Hva er Holochain?

Holochain er en rammeverk for distribuerte applikasjoner. Du kan tenke på det som en mer generell type blockchain. I stedet for å være datasentrisk, som tradisjonelle blokkjeder, tar Holochain en agent-sentrisk tilnærming. Denne arkitekturen åpner nettverket for et stort utvalg av distribuerte datastrukturer som du kan bygge oppå den. Du kan til og med lage en Bitcoin-klon ved hjelp av Holochain hvis du vil.

Enkelt, målet for Holochain-teamet er å tilby en mer skalerbar og tilpassbar løsning enn tradisjonelle blokkjeder. I denne guiden tar vi tak i:

Hvordan fungerer Holochain?

Holochain implementerer unikt en agent-sentrisk arkitektur. I denne typen struktur kjører hver agent (AKA-node) sin egen blockchain som kobles til det offentlige Holochain gjennom en unik, kryptografisk nøkkel..

Det kan virke subtilt, men denne mekanismen varierer drastisk fra den datasentriske utformingen av tradisjonelle blokkjeder. I en blockchain må alle noder oppnå konsensus og føre en oversikt over hele blockchain, noe som kan forårsake alvorlige ytelsesproblemer. På Holochain vedlikeholder agentene bare sin individuelle blockchain og den kryptografiske nøkkelen som forbinder dem med den offentlige kjeden.

Hvis du er kjent med Git, er Holochain rimelig likt og bruker de samme distribuerte hasjtabell (DHT) ideene.

Vanlige spørsmål om Holochain beskriver nettverkets datalagring best,

“Hvor er det engelske språket lagret? Hver høyttaler bærer den. Mennesker har forskjellige fagområder, eller eksponering for forskjellige slang eller spesialiserte vokabularer. Ingen har en komplett kopi, og heller ikke er noen versjon nøyaktig den samme som noen andre. Hvis du forsvant halvparten av engelsktalerne, ville det ikke forringe språket mye. “

VARMT Token & Holo Fuel

Holochain-mainnet er ikke ute ennå, så teamet holdt et første mynttilbud (ICO) med en plassholder ERC20-token, HOT, for å finansiere prosjektet. Du kan kjøpe og handle HOT nå, men du må bytte den mot Holo-drivstoff når nettverket er live.

Holo drivstoff er Holochains opprinnelige valuta. Hovedsakelig betaler Holochain-applikasjoner (hApps) Holochain-vertene i Holo drivstoff for sine tjenester. Du kan imidlertid også bruke den som en enkel peer-to-peer-valuta.

Teamet prøver å holde Holo-drivstoffverdien stabil ved å koble den til datakapasiteten til vertene på nettverket.

Holochain Team & Framgang

Medstifterne Arthur Brock og Eric Harris startet Holochain i desember 2016. Brock har over et tiår med systemarkitekturerfaring mens Harris har en B.S. i informatikk fra Yale og en rik historie med entreprenørskap.

Selv med slutten av 2016 startdato, har Holochain fortsatt litt tid før en full lansering. Teamet startet en lukket alfa på testnettet i mars 2019. For resten av 2019, de planlegger å åpne alfaen, lansere et komplett funksjonstestnett inkludert Holo-drivstoff og slippe Holochain-betaen på nettet. Bedømt av den forsinkede alfa-utgivelsen, kan det hende at beta mainnet ikke forekommer før 2020.

Konkurranse

Holochain-teamet gjør en utmerket jobb med å sammenligne forskjellene mellom deres prosjekt og konkurrentene på deres Github side.

Fordi Holochain er et rammeverk for dapps, er listen over konkurrentene nesten uendelig. Selvfølgelig er Ethereum den mest kjente konkurrenten. Men i stedet, la oss fokusere på de andre prosjektene som bygger rammer som er forskjellige enn tradisjonelle blokkjeder.

Hashgraph er prosjektet mest likt Holochain. Den implementerer DHT; det er imidlertid fremdeles datasentrisk og bruker kode som ikke er åpen kildekode.

Prosjekter som IOTA, Byteball og Nano implementerer alle en blockchain-erstatning, Directed Acyclic Graph (DAG), men er transaksjonsfokusert. Holochain konsentrerer seg om distribuerte applikasjoner.

HOT-handel

Siden den ble tilgjengelig for handel i mai 2018, har HOT-prisen holdt seg relativt flat når det gjelder kryptovaluta. Denne mangelen på bevegelse er imponerende med tanke på at flertallet av myntene var i tilbakegang i 2018.

Mynten hadde et par små prisstøt i 2018, men opplevde ikke et betydelig bull run før januar 2019. I løpet av den måneden steg prisen fra $ 0,000493 (0,00000013 BTC) til det høyeste på $ 0,001527 (0,00000043). Det er en 210 prosent gevinst på under en måned.

Investorens spenning bak åpningen av HOT to Holo fuel token swap og kunngjøringen om en lovende veikart for 2019 ser ut til å være katalysatoren for prisens imponerende januar.

Med flere milepæler for 2019, er det viktig å følge med på utviklingen fra teamet. Vi kunne se sammenlignbare gevinster med lanseringen av hver nye Holochain-iterasjon.

Hvor å kjøpe HOT

Det beste alternativet for å skaffe deg HOT er på Binance. Du kan bytte Bitcoin, Ethereum, Binance Coin eller Tether for noen på utvekslingsplattformen.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du kommer i gang, kan du sjekke ut guiden vår om hvordan du kjøper Bitcoin.

Hvor skal du oppbevare HOT

For øyeblikket er HOT et ERC20-token, så du må lagre det i en lommebok som er ERC20-kompatibel. Et populært online alternativ er MyEtherWallet.

For ekstra sikkerhet bør du se på en maskinvareboklokk som Trezor eller Ledger Nano S.

Når Holochain-teamet lanserer mainnet, vil du trenger å bytte dine HOT tokens for Holo fuel. Hold øye med kunngjøringer fra teamet om når det vil skje og hvilke handlinger du skal ta.

Siste tanker

Holochain tar en ambisiøs tilnærming til å omdefinere hvordan vi ser på distribuerte systemer. Å bygge et agent-sentrisk, snarere enn et datasentrisk, nettverk er ingen enkel oppgave. Imidlertid har teamet gjort jevn fremgang og har raskt blitt en ny favoritt for mange kryptomiljømedlemmer.

Med en etterlengtet veikart for 2019 er det ingen tvil om at dette året er avgjørende for suksessen til plattformen. Hvis det lykkes i den nye arkitektoniske tilnærmingen, kan Holochain bare bli et Ethereum-drapsmann som fanbasen tror det vil.

Tilleggsressurser

Nettsted

Hvitt papir

Github

Twitter

Reddit

Medium

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me