagene av debatten argumenterte talsmenn for en oppdatering av Bitcoin-kjerneprogramvaren for å muliggjøre denne skaleringsløsningen. Diskusjoner brøt imidlertid sammen, og forskjellige kjerneutviklere, inkludert mange av utviklerne hos Blockstream, var ikke villige til å gjøre endringen til Bitcoin Core. Dette førte til en hard gaffel med Bitcoin og opprettelsen av en ny valuta, Bitcoin Cash med større blokkstørrelse.

Siden gaffelen har Wu vært blant de mest frittalende talsmenn for Bitcoin Cash. Han har også åpent latterliggjort Bitcoin. Noen har spekulert i at hans advokat for Bitcoin Cash går utover sosiale medier, med konspirasjoner om kode eller hardwiring i Bitmains Antminer-brikker som øker ytelsen på Bitmains foretrukne programvareversjoner (ASICBoost) eller la Bitmain eksternt styre gruvedrift (AntBleed).

Fordeling på sosiale medier

Wus talsmann for Bitcoin Cash har ført til vitrioliske argumenter med fremmede, VIP-er og troll på sosiale medier. Disse argumentene overgikk ofte til navnekalling og uanstendigheter, som vanligvis ikke oppfattes som et godt utseende for medstifteren av et selskap med flere milliarder dollar. Kanskje Wus mest berømte nedbrytning er fanden din mor tweet.

jihan wu faen mor

Tilhengere har hevdet at Wus oppførsel er en indikasjon på kulturelle forskjeller og en manglende evne til å ignorere vestlige troll på sosiale medier. Imidlertid tok Wu en unnskyldningsturné i pressen, og holdt tingene korte og angrende i mange intervjuer han har gjort de siste 6 månedene..

Fremtidsplaner

Jihan Wu har antydet fremtidige planer for Bitmain i nær fremtid.

  • Antminer E3 vil rulle ut senere i år, og bringe ASIC-gruvedrift i full skala til Ethereum-nettverket. Det kan bety store endringer i Ethereum, men det er også et enormt marked for Bitmain å komme inn.
  • Wu har uttrykt interesse for oppstart som etterligner det sentrale banksystemet. Desentraliserte valutaer er gode i teorien og som en butikk av verdi. Wu synes det er usannsynlig at de vil erstatte vårt nåværende pengesystem både fra et regulatorisk og praktisk synspunkt. Bitmain ønsker å investere i en håndfull nystartede selskaper som ser på digital valuta i et privat nettverk med en sentral kontrollerende bank. De kunngjorde nylig et partnerskap med en Goldman-Sachs-støttet oppstart, Circle, for å lage en US Dollar cryptocoin.
  • Bitmain datterselskap, Ant Creek, kunngjorde nylig at de har mottatt grønt lys for å etablere gruvedrift i USA. Jihan Wu er oppført som den eneste kontrollerende agent for dette datterselskapet som har kjøpt land i staten Washington.

Konklusjon

Jihan Wu driver det mest lønnsomme kryptovalutaselskapet i verden. Hans firma, maskinvare og gruvearbeidere har et globalt fotavtrykk og er en integrert del av kryptovalutaverdenen slik vi kjenner den i dag. Uansett hva du synes om hans meninger eller offentlige oppførsel, er det vanskelig å benekte at Wus innflytelse i dagens kryptolandskap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me