Hva er SelfKey?

SelfKey er en selvutnevnt plattform for identitetsadministrasjon som lar enkeltpersoner og organisasjoner beholde full kontroll over sin identitet. Skaperne har introdusert et konsept kjent som Selvsuverent identitet (SSID).

SelfKey-stiftelsen styrer prosjektet og planlegger å styre det basert på prinsipper for selvsuveren identitet. Med andre ord er kjernetemaet for brukere av nettverket å begrense risikoen ved å lagre og administrere sensitive data selv.

Internett har gjort verden til et mindre sted. Med noen få ord og et klikk på en knapp kan du sende meldinger titusenvis av miles på bare noen få sekunder. Selv om det åpenbart betyr et lettere liv i mange henseender, introduserer det også et nytt sett med problemer for den moderne personen.

Identitetstyveri er et voksende problem verden over. Resultatene fra Federal Trade Commission og den private konsulentgruppen Javelin avslører at svindelofre i USA var det opp 8% bare i 2017. Nyere datalekkasjer fra Facebook og Google, av mange betraktet som kjære for teknologirevolusjonen, har heller ikke hjulpet.

Blockchain kan bare være løsningen her, og heldigvis har flere startups dukket opp og løper for å komme foran problemet. I denne artikkelen vil vi dekke et av disse populære prosjektene kjent som SelfKey:

Hvordan virker det?

SelfKey-prosessen

SelfKey-prosessen

Dokumenter deles med tredjeparter ved hjelp av kryptografi med offentlig / privat nøkkel, lik den som brukes i pionerprosjekter som Bitcoin. Dette sikrer at disse partene bare har tilgang til personlige data når brukere spesifikt gir dem tilgang.

I tillegg har SelfKey laget en kravprotokoll som bare tillater nødvendig informasjon (for eksempel alder, nasjonalitet eller kjønn) som kan deles med tredjeparter etter behov. Dette bør forhindre overløp av informasjon mellom parter som ofte fører til datalekkasjer og potensielle identitetstyveriproblemer.

Prosjektdetaljer

SelfKey-prosjektet utviklet seg fra flere oppstartsakseleratorer for å bli en organisasjon kjent som KYC-Chain. Selskapet gjør det mulig for organisasjoner og enkeltpersoner å bedre administrere sine KYC-prosesser. Det logiske neste trinnet for selskapet var å skaffe midler i ICO-markedet, og SelfKey ble født. KYC er fortsatt et populært tema for den nye kryptovalutaindustrien.

Teamet

Lagsiden er godt dokumentert og gir et pust av frisk luft sammenlignet med en rekke andre kryptovalutaoppstart der ute. De fleste profiler har LinkedIn-profiler vedlagt – et godt tegn.

En del av SelfKey-vekstteamet

En del av SelfKey-vekstteamet.

Edmund Lowell er grunnlegger av SelfKey og grunnla tidligere KYC-Chain som nevnt tidligere. Hans ferdigheter smelter sammen finans, teknologi og jus. I disse dager går imidlertid mesteparten av tiden hans på å rekruttere de rette medlemmene for å holde SelfKey-prosjektet på kurs.

Vi analyserer ikke alle profilene her, siden teamet er ganske omfattende. Vi vil imidlertid gi et øyeblikksbilde av kjernemedlemmene i hvert av de andre utviklings-, juridiske og rådgivende teamene:

En del av SelfKey design- og utviklingsteamet

Noen få sentrale medlemmer av designet & Utviklingsteam.

En del av SelfKey juridiske team

En del av SelfKey juridiske team.

En del av SelfKey-rådgivningsteamet

Noen av SelkKeys mer fremtredende rådgivende personer.

Partnerskap

SelfKey har allerede et økende antall partnere, inkludert bemerkelsesverdige omtaler fra etablerte prosjekter som Kyber Network og Polymath. Det er imidlertid verdt å understreke at deres partnerskap med Standard & Chartered Bank ut av Singapore fikk folk i bransjen til å stå opp og legge merke til. Sammen administrerer de KYC for token salg og Fintech startups over hele verden.

Veikart

Ingen offisiell veikart ser ut til å ha blitt gitt før ICO. Det er imidlertid en god del oppdatering og fremdriftssporing på nettstedet deres for en veikart fra begynnelsen av 2018. Annet enn oppdateringer fra Lowell, vil potensielle investorer ønske å holde øye med de gjenværende målene for 2018, som inkluderer Cryptocurrency Exchanges Marketplace, Key Token Staking-funksjonalitet, SelfKey-nettleserutvidelse og Incorporations Marketplace.

Veikartmål og oppdateringer

Veikartmål og oppdateringer

Handelshistorie & Sentiment

Selfkey-gjennomgang og fellesskapsstemning på nettet er fortsatt blandet. Noen Reddit-innlegg har antydet at prosjektet ikke kan være noe annet enn en pump-and-dump-ordning. På den annen side hyller det mange andre Reddit-tråder som en innovativ løsning som kan endre naturen til identitetsstyringslandskapet fullstendig.

Det er spesielt vanskelig å fastslå verdien av prosjekter som disse i de tidlige utviklingsstadiene. Legg til det bjørnemarkedet som har spilt seg hittil i 2018, og du lurer kanskje på den langsiktige levedyktigheten til SelfKey.

KEY-token ble notert på børser tidligere i år og har dessverre prestert ganske dårlig mot andre eiendeler. Etter SelfKey-nyheten om Binance-noteringen i juli, flyttet prisene seg kraftig høyere. Prisene har siden falt tilbake til enda lavere nivåer enn før noteringen.

Mange investorer vil ønske å se jevn styrke fra kjøpere før de legger til token i kryptoporteføljen.

Hvor å kjøpe og oppbevare

Nøkkeltegn

KEY-token driver SelfKey-økosystemet og ble brukt som den primære måten å finansiere prosjektet på. Tokenet lar deg bekrefte dokumenter, få tilgang til nettverket og kjøpe tilleggstjenester via SelfKey-markedet. Den er oppført på flere anerkjente børser, inkludert Binance, KuCoin og OKEx. Dette er et viktig poeng siden hovedtyngden av nye handelsmenn / investorer vil bli funnet på disse kjøpestedene.

Symbol: NØKKEL

Spesifikasjon: ERC20

Nettverk: Ethereum

Sirkulerende forsyning: 2.400.000.000 NØKKEL

Total forsyning: 6.000.000.000 NØKKEL

Som med de fleste nye tokens, vil du ikke kunne kjøpe det på fiat-til-krypto-børser ennå. Så du må først få tak i noen Bitcoin eller Ethereum og deretter overføre til børsene som er oppført ovenfor før du tar tak i noen.

Identity Wallet

SelfKey har laget sin egen lagringsløsning kjent som SelfKey identitetslommeboken som lar brukerne lagre, administrere og autorisere dokumenter. Lommeboken gir også tilleggsfunksjoner som kryptovalutaadministrasjon og en markedsplass for din typiske administrasjon – ting som bankkontoer, opprette en bedrift eller passkontroll.

SelfKey lommeboken i aksjon

SelfKey lommeboken i aksjon

Fordeler

Sikkerhet

Desentralisering av identitetsstyring er et stort skritt fremover for å forhindre identitetssvindel. Sentralisert journalføring kan være veldig sløsende og tidkrevende med tradisjonelle papirmetoder. Enda viktigere er imidlertid å fjerne muligheten for den såkalte “honeypot” fra ligningen.

Når et stort antall poster er lagret på ett sted, trekker dette naturligvis oppmerksomheten til tyver som ønsker å score store. I et desentralisert scenario vil hackere trenge å bryte inn på mange individuelle kontoer for å få samme lønningsdag. I de fleste tilfeller er dette bare ikke verdt bryet.

Engangs KYC

Know Your Customer er et ganske irriterende krav i kryptovalutaområdet. Handlere og investorer har ofte kontoer med flere børser. Å måtte verifisere hver enkelt kan være en utrolig tidkrevende prosess. Tenk tilbake til slutten av 2017 da børsene vendte kunder bort på grunn av høy etterspørsel og begrensede kunderessurser.

SelfKey vil effektivt fjerne dette ved å opprette en bekreftelsesprosess. Når en sertifiserer har validert et første KYC-krav, kan brukere validere beviset omtrent hvor som helst med noen få museklikk. Denne typen skalerbarhet vil være nødvendig for fremtiden. Markeder for kryptovaluta forventes å vokse, og flere bringer identiteten sin online enn noen gang før.

Risiko

Middelmannen flaskehals

Ifølge SelfKey er nettverket svært avhengig av tredjeparts sertifiserere for å verifisere identitetskrav. Dette fungerer nesten nøyaktig på samme måte som i dag, bortsett fra ved å gjøre prosessen mer effektiv på blockchain. Advokater, bankfolk, regnskapsførere og offentlige myndigheter, blant annet, som vanlig, er kvalifisert for å være sertifiserere.

Dette tar imidlertid ikke opp problemet med desentralisering, som er grunnleggende for å bygge noe prosjekt med blockchain-teknologi. Med andre ord er disse sertifisererne fortsatt mellommenn og den potensielle flaskehalsen i systemet. Dessverre har sertifiserere fortsatt overdreven kraft som kan brukes til å misbruke systemet. Dette kan illustreres med det siste arrestasjon av en senioradvokat for innvandring og tollhåndhevelse (ICE) i Seattle.

Sertifiserere er fortsatt flaskehalsen. Denne typen systemer vil bare fungere hvis de er åpne for revisjon fra publikum. Dette er en av de største utfordringene når vi prøver å slå sammen desentraliserte blockchain-løsninger med tradisjonelle sentraliserte prosesser.

Mangel på enkelhet

SelfKey-nettstedet og whitepaper er ikke enkle å følge. Hvis brukerne vil stole på mulighetene for en blockchain-fremtid, må vi gjøre det enkelt for dem å forstå og ta i bruk teknologien. Du kan alltid forklare gode tjenester på en enkel måte. Mange kryptovaluta-prosjekter lider imidlertid av veldig tekniske eksempler og innviklede forklaringer. SelfKey faller dessverre i denne kategorien.

Siste tanker

Ingen skal benekte at identitetsstyring er et område i den moderne tid som trenger alvorlig oppmerksomhet. Internettets anonymitet gjør det veldig enkelt for troll, hackere, tillitsfusk og svindlere å angripe langt unna. Dette reiser spørsmålet om hvordan jurisdiksjoner i verden vil fungere i fremtiden.

Sentrale myndigheter har kanskje ikke mange muligheter, da slike problemer krysser internasjonale grenser. Blockchain stopper imidlertid ikke ved grensen. Og SelfKey er i en førsteklasses posisjon for å utnytte denne fordelen. Det har imidlertid allerede seriøs konkurranse fra slike som Civic og The Key. Hvem kommer på toppen? Akkurat som resten av oss, må du holde deg fast for å finne ut av det.

Mer informasjon om prosjektet finner du på følgende kanaler:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me