Hva er forespørselsnettverket??

Request Network (Request for short) er et Ethereum-basert, desentralisert betalingssystem der alle kan be om betaling og motta penger på en sikker måte. Det fjerner behovet for pålitelige tredjeparter for å tilby en billigere og sikrere betalingsløsning som fungerer med alle globale valutaer.

Forespørsel integreres også med lovgivning over hele verden for å være i samsvar med handelslovene i hvert land. Når vi går utover bare betalinger, kapitaliserer Request Network seg av uforanderligheten til blockchain for å produsere nøyaktige revisjons- og regnskapstjenester..

I et nøtteskall prøver Request Network å konkurrere med PayPal som det største betalingssystemet. Men det er mye mer enn det. Forespørsel ønsker å være involvert i alle typer betalinger (fakturaer, IoT, B2B, offentlige myndigheter osv.) I løpet av betalingssyklusen – alt fra den første forespørselen til bokføring etterpå.

I denne Request Network guide vil vi diskutere:

Hvordan fungerer det forespurte nettverket?

Betalinger

Prosessen involvert i å be om og motta en betaling (Request Invoice) er relativt enkel:

  1. Bob sender en forespørselsfaktura til Alice gjennom blockchain.
  2. Alice oppdager forespørselen og betaler den med ett klikk.
  3. Bob får pengene sine.

enkel forespørsel betaling

Eksempel på enkel forespørsel om betaling

Dette er et enkelt eksempel på en peer-to-peer-betaling, men den kan utvides ytterligere. Forespørsel om betaling kan også brukes til online kjøp, forretningsfakturaer og til slutt IoT-betalinger mellom maskiner.

Request Network tilbyr noen viktige fordeler i forhold til dagens systemer. Fordi betalinger er push generert (i stedet for å trekke), er det ikke nødvendig å dele bankkontoinformasjonen din. Også viktig, bruk av blockchain-teknologi betyr at det ikke er behov for tredjepartsprosessorer som reduserer transaksjonskostnadene sterkt.

Revisjon & Åpenhet

Annet enn betalinger, takler også Request Network revisjon og budsjettgjennomsiktighet. Bedrifter har muligheten til å spore fakturaer for å revidere betalinger, samt registrere transaksjoner for regnskapsformål.

Regjeringer, ideelle organisasjoner og andre organisasjoner kan også bruke forespørsel for å gi gjennomsiktighet i budsjettet og utgiftene.

REQ-token

REQ er en ERC20-token du bruker på å bruke forespørselsnettverket. Det kan hende du må betale ekstra REQ-avgifter når du også lager mer avanserte fakturaer. Teamet opprinnelig oppgitt i deres hvitt papir at gebyrene vil ligge mellom 0,05% og 0,5% og reduseres når systemet vokser. Imidlertid endres denne gebyrstrukturen med v2-utgivelsen. Når den er utgitt, vil Request v2 belaste gebyrer basert på størrelsen på dataene til hver forespørsel, ikke selve beløpet. Avgiften starter ved $ 0,10 opptil 10 kB data og øker deretter 0,03 dollar per hver ekstra 10 kB. Teamet kan justere disse avgiftene i fremtiden.

En del av REQ-avgiftene er brent til en kurs som bestemmes av dagens tilbud og valutakursen med de andre valutaene på plattformen.

Selv om det ennå ikke er bekreftet, kan Request Network bruke en Proof-of-Stake-konsensusalgoritme. Dette vil bety at du som REQ-innehaver vil motta utbytte for å ha token. Utviklingsteamet er åpent for denne mekanismen og vil mest sannsynlig implementere den hvis de velger Ethereums plasma som nettverkets skaleringsløsning.

Andre formål med REQ-token inkluderer å fungere som mellomledd for valutaveksling og danne styring i fellesskapsstemming.

Be om nettverksøkosystem

Request Network er bygget som et lag på toppen av Ethereum-nettverket. For å imøtekomme fleksibiliteten som er nødvendig for de forskjellige brukssakene, bruker teamet en tredelt arkitektur for plattformen:

  1. Kjernelaget
  2. Extensions-laget
  3. Applikasjonslaget

be om nettverksøkosystem

Be om nettverkets tredelte arkitektur

Kjernelaget

Kjernen er grunnlaget for Request Network og foregår på Ethereum blockchain. På grunn av dette kan den automatisk oppdage ERC20-baserte fakturaer. Andre typer fakturaer kan også oppdages automatisk, men krever Oracle.

Dette laget administrerer de mest grunnleggende betalingstyper. Den inkluderer smarte kontrakter for enkle fakturaer og spor når de er fullført.

Extensions-laget

Extensions-laget bringer skatter, sperring, forskudd og andre mer avanserte betalingsbetingelser inn i bildet. Disse blir lagt til som utvidelser til standardfakturaer.

Noen eksempler på utvidelser inkluderer:

  • Å gi 1% av alle betalinger til en bestemt veldedighet
  • Utradisjonelle leiebetalinger (f.eks. Ukentlig i stedet for månedlig)
  • Daglige lønnsutbetalinger i stedet for normale 2-ukers lønnsslipp

Utvidelser fjerner behovet for engangsbetalinger og gir mer likviditet til bankkontoen din. Forespørselsnettverket sørger også for at du betaler passende skatt selv når du bruker en ikke-tradisjonell prosess.

I tillegg til forespørselsteamet, kan eksterne utviklere bygge på Extensions-laget. Hver utvidelse koster et REQ-tokenavgift der en del vil bli brent, og resten vil bli gitt til utvidelsesutvikleren.

Applikasjonslaget

Applikasjonslaget ligger utenfor blockchain. Tredjepartsapplikasjoner kan plugges inn i dette laget for å samhandle med fakturaer eller se tilknyttet informasjon. Dette laget inkluderer også et omdømmesystem for å redusere phishing-angrep og forankre de som ikke betaler aksepterte fakturaer i tide.

Request Network-teamet har dedikert en $ 30 millioner fond å stimulere apputviklere til å bygge på nettverket. For å utnytte dette fondet, må du søke med prosjektinformasjonen din og få godkjenning fra teamet.

Be om nettverksteam & Framgang

Team

Flertallet av ledelsesteamet Request tidligere opprettet Moneytis, en global pengeoverføringsplattform. Selv om Moneytis hadde en vekst på 20% per måned, valgte teamet å dreie og opprette Request Network. I arbeidet med Moneytis fant de ut at de fleste pengeoverføringene var fakturaer og ønsket å fokusere sin virksomhet på problemene med dem..

Christopher Lassuyt og Etienne Tatur grunnla Request og leder teamet som CFO og CTO. Både Lassuyt og Tatur har lang erfaring i disse stillingene som har lignende roller i tidligere selskaper i karrieren.

Teamet er tilsynelatende et av de mest gjennomsiktige i bransjen når det gjelder utviklingsoppdateringer. De legger ut ukentlige oppdateringer og forblir aktive på Reddit og andre sosiale kanaler. Prosjektet nådde en kritisk milepæl i mars 2018 med den offisielle lanseringen av deres mainnet. I tillegg ga teamet ut et Javascript-bibliotek for interesserte utviklere og utvidet myntstøtte til å inkludere Bitcoin og alle ERC20-tokens.

Neste på prosjekt veikart: ekstra valutastøtte, datakryptering og bærekraft, et dashbord for betalinger og en crowdfunding-app blant annet.

Be om nettverksappgrensesnitt

Be om nettverksappgrensesnitt

Partnerskap

Teamet kom inn på Y Combinator, en eksklusiv oppstartsakselerator, som Moneytis, men fortsetter å motta mentorskap og støtte fra programmet. Y Combinator har en aksepteringsgrad på 1-2%, så det å være med i programmet sier mye om troverdigheten til prosjektet og teamet.

Request har også inngått et samarbeid med Kyber Network for å hjelpe deg med betalinger i flere valutaer. I tillegg har plattformens smarte kontrakter blitt revidert av Quantstamp, og den bruker iExec for å imøtekomme smarte revisjonstjenester. Mest bemerkelsesverdig er imidlertid prosjektets partnerskap med regnskapsfirmaet PwC France for å tilby blockchain-løsninger for sine forretningskunder.

Be om nettverkspartnere

Be om nettverkspartnere

På et tidspunkt sa Request-teamet at de også ville jobbe med 0x, Aragon og Civic, men dette ser ikke ut til å være tilfelle.

Konkurrenter

Fordi Request Network retter seg mot hele betalingsområdet, har de ganske mange konkurrenter. Den mest lignende blockchain-konkurrenten er OmiseGo, selv om Request-teamet har det oppgitt at de mener at de to produktene er komplementære snarere enn rovdyr.

Selv om vi nærmer oss fakturaer med en annen strategi, kan Request ta kunder fra Populous, en fakturafinansieringsløsning. Og normal betalingsfunksjonalitet kan se konkurranse fra populære kryptokort som TenX og Monaco.

Det er flere blockchain-selskaper som er målrettet mot revisjon og regnskap, men ingen omfatter et generelt betalingssystem slik Request gjør.

Request Network vil også møte konkurranse fra behemoths i tradisjonell økonomi som PayPal. Request har som mål å tilby en billigere, tryggere og mer gjennomsiktig løsning som forhåpentligvis vil være nok for brukerne å bytte over.

Handel

REQ begynte å handle i oktober 2017 til en pris rundt $ 0,05 eller 0,000009 BTC. Frem til desember 2017 forble prisen relativt flat på det nivået. Den steg deretter jevnt og trutt til $ 0,30 (~ 0,0002 BTC) før den skyet i været på slutten av året.

Prisen nådde en heltidshøyde på ~ $ 1,15 (~ 0,0007 BTC) før den falt i januar sammen med resten av markedet.

Selv i bjørnemarkedet så REQ-prisen en passende økning i mars-april 2018 sammenfallende med lanseringen. Siden da har REQ imidlertid sakte falt til sin nåværende pris på i underkant av $ 0,05 (~ 0,000008 BTC). Det har vært til denne prisen i fire måneder.

Utviklingsteamet har konsekvent nådd milepælene på veikartet deres, så det kan lønne seg å være oppmerksom på eventuelle kunngjøringer. Nå som produktet er tilgjengelig, vil brukerne være den viktigste driveren for prisen. Lanseringen av crowdfunding-appen og andre tredjepartsapplikasjoner kan føre til adopsjonen som trengs for å bringe prisen tilbake til sin tidligere prakt.

Hvor kan jeg kjøpe REQ

Den anbefalte børsen for å kjøpe REQ er Binance. Binance tilbyr REQ som en handelspar med BTC og ETH. Hvis de for øyeblikket ikke er en del av porteføljen din, kan du hente noe for USD på en plattform som GDAX (nå Coinbase Pro).

Hvis du er mer interessert i desentraliserte børser, er REQ tilgjengelig på IDEX, selv om handelsvolumet er relativt lavt.

CoinMarketCap gir en komplett liste over børser som tilbyr REQ.

Hvor skal du oppbevare REQ

REQ er et ERC20-token, slik at du kan lagre det i hvilken som helst lommebok med ERC20-støtte. De mest populære online alternativene er MyEtherWallet eller MetaMask.

Ideelt sett bør du bruke en maskinvarelommebok som Ledger Nano S for å lagre mesteparten av pengene dine. Ledger Nano S har alle ERC20-tokens inkludert REQ.

Konklusjon

Request Network prøver å bringe blockchain-løsninger til alle aspekter av betalinger. Mer enn bare et produkt, er Request en plattform som utviklere kan bygge på for å lage sine egne apper og tjenester. Veikartet er mildt sagt dristig, og det kan være vanskelig for teamet å oppnå alt uten et enkelt, enestående fokus.

Når det er sagt, har teamet mange års betalingserfaring (samarbeider likevel) og har støtte fra uten tvil den beste oppstartsakseleratoren i verden. I tillegg har de konsekvent nådd milepælene for produktutvikling de har satt for seg selv.

Hvis forespørselsnettverket kan fortsette å nå utviklingsmilepæler og produsere en flott plattform, har de et godt skudd for å avskaffe de nåværende betalingsplattformkongene..

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 11.06.2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere forespørsel om nettverksressurser

Nettsted

Medium

Reddit

Twitter

Telegram

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me