Enten på grunn av sitt rykte som “Ethereum-drapsmannen”, fire milliarder dollar ICO eller buggy-kode, har EOS gjort mediarundene. Som en tilfeldig observatør kan det hende at disse nyhetssammendragene har gitt deg flere spørsmål enn svar. For eksempel: “Hva er en EOS-delegat, og hvorfor nevner hver artikkel dem?”

Vi er her for å hjelpe. I denne forklareren dykker vi ned i hva EOS-delegater er og deres betydning i kryptovalutanettverket. Før vi snakker om delegater, må vi imidlertid først dekke EOSs konsensusmekanisme, Delegated Proof-of-Stake (DPoS).

Delegert bevis på stav (DPoS)

Du har kanskje hørt om Proof-of-Work (PoW) eller til og med Proof-of-Stake (PoS), men DPoS er relativt sjelden i kryptovaluta. I motsetning til PoW eller PoS der hvem som helst kan verifisere transaksjoner og produsere blokker, opprettholder et utvalg av noder en DPoS-blokkjede. Deltakerne stemmer på disse nodene på en måte som ligner på det amerikanske valget. Du kan se DPoS som den demokratiske republikken blokkeringer.

Fordi de valgte noder er de eneste som produserer blokker, er det de eneste deltakerne som mottar blokkbelønning. Delegater på noen DPoS-nettverk deler imidlertid sine blokkbelønninger med brukerne som stemte på dem.

Fordelen med en DPoS blockchain er dens skalerbarhet. Disse blokkjedene kan vanligvis oppnå enighet raskere enn tradisjonelle PoW- eller PoS-kjeder på grunn av det begrensede antallet valideringsnoder. De 21 EOS-delegerte nodene validerer for eksempel transaksjoner mye mer effektivt enn de over 15 tusen nodene på Ethereum.

Selvfølgelig har denne forbedrede skalerbarheten ulemper. Færre noder som opprettholder blockchain fører til mer sentralisering og kan forårsake sikkerhetsrisiko.

Annet enn EOS inkluderer populære DPoS-kryptovalutaer Ark, Lisk, BitShares og Steem. Det er verdt å merke seg at BitShares, Steem og EOS alle ble opprettet av samme person, Dan Larimer.

EOS-delegater – en forklaring

EOS-tokenholdere stemmer på delegater ved å sette tokens. De 21 delegatene med flest stemmer blir Blokkprodusenter som effektivt vedlikeholder nettverket.

Som tokenholder kan du når som helst bytte stemme. Så hvis en blokkprodusent handler mot samfunnets beste, stemmer medlemmene bare dem.

Som nevnt tidligere er EOS-delegater ansvarlige for å validere transaksjoner, opprette nye blokker og vedlikeholde EOS-nettverket. Til gjengjeld for tjenesten deres mottar de tokenbelønninger fra Blokk produsentens belønningsbasseng.

EOS delegerte belønninger

EOS har fem prosent årlig inflasjon. Tjue prosent av dette (eller en prosent av den totale forsyningen) kommer inn i Block Producer Reward Pool hvert år. EOS-delegatene mottar tokens fra dette bassenget i forhold til antall stemmer de fikk.

EOS Delegate Block Rewards

EOS Delegate Block Rewards

For øyeblikket får den øverste EOS-delegaten, EOSLaoMao 866 EOS hver dag. Når det konverteres til USD, er det en daglig lønnsslipp på over $ 5000. Ikke altfor dårlig.

Selv om du ikke er en av de 21 beste EOS-delegatene, tjener du fortsatt poletter. Delegater innen de første 72 (i skrivende stund) etter popularitet er standby Block Producers. Standby Block Producer med minst stemmer samler fremdeles 100 EOS hver dag, omtrent $ 500 per dag til gjeldende EOS-pris.

Hvem er EOS-delegatene?

Alle, til og med deg, kan bli EOS-delegater. Akkurat nå er det over 400 delegater, og dette tallet skal fortsette å vokse. Alle EOS-tokenholdere kan og bør stemme på delegater. Imidlertid har mindre enn 40 prosent gjort det så langt.

Det nåværende settet med 21 blokkprodusenter er lokalisert over hele verden. De bor i New York, Japan, Sverige og Canada blant andre steder. På utvekslingssiden av ting har Huobi og Bitfinex begge tilstedeværelse som EOS Block Producers også.

Kontroversen

Noen kryptosamfunnsmedlemmer mener at de 21 EOS-delegatene har altfor mye kontroll i det som skal være et desentralisert økosystem. Disse delegatene mottar ikke bare et betydelig antall EOS-tokens, men de kan også fryse kontoer og reversere transaksjoner.

De har frosne syv kontoer i ett tilfelle allerede. Og de har vært under press for å iverksette mer.

Noen motstandere føler også at utveksling ikke skal kvalifisere som delegater. Fordi de har en uforholdsmessig mengde tokens, kan de bruke sin stemmerett for å sikre at de forblir i topp 21.

Hva er en EOS-delegat? – TL; DR

I likhet med en Bitcoin-gruvearbeider er en EOS-delegat ansvarlig for å validere transaksjoner og lage blokker for EOS-blockchain. Det er imidlertid ingen gruvedrift involvert.

I stedet blir delegater valgt av tokenholdere gjennom en delegert konsensusmekanisme. De 21 delegatene med flest stemmer får tittelen Block Producer. Blokkprodusenter er ansvarlige for, du gjettet det, å produsere blokker. Til gjengjeld mottar de EOS-tokens.

EOS-innehavere kan når som helst endre sin stemme, så listen over blokkprodusenter i dag kan være annerledes enn den i morgen.

EOS-delegatmetoden er stort sett uprøvd og har allerede fått betydelig kritikk. Det er imidlertid ikke en blockchain som ikke har sine feil. Blockchain-sektoren er også ny nok til at EOS-samfunnet kan finne ut en levedyktig løsning på lang sikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me