Hva er Stox?

Stox er et marked for forutsigelse av blockchain som bygger på Ethereum-plattformen. Det gir deltakerne muligheten til å forutsi resultatene av hendelser i nesten alle tenkelige kategorier. Ved å utnytte kraften fra “mengden av visdom” kombinert med individuell intuisjon, kan deltakerne komme med spådommer om hendelser i sanntid. De kan også bygge nye markeder, handle med sine kolleger og tjene penger på plattformen.

Stox Blockchain Prediction Markets Platform: Et skjermbilde fra hovedbanneret på nettstedet

Et skjermbilde fra nettstedet Stox.

Stox ble opprettet og designet av online industri-veteraner fra Invest.com som har vært i drift siden 2014. Plattformen retter seg mot vanlige publikum ved å tilby et sted hvor de kan finne tilflukt fra tradisjonelle finansielle instrumenter. Samtidig kan de utnytte sin kunnskap på flere felt for potensielt å tjene penger på sine spådommer.

Plattformen vil tjene flere kategorier som spenner fra sport, økonomi, politikk og valgresultater til arrangementer som kjendisekteskap eller været. Denne godt avrundede bestemmelsen vil imøtekomme de varierte interessene til brukerne og dermed øke det samlede engasjementet. Stoxs plattform oppfordrer tankeledere og leverandører til å bli med i nettverket og drive trafikk til nettverket.

I denne Stox-guiden ser vi på:

 • Hvordan fungerer Stox?
 • Stox-token
 • Stox-appen
 • Stox team og fremgang
 • Handel
 • Hvor kan jeg kjøpe STX
 • Hvor skal du oppbevare STX?
 • Konklusjon
 • Ytterligere Stox-ressurser

Hvordan fungerer Stox?

Stox-plattformen består av tre separate deltakere.

 1. Tilbyderne.
 2. Operatørene.
 3. Brukerne.

Leverandører

Leverandører er eksisterende selskaper som oppfordres til å bli med i Stox-nettverket med insentiv til å kapitalisere på deres eksisterende kundebase. Disse leverandørene vil utvikle Stox-appen basert på åpen kildekodeimplementering gitt av Stox. De har valget mellom å tilpasse appen for å skape en brukeropplevelse som er i samsvar med deres beste praksis.

Bortsett fra det, gir de også brukere tilgang til nettverket gjennom den originale Stox-appen. De kan gi ut en merkeversjon av appen i henhold til referanseimplementering gitt av Stox. Ved å markedsføre appen for brukere får leverandørene bringe trafikk til Stox-nettverket. Til gjengjeld får leverandørene økonomisk gevinst.

Operatørene

Operatører lager hendelser og løser etter hvert virkelighetsresultatet. Etter å ha opprettet et arrangement, bestemmer operatørene deltakeravgiften for arrangementet. Enhver person, organisasjon eller enhet i Stox-nettverket kan bli operatør. Operatører fungerer også som sentraliserte anerkjente orakler og sørger for sikkerheter og markedsreserver som trengs for å gjennomføre et arrangement.

Brukerne

Det er to måter som brukere kan delta i nettverket. De kan enten lage arrangementer eller så kan de delta i dem. Det er forskjellige leverandører på plattformen som forventes å fokusere på forskjellige nisjer av hendelser. Brukere deltar i spådomshendelser de føler sterk tilhørighet til. Når en bruker deltar i en hendelse, kjøper de andeler av utbetalingen.

Hvis hendelsen løser det forventede utfallet, kan brukeren samle sin andel av utbetalingen i henhold til antall aksjer de har. Hvis hendelsen løser et annet utfall, er andelene av det tapende utfallet verdt null, og ethvert token som er plassert på dem, går tapt. Kursen på utgående aksjer svinger etter hvert som hendelsen skrider frem og det blir gjort flere investeringer. Prisen kommer fra en variant av LMSR market maker-algoritmen som er kodet inn i den smarte kontrakten for arrangementsdeltakelse.

Stox Token

STX-token er en integrert del av Stox-plattformen og en driver for økonomien. Nesten alle aktivitetene som foregår på plattformen er STX-drevet. De inkluderer:

 • For at en bruker skal kunne delta i et hvilket som helst prediksjonsmarked som kjører på Stox-nettverket, må de kjøpe STX. Fortjeneste fra vellykkede spådommer samles i STX.
 • Gebyrer for å delta i spådommer og investere i utfall av begivenhet blir samlet inn i STX. Disse avgiftene er det som representerer inntektene som skapere og markedsskapere mottar.
 • Som syndikasjonsgebyr for å markedsføre arrangementer mellom apper fra forskjellige leverandører i Stox-økosystemet.
 • Operatører er pålagt å ha en viss mengde STX som sikkerhet for å publisere visse hendelser for brukere. Leverandører er også pålagt å kjøpe STX for å delta i Stox-markedet.
 • Operatørene er også nødvendige for å ha en reserve av STX for å fungere som motpart for investeringer gjort av brukere på spesifikke resultater under arrangementet.

STX-token vil bli implementert som et smart token som vil bruke Bancor-protokollen for å opprettholde likviditet. Egenskapene til dette token inkluderer:

 • Alle vil være i stand til å kjøpe eller selge STX når som helst uten risikoen for ikke å ha en motpart og til en forutbestemt pris.
 • Den totale mengden STX i omløp kan variere dynamisk ettersom markedsføreren oppretter eller fjerner STX.
 • Verdien av STX-token blir sikkerhetskopiert av BNT-reserven. Dette vil forsikre innehavere av STX om at den har egenverdi.
 • BNT er et Ethereum-basert smart token som gjør konverteringsprosessen til og fra ETH til en enkel oppgave.

Stox-appen

Stox vil også opprette en klient for plattformen i form av en fullt operativ Stox-app. Stox-appen vil gi en fullt funksjonell plattform for P2P-prediksjon. Brukere vil kunne bruke appen til å plassere STX på resultatene av hendelsen. Appen vil også gi brukere tilgang til Stox smarte kontrakter, innhold, lister og metadata fra desentralisert skylagring..

Appen er helt likegyldig, den stoler ikke på noen sentraliserte feilpunkter. Selskapet har til hensikt å plassere en forhåndsbygd versjon av appen for nedlasting på flere offentlige steder på internett. For eksempel på BitTorrent. De vil plassere en PGP-signatur av appen på deres offisielle nettside for brukere å verifisere at det binære ikke blir manipulert.

Når en bruker laster ned appen, kan de kjøre applikasjonen lokalt på datamaskinene sine. Fremtidige versjoner av appen vil ha en mobilversjon som vil kjøre naturlig på iOS- og Android-enheter. Det vil bli lagt til rette for en nettbasert versjon som kjører i en nettleser uten å kreve lokal installasjon. En gang i markedet kjører appen på følgende plattformer:

 • Android.
 • Linux.
 • Mac.
 • Windows.

Stox Team og Progress

Stox-teamet består av 25 spesialister. 21 av medlemmene representerer kjernelaget mens de resterende fire er forsterkninger. Bemerkelsesverdige navn på teamet inkluderer Yossi Peretz som er Stoxs administrerende direktør, Amit Maor CTO, og Niv Abramovich som er CMO. Andre medlemmer av teamet inkluderer en blanding av ledere, programvaredesignere, blockchain-utviklere og arkitekter og advokater.

Foto av Stox-sjef Yossi Peretz

Foto av Niv Abramovich Stox CMO

Som nevnt tidligere har teamet et forsterkningsteam på rundt fire medlemmer. På dette teamet er det en rekke blockchain-arkitekter fra CoinTree. De har et betydelig team av styremedlemmer og rådgivere. De inkluderer Ophir Gertner medstifter av Invest.com og Stox, Uriel Peled administrerende direktør i CoinTree, Eyal Herzog Bancor medstifter, blant andre.

De viktigste konkurrentene er Augur og Gnosis, da de begge banet vei for blockchain-baserte løsninger innen dette feltet. I motsetning til Augur og Gnosis tilbyr Stox imidlertid en enkelt tokenøkonomi. Den bruker også Bancor-protokollen for å oppnå ubegrenset likviditet og målretter vekst via leverandører. Teamet har tidligere erfaring i regulerte markeder, i motsetning til Augur og Gnosis som er nye markedsdeltakere.

Stoxs utviklingskart inkluderer trinnene beskrevet nedenfor. De inkluderer:

 • Stox-plattformutviklingen.
 • Stox App utvikling.
 • Start med Invest.com kundenettverk.
 • Utvikling av et økosystemmedlem SDK.
 • Voksende Stox økosystem.

For å oppfylle deres visjon har Stox inngått samarbeid med nøkkelaktører i bransjen. Disse partnerne inkluderer blant annet Sirin Labs, Bancor, ICO Alert, Jaxx, AmaZix, Hyperchain Capital.

Handel

Stox gjennomførte sin ICO 2. august 2017 med sikte på å samle inn 30 millioner dollar på omtrent to uker. Imidlertid varte ICO i omtrent to dager da de nådde målet på $ 30 millioner. De overgikk til og med målet med $ 3 millioner for å skaffe utrolige $ 33 millioner. Rett før ICO promoterte Floyd Mayweather ICO på Instagram før den ble satt i live.

Under ICO gikk STX-token til en jevn pris på rundt US $ 1,21. STX-token-prisen fortsatte å stige godt over $ 1-merket og nådde en høyde på $ 2,74 den 25. august. Prisen falt imidlertid under $ 1-merket 8. september 2017. Det var betydelige prisstigninger for resten av 2017, men var for lite til å registrere.

Fra januar 2017 steg prisen på STX over $ 1-merket, men slet med å opprettholde. I løpet av slutten av måneden tok token en prisnedgang igjen under $ 1-terskelen. Siden da har STX-prisen ikke gjennomgått noen radikal endring. Prisen har svingt innen $ 0,2 til $ 0,8 uten store prisendringer. Den totale tilførselen av STX-token er 58.030.638.

Hvor kan jeg kjøpe STX

Informasjon på Stox-nettstedet avslører at du kan kjøpe og bytte STX-tokens på flere utvekslingsplattformer. De inkluderer HitBTC, Quoine, EtherDelta, Liqui, Bancor, Coinexchange.io, Gate.io, Cex.com og Novaexchange.

Hvor skal STX oppbevares?

Det er mange detaljerte instruksjoner om hvordan du åpner en Ethereum-lommebok. Vi foreslår at du starter på MyEtherWallet. Det er enkelt, enkelt å bruke, og å registrere seg på det er en enkel prosess. Enhver annen Ethereum-basert lommebok er fortsatt nyttig siden STX er et ERC-20-token.

Når du har anskaffet en Ethereum-lommebok, vil du koble den til Stox-lommeboken eller kontoen din, der du kan ta ut eventuelle STX-inntekter til deg. Du gjør dette ved å legge inn dine personlige lommebokdetaljer i Stox-plattformen for å generere en smart kontraktlommebok i systemet. Når begge lommebøkene er synkronisert, kan du distribuere STX-midler til din personlige Ethereum-lommebok.

Du kan ta ut pengene dine fra Stox-lommeboken / kontoen din hvis du ikke deltar i en aktiv spådomshendelse.

Konklusjon

Utviklingen av blockchain-prediksjonsmarkeder er fortsatt i begynnelsen. Ikke desto mindre er Stox tilfeldigvis en av få innovasjoner på plass sammen med Augur og Gnosis.

Stox har erkjent at det er et gap i markedet mellom prediksjonsmarkeder og brukere. Det bygger bro over dette gapet ved å kombinere prediksjonsmarkeder med kraften i blockchain-teknologi for å skape et unikt skreddersydd produkt for markedet. Denne plattformen muliggjør oppretting av arrangementer i form av aksjer der deltakerne kan handle på resultatet av arrangementet. Brukere på plattformen kan kjøpe og selge utbytteaksjer basert på hva de når som helst finner sannsynligheten for.

Blockchain-baserte prediksjonsmarkeder er forstyrrende økonomiske verktøy som ennå ikke trenger inn i markeder på grunn av overdreven regulering. De opererer på samme måte som finansmarkedene ved å tildele en handelspris til en tro på fremtiden. Store institusjoner og selskaper som Google, bruker dem til å gjennomføre interne produktutviklingsresultater. Gjennom desentralisering og økt popularitet kan prediksjonsmarkeder bli populære instrumenter hos handelsmenn.

Ytterligere Stox-ressurser

Facebook

Twitter

Reddit

YouTube

Telegram

LinkedIn

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me