Hva er populært?

Populær er en peer-to-peer (P2P) plattform som bruker blockchain for å gi små og mellomstore bedrifter (SMB) en mer effektiv måte å delta i fakturafinansiering.

Å ha en jevn kontantstrøm er et alvorlig problem for mange SMB. Forsinket fakturering koster små bedrifter i Storbritannia over 2 milliarder dollar hvert år i avgifter og tapte muligheter. Ved hjelp av fakturafinansiering kan bedrifter selge sine utestående fakturaer med rabatt for raskt å frigjøre litt kontanter. Den som kjøper fakturaen overtar den effektivt og mottar pengene når klienten betaler.

Populous bruker blockchain-teknologi, XBRL-data og Altman Z-score-formelen (mer om dette senere) for å utvide fakturafinansiering globalt og skape en samlet forbedret system.

I denne Populous-guiden berører vi:

Hvordan fungerer populær?

På Populous bytter kjøpere og selgere fakturaer gjennom auksjoner ved hjelp av smarte kontrakter. For å selge en faktura, må du først registrere selskapet ditt. Du har da et hold på kontoen din til du mottar godkjenning fra Populous-administratoren.

Når administratoren har godkjent deg som selger, kan du sende inn en faktura og angi en minimum salgsmål. Dette må også godkjennes av administratoren.

XBRL (eXstensible Business Reporting Language)

Populous analyserer kredittrisikoen på fakturaer ved å bruke Altman Z-score-formelen i sanntid XBRL-data. Disse dataene er offentlig tilgjengelige og inkluderer forretningsinformasjon som skyldnerens verdi, mengden kontanter og fordringshaverne som forfaller innen ett år.

Altman Z-score Formel

Med de ekstraherte XBRL-dataene og Altman Z-Score formel, Populous-teamet har laget sine egne internt kredittvurderingssystem. På grunn av dette har de ikke noe behov for et eksternt kredittbyrå, noe som sparer dem betydelig tid og penger.

Altman Z-score Formula er et økonomisk modelleringsverktøy som bestemmer tre risikofaktorer:

  1. Sannsynlighet for at en virksomhet vil være konkurs innen to år
  2. Om virksomheten misligholder sine forpliktelser
  3. Kontrolltiltak for økonomisk nød

Utover å evaluere fakturaer, bruker Populous disse to datasettene for å målrette bedrifter med behov for kontantstrøm og filtrere ut forretningssøkere som ikke passer godt for plattformen.

Hvorvidt administratoren avviser eller godkjenner fakturasalgsspørsmålet, bestemmes av kredittverdien til Altman Formula.

Fakturaauksjonen begynner når fakturaen din er godkjent, og den varer i 24 timer. Det er bare tre mulige måter å avslutte auksjonen på:

  1. En vellykket auksjon skjer, og et bud samsvarer med salgsmålet ditt innen 24 timer.
  2. Det går 24 timer og ingen bud oppfyller kravet om salgsmål. I denne situasjonen kan du enten godta det beste budet som er tilgjengelig, avbryte auksjonen eller starte auksjonen på nytt.
  3. Du avslutter auksjonen tidlig. Når du gjør dette, kan du helt kansellere auksjonen, eller du kan godta det beste budet som er tilgjengelig.

Etter vellykket gjennomføring av en auksjon mottar selgeren midlene fra kjøperen i form av Pokens, den digitale valutaen innenfor Populous-plattformen. Selgere kan da bytte disse mot fiat hvis de ønsker det.

Alle kjøpere som mistet auksjonen vil få pengene tilbake til dem. Avlyste auksjoner resulterer også i retur av midler til kjøpere.

Populært system

Populært økosystem

Fakturakjøpere

Hvis du planlegger å kjøpe fakturaer, må du også få godkjenning fra administratoren før du starter. Du må oppgi KYC-informasjon når du kjøper fakturaer.

Som kjøper kan du enten etablere bud på egenhånd eller være en del av et budgruppe. Budgrupper består av individuelle budgivere som går på auksjon som en enhet for å komme med bud.

Poken vs. PPT vs. PXT

Populous har tre tokens, og det kan være ganske enkelt å forvirre dem alle.

Pokens

Pokens er den interne valutaen til Populous-plattformen. Hver Poken er festet direkte til tilsvarende mengde fiat-valuta (f.eks. i Storbritannia tilsvarer 1 GBP Poken 1 GBP). Disse ERC-20-tokens er det du bruker til å kjøpe fakturaer.

pokens

Pokens er festet til fiat valuta.

Du kan kjøpe Pokens direkte på Populous med GBP, USD, EUR og Yen. Andre valutaer blir konvertert til GBP ved bruk av Londons børskurs før du kjøper Pokens. Du kan også bruke støttede kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum til å kjøpe Pokens.

Pokens er et ERC-20-token og kan dermed lagres i hvilken som helst lommebok som støtter ERC-20-tokens.

PPT (Populous Platform Token)

PPT poletter ble distribuert under Populous ICO og brukes primært som investeringsmidler. Bare om 53 millioner PPT vil noen gang være i omløp.

Annet enn å holde dem, kan du bruke PPT til å investere i fakturaer gjennom Likviditetsbassenger.

Når du investerer i en faktura ved hjelp av PPT, settes tokenene dine som sikkerhet for investeringen. I bytte mottar du Pokens som Populous automatisk bruker til å kjøpe fakturaen. Når fakturaen er tilbakebetalt, mottar du Pokens-overskuddet og din opprinnelige PPT-investering.

PXT (Populous XBRL Token)

PXT er nytt for Populous. Det er et ERC20-token du bruker for å få tilgang til Business Intelligence (BI) -data på Populous XBRL Platform (PXP). PXP gir deg tilgang til over én petabyte (det er en kvadrillion byte) med forretningsdata som nettverket huser. Du kan bruke disse dataene til å lage tilpassede rapporter angående kredittpoeng, økonomisk økonomi, SWOT-analyser og potensielle kunder blant mange andre ting.

Populous Team & Framgang

Populous-prosjektet er basert i London og ledet av Stephen Williams. Williams grunnla tidligere Olympus Research, et selskap med fokus på kommersiell data og analyse for bedrifter.

Populous Team

Populous Team

Populous startet i 2017. Selskapet lanserte sin betaversjon 1.0 i februar 2018 og en offentlig beta i mai samme år. I oktober ga teamet ut PXP i åpen byggemodus for publikum. De har ikke publisert en veikart.

Konkurranse

Det ser ikke ut til å være noen store Populous-konkurrenter i blockchain-rommet. Den største utfordringen Populous står overfor er å få klienter til å bytte fra tradisjonelle fakturafinansieringskanaler som Markedsfaktura til plattformen deres.

Incitamentet for fakturaselgere til å bytte er tilsynelatende enkelt: Populær er billigere å bruke. Fakturakjøpere blir stimulert til å bytte plattform på grunn av det interne kredittvurderingssystemet. Populous markedsfører dette systemet som en enorm forbedring av dagens tilgjengelige vurderingsmetoder.

Handel

Populous-teamet holdt sin ICO i juli 2017 der de reiste over $ 10 millioner. Etter ICO forble PPT-prisen relativt stagnerende mellom $ 2,00 – $ 4,00 (~ 0,0005-0,0007 BTC) frem til november. Resten av 2017 (og starten av 2018) steg den til å nå en heltidshøyde på rundt $ 68,91 (~ 0,00595 BTC).

Noen viktige kunngjøringer så ut til å ha forårsaket prisøkningen. Teamet kunngjorde et partnerskap med Luxure Global Citizen, et selskap som selger latterlig dyre varer som Lamborghinis. Kunngjøringen antydet at det ville føre til noen ganske heftige fakturaer. Populous beta var også forventet å være tilgjengelig før utgangen av året, noe som hjalp til med å øke prisen. Til slutt kunngjorde teamet en airdrop av det nye PXT-tokenet.

ADVARSEL: Siden den første publiseringen av denne artikkelen har flere saker kommet frem. Luxure skrotet tilsynelatende partnerskapet med Populous i februar og oppgitt at de aldri autoriserte kunngjøringen. I tillegg har Populous-teamet siden fjernet kunngjøringene om partnerskapet og PXT airdrop fra Medium. Disse handlingene og andre ting har fått mange medlemmer av samfunnet til å hevde at Populous faktisk er det, en svindel.

Etter oppkjøringen i januar 2018 falt PPT-prisen nesten hele resten av 2018. Mynten opplevde en topp i april, men det er uklart hva som kan ha forårsaket dette. Den hviler nå på rundt $ 1,50 (~ 0,000415 BTC).

Uten en markedsomgang eller noen seriøse partnerskap, er det lite sannsynlig at PPT-prisen får noen bein igjen.

Hvor kan jeg kjøpe PPT

PPT er litt tøffere å kjøpe enn de fleste andre store markedsverdi-kryptokurver. Du kan imidlertid få det på Binance som et handelspar med Bitcoin og Ethereum.

For en komplett liste over børsene der PPT er tilgjengelig, gå til CoinMarketCap.

Hvor skal PPT oppbevares?

Fordi PPT er et ERC-20-token, har du ganske mange alternativer for hvor du kan lagre det. To populære alternativer for lagring er MetaMask og MyEtherWallet.

Hvis du leter etter mer sikkerhet (og hvem er det ikke?), Bør du se på å bruke en maskinvarelommebok som Trezor eller Ledger Nano S. Begge lommebøkene støtter alle ERC-20-tokens inkludert PPT.

Konklusjon

Populous er et ungt prosjekt med mye å bevise. Teamet har ikke mye erfaring med blockchain-teknologi, og kontroversen rundt prosjektet skulle heve noen røde flagg.

I tillegg er den nåværende markedsverdi for prosjektet betydelig høyere enn andre kryptovaluta-prosjekter som er rettet mot mye større kundebaser. Lanseringen av PXP er imidlertid et sterkt grep som kan bidra til å utvide deres markedsrekkevidde.

Med PPT-prisen på lave nivåer hele tiden, er prosjektet på et punkt eller punkt for Populous-teamet. Forhåpentligvis kan de få noen bemerkelsesverdige partnerskap eller vise betydelig adopsjon snart for å bevise deres legitimitet. Hvis ikke, kan naysayer tross alt ha det siste ordet.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 12.05.2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ekstra populære ressurser

Nettsted

Twitter

LinkedIn

Github

Telegran

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me