Hva er Elix?

Elix er en Ethereum-basert plattform for betalinger, lån og crowdfunding. Teamet tar unikt en mobil-første tilnærming og fokuserer på brukervennlighet for å tiltrekke seg så stor en brukerbase som mulig fra starten.

Markedsproblem: Å ha økonomisk og personlig informasjon på en sentralisert server har vist seg gang på gang å være et usikkert middel til datalagring (f.eks. Equifax). Ikke bare utsetter dette sensitive data for hackere med et eneste feilpunkt, men det åpner også muligheten for svindel. Med en enkelt enhet som kontrollerer data og transaksjoner, hvem skal si at de ikke manipulerer data som mellomledd?

I denne Elix nybegynnerveiledningen vil vi dekke hvordan prosjektet løser disse problemene sammen med alt annet du trenger å vite, inkludert:

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Hvordan fungerer Elix?

Elix-nettverket inneholder tre separate komponenter:

  1. Betalingsbok
  2. Crowdfunding-plattform
  3. Peer-to-peer-utlån

Betalingsbok

Betalingsboksen er grunnlaget for Elix. Dette er hvor du sender, låner og ber om midler, samt sporer eventuelle transaksjoner du har gjort. Du har valget mellom å koble reskontokontoen din til en lokal adresse på telefonen din eller direkte til Elix-appen. I tillegg har du muligheten til å sende “raske innbetalinger” til kontakter uten å måtte skrive inn adressen deres når du synkroniserer dem til appen..

Crowdfunding-plattform (Boost)

Elix inkluderer også en plattform, Øke, for å legge til rette for desentraliserte crowdfunding-kampanjer ved hjelp av smarte kontrakter. For å bidra til prosjektets kampanje, må du bruke Elixir-token, som teamet treffende har kalt ELIX. Elix tar en prosentandel av midlene som prosjekter skaffer gjennom Boost, men ikke har spesifisert i deres hvitt papir hva prosentandelen er ennå. I tillegg undersøker Elix-teamet hvert prosjekt som er interessert i å skaffe midler på plattformen for å sikre at bare kvalitetsprosjekter gjør det.

elix crowdfunding-grensesnitt

Peer-to-Peer (P2P) utlån

Til slutt tilbyr Elix en insentivisert, peer-to-peer (P2P) utlån program.

I et tradisjonelt lån betaler låntakeren utlåneren tilbake i en serie avdrag over tid. Disse avdragene inkluderer renten som lånevilkårene staves ut. I dette systemet er det ikke mange insentiver for låntakeren til å betale avdragene i tide bortsett fra risikoen for å bli sendt til samlinger.

Med Elix er det imidlertid både utlåner og låntaker som blir stimulert til å følge vilkårene for lånet. Når du setter opp et lån, kan deltakerne velge å inkludere en gruvedrift når lånet er fullført for å få ekstra belønninger. Hvis dette er aktivert, må du som utlåner holde ELIX i lommeboken i en viss periode i et system som ligner på Proof-of-Stake. Når denne holdingsperioden er fullført, deler Elix ut belønningene i form av et nytt token, Token P. Dette symbolet vil sannsynligvis ha et annet navn i fremtiden.

Hvis låntakeren betaler tilbake lånet i tide, deles belønningen med at långiveren får 65% og låntakeren får 35%. Hvis låntakeren har forsinket betaling, mottar imidlertid långiveren 100% av belønningen.

Token P vil ha en fast maksimal forsyning som teamet bare forventer å nå etter noen tiår.

Proof-of-Time Mining

Unikt bruker Elix tidsbestemmelse for å utvinne ELIX. Dette er en ganske kompleks gruvestrategi, så vi kommer til å dele den trinnvis:

  1. Som første bruker oppretter du en forelder og barn Ethereum-adresse. Dette skjedde under opprettelsen av Elix.
  2. Elix-teamet flyter 1 Elixor (EXOR) inn til barneadressen din.
  3. Når som helst kan du flytte deg 1 EXOR fra barnet til foreldrenes adresse. Du kan gjøre dette ti ganger med hvert barn-foreldrepar.
  4. Når du flytter EXOR fra barn til foreldre, mottar du et visst antall ELIX i stedet. Dette tallet starter ved 2500, men øker til 5000 i løpet av de neste 10 årene.
  5. Derfor, jo lenger du holder EXOR, jo mer får du ELIX når du endelig overfører den.

På grunn av de varierte gruvebelønningene er det vanskelig å forutsi hva den totale forsyningen vil være når gruvedriften er fullført.

Elix-teamet & framgang

Elix team besto av to medstiftere, David Jackson og Melanie Plaza, i ganske lang tid, men har nylig utvidet seg og lagt til en rådgiver og en front-end-utvikler.

Teamet er ungt i forhold til andre blockchain-lag. Jackson ble uteksaminert fra Stanford med en grad i maskinteknikk i 2017 og begynte å jobbe på Elix umiddelbart etter. Selv om det fortsatt er nytt innen blockchain, har Plaza tidligere oppstartserfaring som CTO for To The Tens og medstifter av Crunchbutton.

Denne begrensede opplevelsen har ikke så ut til å hindre fremgangen deres. Siden plattformens oppstart i september 2017 har teamet gitt ut en beta for betalingsboksen og har åpnet crowdfunding og utlån av smarte kontrakter for testing.

ETHLend er trolig Elix største konkurrent i P2P-utlånsområdet. ETHLend støtter et bredere utvalg av kryptovalutaer du kan låne, men mangler lånebelønningsprogrammet som Elix tilbyr.

Som betalingsplattform konkurrerer Elix med Request Network og OmiseGo blant noen få andre prosjekter. Fordi Elix primært er en lån- og crowdfunding-plattform, er betalingsalternativene mye enklere enn hva konkurrentene tilbyr.

Handel

ELIX-prisen har økt to ganger siden den først begynte å handle i september 2017. Den første økningen (og påfølgende fall) skjedde i begynnelsen av oktober 2017. Selv om du aldri kan være sikker, ser det ut til å ha vært i det minste delvis forårsaket av populære Youtube-kryptoinfluencer, Suppoman, som la ut en video på den tiden om at ELIX var et godt prosjekt å investere i.

Den neste betydelige prisbevegelsen var på slutten av 2017 og begynnelsen av 2018 da ELIX steg og falt med hele kryptovalutamarkedet. Prisen har vært ganske jevn siden, for øyeblikket på rundt $ 0,42 (~ 0,00005 BTC).

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ELIX&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Den offentlige utgivelsen som er planlagt til slutten av andre kvartal 2018, bør ha en positiv innvirkning på prisen. Men hvis det ikke lever opp til investorenes forventninger, kan det være skadelig i den kortsiktige (og muligens til og med langsiktige) fremtiden.

Hvor kan jeg kjøpe ELIX

KuCoin tilbyr ELIX som et handelspar med BTC og ETH. Hvis du ikke eier noen av disse to myntene, kan du sjekke ut guidene våre om hvordan du kjøper Bitcoin eller hvordan du kjøper Ethereum først.

Hvor du skal oppbevare ELIX

ELIX er et ERC20-token, så enhver lommebok som støtter Ethereum-baserte tokens, bør fungere. MyEtherWallet er et populært online valg blant investorer. For mer sikkerhet, bør du imidlertid vurdere å bruke en maskinvarelommebok som Trezor eller Ledger Nano S.

Når teamet har gitt ut mobilappen til publikum, bør du ideelt lagre ELIX ved hjelp av den lommeboken.

Konklusjon

Elix har som mål å desentralisere peer-to-peer-utlån, crowdfunding og normale betalinger. Selv om det for tiden er et team på bare fire, har de gjort store fremskritt så langt. De har bygget en beta for betalinger og fullført den smarte kontraktsutviklingen for utlåns- og crowdfunding-plattformene.

Uten leder i rommet, kan Elix ‘magre operasjoner føre dem til toppen. Imidlertid kan et initialt myntoffer på flere millioner dollar (ICO) fra en konkurrent gjøre det lettere sagt enn gjort.

Ytterligere Elix-ressurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me