Hva er Gnosis??

Gnosis er en prediksjon markedsplattform bygget som en desentralisert applikasjon (dapp) på Ethereum-nettverket. Plattformen inkluderer en multisig lommebok i tillegg til en Dutch Exchange, men vi skal bare fokusere på deres flaggskipprodukt, prediksjonsmarkedet, for denne guiden. Mer enn bare å bygge et spådomsmarked, skaper Gnosis et helt infrastrukturlag som du kan bruke til å bygge din egen spådomsmarkedsapp.

I denne Gnosis-guiden ser vi på:

Hvordan fungerer gnosis?

For å beskrive hvordan Gnosis fungerer, må vi først skissere hva et prediksjonsmarked er og hvorfor de er verdifulle.

Et spådomsmarked bruker brukerspådommer til å samle informasjon om fremtidige hendelser. Brukere i markedet handler med tokens som representerer resultatet av en bestemt hendelse. Fordi noen utfall er mer sannsynlig enn andre, vil disse tokens ha forskjellige verdier i det åpne markedet.

Etter hvert som tiden går eller relaterte hendelser utspiller seg, kan det hende at noen tokenutfall blir mer sannsynlig og dermed øker verdien. Når hendelsen har skjedd, får tokens som representerer det endelige utfallet full verdi, mens resten av tokens blir ingenting verdt.

La oss prøve et eksempel:

En bruker registrerer et hendelsesspørsmål på prediksjonsmarkedet: “Hvor vil Amazon finne sitt nye hovedkontor?” Hun inkluderer svaralternativene: Chicago, Atlanta, Austin, New York og Other. Annet må være med for å sikre at sannsynligheten for alle svarene oppgjør 100 prosent. Hvis hun ikke inkluderte annet, hadde det vært en mulighet for at ingen av svarene ender med å være riktige.

Når markedet åpner, henter sannsynligvis andre tokens den høyeste prisen fordi det er utrolig sannsynlig at en av hundrevis av andre byer får budet over de fire spesifikke alternativene. Imidlertid, når byene blir eliminert, vil prediksjonsmarkedsprisene justere seg tilsvarende.

Si Amazon kunngjør et siste byvalg: Chicago, Atlanta, Los Angeles og Boston. Prisene for Austin og New York-tokens vil nesten umiddelbart falle til null når folk skynder seg å selge sine verdiløse tokens. Hvis nyheten er kjent, vil de fleste innehavere ikke engang kunne finne en kjøper.

grensesnitt

Gnosis prediksjon marked eksempler

Nå er prisene jevne ut for å gjenspeile kunngjøringsnyhetene. Prisen på et annet token bør være omtrent dobbelt så mye som Chicago og Atlanta-tokens. Dette kan imidlertid ikke være tilfelle. Samfunnet kan tro at Chicago, selv med kunngjøringen, har den aller beste sjansen for å bli valgt. Derfor kan Chicago-symbolet ha en høyere pris enn det andre-symbolet, selv om det er en by mot to.

Til slutt kunngjør Amazon at de vil etablere butikk i Chicago. Forutsigelsesmarkedet stenger, og Chicago-tokenholdere kan kreve belønning.

Det er to måter å tjene penger i et prediksjonsmarked. Den åpenbare måten er å korrekt forutsi resultatet av hendelsene. Mindre åpenbart kan du handle utfallstokener for å tjene penger når markedsforholdene endres.

Verdien av prediksjonsmarkeder

Prediksjonsmarkeder utnytter “Mengden visdom” – et fenomen der de kollektive spådommene til en gruppe mennesker vanligvis er mer nøyaktige enn individets, selv om de er eksperter.

Det er ingen slutt på hvilke typer scenarier som prediksjonsmarkeder hjelper til … å forutsi. De er nyttige for å samle informasjon om emner som klimaendringer, epidemier og prisvarsling. Du kan også bruke dem til forskjellige styringsmodeller for å bestemme policyer som vil ha den mest positive effekten på hele befolkningen. Og de er verdifulle for forsikringsformål for å sikre sikring av risiko.

Finanssektoren har også funnet prediksjonsmarkeder som nyttige for sannsynlig å bestemme fremtidige priser på eiendeler.

Gnosis Olympia + Management Interface

Olympia er Gnosis sin testversjon av deres spådomsmarkedsapp. På et tidspunkt arrangerte de gratis turneringer i dette produktet, så du fikk sjansen til å prøve det uten å måtte bruke penger. Annenhver dag tildelte teamet deg en viss mengde Olympia (OLY) tokens som du kan bruke til å satse på forskjellige prediksjonsmarkeder. Hvis du gjorde det bra i markedet, vant du Gnosis (GNO) tokens. Deretter kan du selge GNO på det åpne markedet, noe som gir dem litt pengeverdi.

Merk: Det ser ut som om Gnosis-teamet siden har trukket Olympia ut av markedet. Det er uklart når den kommer tilbake.

Den neste fasen av Gnosis er dens Administrasjonsgrensesnitt. Teamet ga ut en betaversjon i desember 2017, men har ikke kunngjort en dato for hovedutgivelsen. Ledelsesgrensesnittet er i utgangspunktet ditt instrumentpanel for Gnosis ‘prediksjonsmarkeder. Det er her du sjekker saldoen din, deltar i markeder og til og med oppretter ditt eget marked.

Siden Apollo (versjon 1.0 av prediksjonsmarkedsprotokollen) ble lansert i mai 2018, har Gnosis-teamet tilsynelatende byttet fokus mot Gnosis Safe. Safe er faktisk en lommebok og en nettleser for kryptovaluta for å samhandle med Ethereum dapps.

Gnosis Arkitektur

Gnosis inneholder tre forskjellige utviklingslag:

  1. Kjernelag. Stiftelsen som inneholder smarte kontrakter for arrangementer, utfallstokener, oppgjør og markedsmekanismer. Den eneste kostnaden i dette laget er et maksimumsgebyr på 0,5 prosent til brukere som kjøper utfallstokener fra market maker. Imidlertid jobber teamet for å eliminere denne avgiften.
  2. Servicelag. Tilbyr tjenester som chatbots og stablecoins. Den bruker en handelsavgiftsmodell, og teamet forventer at forbrukerapps primært vil samhandle med den.
  3. Applikasjoner Lag. De tilpassede frontend-applikasjonene som er bygget på toppen av Service- og Core-lagene. Gnosis vil bygge noen applikasjoner, men flertallet kommer fra tredjeparter som belaster deg for å bruke tjenestene deres.

GNO og OWL Tokens

Gnosis inkluderer to typer tokens: Gnosis (GNO) og OWL. GNO er ​​ERC20-tokens som teamet solgte under ICO-en. De opprettet 10 millioner GNO-tokens og lager ikke noen ekstra. Dette er symbolene du ser blir handlet på det åpne markedet.

Ved å sette GNO, du mottar OWL-tokens. For å gjøre dette må du låse din GNO i en smart kontrakt som gjør dem ikke-overførbare. Mengden OWL du mottar, er avhengig av lengden på låseperioden, samt den totale tilgangen på OWL-tokens i markedet. Teamet sikter mot å ha 20 ganger mer total OWL enn gjennomsnittlig mengde månedlig OWL-bruk de siste 3 månedene.

Den første OWL-generasjonshendelsen skjedde i juni / juli 2018.

Gnosis GNO og OWL tokens diagram

Gnosis GNO og OWL Token Oversikt

Du bruker OWL-tokens for å betale for avgifter på plattformen, og 1 ugle tilsvarer alltid 1 dollar. Gnosis samler ikke inn tokenavgiftene, men brenner dem i stedet og tar dem ut av sirkulasjon. Du kan også betale gebyret ditt med hvilket som helst annet ERC20-token. Når du velger dette alternativet, kjøper Gnosis GNO med gebyrene dine og brenner GNO.

Ideelt sett vil denne brennings- og innsatsmekanismen begrense GNO-tilførselen og øke verdien. På den annen side vil Gnosis justere OWL-fordelingen for å sikre at den alltid er på en dollar.

Gnosis Team & Framgang

Gnosis-teamet ledes av Martin Köppelmann (administrerende direktør), Stefan George (CTO) og Dr. Friederike Ernst (COO). Köppelmann og George begynte å jobbe på plattformen i januar 2015 som en av de første ConsenSys partnere. I august samme år lanserte de alfa-produktet som den første store DApp på Ethereum.

I april 2017 holdt prosjektet noe av et kontroversielt Initial Coin Offering (ICO). Ved å bruke en nederlandsk auksjonsstil for å skaffe midler, slo teamet hardt på $ 12,5 millioner på ti minutter mens de beholdt 95 prosent av tokens. Midt i tilbakeslag låste teamet tokens i et hvelv og har lovet å ikke dumpe dem på markedet. De vil gi minst en tre måneders advarsel før de selger noen av tokens.

I desember 2017 ble lanseringen av Olympia-plattformen lansert. Og teamet lanserte DutchX i andre kvartal 2018. Som nevnt tidligere ga de også ut Apollo i 2018. De utvikler for tiden Gnosis Safe. Versjoner er tilgjengelige for Android og Google Chrome mens et iOS-produkt fremdeles er i bruk.

Teamet inkluderer en god liste over anerkjente rådgivere, inkludert Joseph Lubin (Ethereum medstifter og ConsenSys grunnlegger) og Vitalik Buterin (Ethereum grunnlegger og sjefsviter). Nettstedet viser imidlertid ikke lenger disse rådgiverne.

Konkurranse

Augur er Gnosis hovedkonkurrent. Med en litt tidligere start skaper Augur-teamet også en plattform for prediksjonsmarkeder. Noen hevder at med en mer rettferdig tokenfordeling og desentraliserte orakler er Augur den mindre sentraliserte av de to.

En annen forskjell – Augur bruker ETH for markedshandel og REP for å belønne oraklene som rapporterer resultatene av hendelser mens Gnosis har den tokenbelønningsstrukturen som er beskrevet ovenfor.

Handel

Gnosis hadde en vellykket start og nådde en heltids Bitcoin-pris på 0,141 BTC (~ $ 357) i juli 2017. Siden da har imidlertid ikke GNO-prisen gått bra. Det så en viss oppadgående bevegelse i desember 2017 og begynnelsen av januar 2018 med resten av markedet, men prisen i forhold til Bitcoin var nesten uendret..

Tokenet har for øyeblikket flatlinjet til ca $ 10 (~ 0,00292 BTC) – mer enn 98 prosent under sin høyeste tid. Med bare 10 prosent av tokens i markedet, er dette ikke et godt tegn. Ettersom laget selger majoritetsandelen, kan prisen reduseres ytterligere på grunn av økningen i tilbudet.

På den annen side kan produktutgivelser gi litt støtte til GNO-prisen ettersom tokens da ville ha økt bruk. Dette scenariet virker imidlertid usannsynlig på dette tidspunktet.

Hvor kan jeg kjøpe GNO

Du kan kjøpe GNO med enten Bitcoin eller Ethereum på Bittrex og Kraken. Hvis du er forvirret om hvor du skal begynne, sjekk ut guidene våre om hvordan du kjøper Bitcoin og Ethereum.

Hvor skal du lagre GNO

GNO er ​​et ERC20-token, så du kan lagre det i en hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok. Det sikreste alternativet er å bruke en maskinvarepungebok som Ledger Nano S. Du bør også vurdere MyEtherWallet for å lagre GNO – et gratis, om enn litt mindre sikkert valg.

Selvfølgelig har du også gnosen Sikker lommebok til din disposisjon.

Konklusjon

Gnosis skaper infrastruktur for applikasjoner for prediksjon. I tillegg inkluderer prosjektet en egenutviklet Dutch Exchange, multisig lommebok og robust utviklerverktøy. Teamet har et oppdrag å gjøre Gnosis til verdens mest effektive prognoseverktøy, samtidig som brukerne får den beste opplevelsen innen tilpassede informasjonssøk.

Selv med en skjev distribusjon av token, har teamet oppnådd sine mål og fortsatt å legge ut oppdateringer og ny funksjonalitet. Veksten av maskinlæring og crowdsourcing i prognosemodeller gir potensialet for Gnosis å bidra sterkt til et stadig mer verdifullt marked. Men den siste prisaksjonen viser noe annet.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 12.13.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Gnosis-ressurser

Nettsted

Slakk

Twitter

Reddit

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me