Hva er Siacoin?

Siacoin, eller Sia for kort, gir et desentralisert lagringsalternativ for sky som konkurrerer med sentraliserte eldre konkurrenter som DropBox, Amazon, Apple og Microsoft. Ved hjelp av Sia kan hvem som helst være vert for eller få tilgang til kryptert lagring gjennom plattformen, og alle kontrakter, lagringsbevis og transaksjoner er verifiserbare ved hjelp av blockchain-hovedboken.

Husk den gamle Apple-markedsføringskampanjen da iPhone var i sin spede begynnelse og appbutikk-mani var i full gang? “Det er en app for det.” Vel, blockchain har tatt verden for en tur med sin egen økning i popularitet, og ettersom brukssaker og adopsjon florerer, kan et lignende mantra ringe til: det er en krypto for det.

Faktisk ser det ut til at utviklingsteam skyver krypto inn i enhver eksisterende bransje som kan ha en brukssak for blockchain. Vi har dekket noen av disse tidligere, de prosjektene med faktiske, fungerende tjenester. Og vi vil dekke en av dem nærmere i denne veiledningen. I denne Siacoin-guiden ser vi på:

Hvordan fungerer Siacoin?

På et grunnleggende nivå tar Sia skylagring ut av hendene til monolitiske leverandører og legger den tilbake i hendene på enkeltpersoner. Å gjøre dette gir et peer-to-peer-lagringsøkosystem som lar alle leie ut eller dra nytte av ledig harddiskplass.

sia-transaksjoner

Sia-transaksjoner

Alle tjenester i nettverket mottar Siacoin (SC) -betalinger. Og alle transaksjoner i Sia-økosystemet er sikret gjennom arkiveringskontrakter og lagringsbevis.

Lagringsøkosystem

Sias plattform består av både leverandører (verter) og klienter (brukere). Gjennom plattformen bestiller brukerne lagringsplass fra verter, og vertene kompenseres for sine tjenester i Siacoin.

Økosystemet gir fleksible lagringsalternativer og er i stor grad fritt markedsdrevet. Leverandører kan sette sine egne priser, annonsere pålitelighetsnivået og sette standarder for straffer hvis problemer skulle oppstå i lagring (som tapte filer). I tillegg kan de velge å nekte klientlagring hvis de ikke er komfortable med naturen til kundens data (f.eks. Sensitive, ulovlige eller etisk tvilsomme materialer).

sia sky

Sia er et fritt markedsøkosystem.

Klienter har også en rekke beskyttelser på plass for å ivareta sine egne interesser. De har muligheten til å dele kopier av dataene sine mellom flere leverandører for å sikre filsikkerhet og gjenfinning. For eksempel, hvis en leverandør mister en klients fil eller bare nekter å frigjøre den, kan klienten fremdeles hente filene fra en annen leverandørs lagring. Begge parter kan også bli enige om kontraktsmessige sanksjoner som en leverandør vil pådra seg hvis de ikke gir bevis for lagring.

Kunder har også muligheten til å belønne tilbydere med oppetidstiltak på toppen av lagringsgebyrene. Med disse betalingene oppmuntrer klienter leverandører til å være mer oppmerksomme på deres behov, noe som betyr å tilby raskere dokumentopplastinger, forbedret vedlikehold for å behandle forespørsler osv..

Filkontrakter

Når en klient og en leverandør ønsker å drive virksomhet, blir de enige om å utarbeide en arkivkontrakt. Mens harddisken til en leverandør lagrer all data, lagrer Sias blockchain kontraktene for disse ordningene.

Disse filkontraktene definerer vilkårene i en lagringsavtale og sikrer at begge parter driver sin virksomhet tilsvarende. Siden kontrakten er lagret på blockchain, er den opprinnelige ordningen verifiserbar og uforanderlig når den er sendt til nettverket..

Som vi gikk over ovenfor, er kontraktsvilkår fleksible basert på omstendigheter. Hvis en klient er villig til å ofre pålitelighet for rimelig pris, er det innenfor deres rett. Hvis en leverandør vil ta mer betalt for lagring av store datamengder, og klienten godtar vilkårene i kontrakten, må det være det. Brukere på plattformen må styre sine egne leverandørvalg basert på verts omdømme og lagringskrav. På samme måte må en leverandør bedømme om de kan imøtekomme en klient eller ikke basert på kundens behov og krav.

sia sikker

Sia’s blockchain holder oversikt over alle nettverkets filkontrakter.

Likevel legger filkontrakter et sårt tiltrengt sikkerhetslag til nettverket. De definerer varigheten på en avtale, hvor ofte en leverandør må levere bevis på lagring og en avtalt utbetaling.

Når du oppretter en kontrakt som klient, laster du opp en saldo på Siacoin i kontrakten for fremtidige betalinger. Når du laster opp et dokument for lagring, overføres derfor noe av pengene fra denne saldoen til verten. Hvis du ikke bruker hele saldoen og vilkårene for en kontrakt slutter, kommer de gjenværende myntene tilbake til lommeboken din.

Bevis for lagring

Sia implementerer lagringsbevis for å beskytte kunder mot falske eller ondsinnede leverandører. For å motta betaling, må en leverandør fremlegge et visst antall bevis for nettverket innen tidsrammer spesifisert av vilkårene i filkontrakten.

Hvis en leverandør ikke leverer bevis på lagring innen dette tidsvinduet, sendes riktig betaling til en savnet bevisadresse inntil bevis er levert. Og leverandøren kan motta en straff for uaktsomhet. Hvis en leverandør savner for mange bevis på lagringsmandater, kan kontrakten avsluttes helt.

Når en leverandør imidlertid fremlegger bevis på lagring, tildeler kontrakten betaling til en gyldig bevisadresse. En rekke bruksbetingelser må være oppfylt før en leverandør kan få tilgang til disse myntene, inkludert nettverkssignaturer og tidslås.

Hvorfor Sia?

Sias plattform tilbyr en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle skylagringstjenester.

  • Personvern: All data som behandles på Sias nettverk er kryptert. Med mindre en leverandør har dataens private nøkkel, kan de ikke få tilgang til filene dine, noe som betyr at du alltid har fullstendig eierskap / kontroll over alt materiale du forplikter deg til lagring. I henhold til tradisjonelle modeller har selskapene som er vert for skylagring full tilgang til alle data du gir fra deg til deres servere.
  • Rimelig: Siacoin tilbyr fleksible, markedsdrevne prisalternativer for brukerne. Det er ingen mulighet for alle å velge mellom. For eksempel kan 1 TB datalagring ved bruk av Sia koste så lite som $ 2 i måneden, sammenlignet med Amazons tjenester som koster $ 23 i måneden.
  • Sikkerhet: Igjen, all data på Sia er kryptert og behandlet gjennom et desentralisert nettverk, og holder materialet ditt beskyttet mot sårbarhetene til et sentralisert system. Videre tilbyr Sia overflødig lagring. Ved å dele dokumenter mellom flere leverandører, beskytter Sia klientdata fra et enkelt feilpunkt.

sia kostnad

Kostnadssammenligning mellom Sia og andre populære leverandører

Siacoin Team og konkurrenter

Sia er et prosjekt under Nebulous, Inc. som startet i 2015. I motsetning til de fleste andre altcoins hadde Sia ikke en pre-mine og hadde ikke en ICO. I stedet har selskapet samlet inn midler fra First Star Ventures, Fenbushi Capital og andre.

Det Boston-baserte teamet ledes av medstifterne David Vorick og Luke Champine. Paret er ungt og har uteksaminert seg fra Rensselaer Polytechnic Institute for bare fem år siden.

Konkurranse

Det mangler ikke på desentraliserte lagringssystemer i blockchain-industrien. En konkurrent, Filecoin, hadde en av de største ICO-ene, og samlet inn $ 257 millioner. De har ikke gitt ut et produkt ennå.

Siacoin konkurrerer også med Storj og MaidSafe. Sia og Storj nærmer seg desentralisert lagring ved hjelp av lignende strategier. Imidlertid opererer Sia på sin egen blockchain mens Storj er en ERC20 på Ethereum. For øyeblikket har SC den høyeste markedsverdien av noen av konkurrentene.

Handelshistorie

For det meste har Siacoin-prisen fulgt det samlede markedet. Det har hatt tre viktige hopp i historien.

Den første skjedde i midten av 2016 da prisen steg 1150% på mindre enn to måneder. Nyheter om den kommende v1.0-utgivelsen i juni 2016 forårsaket sannsynligvis denne veksten. Etter det falt SC for resten av 2016 og starten av 2017.

Det neste settet med meningsfull prishandling var i mai / juni 2017. Denne bevegelsen fulgte direkte etter en bedriftsoppdatering fylt med positive nyheter, inkludert publisering av en veikart. I midten av juni nådde SC-prisen sin heltids BTC-høyde på 0,00000843 BTC.

Det siste SC-prishoppet falt sammen med bull-runen i 2017 der den traff en all-time USD-pris på $ 0,10. Som de fleste kryptoaktiva ble Siacoin hardt rammet i 2018-korreksjonen. Det ser ut til å ha funnet støtte på rundt $ 0,002 (0,00000062 BTC)..

Med et produkt som allerede er i markedet, vil økt adopsjon ha den mest direkte effekten på prisen. Noen få store kunngjøringer om partnerskap kan også hjelpe. Hvis tidligere resultater er en indikator på fremtidige resultater, kan det imidlertid ta en markedsomslag for å få denne mynten i bevegelse.

Hvor kan jeg kjøpe og oppbevare SC

Du kan kjøpe Siacoin i enten BTC- eller ETH-handelspar fra Binance og Bittrex. Førstnevnte huser mesteparten av SC-handel med rundt 25 prosent av det daglige volumet.

Du har også gruvedrift som en annen metode for å skaffe litt SC. De to primære alternativene for SC-gruvedrift er Luxor og SiaMining.

Det er to typer lommebøker tilgjengelig fra Sia-teamet. Den første, Sia Daemon, er en CLI-lommebok tilgjengelig på Mac, Windows og Linux. Hvis du ikke er teknisk kunnskapsrik, bør du unngå denne lommeboken. Den andre lommeboken er Sia UI. Denne grafiske brukergrensesnitt (GUI) lommeboken er enklere å bruke enn Sia Daemon.

Veikart for Siacoin

Veikartet over Siacoin er offentlig tilgjengelig, slik at du kan holde deg oppdatert på hva de jobber med for øyeblikket. Akkurat nå på kort sikt ønsker teamet å fullstendig revidere brukergrensesnittet, samt legge til støtte for videostreaming.

På mellomlang til lang sikt planlegger de å:

  • Legg til enkel fildeling (i og utenfor Sia-nettverket)
  • Støtter større filer (>10 TB) og små filer (~ 100kb)
  • Aktiver filgjenoppretting via lommebokfrø
  • Lag mobile lommebøker og lette klienter
  • Mye, mye mer

Siste tanker

Siacoin er et forfriskende prosjekt i et rom som er fullt av løfter, vapourware og uprøvde produkter. Sia-teamet har faktisk et produkt som du kan få tilgang til i dag, og selv om det fremdeles er rom for forbedring som veikartet antyder, er tjenesten fortsatt i gang.

Videre tilbyr Sia et mer fleksibelt lagringsalternativ for brukerne sammenlignet med andre skylagringsleverandører. Dens peer-to-peer-økosystem er direkte i tråd med den desentraliserte, frigjørende naturen til blockchain-teknologi. Prosjektets sluttspill “er å bli lagringslaget på det desentraliserte internett, sikre personvern og redundans gjennom desentralisering, og erstatte helt eksisterende leverandører av skylagring.”

Så når Sia – og blockchain – modnes, vil vi se om den kan kutte ut mellommannen og oppnå sitt langsiktige mål som den nye bransjestandarden for skylagring.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 2.14.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Siacoin-ressurser

Nettsted

Hvitt papir

Veikart

Blogg

Uenighet

Gitlab

Twitter

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me