Hva er Litecoin?

Litecoin (LTC) er en desentralisert peer-to-peer-kryptokurrency som ble utgitt 7. oktober 2011, og ble satt i drift 13. oktober 2011.

“Sølvet til Bitcoins gull. Bitcoins lillebror som ikke kommer ut mye. ”

Dette er bare noen få av de tingene du kanskje hører å bli kastet rundt når kryptoentusiaster snakker om Litecoin. Ved første øyekast får Litecoin ikke mye respekt som en topp 10-kryptokurrency. Når du kommer inn i ugresset, presenterer Litecoin imidlertid en ekstremt nyttig og interessant applikasjon av den originale Bitcoin blockchain. For alle flakene Litecoin får, er det lett å overse hva det faktisk er, og hvilke funksjoner det tjener.

I denne veiledningen vil vi dekke følgende deler av prosjektet. Gå til en bestemt hvis du foretrekker å komme rett til det:

Low-Down på Litecoin

Tidligere Google-ansatt Charlie Lee grunnla Litecoin. Det var en av de første gaflene til Bitcoin-kjerneklienten. Det ble foreslått som en løsning på noen av flaskehalsene og skalerbarhetsproblemene med Bitcoin, spesielt antall transaksjoner som kunne behandles innen en gitt tidsramme. Kanten Litecoin har over Bitcoin er at betalingstransaksjonskostnadene er ekstremt lave, og det er i stand til å legge til rette for betalinger rundt fire ganger så raskt.

The Silver to Bitcoin’s Gold

Det er en grunn til at Litecoin mottar mange sammenligninger med Bitcoin. Bortsett fra en håndfull mindre forskjeller, tjener Litecoin nøyaktig samme formål som Bitcoin. Tross alt var det en av de første Bitcoin gafler.

bitcoin vs litecoin

Litecoin var en av de første Bitcoin gaflene.

Å sammenligne Litecoin med Bitcoin er ikke bare fornuftig fra et praktisk synspunkt, men det lar oss også sone i det som gjør det annerledes på et teknologisk nivå. Litecoin er ment å brukes som en peer-to-peer-kryptovaluta. Det er faktisk i stand til å utføre den samme jobben Bitcoin gjør med en raskere og billigere hastighet.

Hastighet

Transaksjonsbekreftelseshastigheter spiller en stor rolle i hvor raskt en valuta blir vedtatt. Bitcoin-bekreftelser tar vanligvis rundt ti minutter med perioder så høye som 2548 minutter. Litecoins nettverk er i stand til å bekrefte transaksjoner med en mye raskere hastighet.

Litecoins bekreftelsesperiode varer i faste 2,5 minutter. For hver enkelt Bitcoin-blokk som blir bekreftet, blir fire Litecoin-blokker av samme størrelse bekreftet.

Koste

Kostnaden for å sende en valør av LTC koster rundt $ 0,02, mens Bitcoin for øyeblikket svever rundt $ 0,35. Kostnadene er for øyeblikket bare ubetydelige, men under topp trafikk ser Bitcoin-transaksjonskostnadene ut til å stige ganske dramatisk. Dette er en umiddelbar fordel for små transaksjoner, siden det å dele en $ 10 Uber med en venn ikke gir mening for de fleste hvis du må betale $ 5,00 på toppen av det. Litecoin tilbyr muligheten til å betale for hverdagsvarer uten høye avgifter som begynner å legge seg veldig raskt.

Gruvedrift

Et av Litecoins mål er å distribuere hashkraft jevnere enn Bitcoins nettverk. Dette inkluderer gruvebassenger, gruvegrupper og en mye mindre (og mindre desentralisert) del av gruvearbeidere. Litecoin tar sikte på å holde hashkraften desentralisert.

Litecoins gruvedrift holder også transaksjonsgebyrer relativt lave på grunn av den iboende høyere totale tilbudet. Det kan bare eksistere 21 millioner Bitcoins, mens det kan være opptil 84 millioner Litecoins. Dette betyr noe fordi det gjør gruvedrift mindre konkurransedyktig, og jo mer konkurransedyktig gruvedrift blir, jo høyere blir transaksjonsgebyrene.

Mens Bitcoin har å gjøre med noen alvorlige skalerbarhetsproblemer på grunn av sine høye transaksjonsgebyrer, er Litecoin i teorien i stand til å kaste ut blokk etter blokk og beholde sine lavere transaksjonskostnader. Gitt, ikke så mange mennesker bruker Litecoin som de er Bitcoin, og kan teoretisk ende opp med å håndtere de samme skalerbarhetsproblemene hvis det skulle oppleve lignende vekst og bruk, men det er bare ikke tilfelle ennå.

Litecoin bruker også Scrypt hashing algoritme som bruker mye mindre prosessorkraft enn Bitcoin SHA-256 hashing algoritmen. Ved å legge større vekt på å bruke høyhastighets RAM, gjør Litecoin det mye mindre mulig for en enkelt spiller (eller liten kollektiv gruppe av store spillere) å dominere gruveverdenen.

Om Litecoin

Historie

Det er viktig å se på forskjellene i hvordan både Bitcoin og Litecoin ble til. Opprinnelsen til Bitcoins grunnlegger er relativt innhyllet i mystikk. Satoshi Nakamoto (pseudonymet til Bitcoins grunnlegger) er egentlig henvist til legende og myte.

Litecoins grunnlegger har derimot vært offentlig tilgjengelig og aktiv i samfunnet. Du kan finne Charlie Lee på Linkedin eller på Twitter, som @SatoshiLite. Etter å ha jobbet hos Google og grunnlagt Litecoin, jobbet han også på ingeniørsiden på Coinbase, en av de største kryptovaluta-børsene i verden.

Lee ser ut til å ha en tilgjengelig og åpen natur sammenlignet med den mystiske hemmelighetsfulle Satoshi. Det faktum at Lee er i stand til å gjøre lys (Lite) av situasjonen, er veldig humaniserende. I tillegg vil du bli hardt presset for å finne alvorlige påstander eller illusjoner av storhet i Litecoin-leiren. Det er ment å gjøre kryptovaluta tilgjengelig og brukbar for alle, og det er helt greit å ta en baksetetrolle til Bitcoin.

Det faktum at Litecoin kan holde sin egen vekt når det gjelder å ha en legitim brukstilfelle, sier mye, spesielt i en kryptovalutaverden med over 700+ altmynter med tvilsomme formål. Det har tross alt en markedsverdi på oppover 1,8 milliarder dollar. Det skjer ikke bare av dum flaks.

For å være rettferdig har ikke brukere imidlertid presset Litecoin til sitt ytterste fordi det ganske enkelt ikke er så mange som bruker den. Foreløpig gjør Litecoin nøyaktig hva den ble opprettet for å gjøre: tilby billige, raske transaksjoner på en måte som Bitcoin ikke kunne.

Konkurranse

Sammenlignet med Bitcoin, som har en markedsverdi på omtrent 33 ganger større, har Litecoin flere fordeler. Som nevnt ovenfor, er det i stand til å tilby brukere lavere transaksjonsgebyrer, raskere behandlingstider for transaksjoner, et mer desentralisert gruvedelsnettverk, og grunnleggeren kaster til og med ut en og annen zinger på Twitter. Disse fordelene gjør teknisk sett Litecoin til en bedre mynt for de aller fleste små transaksjoner.

Luke har dritt på Litecoin i årevis, men dette er et nytt lavpunkt! Jeg tror han bare er misunnelig over at han ikke skapte Litecoin selv. &# 129315; https://t.co/LWw0wIzegd

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 29. oktober 2017

Handelshistorie

Litecoin begynte opprinnelig å samle oppmerksomhet under den eksplosive veksten i november 2013, hvor den så en nesten 15x prisstigning. Dette prishoppet var imidlertid kortvarig, og Litecoin svevde rundt $ 4 per LTC-område i omtrent to år. Først i mai 2017 begynte det å ta igjen damp i løpet av en tid der generelt alle kryptovalutaer opplevde massiv vekst.

Prisen toppet seg på rundt $ 350 på slutten av 2017, og den rekkevidde-bundne prosessen ser ut til å spille seg ut igjen. Hvis historien er noe å gå etter, kan vi se prisene synke i et år eller to før oksene kommer tilbake. Siden den gang har Litecoin svevet rundt $ 40 per LTC-merke.

Litecoin har også vært relativt nyskapende, ved å ta i bruk nye teknologier som Segregated Witness og gjennomføre den første Lightning Network-transaksjonen som sendte 0.00000001 LTC fra Zürich, Sveits til San Francisco, USA på under ett sekund..

På et mer kontroversielt notat, Charlie Lee rapporterte at han solgte alle Litecoin-aksjene sine på slutten av 2017. På den tiden hadde noen medlemmer av samfunnet stilt spørsmålstegn ved hans forpliktelse til prosjektet. Dette trekket var enten rent geni eller dumt hell fra et handelsperspektiv med tanke på at han tidsbestemte markedet til nesten perfeksjon. Smarte investorer vil kanskje være oppmerksom hvis han noen gang bestemmer seg for å kjøpe inn igjen.

Hvor kan jeg kjøpe Litecoin

Bytter både store og små ut Litecoin, så du skal ikke ha noen problemer med å plukke opp noen. Det er spesielt populært i Asia på børser som OKEx, Bibox og Huobi. Hvis du leter etter noe litt nærmere hjemmet, kan du hente noe på Bittrex eller Coinbase.

Hvor skal du oppbevare Litecoin

På grunn av den bredere adopsjonen av LTC, er det ganske mange måter å lagre den på. Hvis du lagrer et stort beløp, er det best å alltid gå med en hardware-lommebok som en Ledger Nano S eller Trezor. Hvis du planlegger å handle den regelmessig og / eller bruke den på daglig basis, er det noen mer praktiske alternativer. Du kan gå med offisiell stasjonær lommebok for Windows, Mac og Linux.

Hvis du er på farten, vil du sannsynligvis ha noe mer mobil som Jaxx-lommeboken eller LoafWallet. Husk at mange sentraler tilbyr lommebøker, selv om du faktisk ikke har dine egne private nøkler.

Konklusjon

LTC er rett og slett en annen kryptovaluta som tilfeldigvis viser sin brukstilfelle som en rimelig desentralisert peer-to-peer-betalingsmetode.

Det ble aldri laget for å gå head to head med Bitcoin, men dets teknologiske fordeler utgjør noe av en trussel. Selv om det kan være teoretisk “bedre” enn Bitcoin, har Bitcoin allerede stukket av med nettverkseffekten av rask ombordstigning av en mye større og aktiv brukerbase..

Bitcoin har også fordelen av å være et nærmest kjent navn nå, mens Litecoin er mye mer uklart (spesielt når nye tokens blir lagt til i rommet regelmessig). De aller fleste mennesker som hopper inn i kryptovalutaverdenen, vil kjøpe Bitcoin først. Hvis sulten ikke er mett, gjør de det kan ta også litt Litecoin og Ethereum også.

Adopsjon

Selv om det ser ut til å fungere veldig bra for hva det er ment for, er det interessant å vurdere situasjoner der det kan oppleve massiv adopsjon og vekst av brukere. Det er ikke mye kjøtt på beinene til hva lojalister tygger på, men det er verdt å merke seg at det bare kan være et spørsmål om tid før flere begynner å legge Litecoin til porteføljen sin.

Hvis, og dette er en stor HVIS, ikke Bitcoin kan løse problemene med skalerbarhet, vil Litecoin være der for i det minste å tilby det samme verktøyet uten å måtte betale høyt (og hvis Bitcoin når klimaks for sine skalerbarhetsproblemer – ekstremt høyt ) avgifter.

Inntil da vil Litecoin sannsynligvis henge rundt de ti største kryptovalutaene på markedet, og gjøre det samme som det alltid har gjort.

Redaktørens merknad: Ryan Smith oppdaterte denne artikkelen 19. desember 2018 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Tilleggsressurser

Du kan finne mer informasjon om mynten, teamet og prosjektet på følgende kanaler:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me