Hva er VeChain?

VeChain er et Blockchain-as-a-Service-selskap med en oppdrag å bygge “et tillitsfritt og distribuert forretningsøkosystem for å muliggjøre gjennomsiktig informasjonsflyt, effektivt samarbeid og høyhastighetsoverføring av verdier.”

Prosjektet har eksistert i over to år og har allerede kunder som bruker et fungerende produkt – fortsatt en sjeldenhet i krypto i disse dager. Flere næringer, inkludert luksusvarer, landbruk, logistikk, mat / narkotika og myndigheter, bruker allerede VeChain blockchain-teknologi.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

VeChain gjør mye. Ved hjelp av teknologien kan du spore varer gjennom en forsyningskjede, sikre ektheten og kvaliteten på varene, samt opprettholde kvalitetskontrollen av matvarene.

I denne oversikten skal vi ta en tilnærming på høyt nivå som dekker:

Hvordan fungerer VeChain?

VeChain begynte først og fremst som et blockchain supply chain selskap, men har siden utviklet seg til å bli en fullverdig DApp-plattform (mer om dette senere).

Supply Chain Trust

VeChain bruker en blanding av blockchain-teknologi og deres innebygde smart chip for å spore varer gjennom hele livssyklusen. Smart-brikken kan implementeres i forskjellige IoT-elementer som NFC-sjetonger, RFID-sporere eller QR-koder.

Selv om dette kanskje ikke virker som den mest interessante teknologien, tjener den en viktig rolle i å sikre produktkvalitet på tvers av bransjer. La oss se på sektoren for luksusvarer som bare ett eksempel.

Luksusvareindustrien er laget med forfalskede gjenstander – over 450 milliarder dollar verdt. Med en gjenstand som en Louis Vuitton-veske som skifter hender flere ganger under produksjon og distribusjon, må du stole på at personen før du passerer noe autentisk.

tradisjonell forsyningskjede

Tradisjonell forsyningskjede

VeChain, som andre blockchain-selskaper, fjerner behovet for denne tilliten. På hvert trinn i prosessen kan du skanne smartchippen på hvert element for å garantere at du mottar det du burde være. Fordi blockchain er en uforanderlig hovedbok, kan du stole på at du mottar nøyaktig informasjon.

Selv om det fremdeles ikke er tilgjengelig, er det ikke gal å anta at denne teknologien snart vil være i forbrukernes hender. Snart vil du kunne kontrollere ektheten til disse skissete solbrillene på loppemarked med en rask skanning fra telefonen.

Supply Chain Logistics

Utover forfalskningsbeskyttelse forbedrer VeChain også logistikksystemer gjennom forenklet produktsporing. Logistikk er kompleks og inkluderer ofte flere separate systemer som varierer fra virksomhet til virksomhet. På grunn av dette kan sporing av produkter i forsyningskjeden være en stor smerte. Dette gjelder spesielt når data må legges inn manuelt eller når du bytter mellom prosesser.

Ved å bruke VeChain skanner du bare elementets smarte brikke for å få alle tilhørende data. Dette gir bedrifter informasjon som alltid er oppdatert og en nøyaktig oversikt over hvert element.

Integrering med IoT-enheter, VeChain hjelper også med kvalitetskontroll. Dette er spesielt nyttig i mat- og landbruksindustrien der noe som en temperaturendring på noen få grader kan ødelegge en hel produktbatch.

VeChain Thor

I februar 2018, VeChain ommerket til VeChain Thor. Rebrand flyttet selskapet utover forsyningskjeden til mer generelle enterprise dapp-løsninger som ligner på Ethereum. Den nye plattformen bruker to forskjellige tokens: VeChain Tokens (VET) og VeThor Tokens (VTHO).

VeChains Two Tokens

VeChain’s Two Tokens

VeChain Tokens (VET)

Før implementeringen av VeChain-nettverket var de eneste tokens på nettverket VEN, en ERC20-erstatning. Når laget flyttet fra Ethereum til sin egen blockchain, byttet de VEN-tokens mot VET på en 1: 100-utveksling.

VET brukes av selskaper som den smarte betalingsvalutaen for å drive forretningsaktiviteter på blockchain. Bedrifter som har mer yrkesutdanning får høyere prioritet og flere rettigheter på blockchain.

VeThor Tokens (VTHO)

Som VET-holder får du VTHO som du kan bruke til å utføre smarte kontrakter og kjøre applikasjoner på blockchain. Denne mekanismen ligner måten NEO produserer GAS på for innehaverne.

Basisgenereringsgraden for VTHO for VET-holdere er:

0,000432 VTHO per VET per dag

Dette tallet er det minste som prisen vil være, og VeChain Foundation vil starte stemmer for å justere det basert på nettverksbruk.

Bevis for autoritet

VeChain-teamet skyter ikke helt desentralisert system. I stedet har de implementert PoA-konsensus (PoA) der 101 kjente validatorer produserer blokker. Nettverket er også avhengig av flere noder for å opprettholde blockchain-økosystemet. Alle noder mottar VTHO som en belønning for å opprettholde nettverket. Det er fire typer noder som er differensiert etter forfallsdato og mengden av yrkesutdanning de har:

  1. Styrkenoder – 10 dagers løpetid (minimum 1.000.000 yrkesutdanning)
  2. Thunder Nodes – 20 dagers løpetid (minimum 5.000.000 yrkesutdanning)
  3. Mjolnir Masternodes – 30 dagers løpetid (minimum 15.000.000 yrkesutdanning)
  4. Thrudheim (myndighet) Masternodes – Startdato 21/12/17 (minimum 25 000 000 yrkesutdanning)

De tre typene økonomiske noder (Strength, Thunder og Mjolnir) mottar belønninger fra VeChain Foundation VTHO-bassenget i tillegg til den normale belønningen for å holde VET.

101 autoritetsnoder (Thrudheim) får de samme belønningene som økonomiske noder pluss 30% av all VTHO som forbrukes av blockchain-transaksjoner. De resterende 70% av VTHO vil bli brent. I tillegg til modenhetsdataene og minimum VET-kravet, må autoritetsnoder bestå KYC-prosedyrer, offentliggjøre identiteten og oppfylle tilleggskrav satt av VeChain Foundation. Disse validatorene blir undersøkt og valgt av VeChain Foundation og samfunnet.

I mars 2018 kunngjorde prosjektgruppen tillegget til X-node program. Hvis du hadde et visst antall VET innen 20. mars 2018, vil du bli klassifisert som en X-node. Som en X-node mottar du en ekstra belønning fra Reward Pool samt eksklusiv tidlig tilgang til VeChain ICO. Programmet ble designet for å belønne tidlige adoptere.

Ikke la deg skremme av mengden VET som trengs for å bli en node. Du vil fortsatt motta den daglige THOR-belønningen uansett hvor mye du har.

Styringsmodell

Distribusjonen av VET-tokens bestemmer ikke bare konsensus, men driver også VeChain-styringsmodellen. VET-holdere med stort volum (>1.000.000 VET) har direkte innflytelse på nettverkets fremtid. Disse interessentene stemmer i styret for styringskomiteen. I sin tur tar denne komiteen avgjørelser om teknologi, drift og til og med PR blant andre aspekter.

VeChain Team & Progress

VeChain startet som et datterselskap av BitSe, en av Kinas største blockchain-selskaper. Det Singapore-baserte teamet er over 150 medlemmer sterke og har et utall talent blant toppledelsen.

VeChain 2018-veikart

VeChain 2018-veikart

I juni 2018 nådde VeChain-teamet en viktig milepæl i lanseringen av plattformens mainnet. Med lanseringen flyttet nettverket av Ethereum blockchain til sin egen blockchain. Og teamet begynte å bytte VEN mot VET. Neste trinn for nettverket er å utvide økosystemet med flere apper og strategiske bedriftspartnerskap.

Plattformen har allerede et betydelig antall dapps inkludert, inkludert DNV GL’s My Story og BitOcean’s OceanEx.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PtAqj0-OmYc?controls=0]

Team

Sunny Lu leder teamet som administrerende direktør. I det meste av Lus karriere har han ledet IT- og informasjonssystemprosjekter for flere luksusmerker. Mest imponerende var han den Chief Information Officer (CIO) for Louis Vuitton China.

Andre medlemmer av ledergruppen inkluderer finansdirektør Jie Zhang som har 17 års erfaring innen IT-forsikring og rådgiver Bo Shen, grunnleggeren av Fenbushi Capital.

Partnerskap

Teamet har vært opptatt med å danne partnerskap venstre og høyre, hvor de to mest bemerkelsesverdige er PwC og DNV GL. VeChain er en del av PwC inkubatorprogram gir dem tilgang til firmaets enorme verdensomspennende nettverk av kunder.

DNV GL er en $ 20B selskap som tilbyr tjenester til olje og gass, kraft, maritime og fornybare selskaper. Det strategiske partnerskapet med DNV GL skal åpne døren for VeChain for en enorm mengde potensielle kunder.

Kanskje viktigst, den kinesiske regjeringen har valgt VeChain å være den blockchain-teknologipartner til regjeringen i Gui’an. Med en regjering som er kjent tøff med reguleringer, er dette en imponerende bragd.

Kort liste over VeChain-partnere

Kort liste over VeChain-partnere

Konkurranse

På forsyningskjedesiden, Waltonchain og Modum bruker blockchain-teknologi på lignende måte som VeChain. Imidlertid er logistikk en stor industri. Moreso, hver av de tre selskapene ser ut til å fokusere på forskjellige nisjer som bidrar til å forhindre direkte konkurranse.

I 2017 økte interessen for bedrifts-DApp-plattformer med konkurrenter som Ethereum, Cardano, EOS og NEO, som alle steg i pris. Selv om VeChain nylig har gitt ut deres mainnet, har deres store antall partnerskap bidratt til å styrke dem blant disse prosjektene med høyere markedsverdi.

Handel

VeChain begynte å handle i slutten av august 2017 på rundt $ 0,25 (~ 0,00005 BTC). Etter den tiden forble prisen relativt flat med en kortvarig støt i begynnelsen av oktober 2017.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = VET & tsyms = USD, EUR, CNY, GBP’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”)> = 0? “&”: “?”) + “app =” + appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Begynnelsen i midten av desember 2017 klatret prisen raskt og nådde nylig høye tider sammen med resten av kryptomarkedet. I tillegg til å være i et oksemarked, ble prisøkningen drevet av nyheter om flere partnerskap, samt kunngjøringen av VeChain Thor-merkevaren..

Dessverre har byttet fra VEN til VET og endringen i tilbud gjort prisanalyse ganske vanskelig. Men det ville ikke være overraskende å se prisøkningen når nye partnere begynner å bruke DApp-plattformen.

Hvor kan jeg kjøpe VET

Det anbefalte stedet å kjøpe VET er på Binance i bytte mot Bitcoin eller Ethereum. Hvis du ikke har noen av dem for øyeblikket, kan du kjøpe dem ved hjelp av USD på enten GDAX eller Gemini. Derfra overfører du Bitcoin og / eller Ethereum til Binance og handler.

Du kan også se en komplett liste over børser der VET er tilgjengelig på CoinMarketCap.

Hvor skal du oppbevare VET

Nå som VET-tokens har erstattet ERC20 VEN-tokens, VeChainThor lommebok er det anbefalte stedet å lagre pengene dine på. Lommeboken er tilgjengelig på iOS, Android og i forbindelse med Ledger-lommebøker.

Annet enn av åpenbare sikkerhetsmessige grunner, bør du også flytte VET fra en sentral til den offisielle lommeboken, slik at du kan motta VTHO-belønningene. Mange børser fordeler ikke disse belønningene. Binance er imidlertid et unntak.

Konklusjon

VeChain er en av de mest etablerte blockchain-selskapene i bransjen. Ikke bare har de kunder som bruker et funksjonelt produkt, men de har også et team med lang erfaring i bransjen de målretter mot.

Å ha partnerskap med giganter som PwC og den kinesiske regjeringen, burde de ikke ha noe problem med å utvide klientellet. Noen mennesker kan stille spørsmål ved deres skifte til bedriftens DApp-plass, men det ser ut til å være gunstig for kunder som leter etter en mer robust blockchain-løsning for deres spesifikke forretningsbehov..

Hvis VeChain fortsetter i sitt nåværende tempo, ville det ikke være en overraskelse å se VET som en av de beste utøverne de neste fem til ti årene.

Editor’s Note: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 11.5.2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere VeChain-ressurser

Nettsted

Facebook

Twitter

Telegram

Reddit

Medium

Github

>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me