Hva er Elastos?

Elastos er en blockchain-drevet Internett der du har full kontroll over dine digitale eiendeler. Som skaper inkluderer dette bøkene, filmene, spillene osv. Eller til og med som en gjennomsnittsbruker, dataene dine.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Prosjektets team mener at Ethereum og andre DApp-plattformer møter begrensninger i stor skala. De hevder at de er gode for smarte kontrakter, men er treg, fleksibel og upraktisk for full applikasjoner. På et grunnleggende nivå er Elastos en plattform for desentraliserte apper (DApps) som løser disse problemene.

I denne veiledningen vil vi grave i alt du trenger å vite om prosjektet, inkludert:

Hvordan fungerer Elastos?

Foruten å gi deg fullt eierskap til dine digitale eiendeler, sørger Elastos for at du ikke trenger (eller ikke kan) få tilgang til Internett når du kjører DApps. I stedet kjører alle DApp-er på Smart Web. Denne separasjonen beskytter deg mot skadelig programvare og andre digitale angrep som utsetter deg for data- og / eller innholdstyveri.

I tillegg er plattformen mobilvennlig. Og du kan kjøre nettverk DApps på nesten alle operativsystemer (Android, iOS, PC, etc.). La oss gå gjennom infrastrukturen som får dette til.

De fire søylene

Elastos består av fire søyler som muliggjør nettverksskille og plattformsfleksibilitet. Disse søylene er Blockchain, Runtime, Carrier og Software Development Kit (SDK).

Blockchain

Elastos Blockchain skiller appfunksjonalitet mellom hovedkjeden og sidekjedene for hver applikasjon. Hovedkjeden tar seg av grunnleggende transaksjoner og overføringsbetalinger mens hver sidekjede utfører DApps smarte kontrakter.

Sidekjedene har også noen andre fordeler. Som klient kan du tilpasse konsensusmekanismen på hver sidekjede og også distribuere sidekjedetokener. På toppen av det kan brukere overføre disse tokens over sidekjeder og over til hovedkjeden.

Kjøretid

Typiske DApp-plattformer utfører smarte kontrakter og kjører tilknyttede applikasjoner direkte på blockchain. Denne strategien er problematisk når du prøver å bruke en DApp på en mobil enhet. Elastos, derimot, kjører DApps med kjøretidsmiljøer mens de fremdeles bruker blockchain for å muliggjøre smarte kontrakter.

Elastos Runtime gir deg fleksibilitet til å kjøre DApps utenfor Elastos-operativsystemet. Nettverket inkluderer kjøretidsmiljøer for Android, iOS, Windows og Ubuntu Linux. Selv om DApp-ene kjører på disse operativsystemene, har de ikke tilgang til de digitale eiendelene, noe som bevarer ditt eierskap.

Elastos infrastruktur

Elastos Arkitektur

Transportør

Elastos Carrier er prosjektets desentraliserte peer-to-peer internettjeneste. I likhet med andre desentraliserte Internett-prosjekter, kan du leie ut beregningskraft og lagringsfunksjoner til andre brukere.

Denne søylen er grunnlaget for nettverkets DApps.

Programvareutviklingssett (SDK)

Elastos SDK kobler applikasjoner til Smart Web, noe som er spesielt gunstig for apper som ikke er Elastos. Ved hjelp av SDK kan disse applikasjonene motta ID-en og få tilgang til Smart Web uten å måtte bruke den virtuelle maskinen Elastos.

Elastos Token (ELA)

ELA er valutaen til Elastos-nettverket. Du kan bruke dem til enhver aktivitet på systemet, for eksempel å investere i digitale eiendeler, handel eller betale avgifter – for å nevne noen.

Tokenøkonomien og distribusjonen for dette token er kompleks. Teamet preget 33 millioner ELA i Genesis-blokken, og en stor del av dem ble låst av investorer for rentebelønning. Disse belønningene varierer fra 4 til 6 prosent, avhengig av opplåsingsvarigheten. Teamet har også reservert halvparten av tokenforsyningen for å belønne mennesker som bidrar til økosystemet.

I tillegg skaper nettverket ELA med en 4% årlig inflasjon gjennom en prosess som kalles fusjonert gruvedrift.

Fusjonert gruvedrift

I sammenslått gruvedrift når både Bitcoin- og Elastos-blokkjedene blokkeringskonsensus samtidig. Og Bitcoin fungerer som en foreldrekjede til Elastos. Denne typen gruvedrift er fordelaktig for gruvearbeidere som nå kan levere bevis på arbeid til begge kjedene uten å måtte bruke ekstra datakraft.

Fusjonert gruvedrift gir også Elastos betydelige fordeler. Etter hvert som flere Bitcoin-gruvearbeidere bytter til å slå sammen BTC og ELA, øker hashkraften på Elastos nettverk, noe som gjør det mindre utsatt for et 51 prosent angrep. En økning i hashkraft er spesielt viktig for nyere prosjekter som kanskje ikke har et betydelig antall gruvearbeidere på nettverket ennå.

Team & framgang

Elastos begynte som hjernebarnet til medstifteren Chen Rong helt tilbake i 2000 da han forlot Microsoft USA for å returnere til Kina. Selv om plattformen i utgangspunktet ikke hadde noen blockchain-bånd, så Rong fremdeles for seg en plattform der appene og tjenestene ikke koblet seg direkte til Internett..

Det var først i juni 2017 at Jihan Wu, Bitmain CEO, ble en engelinvestor, og prosjektet begynte virkelig å ta form av den blockchain-drevne plattformen den er i dag.

Siden den gang har teamet på over 50 personer dannet en rekke partnerskap og bygget ut deler av Elastos Carrier. De lanserte også mainnet i desember 2017, men det er ennå ikke tilgjengelig for publikum.

Teamet har jobbet tett med NEO og Bitmain også å danne “Kinas G3.” Målet er å samarbeide for å skape en helt desentralisert økonomi og smart nett.

Ser vi på Elastos strengt som en DApp-plattform, konkurrerer den mest direkte med EOS og Ethereum. Elastos og EOS inkluderer begge SDK-er for å integrere tradisjonelle apper med blockchain. Men EOS har ikke sitt eget kjøretidsmiljø. For den andre sammenligningen har Ethereum en enkelt kjede der den utfører alle smarte kontrakter, mens Elastos har hovedkjede / sidekjedestrukturen beskrevet ovenfor..

Aelf er et mindre prosjekt som deler mange av de samme egenskapene som Elastos. Prøver å være “Linux of Blockchains”, Aelf bruker også sidekjeder for hver plattform DApp. Det bruker imidlertid en annen konsensusalgoritme – Delegated Proof-of-Stake (DPoS).

Handel

ELA-handel begynte bare tidligere i år. For en kryptovaluta har prisen holdt seg relativt stabil de siste fire månedene. Rett etter ICO så prisen typisk typisk kortsiktig volatilitet før den steg til en heltidshøyde på $ 91,56 (~ 0,00879 BTC) i slutten av februar. Låsingsfristen for rentebeløp 22. februar forårsaket sannsynligvis denne økningen. Etter den avskjæringen forlot en betydelig mengde mynter den sirkulerende forsyningen, noe som presset prisen oppover.

Etter det falt prisen jevnt og trutt gjennom mars. Fra april til i dag har ELA imidlertid steget jevnt til det nåværende $ 41,43 (~ 0,00555 BTC) nivået.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(funksjon () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

hvis (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“skript”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = sant;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ELA&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0? “&”:“? ”) +“ App = ”+ appnavn;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Som med de fleste kryptokurver, kan vellykkede milepæler for utvikling og kunngjøringer om partnerskap ha en positiv priseffekt. Vær imidlertid forsiktig. Selv om låsingstidene er 1-3 år lange, vil de tokens som kommer i omløp igjen legge noe press på prisen. Inflasjonstakten på 4% vil gjøre det samme.

Hvor kan jeg kjøpe ELA

Akkurat nå er ELAs kjøpsalternativer begrenset. Du kan kjøpe den med USDT, BTC eller ETH på Huobi. Men det handler om det.

Hvis du er forvirret om hvordan du skal få tak i disse myntene, bør du først sjekke ut guidene våre om å kjøpe Bitcoin og kjøpe Ethereum.

Hvor skal ELA oppbevares?

Elastos-teamet har opprettet en offisiell lommebok at du bør holde ELA-en din. Den er for øyeblikket bare tilgjengelig via nettet, men den er responsiv på mobilen, slik at du fortsatt kan bruke den på telefonen.

Konklusjon

Elastos er en desentralisert internett- og DApp-plattform som gir deg kontroll over dine digitale eiendeler. Teamet beskriver det sannsynligvis best:

Elastos = pålitelig hovedbok + smarte kontrakter + inntektsgenerering av DApps og digitale eiendeler

elastos formel

Arbeidet med å forbedre skalerbarhet og fleksibilitetsproblemer i andre nettverk, er nettverket eksplisitt bygget for DApp-ytelse. For å oppnå dette bruker den hovedsakelig sidekjeder og kjøretidsmiljøer for mobiloptimalisering.

Det er fortsatt litt tid før vi ser den fullstendige Elastos-visjonen bli oppfylt. Men partnerskapene med NEO og Bitmain ser ut til å forutsi positive nyheter og mye mer omfattende planer for fremtiden.

Tilleggsressurser

Twitter

Telegram

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me