Hva er Namecoin?

I sin kjerne er Namecoin en domenenavnsregistreringstjeneste og var den første mynten som forkaster Bitcoin. I likhet med å registrere et .com- eller .io-domenenavn, registrerer du et .bit-domene i nettverket. Dette domenet er sensurbestandig og ugjennomtrengelig for aktivitetssporing.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Regjeringer og store selskaper kontrollerer tradisjonelle domenenavnetjenester (DNS) -servere. Denne kontrollen er hvordan den kinesiske regjeringen for eksempel kan blokkere nettsteder som strider mot deres tro. For å forhindre dette sensurnivået, bruker Namecoin blockchain-teknologi for å distribuere DNS blant brukerne på nettverket.

I denne Namecoin Beginner’s Guide vil vi gå gjennom alt du bør vite om prosjektet, inkludert:

Hvordan fungerer Namecoin?

Namecoin har to hovedprodukter: NameID og Dot-Bit DNS.

NameID

Det er et vanlig trilemma i å navngi konvensjoner for en nettverksprotokoll – Zookos trekant. Zookos trekant sier at deltakernavn i et nettverk bare kan ha to av følgende tre egenskaper: desentralisert, menneskelig meningsfull, sikker. Bitcoin er et godt eksempel der offentlige adresser er desentraliserte og sikre, men ikke i nærheten av menneskelig meningsfylt.

Namecoin løser dette trilemmaet. Som en gaffel inkluderer den sikkerheten og desentraliseringen av Bitcoin mens den gir et ekstra lag for å tillate menneskelesbare navn på nettverket.

NameID kombinerer identitetene (dvs. navnene) på Namecoin med OpenID, en godkjenningsprotokoll. Ved å bruke NameID kan du logge på hvilket som helst OpenID-aktivert nettsted med din Namecoin-identitet. Det er blockchain’s sikrere, mindre invasive versjon av “Logg inn med Facebook.”

Dot-Bit DNS

Stjele eksemplet fra Dot-Bit nettsted, du kan tenke på Dot-Bit DNS som en desentralisert Internett-telefonbok. Sentrale myndigheter kontrollerer en tradisjonell telefonbok (DNS) som gir dem muligheten til å stenge telefonnumre (nettsteder) etter eget ønske. Husk den store SOPA-kontroversen?

Wikipedia blackout-skjerm

Wikipedia var et av de mange nettstedene for å protestere mot SOPA-loven. Bilde via Wikipedia

Dot-Bit tar telefonboken (DNS) og distribuerer den til alle deltakerne i nettverket. På den måten kan ingen enkelt enheter kontrollere et telefonnummer (nettsted) med mindre de eier det.

Dot-Bit har noen alvorlige fordeler i forhold til standard DNS-systemer. Den største fordelen er sensurmotstand. Vi vet at vi har nevnt det før, men dets betydning kan ikke overvurderes – blockchainens mest verdifulle attributt.

Dot-Bit har også gratis HTTPS, noe som gir ekstra sikkerhet. Og DNS genererer ikke nettverkstrafikk, så du har mer privatliv når du surfer. Fordi datamaskinen lagrer en kopi av Dot-Bit DNS, tar nettsteder mindre enn tre millisekunder å laste inn – betydelig raskere enn 100 millisekunder for vanlige nettsteder.

Hvordan bla gjennom & Aktiver punktbit

Du må laste ned Namecoin-klienten for å bla gjennom Dot-Bit-nettsteder. Du må også laste ned og kjøre NMControl. Med begge produktene som kjører, kan du bla gjennom Dot-Bit-nettsteder på alle Internett-applikasjoner, utover bare nettlesere.

Du kan registrere Dot-Bit-domener direkte fra Namecoin-klienten for 0,02 NMC. Når du er i klienten, bare skriv inn .bit domenenavnet og DNS-serverne du opprinnelig var vert for nettstedet på (i JSON-format).

Bitcoin-forhold

Ikke bare var Namecoin den første Bitcoin-gaffelen, men det var også den første kryptovalutaen som implementerte sammenslått gruvedrift. Med sammenslått gruvedrift gruver du både Bitcoin og Namecoin samtidig. I dette forholdet drar Namecoin fordel av Bitcoins dominerende hashkraft mens de fremdeles får operere på sin egen blockchain.

Namecoin-utviklerne prøver å holde kodebasen så lik Bitcoin-kodebasen som mulig. De eneste situasjonene der de to kryptovalutaene er forskjellige, er når utviklerne implementerer funksjoner som er spesifikke for Namecoins bruk, identitetsregister.

Namecoin Team & Framgang

En pseudo-anonym grunnlegger med navnet “Vince” opprettet Namecoin i 2011. Siden den gang har Vince forsvunnet, men et kjerneutviklingsteam har holdt prosjektet i live. Prosjektet har flere utviklere oppført på offesiell nettside og drar nytte av bidrag fra mange anonyme utviklere også.

Namecoin lansering

Namecoin lansering på Bitcointalk

Namecoin har vært fullt funksjonell i noen år nå, og utviklingsteamet legger ut oppdateringer flere ganger i måneden.

Konkurrenter

Det er bare et par andre bemerkelsesverdige blockchain-prosjekter som skaper en desentralisert DNS. Ethereum har Ethereum Name Service (ENS) som gir praktisk talt samme funksjon som Namecoin bortsett fra å bruke smarte Ethereum-kontrakter. ENS-domener bruker en .eth-adresse.

Emercoin har også en DNS med flere domenesoner – .coin for kryptovaluta, .emc for Emercoin-relatert materiale, .lib for innholdsbiblioteker og .bazar for handelsplattformer.

Namecoins viktigste konkurrent er Blockstack. Selv om Blockstack for tiden kjører på Bitcoin blockchain, bygde utviklerne den på en slik måte at de kan overføre den til en annen kjede om nødvendig.

Handel

I 2014 var Namecoin en topp 10-mynt etter markedsverdi, men har siden falt. Langt. NMC-prisen nådde en heltidshøyde på ~ $ 16,08 (~ 0,0149 BTC) i november 2014 og sakte falt til 2017 bull run.

NMC satt i dvale på rundt $ 0,20 (~ 0,00023 BTC) før hun fulgte markedet oppover til en topp på ~ $ 7,84 (~ 0,00055 BTC). Prisen ligger for tiden på $ 1,30 (~ 0,00022 BTC) med lite handelsvolum.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = NMC&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Det er vanskelig å se for seg at Namecoin har noen betydelig bevegelse oppover. Domenetjenesten har eksistert i noen tid og har ikke fått mye trekkraft. Prisen kan stige med resten av markedet, men det ser ut til at andre desentraliserte registre trolig vil vinne ut i det lange løp.

Hvor å kjøpe NMC

Du kan enten bryte NMC eller kjøpe NMC gjennom en børs.

Du kan gruve NMC normalt eller gjennom sammenslått gruvedrift med BTC. Sammenslått gruvedrift anbefales, da det ikke krever ekstra datakraft. Hvis du velger å gruve, bør du bli med i gruvebasseng og sørg for at de tilbyr sammenslått gruvedrift.

Hvis du heller vil kjøpe NMC på børs, er alternativene dine dessverre ikke spektakulære. NMC har det høyeste handelsvolumet som et handelspar med BTC on Trade by Trade. Du kan også kjøpe NMC med USD på Wex.

NMC er tilgjengelig for BTC på Poloniex; det har imidlertid nesten ingen handelsvolum, så det kan være vanskelig å få bestillingen din fylt.

Hvor skal du oppbevare NMC

Du bør lagre NMC ved hjelp av kjerneklient som teamet gir. Den er tilgjengelig på Windows- og Linux-operativsystemer.

Hvis du kjører en Mac, må du laste ned den eldre klienten for å lagre NMC. Den eldre klienten støtter operativsystemene Windows, Linux og Mac.

Nylig ga teamet ut en betaversjon av Electrum lommebok for NMC. Selv om det fortsatt er et pågående arbeid, vil du ha dette som et annet alternativ når det er fullført. Denne lommeboken integreres allerede med Trezor hardware-lommebok også.

Konklusjon

Namecoin var den første gaffelen på Bitcoin, den første mynten som implementerte sammenslått gruvedrift, og et av de eldste blockchain-prosjektene rundt. Fungerer som et desentralisert DNS, har ikke prosjektet fått mye adopsjon, men utviklingsteamet er fortsatt aktivt.

Prosjektet kan se en gjenoppblomstring når nettsteder beveger seg fra å kontrollere DNS-leverandører. Imidlertid vil større, mer kjente prosjekter trolig være valget mellom de som ender opp med å bytte.

Ytterligere Namecoin-ressurser

Github

Twitter

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me