Hvitbøker for kryptovaluta 101

Hvis du er interessert i blockchain-området, enten du er investor, forretningsmann eller utvikler, er en ting du ikke kan unngå, papirer. Hver uke er det en ny blockchain- eller kryptovaluta-papir som viser nye teknologier som vil “revolusjonere” bransjen. I tillegg begynte mange av de store prosjektene i bransjen, som Bitcoin og Ethereum, med whitepapers.

Som et resultat har whitepapers blitt kjent som en viktig del av å lage et nytt blockchain-prosjekt eller kryptovaluta. Investorer, forretningsmenn og utviklere forventer å se et dokument som forklarer hvilket problem prosjektet løser og hvordan det gjør det.

Derfor er det viktig å lære å lese et stort papir for alle som blir involvert i krypto. Som de fleste investorer og observatører i bransjen vet, er det ganske mange svindel i rommet. Dessuten høres mange prosjekter bra ut, med de riktige moteordene og markedsføringen, men de blir ikke støttet av noen oppfølging, og de spruter raskt ut. I denne artikkelen vil vi se på hvordan du kan få øye på et godt hvitt papir med en gyldig idé og tekniske koteletter for å faktisk utføre ideen.

Ansvarsfraskrivelse

Jeg vet at hver bloggartikkel der ute sier: “Dette er ikke investeringsråd.” Men dette er virkelig ikke investeringsråd. Dette er en nybegynnerveiledning for grunnleggende ting du skal se etter i et papiroppslag hvis du er interessert i et prosjekt. Ja, interesserte kan bety å investere, men det kan også bety å bidra til åpen kildekode eller hjelpe til med markedsføringen eller delta i samfunnet. Det kan også bare bety at det lurer og er interessert på lang avstand. Det er helt kult.

Jeg bestemte meg for å legge til denne ansvarsfraskrivelsen etter at jeg fikk en snarky e-post fra en leser som sa at min whitepapers 101-guide ikke inneholdt nok informasjon om strategi for markedsføring og inntektsgenerering av ideer. Jeg setter pris på tilbakemeldingen og innser at den opprinnelige versjonen av artikkelen ikke gjorde det klart nok at det å lese et papir ikke utelukkende er investorens domene. Alle kan lese dokumentasjonen for ethvert prosjekt de er interessert i. Ikke alle prosjekter har til formål å tjene millioner, og ikke engang hvert prosjekt har en ICO! Det er mange flotte måter å bli involvert i ideell eller åpen kildekode-prosjekter, og de har whitepapers du også vil lese.

Introduksjon til hvitbøker

Meldinger er dokumenter som utforsker en brukstilfelle for et produkt eller en tjeneste. Mens de fleste blockchain-investorer tenker på cryptocurrency-papirer, har de en lang historie innen teknologi og virksomhet generelt.

Dessuten er de ikke begrenset til tekniske applikasjoner, og det er virkelig ingen regler for hva som utgjør et papir. Alle kan publisere en. Til slutt har de blitt så mye om markedsføring som om å forklare et problem og en løsning. Kunnskapsrike selskaper bruker whitepapers for å etablere seg som eksperter på et domene, i håp om at konkurrenter i bransjen vil referere til “forskning”. White paper har imidlertid ingen fagfellevurdering og ingen begrensninger. Det er nyttig å tenke på dem akkurat som “rapporter” eller til og med “idépapirer.”

Begrepet “papir” har utviklet en pose rundt den som signaliserer teknisk ekspertise. Men jeg håper du nå er klar over at det kanskje ikke er tilfelle. Bare fordi det kalles “hvitt papir” betyr ikke at det er spesielt eller forskjellig fra noe annet markedsføringsdokument. Derfor vil du være lurt å ikke alltid tro det du leser og hele tiden stille spørsmål ved eventuelle papirer du kommer over.

Det er ikke å si at alle hvite papirer er søppel. For eksempel kom Satoshis opprinnelige visjon for Bitcoin-protokollen i form av et hvitt papir. Den neste flotte blockchain-plattformen vil sannsynligvis også ha et hvitt papir foran sitt fungerende produkt. Vær imidlertid forsiktig. Svindelmynter og meningsløse prosjekter kan også ha hvite papirer.

Det er et par viktige spørsmål du bør stille for å bestemme legitimiteten til en krypteringsmelding:

1. Hva gjør dette prosjektet?

Det første spørsmålet bør være ganske greit, men ofte vil du finne at papirene er forvirrende. Kombinasjonen av moteord, teknisk sjargong og sammensatte navn som du finner i det typiske kryptovaluta-papiret, er ofte vanskelig å tyde.

Hvis du ikke er sikker på hva prosjektet gjør, er det to sannsynlige konklusjoner. Enten er prosjektet så avansert at du trenger mer kunnskap før du forstår det, eller så gjør ikke prosjektet noe.

I noen av tilfellene bør du sannsynligvis ikke investere i prosjektet ennå. Uansett hva andre sier eller hva du leser på Twitter, Reddit eller forumet, hvis du ikke forstår et prosjekt, ikke invester i det.

2. Hvordan fungerer det??

Når du har funnet ut hva et prosjekt har som mål å oppnå, er neste spørsmål “Hvordan?”

hvitt papir bitcoin

En god cryptocurrency-papir bør forklare hvordan teknologien vil fungere, og de beste white paperene gjør det med forskjellige nivåer av kompleksitet og teknisk kunnskap som kreves. Det er her originalen Hvitbok av Bitcoin skinner virkelig. Det er blant de mest lesbare og forståelige blockchain-papirene som noensinne er skrevet. Det er heller ikke veldig lenge, i motsetning til mange moderne whitepapers. Hvis du aldri har lest den, er Bitcoin-papiret et godt sted å starte. Det vil gi deg en god grunnlinje for hvordan et flott hvitt papir med kryptovaluta ser ut.

teknologi meme

Hvis du ikke kan artikulere hvilket problem prosjektet løser og hvordan det gjør på slutten av meldingen, gjorde hvitboken en dårlig jobb. Faktisk er et godt artikulert hvitt papir et tegn på et gjennomtenkt prosjekt. På den annen side er det motsatte også sant.

3. Hvorfor trenger vi dette prosjektet?

Jeg kunne bygge et blockchain-prosjekt som spesialiserer seg på undervanns brannbeskyttelse, men ville vi virkelig trengt det?

Åpenbart er det ikke et seriøst prosjekt. Likevel reiser det et interessant poeng. Det er viktig at du undersøker prosjektet i sammenheng med den virkelige verden. Hvem vil faktisk bruke dette produktet, og hvorfor er denne løsningen bedre enn noe de har for øyeblikket? Hvis kryptovaluta-papiret gir et solid svar på hvem som trenger dette prosjektet og hvorfor de trenger det, er du på en god ide.

Før du investerer tid eller penger i prosjektet, må du imidlertid undersøke om noen andre allerede gjør det samme bedre. Det er hundrevis av blockchain-prosjekter der ute, og kanskje finnes et lignende prosjekt allerede.

4. Hvorfor gjøre dette på blockchain?

Ikke alle prosjekter trenger å bygges på blockchain. Der sa jeg det.

blockchain pulp fiction

Vårt nåværende internett er et kraftig verktøy, og mange av blockchain-ICOene vi ser, burde egentlig bare være nettapper. Videre prøver mange vanlige virksomheter å utnytte blockchain-trenden for å få tilgang til kapital.

Når det er sagt, er det ingenting galt med å starte et selskap med en ICO for innsamlingsmodellen. Imidlertid prøver mange startups å selge selskapet sitt som en ny bruk av blockchain-teknologi når det egentlig bare er en vanlig virksomhet.

De beste vitnemålene vil være ærlige om hvorfor løsningen deres trenger blockchain. Mange prosjekter innrømmer fritt at de bare bruker blockchain for tokengenerering og noen smarte kontrakter, og det er helt greit. Men hvis en oppstart hevder å ha noen ny idé for blockchain-baserte bilvask eller noe sånt, vær forsiktig.

Gå med tarmen

gå med tarmen

Selvfølgelig vil du også gjøre omhu med teammedlemmene, tildeling av token og annen nøkkelinformasjon i meldingen. Vi har sett eksempler på at selskaper plagierer eller forfalsker vitnemålene sine, så gjør også faktakontroll og bakgrunnsundersøkelser. Ikke ta disse dokumentene til pålydende.

Til syvende og sist handler det om å lese et cryptocurrency-papir om å vite hva du skal se etter og deretter stole på tarmen. Meldinger kommer fra selskaper som ikke engang har lansert ennå, så det er sikkert mange ukjente. Hvis du bestemmer deg for å investere i et prosjekt, så følg god investeringsfilosofi og ikke invester mer enn du har råd til å tape. Selv det beste hvite papiret betyr ikke at et prosjekt vil lykkes, men et dårlig hvitt papir kan avsløre et prosjekt som er dømt til å mislykkes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me