Theta er en desentralisert videoleveringsnettverk med sin egen blockchain, designet for tilskyndelse til deling av båndbredde.

For tiden lider videeleveringsnettverk av dårlig rekkevidde til mindre utviklede land, et kostnadseffektivt oppsett og en sentralisert makeup. Dette egner seg til misbruk og utklipp til service. Dessuten, Theta ser den nåværende infrastrukturen som uforberedt på de akselererende kravene den vil møte på grunn av 4K, 8K, virtual reality og annen utvikling, for eksempel lysfeltteknologi.

Theta bygger et peer-to-peer (P2P) mesh-nettverk som tar sikte på å løse disse aktuelle problemene mens du bruker en blockchain for å tjene som et incitamentlag for å holde leveringsnettverket med kontinuerlig høy ytelse.

I denne guiden vil vi dekke følgende:

Hvordan fungerer Theta?

Theta består av to deler. Den første er videonettverket. Dette er dannet av noder som blir med i nettverket og bidrar med båndbredden. Dette nettverket er det som danner den faktiske desentraliserte videoleveransen. Den andre delen er Theta blockchain. Dette er for incentivformål, for å gi en grunn til at deltakerne blir med i leveringsnettverket.

Theta Network

Akkurat nå leverer innholdsleveringsnettverk (CDN) videoinnhold og streaming. Disse består vanligvis av veldig store sentraliserte datasentre spredt over hele kloden. Hovedproblemet med disse er at de ikke er geografisk nær nok til mange seere, noe som fører til streaming av lavere kvalitet. Thetas svar på dette er å opprette et P2P-nettverk av brukere som deler båndbredden. Resultatet skal være et globalt nettverk som enten erstatter eller supplerer eksisterende CDN-infrastruktur.

nettverksdiagram

En demonstrasjon av hvordan brukere deltar i Theta-nettverket

Brukere kan låne ut enhetene sine som cache-noder som videresender videostrømmer til alle seere i verden. En cache-node er en som lagrer videodataene. Som et resultat, fordi Theta-nettverket vil ha store mengder hurtigbufring og relépunkter enn det nåværende systemet, vil strømkvaliteten forbedres. Dette er fordi pakker med videodata ikke trenger å reise så langt. Caching-noder vil bli belønnet med Theta-tokens, og oppmuntres dermed til å tilby sine ekstra båndbreddressurser, og styrke Theta-nettverket.

Theta’s hvitt papir hevder at løsningen kan redusere leveringskostnadene med 80 prosent i forhold til eksisterende infrastruktur. Det ser ut til at dette skyldes besparelsene ved ikke å beholde de enorme datasentrene som for tiden driver CDN-er. Selv om dette er et stort krav, må vi vente og se om de kan oppfylle dette.

Forbedret motstandskraft

I tillegg til den forbedrede kvaliteten på streaming som dette burde tilby, håper Theta også at det vil forbedre infrastrukturenes motstandskraft. Akkurat nå er hele streamingindustrien avhengig av et lite antall datasentre. Dette utgjør en risiko der global streaming forverres enormt, hvis flere går ned eller blir tatt offline. Ved å distribuere caching og videresending til tusenvis og potensielt titusenvis av noder, bør Thetas nettverk være langt mer solid enn dagens system.

Variasjon i kvalitet

Hovedproblemet som Theta identifiserer er forskjellen i kvaliteten på forskjellige noder. I tillegg er det ingenting som hindrer at noder faller av. For å motvirke disse problemene bygger teamet en server og klient for å hjelpe noder med å identifisere de nærmeste nodene når det gjelder nettverkshopp. Noder vil da være i stand til å koble seg til sine nærmeste jevnaldrende, i motsetning til å koble tilfeldig til hvilken som helst node i verden. Theta håper at dette vil tillate noder å trekke strømmer mye mer konsekvent og så konkurrere med konsistensen til nåværende CDN.

server og klient

En demonstrasjon av hvordan tracker-serveren og klienten opprettholder konsistens i nodekvalitet.

Theta Blockchain

Formålet med Theta blockchain er å tjene som et konsensuslag for betalinger og belønninger i økosystemet. Det er viktig å vite at ingen videofiler lagres i blockchain overhodet. Dette ville være umulig på grunn av datakravene det ville stille.

Blockchain vil være helt åpen kildekode, og teamet håper at utviklere vil bygge og distribuere sine egne DAPPS på toppen av blockchain.

Takling av skalering

Siden det teoretisk vil være titusenvis av noder som vil bidra til nettverket, vil det som et resultat være et enormt antall mikrobetalinger for belønning. På toppen av dette må blockchain ta hensyn til et like stort antall betalinger i form av tips, kjøp og andre token brukstilfeller. Som et resultat prøver Theta å bygge et bevis på innsats (PoS) blockchain med ekstremt høy gjennomstrømning, mens den ikke omfatter desentralisering og dens sikkerhet. Dette er selvfølgelig ikke noe lite problem og er noe som har plaget mange blockchain-prosjekter.

Teamet har delt sin blockchain i to nivåer. En liten valideringsutvalg på opptil 20 validerende noder produserer blokkene. Under det, en utvidet basseng av verger å løpe opp i tusenvis er ansvarlig for å validere blockchain på angitte punkter og bidra til konsensus. Theta mener at dette vil gi den ekstremt høye gjennomstrømningen uten å gå på kompromiss med desentralisering.

På toppen av dette bruker Theta en samlet sladderordning for signatur. Dette betyr at vergenodene i stedet for å sende ut signaturene til alle andre noder sender dem ut til naboene. Denne prosessen fortsetter og sprer signaturene omtrent på samme måte som et virus ville spre seg i en pandemi. Dette er utformet for å maksimere effektiviteten der vergenoder kommuniserer med hverandre. Den siste delen er det off-chain micropayment-systemet som gir blockchain en ekstra kapasitet. Dette er tilsynelatende dobbeltbrukssikkert.

Formålet med Theta Token

Akkurat nå eksisterer Theta-token som et ERC20-token og har ingen verktøyfunksjon. Når Theta overgår til sin opprinnelige mainnet 15. mars 2019, blir disse tokens imidlertid byttet 1: 1 mot de nye Theta-tokens, og kjører på toppen av Thetas nye blockchain.

Når mainnet er i bruk, vil disse nye tokens primært brukes til å sikre Theta blockchain. I tillegg håper teamet at folk vil bruke tokenet som et middel til å betale og belønne innholdsskapere, handle virtuelle produkter og kjøpe premiuminnhold.

708 000 000 av en total forsyning på 1 000 000 000 tokens er for tiden i omløp. Dette tilsvarer 71 prosent, noe som betyr at tokenforsyningen ikke kan fortynnes for mye, positive nyheter for investorer.

Samtidig med lanseringen av mainnet vil Theta utstede Gamma-tokens til alle THETA-innehavere. Fem Gamma-tokens vil bli utstedt for hvert THETA-token som holdes. Disse tokens vil ha nytteverdien og vil bli brukt til å betale for videosegmenttransaksjoner og dekke smarte kontraktoperasjoner. Det ser ut til at Gamma-token i stedet for THETA-token vil bli brukt som et middel til å betale og belønne innholdsskapere, handle virtuelle produkter og kjøpe premiuminnhold. Det vil bli produsert fem milliarder Gamma-tokens.

Selvfølgelig, inntil 15. mars, trenger investorer bare å bekymre seg for det nåværende THETA ERC-20-tokenet.

Theta Team og veikart

Thetas team, rådgivere og listen over partnere er imponerende. Teamet består av 14 medlemmer, samt et mangfold av blockchain- og mediarådgivere. Steve Chen, medstifteren av Youtube, har vært rådgiver for Theta sammen med fremtredende medlemmer og tidligere medlemmer fra blant annet Twitch, Verizon og Plays.tv.

I løpet av testnettfasen har Theta samarbeidet med Sliver.tv, morselskapet, samt Samsung VR og MBN, et stort koreansk medieselskap.

I 2019 satser teamet først og fremst på å lansere blockchain og bytte de nåværende ERC20-tokens mot de nye Theta-tokens. Utover dette ser det ut til at fokuset ligger på å få flere innholdspartnere og generelt utvide Theta-nettverket.

Theta Token Trading History

Etter symbolutsalget i januar 2018 har Theta handlet aktivt siden 27. januar 2018. Den nådde sin heltid på $ 0,314425 den 27. januar. Det har vært i tilbakegang siden, sammen med resten av kryptovalutamarkedet. THETA utførte på samme måte som andre altcoins gjennom 2018.

Vi bør forvente at THETA begynner å bryte seg fra resten av markedet når mainnet blir satt i drift i mars, og brukere begynner å bli med i nettverket. På dette punktet vil token bevege seg fra et spekulativt kjøretøy til et med en brukstilfelle som en insentivmekanisme for nettverksdeltakelse.

Hvor kan jeg kjøpe Theta

I forhold til markedsverdien er Theta et veldig flytende symbol, noe som gjør det enkelt å kjøpe. Handelen akkurat nå for Theta er fokusert i Korea, med Korean Won som står for størstedelen av volumet på Coinbit, Bithumb og Upbit. Imidlertid er det også en rimelig mengde volum mellom Binance og Huobi for Bitcoin-, Tether- og Ethereum-par. Investorer kan være trygge på å kjøpe store mengder Theta uten å gli.

Hvordan du oppbevarer Theta

Foreløpig kan det nåværende ERC20-token lagres enkelt i hvilken som helst lommebok som støtter denne standarden. Vi anbefaler vanligvis MyEtherWallet i forbindelse med en hardware-lommebok som en Ledger eller Trezor. Dette gir deg et høyt sikkerhetsnivå sammen med et enkelt brukergrensesnitt.

Theta har sagt at de vil gi ut den nye lommeboken sin før lanseringen. Brukere kan lagre de nye tokens i denne lommeboken.

Konklusjon

Thetas svar på dagens skaleringsproblemer ved innholdslevering er absolutt fascinerende. Den unike tilnærmingen til P2P-nettverket, som blir stimulert og sikret av blockchain med høy gjennomstrømning, hvis det lykkes, kan absolutt være veldig forstyrrende.

Hvorvidt de kan opprettholde desentraliseringen av blockchain og holde nettnettet på en jevn kvalitet, er sannsynligvis de to største spørsmålene akkurat nå.

Selve theta-token gir mye mening som et verktøy-token. Enda viktigere, men skal fungere som et middel til å stimulere delingen av båndbredde. Dette vil igjen hjelpe utviklingen og veksten av nettverket.

Med mainnet som skal lanseres i løpet av de kommende månedene, bør 2019 være et spennende år for Theta, og vi vil helt sikkert følge dem nøye.

Ytterligere Theta Token-ressurser

Det er flere andre måter å holde seg oppdatert på fremdriften på Theta:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me