Hva er Waves-plattformen?

Waves er en blockchain-plattform du kan bruke til lag ditt eget tilpassede token. Enten du vil crowdfundere et prosjekt, bygge ut et lojalitetsbelønningsprogram eller opprette en valuta i appen, kan Waves-plattformen være verdt å se på.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

I følge deres nettsted, du kan lage ditt eget token på så lite som ett minutt (men det kan være lurt å ta litt tid og ha en god plan for hvordan du skal bruke det først). Waves inkluderer også en desentralisert utveksling (DEX) der du kan handle den nyopprettede mynten din i et handelspar med hvilket som helst annet Waves-token.

I denne Waves-plattformguiden vil vi snakke om:

Hvordan fungerer Waves-plattformen?

For å si det enkelt, gjøres nye tokens som du oppretter og overfører ved hjelp av Waves-plattformen slik vedlegg på blockchain-transaksjoner. Det er imidlertid et iboende problem med denne strategien. Ved hjelp av den typiske blockchain-protokollen, som sett i Bitcoin, må nettverksklientprogramvaren oppdateres med hver nye transaksjonstype. Denne oppdateringen er mer kjent som en hard gaffel. Som vi har sett gjennom blockchain-historien, kommer harde gafler med et betydelig antall risikoer og mye arbeid.

For å forhindre dette implementerer Waves nye transaksjonstyper gjennom plug-ins som en utvidelse på toppen av kjerneprogramvaren. På den måten, selv om en klient mangler plugin-modulen, kan den fremdeles videreformidle den tilpassede transaksjonen gjennom nettverket. De kan effektivt fortsatt delta i nettverket uten å oppdatere programvaren.

Det er en håndfull funksjoner som er inkludert i kjernen Waves-programvaren:

  • Egendefinerte applikasjonsmerker (CAT)
  • Desentralisert utveksling (DEX)
  • Smarte kontrakter

bølger plattformgrensesnitt

Waves Platform Interface

Egendefinerte applikasjonsmerker (CAT)

Det primære fokuset for Waves-plattformen er i opprettelse og overføring av tilpassede tokens. Du kan lage et token direkte gjennom lite klient som er tilgjengelig på internett så vel som begge deler Android og iOS.

Tokene du oppretter, kan kjøpes, selges, handles og transaksjoner uten mellommann. Fordi du kan tilpasse mynten, kan de representere hva du vil. Selv om du kanskje ikke får så mye token-funksjonalitet som du ville gjort på en annen plattform, som Ethereum, er det uendelig enklere å bruke Waves og krever null kodingskunnskap. Denne brukervennligheten gjør Waves-plattformen ideell for crowdfunding, enkle ICO-er og lojalitetsprogrammer.

Det koster 1 WAVE å lage et tilpasset token – omtrent $ 2,00 når dette skrives.

Bruken av plattformen har vokst betydelig siden lanseringen. Siden desember 2017 har antall tilpassede tokens utstedt ved hjelp av Waves-plattformen vokst fra 7000 til nesten 20.000 CAT.

Desentralisert utveksling (DEX)

Desentraliserte børser reduserer mange av risikoen forbundet med å bruke en typisk, sentralisert børs.

Fordi midlene dine er lagret direkte i lommeboken, det er nesten ingen sjanse for at DEX blir hacket. I tillegg betyr desentralisering at det ikke er noen administrator som fryser pengene dine eller begrenser handler og uttak. Du har full kontroll over kontoen din.

Bølgene DEX bruker en automatisk matcher for å koble kjøps- / salgsordrer og utveksle poletter når ordrene er oppfylt.

Waves DEX-høydepunkter

Waves DEX-høydepunkter

Som du kan se, utmerker Waves DEX seg med lave avgifter (<$ 0,01 per handelsordre) og mange gateways. Annet enn standard ETH-, BTC- og WAVES-gateways, gir DEX av / på-ramper for ZEC, XMR og andre kryptovalutaer, samt noen fiat-alternativer som USD og EUR.

Du kan sjekke ut CoinMarketCap for en komplett liste over tilgjengelige handelspar.

Selv om du trenger å oppgi KYC / AML-informasjon for å bruke fiat-gateways, er alle krypto-til-krypto-ordrer på DEX helt anonyme. For å hjelpe med brukervennlighet utførte Waves-teamet en fullstendig oppdatering av DEXs grensesnitt i juli 2017.

Smarte kontrakter

I september 2018 implementerte Waves-teamet det første settet med smart kontraktfunksjonalitet på plattformen. De nye funksjonene inkluderer “multi-sig-adresser, symbolsk frysing, atombytter, avstemning og orakler.” De smarte kontraktene bruker et nytt programmeringsspråk, RIDE, spesielt laget for prosjektet.

I motsetning til smarte kontrakter fra Ethereum, de på Waves ikke krever at gass utføres. I stedet krever nettverket en minimal, flat avgift.

Waves Token & Arkitektur

Bølger skiller seg litt fra den tradisjonelle arkitektoniske strukturen som andre blockchain-selskaper bruker. For å forhindre skaleringsproblemer bruker plattformen a to-lags arkitektur med både lette og fulle noder som vedlikeholder nettverket. Dette er annerledes enn den strengt fullnode-tilnærmingen som Bitcoin-purister favoriserer.

To-lags arkitektur

Bølger av lette noder laster aldri ned blockchain. I stedet avhenger de av de fulle nodene for transaksjonsbekreftelser og interaksjonene på nettverket.

Strategien er hentet fra SuperNET lite klient som er vellykket validert av NXT-prosjektet.

For å lette tilliten mellom lette og fulle noder, bruker Waves Scorex plattform. I stedet for å laste ned den komplette historikken for transaksjoner, bruker lette noder gjeldende nettverksstatus. De bruker deretter denne tilstanden til å etablere forenklede betalingsbekreftelsesprosesser.

Leased Proof-of-Stake (LPoS)

Det er 100.000.000 Waves tokens, WAVES, i omløp.

Plattformen bruker en variant av den tradisjonelle Proof-of-Stake-konsensusalgoritmen for å opprettholde nettverksintegriteten. I en Leased Proof-of-Stake (LPoS) system, du kan satse tokens med “leasing”Dem til de fulle nodene som kjører nettverket. Leasing koster 0,002 Bølger.

Du trenger 1000 Bølger til kjør en full innsatsnode. Dette tallet har endret seg og er mye lavere enn det opprinnelige 10.000 WAVES-kravet. Hvis du ikke har så mange mynter, kan du fortsatt delta i innsatsen ved å lease Bølgene dine til et offentlig gruvebasseng. Sjekk ut full liste over Waves noder for å finne den som passer best for deg.

Miner Reward Token (MRT)

Som en full innsatsnode tjener du Miner Reward Tokens (MRTs) sammen med WAVES-belønningene dine. Du mottar 60 MRT for de første 70 blokkene du oppretter på en dag og tjener 30 MRT per blokk etter det. MRT er et Waves-plattformtoken, så du kan handle det fritt på DEX for annen støttet kryptovaluta.

Waves Platform History

Flere medlemmer av det grunnleggende Waves-teamet jobbet tidligere sammen med NXT-prosjektet. En dårlig opprinnelig myntfordeling, roterende utviklingsteam og kontroversielle beslutninger om utvikling var alle faktorene i at de forlot for å starte sitt eget prosjekt – Waves.

I stedet for å gafle fra NXT, bestemte teamet seg for å starte helt fra bunnen av. En stor forskjell mellom de to plattformene er Waves vekt på iboende fiat-integrasjon.

Det har selskapet samarbeidet med Deloitte å tilby klienter ICO-tjenester og jobber også med Russian National Settlement Depot (Moskva Stock Exchange) for potensielt å utvikle en blockchain-plattform for distribusjon av digitale eiendeler.

I oktober 2018, Waves-plattformen sette rekorden for å behandle flest transaksjoner i ethvert blockchain-prosjekt på en enkelt dag. Nettverket gjennomførte 6,1 millioner transaksjoner, og overgikk den forrige rekordinnehaveren, EOS, som hadde 5,4 millioner.

Bølgekart

Komplett Waves Roadmap

Konkurranse

Det mangler ikke konkurranse i det smarte kontraktsområdet. Ethereum er for tiden det store navnet når det kommer til ICO-er og dapps, men det er nok plass til andre prosjekter også. NEO, EOS, Lisk og Stratis konkurrerer også om smarte kontraktklienter.

Waves ser ut til å skære en nisje ved å fokusere på masse adopsjon gjennom enkelhet. Tokene du kan lage med Waves, mangler noe av funksjonaliteten du ser på andre plattformer, men de er latterlig enkle å lage. Etter hvert som teamet fortsetter å legge til smarte kontraktsfunksjonaliteter, vil funksjonsgapet ytterligere tette seg.

Waves møter også betydelig konkurranse på DEX-fronten. IDEX er en av de beste konkurrentene, og protokoller som 0x og Kyber Network gjør det relativt enkelt å spinne opp en ny DEX. Waves-teamet fokuserer på brukervennlighet og transaksjonshastighet for å skille sentralen fra pakken.

WAVES-handel

Waves fullførte ICO-opphevelsen i juni 2016 over 16 millioner dollar. Nesten umiddelbart etter ICO falt prisen på WAVES 80% og stabiliserte seg rundt $ 0,20 (0,0003 BTC)..

Prisen forble relativt flat før den steg opp i juli 2017. Denne oppkjøringen var mest sannsynlig forårsaket av utgivelsen av veikartet deres samt partnerskap kunngjøring med ICO Hub for en pre-ICO utfordring.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = WAVES&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

For resten av 2017 falt prisen sakte før den hoppet til å nå en ny heltid (i USD) i desember på $ 17,06 (~ 0,000899 BTC). Blant andre faktorer var dette bull-run mest sannsynlig forårsaket av lagets påstand om at Waves snart ville være verdens raskeste blockchain. Med Bitcoins skaleringsproblemer blir hastighet i økende grad en større og større faktor når man vurderer verdien av en kryptovaluta.

I tillegg til prisstigninger i løpet av februar og april 2018, har WAVES falt sammen med resten av markedet i løpet av disse bjørnemarkedet. det er uklart hva som forårsaket oppkjøringen i februar, men vi kan anta at oppgangen i april skyldtes implementeringen av smartkontraktsfunksjonen.

Mynten har handlet jevnt rundt $ 2,00 de siste par månedene. Ytterligere bruk av funksjonaliteten for tokenutstedelse, DEX eller de nye smarte kontraktinnovasjonene, bør ha en positiv effekt på prisen.

Hvor å kjøpe Bølger

Du har to muligheter for å kjøpe WAVES:

  • Børs
  • DEX

Børs

Mange børser som Binance og Bittrex har WAVES tilgjengelig for handel. For å bytte mot WAVES på disse plattformene, må du først kjøpe Bitcoin eller Ethereum. Når du er kjøpt, overfør pengene dine til en av de tidligere nevnte børsene og bytt dem mot WAVES.

Du kan også bruke en tjeneste som Changelly eller Shapeshift for å få Bølger.

DEX

Du kan også bruke DEX å bytte mot WAVES. Token er tilgjengelig for handel med BTC, USD og EUR selv om handler med Bitcoin har betydelig mer volum enn de to andre. Jo høyere volum, jo ​​lettere er det å handle.

Hvor skal du oppbevare WAVES

Det beste stedet å lagre WAVES er i lite lommebok-klienten levert av selskapet. Hvis du holder pengene dine på børs, utsettes de for hackere og lar dem være under kontroll av en tredjepart.

bølger klient

Waves Lite Wallet Client

Som nevnt tidligere er lite-klienten tilgjengelig på nettet, på Android, på iOS eller som en Chrome-plugin.

Sørg for å lease ut tokens når du lagrer dem, slik at du kan støtte nettverket og få de fine innsatsbelønningene.

Konklusjon

Waves gir en enkel måte å lage ditt eget token og dra nytte av enkel blockchain-funksjonalitet. Plattformen er bra for folk som ønsker å drive en crowdfund eller lage en enkel lojalitetsmynt for sin virksomhet. Med den ekstra smarte kontraktfunksjonaliteten blir plattformen også mer konkurransedyktig med slike som mer populære dapp-plattformer (f.eks. Ethereum).

Verdien av Waves ligger innenfor dens enkelhet. Alle kan lage et tilpasset token med noen få klikk og lite kunnskap om den underliggende teknologien. Utover den enkle token-opprettelsen, driver Waves også en desentralisert utveksling.

Hvis teamet fortsetter å gjøre store forbedringer på nettverkets hastighet og brukervennlighet, er det mulig å se plattformen få betydelig mer popularitet.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 10.23.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ekstra Waves Platform Resources

Facebook

Twitter

Slakk

Blogg

Reddit

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me