Hva er Kyber Network?

Kyber Network er et Ethereum-basert protokoll som tillater “øyeblikkelig utveksling og konvertering av digitale eiendeler (f.eks. kryptotokener) og kryptovalutaer (f.eks. Ether, Bitcoin, ZCash) med høy likviditet.” Det ligner på 0x-prosjektet, men utfører i stedet alle sine handlinger på blockchain.

Sentraliserte børser er stadig under skudd for deres sikkerhetsproblemer og langsomme prosess ganger. I noen tilfeller kan det ta dager å ta ut pengene dine fra en børs. Populære desentraliserte børser har også sine mangler. De har ofte ikke nok likviditet til å støtte aktiv handel, og kostnadene for å endre en handel kan være høye når ordreboken holdes i kjeden.

Kyber Network tilbyr en desentralisert, on-chain exchange, men fjerner ordreboken. Dette gir plattformen muligheten til å utveksle kryptoen din raskt til en minimal kostnad.

I denne Kyber Network-guiden vil vi dekke:

Hvordan fungerer Kyber Network?

Kyber Network brukes som et medium for å overføre tokens fra person til person. Dette er flott både for p2p-overføringer og ICO-er. Tokene du sender trenger ikke å matche det spesifikke symbolet som mottakeren vil … motta. Kyber utveksler under overføringen. La oss se på et raskt eksempel:

Enkel Kyber Network Transfer

Bob skylder Sally 0,01 ETH for et hotellrom de delte på ferie. Dessverre har Bob bare gjort det REP. Sally vil virkelig ha ETH, ikke REP, så de bruker Kyber-protokollen for å gjøre opp transaksjonen.

Bob ser på Kyber Network-grensesnittet at konverteringsfrekvensen for overføringen er 1 ETH = 16 REP.

Han legger inn en forespørsel til Kyber om å konvertere REP til 0,01 ETH og sende den til Sally. De Kyber-kontrakt (hva som styrer token reserve warehouse) sjekker først at Bob inkluderte nok REP i kontrakten for konverteringen.

Etter godkjenning sender kontrakten deretter 0,01 ETH til Sallys adresse. Med Kyber Network standard kontraktslommebok vil det virke for Sally som om midlene kom direkte fra Bobs adresse.

Til slutt legges Bobs REP, pluss en liten avgift, til reservebassenget der ETH stammer.

Kyber Network-roller

Det er noen forskjellige roller i Kyber Network du bør være oppmerksom på:

  • Brukere sende og motta tokens til / fra nettverket. De kan være enkeltpersoner, selgere eller smarte kontrakontoer.
  • Reserve enheter bringe likviditet til plattformen. De kan være interne eller vert av en registrert tredjepart. De klassifiseres som offentlige eller private, avhengig av om publikum bidrar til reservene sine eller ikke.
  • Reserve bidragsytere gi midler til reserveenhetene. De er bare tilknyttet offentlige reserveenheter og deler fortjenesten fra reserven.
  • Reservesjefen vedlikeholder reserven, beregner valutakurser og legger kursene inn i nettverket.
  • Kyber Network Operator legger til / fjerner reserveenheter samt kontrollerer hvilke tokens som er oppført. I utgangspunktet vil Kyber-teamet spille denne rollen, men til slutt vil det bytte til en skikkelig desentralisert styring.

Alle disse rollene samhandler forskjellig med Kyber Network smart kontrakt.

Kyber-nettverksroller

Kyber Network-roller

Dynamisk reservebasseng

Kyber Network opprettholder likviditet gjennom dynamisk reservebasseng. Dette bassenget inneholder alle reserveenhetene i systemet. Å ha flere enheter i bassenget forhindrer monopolisering og holder valutakursene konkurransedyktige. Når en bruker ber om utveksling, gjør den smarte kontrakten utvekslingen gjennom reserveenheten med den beste valutakursen for brukeren.

Ved å tillate eksterne reserveenheter forhindrer Kyber Network sentralisering og åpner døren til tokenoppføringer med lite volum. Eksterne reserver kan være greie å ta risikoen for å lagre mindre populære tokens som Kyber-reservene ikke viser.

For å forhindre dårlige aktører i reservebassenget har Kyber Network få garantier. Nettverket vil merke hvilken som helst valutakurs for spesiell godkjenning som er mye utenfor normen. For å beskytte midler i en offentlig reserve, stiller Kyber alle børser ved hjelp av dem til rådighet gjennom en gjennomsiktig fondsmodell.

Reserve Managers tjener fortjeneste gjennom spreadene de setter for reservene sine. De får også fordelen av økt volum ved å tappe inn i det samlede Kyber-nettverket, samt et Kyber-utstyrt dashbord for å administrere reserven.

Kyber Network Crystal (KNC)

KNC er en ERC20-token at Reserve Managers må kjøpe for å drive en reserve på nettverket. Hver gang det skjer en utveksling, krever nettverket et lite KNC-gebyr til reserven.

Gebyrene brukes delvis til driftskostnader og til å belønne tredjeparter som bringer handelsvolum til nettverket. Etter at den proporsjonale mengden KNC er brukt på disse to tingene, er de gjenværende tokens brent (tatt ut av sirkulasjon).

KNC-bruk

KNC-bruk

Selskapet preget totalt 226.000.000 KNC under ICO og distribuerte litt over 60 prosent til offentlige deltakere. Det er for tiden rundt 134.000.000 KNC i omløp. Dette tallet vil svinge i løpet av de neste to årene når grunnleggerne og rådgiverne ‘token leverer vester og kommer inn på markedet.

Til slutt vil brenningen føre til at sirkulasjonsforsyningen reduseres, noe som gjør tokenet deflasjonær. I kombinasjon med en økning i etterspørselen, bør dette ideelt sett føre til at prisen øker. Kryptovalutamarkedet er imidlertid komplisert, og det er ingen garanti for at denne økningen skjer.

Kyber Network Team & Framgang

Kyber-teamet er imponerende. Loi Luu, Yaron Velner, og Victor Tran er grunnleggerne bak prosjektet. Luu opprettet tidligere Oyente, den første sikkerhetsanalysatoren med åpen kildekode for Ethereum-kontrakter, og grunnla SmartPool, et desentralisert gruvebassengprosjekt. Velner har vært aktiv i Ethereum bug bounty-programmet, og Tran er også en lederutvikler på SmartPool.

kyber nettverk team

Kyber Network medstiftere

Teamet har et godt avrundet rådgivende utvalg med det mest bemerkelsesverdige medlemmet Vitalik Buterin, Ethereum wunderkind.

I august 2017 lanserte Kyber suksessfullt testnet beta, og ga i første kvartal 2018 ut hovednettet. Gjennom resten av 2018 la teamet til støtte for ERC20-ERC20-konverteringer (KyberSwap) og opprettet en pakke med API-er for utviklere. Den neste store milepælen for Kyber Network er implementeringen av Gormos, en skaleringsløsning som bruker plasma og støtter KNC-innsats.

Kjøreplan for Kyber Network

Kjøreplan for Kyber Network

Prosjektet har en omfattende liste over partnere. Listen inkluderer Request Network, Wax, Toshi, Gifto, ICON, Wanchain og MyEtherWallet for å nevne noen få.

Konkurranse

0x-prosjektet er den største konkurrenten til Kyber Network. Begge lag prøver å gå inn i det desentraliserte valutamarkedet. Den primære forskjellen mellom de to er at Kyber utfører hele utvekslingsprosessen on-chain mens 0x fører ordreboken og matchende off-chain.

Som krypteringsbytte konkurrerer plattformen også med ShapeShift og Changelly.

Handel

Etter ICO i september 2017 avgjorde KNC en handelspris som lå rundt $ 1,00 (synkende i BTC-verdi) frem til desember. Token har fulgt trenden med de fleste andre altcoins – steg i pris gjennom desember og kraftig fallende mot begynnelsen av januar 2018.

KNC-prisen falt gjennom hele 2018 med ett unntak i løpet av april. Fra 6. april til 28. april steg prisen over 200 prosent. Denne oppkjøringen falt sammen med en blogg innlegg skisserer planer om å bringe Bitcoin til Ethereum blockchain. Siden da har prisen imidlertid falt jevnt og hviler for tiden på det som ser ut som et $ 0,15 (~ 0,000045 BTC) gulv.

Med antall partnere som bruker Kyber Network, kan prisen stige når de begynner å bruke nettverket fullt ut. Utviklingsteamet har konsekvent nådd milepælene de har tenkt å oppnå, så legg merke til eventuelle utgivelseskunngjøringer i horisonten.

Som nevnt tidligere, bør den faste forsyningen og tokenforbrenningen også føre til et naturlig oppadgående press på prisen.

Hvor å kjøpe KNC

KNC handles oftest på Binance som et handelspar med Bitcoin. Du kan også bruke Ethereum til å handle for KNC, men volumet er betydelig mindre.

For en fullstendig liste over børser å kjøpe KNC, gå over til CoinMarketCap.

Hvor skal KNC oppbevares?

Fordi det er et ERC20-token, kan du lagre KNC i hvilken som helst lommebok med ERC20-støtte. MyEtherWallet er det mest populære alternativet på nettet. MetaMask fungerer også.

Mange investorer velger å bruke en hardware-lommebok for ekstra sikkerhet. Du kan ikke gå galt med verken Trezor eller Ledger Nano S – begge støtter KNC.

Konklusjon

Kyber Network er en interessant protokoll som gir hastighet, sikkerhet og likviditet til utvekslingsprosessen for kryptovaluta. Prosjektet kombinerer unikt et reservelager med sentralbaserte sentraler for å få det beste ut av sentraliserte og desentraliserte systemer.

KNC-prisen har ikke gjenspeilet det, men Kyber-teamet har produsert resultater med utgivelsene av KyberSwap og KyberDeveloper, samt partnerskap med flere anerkjente blockchain-selskaper. Med en lastet veikart kan 2019 være året for Kyber Network å dominere det desentraliserte utvekslingsrommet.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko den 12.05.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Kyber Network Resources

Nettsted

Twitter

Github

Reddit

Telegram

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me