Hva er Ethereum Classic?

Ethereum Classic er den opprinnelige Ethereum blockchain og tillater implementering av desentraliserte applikasjoner og smarte kontrakter. Prosjektet ble født ut fra en urokkelig tro på kjerneprinsipper. Det symboliserer viktigheten av at en kryptovaluta er soppbar og dens blockchain uforanderlig.

Ethereum og Ethereum Classic-blokkjedene var identiske helt opp til blokk 1920000. Men så forandret den beryktede DAO en blockchain og kryptokurrency for alltid. I denne guiden vil vi dekke det du trenger å vite, inkludert:

Hard Fork

En smart kontrakt, kjent som DAO (Decentralized Autonomous Organization), ble opprettet på Ethereum-plattformen. DAO var i hovedsak et risikokapitalfond der investorer ville stemme om hvordan de skulle tildele kapital. Fondet var så populært at det tiltrukket omtrent 14 prosent av all Ether som eksisterte på den tiden, og samlet inn 150 millioner dollar.

Fordelen og ulempen med en smart kontrakt er dens autonome gjennomføring. I dette tilfellet hadde den smarte kontrakten en designfeil som tillot noen å stjele over 3,6 millioner Ether fra DAO. Vitalik Buterin, skaperen av Ethereum, og flertallet i samfunnet ønsket å utføre en hard gaffel som ville rulle blockchain tilbake til blokk 1920000, før hacket, slik at midler kunne returneres. Du kan lese mer om kontroversen og beslutningen om å forkaste Ethereum her.

Etter den harde gaffelen for å returnere folks midler, forble den opprinnelige Ethereum blockchain og er nå kjent som Ethereum Classic eller ETC. Samfunnet som fortsatte å utvinne og støtte den opprinnelige blockchain, mener at det ikke burde være noen innflytelse utenfor det som skulle være en uforanderlig blockchain. Ethereum Classic har siden brent sin egen sti i kryptovalutaverdenen. På sikt håper Ethereum Classic-samfunnet at det er verdi i å ta den prinsipielle tilnærmingen som kode er lov.

Hvordan fungerer Ethereum Classic?

Den viktigste tingen å vite om Ethereum Classic er smarte kontrakter. Nick Szabo oppfant smarte kontrakter i 1994. På den tiden var det imidlertid ingen desentralisert plattform som sikkert kunne lagre smarte kontrakter. Blockchain ga den perfekte plattformen. Smarte kontrakter er bygget oppå Ethereum Classic-blockchain og håndhever automatisk reglene i en avtale. Smarte kontrakter kan en dag eliminere utallige formidlingstjenester innen bank, arkivlagring, forsikring, identitets- og omdømmetjenester osv.

Ethereum Classic’s Turing-complete Sputnik Virtual Machine utfører smarte kontrakter. En Turing-maskin kan simulere en Turing-maskin. Den hypotetiske maskinen av Alan Turing er manipuleringen av en streng på 1 og 0 for å simulere hvilken som helst datalgoritme. Det er aldri bevist at en datamaskin faktisk kan gjøre mer enn en Turing-maskin, og dermed kan Sputnik Virtual Machine kjøre et hvilket som helst dataprogram kodet på den. Ideen med Ethereum Classic er å ikke bare desentralisere valuta, men lage en desentralisert verdenscomputer.

ETC-noder har et insentiv til å kjøre den virtuelle maskinen økonomisk. Nodene mottar ETC-avgifter for behandling av transaksjoner knyttet til kontraktene. De smarte kontraktene kan betale ut til folk i Ether classic.

Emerald Software Developer Kit (SDK)

Utviklingen unik for Ethereum Classic produserte Emerald Software Developer Kit, et verktøysett for å bygge dapps. SDK inneholder andre komponenter for utviklere som UI, biblioteker og verktøy. Ettersom Ethereum Classic er en plattform, er det endelige målet at så mange utviklere som mulig skal bygge på toppen av blockchain. ETC har som mål å fokusere på internett av ting, ofte referert til som IoT. I en intervju, ETC-utvikler Igor Artamonov sa: “Smarte kontrakter på [blockchain] er ideell for enkle avtaler mellom maskiner som opererer på et distribuert nettverk, en maskin-til-maskin-protokoll, og IoT er [den] mest åpenbare applikasjonen til dette. ”

Geth

Geth, ved hjelp av Go-programmeringsspråket, gir et “flerbrukskommandolinjeverktøy som kjører en full Ethereum Classic-node.” Geth inneholder over 40 prosent ny kode siden hardgaffelen fra Ethereum, som demonstrerer aktiv utvikling av ETC-teamet. De program lar deg gruve ETC, overføre midler mellom lommebøker, opprette smarte kontrakter og administrere kontoer.

Historie

Ethereum Classic fortsatte den opprinnelige blockchain og splittet fra Ethereum i juli 2016. Det ble spådd at opprinnelige kjeden ville bare forsvinne etter gaffelen, men gruvedrift og handel fortsatte. Til slutt noterte Poloniex ETC og prisen nådde en tredjedel av ETH.

Etter bitre angrep i de forskjellige Ethereum subreddits, gjorde ETC en “Uavhengighetserklæringen”Sier,“ vi tror på en desentralisert, sensurresistent, tillatelsesfri blockchain. Vi tror på den opprinnelige visjonen om Ethereum som en verdenscomputer som ikke kan stenges, og som kjører irreversible smarte kontrakter. ”

Fra deres uavhengighetserklæring kjerneprinsipper:

“Koden er lov; Det skal ikke være noen endringer i Ethereum Classic-koden som bryter med egenskapene til uforanderlighet, soppbarhet eller hellighet til hovedboken; transaksjoner eller reskontrohistorikk kan av en eller annen grunn ikke reverseres eller endres. ”

Disse prinsippene var tydeligvis ikke i tråd med Ethereum, og dermed forbinder ETC ikke lenger Ethereum Foundation.

Til slutt dumpet tyven ETC fra DAO-hacket på markedet, men overraskende forble ETC-prisen ganske stabil. Etter alt kaoset klarte Ethereum Classic til slutt å samle et utviklingsteam og satte ut på sin egen vei.

Ethereum Classic Team

Opprinnelig hadde Ethereum Classic-teamet, ETCDEV, med vilje en lavere profil. Mangelen på høyt profilert leder er i tråd med deres kjernefilosofi om at ETC er desentralisert og fri for kraftig menneskelig innflytelse. Dette teamet er imidlertid ikke lenger aktivt.

Nå ledes utviklingen av Ethereum Classic av ETC Labs og IOHK Grothendieck-teamet.

Ethereum Classic Leadership Team

Forrige ETCDEV Leadership Team

Myntforsyning og bærekraft

ETC skiller seg sterkt fra ETH når det gjelder gruvedrift og mynttilførsel. Ethereum har en innebygd vanskelighetsbombe som gjør gruvedrift med bevis på arbeid vanskeligere over tid. Dette vil til slutt tvinge alle gruvearbeidere til å bytte til bevis på innsatsen. ETC stopper denne vanskelighetsbomben midlertidig og har til hensikt å holde seg til bevis på arbeid.

I gjennomsnitt er det 10-14 sekunders blokkeringstider med en belønning på fem ETC per blokk. Siden blokkeringstidene er så korte, er transaksjonsgebyrene relativt lave, med en gjennomsnittsavgift på omtrent ett cent.

Ethereum Classic er inflasjonært gjennom blokkbelønninger frem til år 2025, hvor mynttilførselen vil bli begrenset til 210 millioner mynter. Ethereum har ingen begrensning og planlegger å være inflasjonær foreløpig. ETC mener at denne pengepolitikken gjør Classic til en tryggere investering, ettersom verdien av myntene ikke vil synke over tid på grunn av en uendelig økning i tilbudet.

Fremtidige prosjekter og veikart

I 2018 ga utviklingsteamet ut Emerald Desktop Wallet, den første tillitsløse ETC-lommeboken. De har også fjernet vanskelighetsperioden vi nevnte tidligere og startet arbeidet med å implementere sidekjeder for skalerbarhet.

Over de neste to årene, Ethereum Classic-teamet jobber for å forbedre kompatibiliteten med Ethereum-kjeden, forbedre Sputnik Virtual Machine og implementere sidekjeder med Proof of Authority (PoA).

Ethereum Classic Roadmap (2019-2020)

Ethereum Classic Roadmap (2019-2020)

Konkurranse

Det er ingen tvil om at ETC kjemper mot en hard konkurranse. Det er ikke bare den åpenbare konkurrenten til Ethereum, men også andre smarte kontraktleverandører. Spesielt NEO har gjort seg bemerket i det smarte kontraktsområdet. ETC “samfunnet er fortsatt mindre fokusert på andre teknologier som kommer i direkte konkurranse … og mer på partnerskap og komplementære løsninger.”Det er verdt å merke seg at når du sammenligner plattformen med noen andre smarte kontraktsleverandører, utmerker ETC absolutt sitt desentraliseringsnivå.

Handelshistorie

ETC rangerer konsekvent blant de 20 beste for den samlede markedsverdi. Etter en utviklerkonferanse i Hong Kong steg prisen opp til 20 dollar. Mynten så en økning på over 30 dollar etter den første fasen av en ny pengepolitikk for å fjerne inflasjonen.

ETC nådde en høyeste USD-høyde på høyden av oksemarkedet 2017 / tidlig i 2018, og toppet $ 45,50 (~ 0,00316 BTC). Siden den gang har prisen fortsatt å synke. For tiden svever det rundt $ 4,50 (~ 0,00115 BTC).

Mens størstedelen av utvikling og interesse ligger hos den harde gaffelen Ethereum, vil det være interessant å se effekten av sentralisering og inflasjon på mynten over lang tid.

Hvor å kjøpe ETC

Du kan handle for ETC med BTC og ETH på Binance og Bittrex. Du kan også kjøpe ETC direkte med USD på Coinbase, det enkleste alternativet.

Utenom å kjøpe ETC, kan du også gruve. Prosjektet gir en omfattende liste over gruvedrift på hjemmesiden deres.

Hvor skal ETC lagres

Du har mange lagringsalternativer for dine ETC-tokens. Ideelt sett bør du bruke den medfølgende Ethereum Classic Emerald lommebok. Hvis det ikke er din smak, er det mange flere alternativer som ETC-teamet anbefaler.

For en mobil lommebok støtter Jaxx ETC.

Imidlertid, for maksimal sikkerhet, kan du bruke Ledger Nano S hardware-lommebok eller Trezor.

Siste tanker

Med ETC vet du at du investerer i en forpliktelse til en uforanderlig blockchain. Teamet deres håper det på sikt er verdt å holde seg til prinsippene dine. Med ETH er det presedens at de kan hardgaffle igjen basert på menneskelig innflytelse. Det er viktig å huske at kryptovaluta oppsto fra asken til bankkollapsen. Satoshi Nakamoto opprinnelig designet desentraliserte blokkjeder for å svare på korrupsjon i finanssektoren. “Den uforanderlige blockchain var ment å være fri fra den menneskelige tendensen til korrupsjon.” Tyveri av kryptovaluta har skjedd før og vil skje igjen. Hvor trekker vi grensen for det som krever en hard gaffel? ETH slør denne linjen mens ETC tydelig har trukket landet sitt i sanden.

Editor’s Note: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 2.20.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Tilleggsressurser

Twitter

Github

Reddit

Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me