Introduksjon av verdens første selvutviklende blockchain, Tezos er en smart kontraktplattform som ligner på Ethereum. Mens etablerte virtuelle valutaer som Bitcoin har satt seg fast, ser Tezos fremtiden for kryptovaluta som en oppgraderbar vei til suksess.

Cryptocurrency-teknologien utvikler seg i et slikt tempo at det virker ganske vanskelig å følge med på den siste utviklingen. Hvorfor ikke oppgradere blockchain med den nyeste teknologien når den blir tilgjengelig? Etter hvert som nye innovasjoner utspiller seg, spår Tezos at blockchain deres vil forbli i forkant.

Hvordan virker det?

Det er et peer-to-peer, distribuert og tillatelsesløst nettverk som har som mål å gjøre noen bemerkelsesverdige forbedringer i forhold til sine veletablerte naboer. Spesielt selger teamet seg på hovedideene til selvendring og styring i kjeden. La oss ta en titt på noen viktige funksjoner:

On-Chain Governance

Et sentralt trekk er involvering av alle interessenter i retning og styring av plattformen. Interessenter kan stemme om endringer i Tezos-protokollen og til og med endringer i selve stemmeprosedyren. I det enkleste tilfellet vil interessenter godkjenne eller nedlegge veto mot endringer i koden eller protokollen.

Kodeutvikling

En typisk blockchain bruker følgende 3 protokoller for å fungere:

  • Nettverksprotokoll – oppdager blokkeringer og kringkastingstransaksjoner
  • Transaksjonsprotokoll – bestemmer hva som gjør en transaksjon gyldig
  • Konsensusprotokoll – bestemmer hvordan konsensus oppnås i en unik kjede

I Tezos tilfelle bruker de imidlertid en generisk nettverksskall som er kompatibel med de forskjellige transaksjons- og konsensusprotokollene en blockchain trenger. Med andre ord, den ble bygget med en modulær mote i tankene. Blockchain er startet med en frøprotokoll som deretter vil bli dirigert demokratisk når prosjektet modnes.

Kildekoden er implementert i OCaml – et raskt, fleksibelt og funksjonelt programmeringsspråk som skal passe til et så ambisiøst prosjekt og dets tekniske krav.

Flytende bevis for innsats

Ifølge et innlegg via deres offisielle Medium-kanal oppnås konsensus i en alternativ delegert proof-of-stake (dPOS) -metode. Liquid proof-of-stake er det foreslåtte navnet på denne tilnærmingen:

Tezos konsensus tilnærming

Tezos konsensus tilnærming

En typisk dPOS-kryptovaluta som EOS fokuserer på å skalere opp brukere på bekostning av sikkerhet og desentralisering. Det ser imidlertid ut til at Tezos ønsker å fylle et gap mellom både sikkerhet og desentralisering ved fortsatt å kunne dra nytte av fordelene som dPOS kan gi til bordet.

Baking

Ganske morsomt refererer Tezos til stakingprosessen som “baking”. I denne blockchain-modellen forplikter bakere innskudd og blir belønnet for å signere og publisere blokker. Enhver dårlig oppførsel fra bakere vil ende med et tapt depositum. Ifølge siste data, Det er allerede 450+ bakere som bidrar til sikkerheten til nettverket.

Siden en av de grunnleggende filosofiene dreier seg om et virtuelt demokrati, kan enhver tokeninnehaver delegere sin bakervarer og stemmerett til andre i nettverket.

Teamet

Prosjektet er visjonen til Arthur Breitman. Franskfødt Breitman har betydelig erfaring med å jobbe for store selskaper som Morgan Stanly og Goldman Sachs. Sammen med kona Kathleen administrerer de nå kryptovaluta-prosjektet fra et kontor i San Francisco:

Tezos mann og kone medstiftere

Tezos mann og kone medstiftere

Arthur Breitman er en datavitenskapsmann og matematiker som har erfaring med å jobbe i finanssektoren. Han fulgte nøye med på den historiske oppgangen og adopsjonen av Bitcoin fra begynnelsen og bemerket at det er “manglende evne til å utvikle seg” og i stedet føre til harde gafler. Hans løsningsforslag er Tezos-prosjektet som eksisterer i dag.

Kathleen Breitman har også erfaring i finanssektoren, og jobbet tidligere for anerkjente selskaper som Bridgewater Associates og R3. Sistnevnte ga henne innsikt i distribuert databaseteknologi.

I 2014 publiserte Arthur to artikler om sin selvendrende kryptovaluta-visjon. Disse papirene har siden utviklet seg til dagens Tezos hvite papirer. Året etter etablerte han et selskap i USA som het Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Ansatte

Til tross for utbredt omtale av prosjektet, er det lite informasjon kjent om resten av teamet. Det er ingen medarbeiderinformasjon via nettstedet, og graving gjennom LinkedIn ga små ledetråder. Et nylig Twitter-innlegg viser imidlertid det som ser ut til å være Tezos-mannskapet på et parisisk kontor foran det ikoniske Eiffeltårnet..

Takk fra Paris, eventyret begynner! pic.twitter.com/JETcJoQgox

– Tezos (@tezos) 30. juni 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Investorer

Bemerkelsesverdig risikokapitalist Tim Draper bidro med $ 1,5 millioner for å bidra til å betale driftsgebyrene i bytte mot en 10% eierandel i DLS. I tillegg, Polychain Capital har tildelt noe av det digitale valutafondet på 10 millioner dollar til prosjektet. Fondet som inkluderer partnere som Andreessen Horowitz og Union Square Ventures ble kunngjort i slutten av 2016. Polychain har allerede investert i andre prosjekter som Golem og MakerDAO i håp om å ri det neste kryptovalutatyremarkedet.

Kontrovers

Som kunnskapsrike CoinCentral-lesere uten tvil vil være klar over, har prosjektet hatt en god andel av utgavene fra starten. Følgende problemer resulterte i en rekke søksmål som påvirket Breitmans og mange investorer i Tezos ICO.

Åndsverk

Opprinnelig beholdt Distribuerte Ledger Systems immaterielle rettigheter over Tezos kildekode. I henhold til ICO-avtalen, ville Breitman’s opprette en offisiell stiftelse som skulle kjøpe ut DLS (inkludert de viktigste IP-rettighetene) for samfunnets skyld.

Som en del av avtalen forventet imidlertid Breitman og Tim Draper å ta opp betydelige 8,5% av alle midlene som ble samlet inn fra ICO og også 10% av alle Tezzies i omløp..

Et offisielt dokument som skisserer det påståtte gjennomsiktige forholdet mellom DLS og Tezos-stiftelsen ble trukket fra nettstedet etter at det først ble kunngjort via selskapets twitterplattform..

Av hensyn til full åpenhet, et notat om forholdet mellom DLS og Tezos-stiftelsen: https://t.co/7K76q0OEND

– Tezos (@tezos) 5. mai 2017

https://platform.twitter.com/widgets.js

Intern maktkamp

Det neste problemet oppstod etter at Breitman’s hadde etablert stiftelsen. Fordi sveitsisk lov krever at uavhengige partier skal være i styret, ba Breitman’s en tidligere bekjent av dem, Johann Gevers, om å sitte som president for det nyopprettede Tezos-stiftelsen.

Ting eskalerte raskt da Johann effektivt tok kontroll over Tezos, og truet fondets flyt og utvikling på måter Breitman ikke ønsket.

KYC / AML

Og hvis ikke alle disse problemene var nok, var et ekstra drama på vei. I en nylig kunngjøring i midten av juni kunngjorde stiftelsen uventet Kjenn din kunde / hvitvasking av penger:

I løpet av Tezos-stiftelsens donasjonsperiode i juli 2017 var det ikke noe økosystem eller blockchain-konsensus om dette emnet. Ettersom blockchain-økosystemet og industrien har modnet de siste ti månedene, har det blitt en best praksis å verifisere at bidragsytere oppfyller grunnleggende KYC / AML-kriterier.

Dette fanget mange investorer på vakt siden ICO allerede var ett år gammel. Og som du kan forestille deg, reagerte ikke samfunnet spesielt godt på denne utviklingen.

ICO & Handelshistorie

Ved fullføringen av ICO hadde Tezos-stiftelsen samlet 66 000 Bitcoin og 361 000 eter. I løpet av bare 13 dager, en hel del 232 millioner dollar i finansiering ble sendt til prosjektet ved hjelp av investorer. Et rekordinnstillingsbeløp for enhver ICO på den tiden. Dette er en kjempesuksess sammenlignet med bare 2 år tidligere. Herr Breitman klarte ikke å overtale flere store banker til å investere omtrent $ 5 til $ 10 millioner i prosjektet sitt.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = XTZ&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

XTZ ble lansert 24. juni 2017 til en pris på ca. $ 3 per mynt. Den nådde en topp på $ 10,50 på høyden av kjøpsvansen i det samlede kryptovalutamarkedet rundt midten av desember 2017. Prisen har imidlertid falt ganske kraftig siden da (sammen med resten av markedet) og handler for tiden (17. august 2018) på rundt $ 2,65. Daglige volumer er ganske solide og handler over 2 millioner dollar paret med Bitcoin (BTC), Ether (ETH) og Tether (USDT).

Myntforsyning & Bærekraft

I følge CoinMarketCap, det er en total forsyning på omtrent 763 millioner “Tezzies” i valutapoolen. Live blockchain (mainnet) har ennå ikke blitt lansert. Imidlertid driver Tezos-samfunnet for øyeblikket et betanettverk som til slutt vil bli prinsippet. Datoen for denne overgangen er ukjent.

Hvor kan du kjøpe og lagre XTZ?

Tezzies har ennå ikke blitt notert på noen større børs. Dette vil mest sannsynlig forhindre at prosjektet får bredere adopsjon til noen ekstra alternativer er lagt til. I mellomtiden, hvis du ikke var en investor i ICO, kan du kjøpe og selge XTZ på:

  • Gate.io
  • HitBTC

og noen mindre sentraler. Det er foreløpig ingen offisiell lommebok, ifølge noen innlegg på sosiale medier kan Tezzies lagres på en lommebok via kommandolinjen. En slik løsning vil naturligvis bare passe programmerere.

TezBox gir en brukervennlig nettlommebok som er tilgjengelig fra nettleseren din. Dette er en lokalsamfunnsdrevet lommebok, men vi må understreke at nettlommebøker er en alvorlig sikkerhetstrussel. Å lagre og hente myntene dine på denne måten er helt på brukerens risiko.

Obsidian-systemer nylig kunngjort en lommebokapplikasjon for Ledger Nano S som kommer som en velkommen utvikling for sikker lagring fremover.

I Avslutning

Grunnleggerne Arthur og Kathleen Breitman var nylig i NY for Tezos lanseringsfest. Naomi Brockwell tok igjen dem for å diskutere Tezos betanett og noen av problemene rundt Tezos-stiftelsen:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DR_kt3RfnT0]

Det ser ut til at det ikke er noen gråsoner i Tezos verden. Elsk dem eller hat dem, de får sikkert mye oppmerksomhet. Deres ambisjoner løper høyt på baksiden av selvutviklende blockchain og samfunnsledede krav om styring. Som med mange kryptovaluta-prosjekter som blir utgitt i dag, er det ikke nødvendigvis et tegn på suksess å ha en enorm krigskiste. Men det betyr ikke at prosjektet er dømt til å mislykkes heller.

Med ICO avsluttet og et års erfaring i beltet, trenger Tezos-teamet nå å levere på disse ambisiøse løftene. All kontroversen kan bare vise seg å være en fordel hvis de kan gjøre oppmerksomheten om til noe nyttig. Vi må bare vente og se for å finne ut av det.

For mer informasjon og ytterligere oppdateringer etter hvert som prosjektet skrider frem, kan du holde kontakten med Tezos på følgende kanaler:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me