Hvordan bruke MetaMask

Det er en stor utfordring når det gjelder å få hverdagsforbrukere til å bruke dapps. Det viser seg at samhandling med blockchain ikke er intuitiv eller brukervennlig ennå. Vanlige nettlesere kan ikke skrive til blockchain. Det er blockchain-nettlesere som Mist, men de kan være vanskelige å bruke, spesielt for noen som er nye i desentraliserte nettverk. Det er der MetaMask kommer inn. Målet deres er å gjøre bruk av Ethereum dapps så enkelt som mulig. Denne guiden vil komme i gang og lære deg hvordan du bruker MetaMask.

En Ethereum-nettleser

Det tradisjonelle internett, der du leser denne artikkelen, er avhengig av HTTP-forespørsler om å kommunisere mellom datamaskinen din og webserverne. Derimot har Ethereum ikke en eneste server for å håndtere forespørsler. I stedet må en Ethereum-nettleser opprette en forbindelse med nærmeste pålitelige node og be den noden om å videreformidle forespørsler. Alternativt kan du sette opp en full node på datamaskinen din for å videresende forespørsler. Imidlertid er det alternativet ikke bra for de fleste brukere, da hele Ethereum-blokkjeden er over 400 GB før beskjæring.

MetaMask trekker et pent triks ved å opprette et JavaScript-bibliotek som gjør at din vanlige nettleser kan kommunisere med Ethereum-noder. Ved å bruke denne biten av JavaScript kan du få tilgang til og samhandle med dapps direkte fra nettleseren din. Den bruker en nettleserutvidelse for å gjøre dette mulig, og den er tilgjengelig for Chrome, Firefox eller den nye Brave-nettleseren.

Identitetshvelv & Lommebok

I tillegg til å være en inngangsport mellom Ethereum blockchain og standard nettlesere, er MetaMask også en lommebok. Den kan lagre flere adresser og private nøkler for deg. Du kan også sende, motta og kjøpe Ethereum og Ethereum-kompatible tokens direkte gjennom nettleserutvidelsen.

Mer enn å være en lommebok, administrerer MetaMask flere identiteter for deg. Du kan logge deg på en dapp med en adresse. Deretter kan du samhandle med en annen dapp ved hjelp av en ikke-tilknyttet adresse. Når du har lært hvordan du bruker MetaMask effektivt, holder den identiteten din privat og dataene dine koblet fra hverandre.

Sett opp

metamask uiÅ legge til MetaMask er ganske enkelt:

Gå til metamask.io og legg til utvidelsen i hvilken nettleser du bruker. Klikk på utvidelsen for å komme i gang med å lage en lommebokadresse og en DEN (ditt beskyttede hvelv)

Når du er inne, kan du kjøpe, sende og se tidligere transaksjoner i lommeboken din. Nå kan du besøke et dapp-nettsted for å bruke MetaMask til å samhandle med blockchain

Å lære å bruke MetaMask er greit så langt som lommebokapplikasjoner. Mest funksjonalitet du trenger er bare noen få klikk unna.

Når du vil samhandle med en dapp via nettleseren din, vil MetaMask vanligvis åpne en popup som bekrefter adressen du vil bruke og eventuell transaksjonsinformasjon. Bare følg instruksjonene på skjermen for å begynne å samhandle med Ethereum blockchain direkte fra din vanlige nettleser.

Dapps som bruker MetaMask

MetaMask har vist seg å være ganske populær blant dapp-utviklere som en enkel måte å bringe internettbrukere inn i blockchain-økosystemet. Det er mange prosjekter som bruker den. Her er bare noen få:

1. Lommebøker & Børs

MyEtherWallet er sannsynligvis det mest brukte programmet for MetaMask i kryptovalutaområdet. Du kan bruke MyEtherWallet uten MetaMask. Det er imidlertid den tryggeste måten å logge på, lagre nøklene og unngå phishing-nettsteder. Du kan bruke MyEtherWallet til å se de ether- og Ethereum-kompatible tokens du har på MetaMask-adressen din.

EtherDelta, OasisDEX og MAKER Market er kryptokursutvekslinger som lar deg logge på med MetaMask.

2. Blockchain samleobjekter

auksjon av cryptokitties

CryptoKitties er i topp konkurranse med MyEtherWallet for mest kjente Ethereum dapp. Hvis du vil samhandle med CryptoKitties-kontraktene for å avle, handle eller kjøpe katter, trenger du MetaMask. Når du har nettleserutvidelsen, er det enkelt å by på auksjoner eller avle kattene dine.

kryptopunker

CryptoPunks er en annen lignende idé for digitale samleobjekter som bruker MetaMask for handel.

3. Digital kunst

hvordan kjøpe digital kunst

CryptoKitties er bare en fasett av det digitale samleobjektet. Digital kunst på blockchain vokser også i popularitet. DADA.nyc er et slikt sted å kjøpe blockchain-kunst. Ved å bruke MetaMask kan du by på et stykke digital kunst som ikke kan kopieres eller på annen måte reproduseres takket være blockchain-teknologi.

4. Blockchain-spill

Etherplay er en online arkadespillplattform. Som gamle arkader betaler brukeren en liten avgift for å spille, og de kan da konkurrere om høy score og blockchain-ære. Noen ganger arrangerer Etherplay konkurranser der vinnerne tjener en belønning for å spille. Innlogging krever, du gjettet det, MetaMask.

5. Frilansere

ethlance

Hvis du vil være frilanser eller ansette en frilanser på blockchain, vil du kanskje sjekke ut Ethlance. De skaper en markedsplass for frilansere og arbeidsgivere som er desentralisert og har lav avgift. Du kan logge på med MetaMask og komme i gang med et prosjekt med en gang.

Konklusjon

MetaMask spiller en viktig rolle i å gjøre blockchain mer brukbart for allmennheten. Det er broen mellom det tradisjonelle internett og den desentraliserte økonomien. Forvent at fremtidige dapps vil stole på slike nettleserutvidelser og bygge videre på deres suksess med å integrere blockchain-systemer på nettet slik vi kjenner det. Det er ikke sannsynlig at blockchain erstatter dagens internett, bare utvid det. Å bygge disse broene er et stort skritt i riktig retning for blockchains fremtid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me